Sari la conținut

Un instructor auto bun, care merită recomandat

La noi povestea cu școala de șoferi a fost puțin mai complicată în sensul că Dana a mai făcut școala de șoferi acum vreo 7 ani și atunci a picat la oraș. O făcuse la Focșani cu un instructor idiot care mai mult a băgat frica în ea decât să o învețe să conducă. Mă rog, ideea este că Dana nu a mai vrut să conducă de atunci.

Cum intenționăm să ne facem o casă în afara orașului este clar că o să avem nevoie de două permise și două mașini. Deh, are și mutatul ăsta dezavantajele lui.

Am căutat un instructor bun, un instructor care să o învețe să conducă și care să-i înlăture teama ce o avea și am avut noroc. Am ajuns la domnul Octavian Friptu, un om pe care acum îl recomand și eu din tot sufletul.

Octavian este instructor de peste 20 de ani și este un om care face cu pasiune această meserie. În general, din câte am vorbit cu el, învață mai multe fete decât băieți. Fetele sunt mai greu de învățat, și se pare că el a reușit să facă asta destul de bine. Sunt rare cazurile în care o fată pregătită de el nu ia examenul din prima încercare. Nu spun eu asta, lucrurile astea mi-au fost spuse și mie de alții când mi-a fost recomandat și am auzit și ieri de la persoanele care mai erau la proba de oraș.

Când am vorbit cu el prima data am aflat că mașina pe care o conduce este o dacia Lodgy, o mașină mare.

perfect-auto-vyo-dacia-lodgy

Vă dați seama că Dana nu a fost prea încântată în prima fază, știți cum sunt cei care fac școala de șoferi, ei vor mașini mici pentru că au impresia că o să le fie mai ușor.

Ei bine nu, părerea mea este că mașina nu contează prea mult, iar dacă este o mașină mai mare cu atât mai bine. Când știi să conduci o mașină mare atunci o să fie mult mai ușor să conduci pe o mașină mică.

Deci, dragi începători, nu mai căutați mașini mici când vreți să faceți școala de șoferi, căutați în primul rând un instructor bun, aia este tot ce contează, și nu o mașină. Nu o să învățați cu nimic mai multe pe o mașină mai mare sau mai cool, tot ceea o să învățați o să învățați de la instructor nu de la mașină. Bine, să nu fie o căzătură de mașină, să fie totuși o mașină mai nouă pentru că vă ajută și mașina.

Bun, să revenim la școala Danei.

Școala a durat vreo lună de zile, ea făcea cam de două ori pe săptămână, în funcție de cum se înțelegea cu Octavian. Aveau astăzi oră, și la final programau și ora următoare.

Zona în care Octavian își desfășoară activitatea este Bucureștii Noi, pentru că acolo traficul este mai lejer și elevul nu o să stea blocat în trafic. Elevul o să aibă posibilitatea să conducă mai mult, pe niște străzi mai goale. Nu vă imaginați că pe acolo nu circulă mașini, nu este chiar așa, dar este mai ok pentru un eleve să conducă decât să stea blocat prin intersecții.

Examenul auto se dă tot acolo, plecarea pentru traseu este din fața fostului Teatru Masca.

Chiar dacă pentru noi a părut departe, până la urmă se pare că Octavian a avut dreptate. Zona este mult mai ok ca cea de la Parcul Carol. Este mai lejer acolo, mai puțini elevi, trafic nu foarte aglomerat.

Pentru asta Dana a condus numai prin zona aia. Ne dădeam întâlnire cu Octavian în Piața Victoriei și apoi pleca spre Bucureștii Noi. A fost puțin peste mână, dar se pare că la final Octavian a avut dreptate. A fost mai bine așa.

La final Dana a luat permisul din prima și pe lângă asta a fost una din cele mai bune de la traseu. Nu o laud pentru că este a mea, îl laud pe Octavian Friptu pentru că a reușit să o învețe și mai ale a reușit să o facă să-i placă să conducă și să-i ofere sentimentul de siguranță.

Octavian este instructor la școala de șoferi Perfect Auto Vyo, școală de șoferi care îi aparține. El este șeful acolo și cu toate astea cu toate că putea să stea relaxat într-un birou el este mereu pe traseu învățând pe cineva. Face cu plăcere asta și se vede.

O să mă întrebați cât costă? Prețul a fost 850 lei pentru mașina pe care a condus-o Dana, deci Dacia Lodgy. Aceasta este mașina pe care o conduce Octavian.

Mai sunt la școală tot felul de alte mașini, le vedeți aici iar prețurile diferă în funcție de mașină. Nu zic că restul instructorilor nu sunt ok, habar nu am, noi l-am cunoscut doar pe Octavian, deci pe el îl recomand, nu-mi permit să vorbesc despre alții.

Îl găsiți pe Octavian Friptu la numărul de telefon 0722 824 431. Să-i spuneți că sunați din partea mea sau a gravidei Dana. Este felul nostru de a-i mulțumi.

Ah, pentru cei care nu știu Dana a făcut școala de șoferi fiind gravidă, bănuiesc că este un motiv în plus care îl recomandă, după cum știți și voi (sau dacă nu știți o să aflați) gravidele sunt mei dificile :P

10635859_10152756626759886_2672895727323008655_n

10639544_10152756626834886_6523488541611578112_n

Ah, nu v-am spus, la Perfect Auto Vyo o să faceți și partea de teorie. Sunt acolo oameni pregătiți pentru asta.

Dana nu a făcut însă, a fost destul de greu cu programul, ea a învățat acasă, dar pentru a putea să intre în examen a fost nevoita să dea un examen de ieșire din școală. Fără examenul respectiv nu primea dosarul pentru a putea da examenul teoretic la poliție.

Eu vă recomand să faceți cursurile teoretice, eu așa am făcut la vremea mea și pentru mine a fost ok. Dana însă este mai tocilară de felul ei și a învățat singură acasă. Depinde acum de voi, de felul vostru de a fi.

Dacă aveți întrebări lăsați un comentariu.

P.S. Mulțumesc Andra că ni l-ai recomandat, ne-a ajutat foarte mult!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
34 comentarii
  1. mariana 15 Oct 2014 @ 14:11

    Asadar…cu copilul la volan?! :) Calatorii placute!

    Raspunde
  2. Simina 15 Oct 2014 @ 22:09

    Felicitări Danei! La cât mai mulți km în siguranță! Mie mi-a plăcut foarte mult perioadă în care am învățat să conduc. Din prima m-am simțit bine în spatele volanului, mi-a plăcut să exersez toate manevrele și mă duceam cu cel mai mare entuziasm la orele de conducere. Și eu am avut un instructor foarte bun, și răbdător, pe care l-am recomandat mai departe.

    Raspunde
  3. Amzis 16 Oct 2014 @ 02:39

    Felicitari ! Conteaza foarte mult instructorul. Eu de exemplu am facut pe un logan .nu m a interesat prea mult instructorul(era o femeie ) :)

    Cu ea a ajuns sa faca scoala de soferi si sotia mea :)

    Raspunde
  4. criserb 16 Oct 2014 @ 10:37

    @Simina – așa și Dana, mergea cu mare entuziasm la ore. După ce a terminat a zis că o să se mai ducă că o să-i fie dor de instructor :)

    @Amzis – normal că instructorul contează, dar na, sunt mulți care nu își dau seama de asta și ei aleg mașina…

    Raspunde
  5. cristina ina 21 Feb 2015 @ 16:11

    Buna,
    tin sa va multumesc in primul rand, ca din acest topic in sfarsit am ajuns sa imi aleg scoala de șoferi potrivită. Dupa lungi căutări astazi am sunat la numărul respectiv si luni ma voi duce sa depun dosarul pt începerea cursurilor, mia răspuns o doamna super draguta. Cred ca voi fi mulțumită, o sa revin cu detalii

    Raspunde
  6. Codrut 9 Mar 2015 @ 20:37

    Buna seara,
    Eu stau la Obor si as dori sa stiu daca domnul Octavian Friptu primeste si baieti?

    Raspunde
  7. criserb 10 Mar 2015 @ 15:42

    @Codrut – Da, el primește și băieți ;)

    Raspunde
  8. Gabriel 23 Oct 2015 @ 15:41

    Masina dacia lodgy este diesel sau benzina?

    Raspunde
  9. criserb 23 Oct 2015 @ 21:19

    @Gabriel – diesel

    Raspunde
  10. Cristina 11 Apr 2016 @ 18:25

    Ai perfecta dreptate . Am ales pe mana ta , cum ar veni si nu am dat gres . Putini sunt oamenii ( cel putin dintre cei cunoscuti mie ) care sa fie mai potriviti jobului ales ca domnul Octavian . Are rabdare , are simtul umorului si marea capacitate de a face fiecare elev(a) sa aiba impresia ca la el / ea a rasarit talentul de-a conduce . Vorba dumnealui : ” Deschizatorul de placeri rutiere ” :D .

    Raspunde
  11. criserb 11 Apr 2016 @ 21:41

    @Cristina – să înțeleg că nu te-am dezamăgit? Felicitări, ai făcut o alegere bună!

    Raspunde
  12. Mihaela 13 Jun 2016 @ 18:22

    @Cristina – buna, pot sa te intreb cand ai terminat scoala? As da si eu un telefon, numai ca mi-e teama ca datele nu mai sunt actuale :). Multumesc!

    Raspunde
  13. criserb 14 Jun 2016 @ 08:23

    @Mihaela – datele de contact sunt bune, sună liniștită ;)

    Raspunde
  14. Sonia 21 Nov 2016 @ 13:55

    Buna ziua,
    Instructorul meu este exact acelasi tip de om ca domnul descris in articolul de mai sus. Pe 9 decembrie am traseul la Carol si sper sa nu pic din cauza emotiilor.
    PS: la prima sedinta suplimentara cu dansul (scoala am facut-o cu alt instructor…) mi- a murit motorul de vreo 20 ori, insa domnul nici macar nu a ridicat tonul la mine.
    Este un om excelent, facut pt meseria asta, foarte foarte foarte rabdator.
    Daca doriti numarul dansului de tel, scrieti aici. Numele lui este Sorin Dorobantu.

    O zi buna

    Raspunde
  15. Patrascu Ioana 26 Dec 2016 @ 11:07

    Buna si eu am facut scoala trebuie.sa ma.duc sa dau examenul pentru a ridica dosarul este cea mai buna scoala cu cei mai buni instructori eu primele ore leam facut cu Razvan Friptu pot spune ca este super calm tinand cont ca eu sunt o fire mai agitata si dupa am.termiat cu Gabriel Zaines la fel o fire foarte calma si rabdatoare va multumesc frumos.ii. recomand cu cea mai mare incredere

    Raspunde
  16. Lidia Hrisca 10 Mar 2017 @ 14:52

    Buna ziua,

    In primul rand vreau sa va multumesc voua pentru articolul acesta. Cu ajutorul vostru am gasit cel mai bun instructor (domnul Octavian Friptu) si cea mai buna scoala de soferi. Perfect Auto Vyo. Dupa ce am citit acest articol, l-am sunat imediat pe domnul Octavian pentru a-l ruga sa ma ajute si pe mine sa-mi indeplinesc acest vis. Ieri, 9 Martie, mi s-a indeplinit dorinta. Am fost declarata admis la examenul de traseu.
    Toate reusitele mele ii sunt datorate domnului Octavian. De ce zic asta? Fiindca m-a ajutat sa imi inving teama de a conduce, fiindca m-a ajutat sa gandesc rapid toate posibilitatile de a conduce, fiindca a avut rabdare si de fiecare data mi-a explicat cu calm ce inseamna arta de a conduce :) . Asa ca recomand cu drag acest om. Acest om minunat. Domnule profesor, va multumesc!

    Raspunde
  17. criserb 10 Mar 2017 @ 14:59

    @Lidia Hrisca – să înțeleg că m-ai crezut și ai mers pe mâna mea. Bravo și felicitări pentru reușită!

    Raspunde
  18. Lidia Hrisca 13 Mar 2017 @ 12:59

    @criserb – Da, am crezut si s-a dovedit a fi real. Inca o data iti multumesc.
    Inca ceva, domnul Octavian a schimbat masina pe care o stiati cu una formidabila. Un MINI Cooper Countryman. Eu pe aceasta masina am facut scoala iar acum imi este foarte dor sa o conduc :) . Daca imi permiti, voi lasa aici link-ul cu scoala Perfect Auto Vyo https://www.perfectautovyo.ro/ . Ca sa stie lumea despre ce si despre cine discutam :) . O zi excelenta!

    Raspunde
  19. Cristina 15 Apr 2017 @ 18:09

    Buna ziua , este bine ca mai exista si instructori corecți cum este cel menționat mai sus , nu ca al meu Le-o Zaharia câre din timpul meu oprește Ba sa se i la talneasca cu băiatul lui si sa stea la palavre , Ba o conducem pe soție in diverse locuri , Ba la magazin …. m-a făcut sa nu imi mai doresc sa conduc cu toate ca am prieteni care au învățat pa aceasta școala .MAre grija când va alegeți instructorul !

    Raspunde
  20. Danyel 29 Jun 2017 @ 22:45

    @criserb – salutare. Inca nu s-a dat legea cu 10 clase nu?

    Raspunde
  21. Corneliu 28 Jul 2017 @ 20:22

    Ma mir ca a terminat intr-o luna scoala. Face sotia scoala la ei, acusi se fac 6 luni de la inscriere si nici sala nu a dat. Face o sedinta pe saptamana de condus, din cauza instructorului. E prea aglomerat, ma scuzati, cautat. De exemplu, daca pentru saptamana viitoare ii zice Luni si Marti, iar ea spune ca nu poate Luni, asta e. Ramane cu o singura sedinta de condus pe saptamana respectiva.
    Sunt mai catolici decat papa. Abia dupa cele 15 sedinte de condus, te lasa sa dai sala. Asta daca treci examenul teoretic de la ei. Sunt foarte dezamagit de aceasta scoala. Se misca mai incet decat ardelenii.
    Am sunat la scoala sa intreb cate sedinte de condus se fac pe saptamana. Mi s-a spus ca doua. Cand am intrebat, de ce face doar una, mi s-a spus ca asa poate elevul. Abia apoi a intrebat despre cine e vorba si intr-un final s-a ajuns ca nu poate instructorul. E prea cautat. Fâs… Solutie, sa schimbe instructorul. Fâs..
    E interesant ca doar cuvinte de lauda gasesti pe internet despre aceasta scoala.

    Cei care ati facut scoala la ei, in cat timp ati luat persmiul?

    Raspunde
  22. Juravle 29 Jul 2017 @ 00:55

    Salut, feriti-va de Trifu, am facut scoala cu acest… “instructor” si am picat de 5 ori! Nu mi se pare normal, nu? Acum sunt nevoit sa platesc din nou scoala plus ca am pierdut timp foarte mult! Aviz amatorilor!

    Raspunde
  23. Cristina 11 Dec 2017 @ 17:49

    @criserv ma bucur ca ai scris articolul despre scoala de soferi Vyo si iti multumesc. Eu terminasem scoala la AllSpeed si deranjata de atitudinea si comportamentul instructorului de acolo am decis sa mai iau cateva lectii la o alta scoala pana dau traseul. Articolul tau mi s-a parul fair si asa m-am decis sa-l sun pe domnul Octavian Friptu. Si bine am facut. Subscriu la cele scrise de tine si ma bucur ca dupa 3 ani lucrurile stau la fel. Pasiunea, dedicarea si rabdarea sunt inca definitorii si reprezentative pentru scoala Vyo.

    Raspunde
  24. Cristina 11 Dec 2017 @ 18:46

    @Corneliu – sunt elevi care invata mai repede, altii sunt mai emotivi, altii au nevoie de mai mult de 15 sedinte. Eu am apreciat la scoala Vyo ca au interesul de a te invata sa conduci in primul rand, sa controlezi masina, sa fii prudent – o baza pe care sa poti construi. Cred ca sunt prea putine scoli unde gasesti asta, unde gasesti instructori profesionisti si care fac asta din pasiune.

    Raspunde
  25. criserb 12 Dec 2017 @ 09:41

    @Cristina – mă bucur că ți-am fost de ajutor și ai făcut această alegere. Acum sunt sigur că nu regreți ;)

    Raspunde
  26. Cristina 12 Dec 2017 @ 19:53

    @criserb – da, mă bucur de alegerea făcută. Faptul că acum am permis i se datorează în mare măsură și domnului Friptu.

    Raspunde
  27. Nela Popa 15 Jan 2018 @ 17:16

    @Simina – Buna , sunt si eu interesata sa incep scoala de soferi pe masina automata , te rog ma poti ajuta cu un nr de telefon a instructorului ? Eu stau in Anglia acum si vreau sa sun de aici intai , multumesc

    Raspunde
  28. laura 28 Apr 2018 @ 07:58

    Nu stiu cum era domnul octavian friptu in perioada când a fost scris acest articol, dar acum este un dezastru. Am avut 4 sedinte de condus in care nu a facut altceva decât sa vorbească la telefon in mare parte, sa-si rezolve problemele in timpul sedintelor mele si din când in când, atunci când nu vorbea la telefon, sa te certe pentru orice greseala pe care o faci. N-am văzut nici simt al umorului, nici un fin psiholog,nici intelegere pentru începători. Am văzut critica, neimplicare, lipsa totala de pedagogie, grija mare pentru masina lui. Despre masina pe care se face scoala este alta poveste la fel de intriganta. Nu iti perminte sa scoti din viteza la stop, mersul cu spatele la dumnealui se realizează doar folosind oglinda laterala, lucru pentru care esti depunctat la examen. Masina nu mi se pare deloc o masina pentru examen. Ambreiajul greu, marsarierul trebuie tras cu doua mâini daca nu ai forta destul de mare, acceleratia foarte sensibila. La orele dumnealui am ajuns sa îmi fie frica de condus, si sa nu stau niciodată relaxata. Sunt multe de spus. Nu recomand acest instructor si o spun pentru ca am avut termen de comparatie.

    Raspunde
  29. Laura 29 Apr 2018 @ 16:41

    Se pare ca aceasta este o pagina creata pentru a-i aduce clienti instructorului Octavian friptu. Am lăsat un comentariu saptamana aceasta, comentariu in care nu îl puneam intr-o lumina prea buna le acest instructor, eu având de-a face cu el. Vad ca mi-ati stres mesajul. Nu am folosit limbaj indecent,am povestit doar experienta mea cu acest instructor. In loc sa-i ajutam pe ceilalti sa aleagă cu destul de multa grija un instructor bun, vad ca ceea ce faceti nu este decât reclama. Nimic altceva. Mă dezamagiti.

    Raspunde
  30. criserb 2 May 2018 @ 09:54

    @Laura – totul ok, ți-a apărut comentariul? Ăsta e un blog personal, și na, poate mai sunt și eu plecat și nu intru să moderez totul instant.

    Raspunde
  31. Laura Dinculeasa 13 Sep 2018 @ 15:52

    Buna ziua! In primul rand ,vreau sa va multumesc din suflet pentru recomandare.Astazi am obtinut permisul datorita domnului Octavian Friptu (Domn’ Profesor-cum ii spun eu)
    Fiecare rand scris de dumneavoastra este real.Este un om cu un simt pedagogic desavarsit. Nu este doar profesorul tau.Este tatal tau, prietenul tau, fratele tau! Umorul dumnealui fin dar extrem de educativ ,m-a ajutat sa inteleg ,ca orgoliul nu-si are locul aici. Nu jigneste, nu tipa, te obliga sa scoti din viteza masina la stop(asta apropos de postarea de mai sus careia eu nu ii dau niciun fel de atentie deoarece este sigur concurenta macinata de invidie)Te invata condusul preventiv! Te invata sa gandesti in trafic,sa anticipezi! Este enervant de punctual si corect!Ca orice om, mai vorbeste la telefon,.Asta nu a insemnat ca vre-o secunda ,m-a slabit din ochi.Stia tot ce faceam gresit! Inchidea si ma punea sa explic cum am gandit miscarea respectiva. Eu ii spuneam Neghinita! Stia exact ce gandesc in orice moment. Nu am fost o eleva usor de instruit.Am 45 de ani ,iar lupta cu emotiile nu a fost tocmai usoara! Nu mi-a plans de mila! Din contra! Asadar, indreptati-va cu incredere spre dumnealui.Daca insa un marsarier impins cu doua maini te sperie….stai departe….Astazi , in examen , cu doua maini am bagat in marsarier si nu am primit puncte pentru asta! Si inca ceva….cu siguranta blogul nu a fost facut pentru reclama.Azi avea zece elevi in asteptare! (scuze….am tras cu urechea) iar in trafic, opresc oamenii masinile sa il salute si sa-i multumeasca.Si credeti-ma …nu sunt putini!
    In concluzie : daca nu sti de gluma, daca nu ai muschii tari , daca un mini cooper countryman nu ti se pare o masina care te ajuta in examen…esti liber sa iti cauti un alt instructor!
    Daca macar un sfert din instructori ar fi ca el ,nu s-ar mai intampla in trafic ce este acum!

    Raspunde
  32. Alex 16 May 2019 @ 17:10

    Hello,

    As vrea sa te intreb legat de scoala Vyo, daca ai facut aceasta scoala si cum ti s-a parut ?
    Mersi!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)