Sari la conținut

Un nou coș de gunoi și rearanjarea spațiului de sub chiuveta din bucătărie

Zilele trecute vă întrebam, pe facebook, ce volum trebuie să aibă un coș standard de gunoi, pentru că aveam intenția să-l schimb pe al meu, fiind prea mare. Practic, din 3-4 saci umpleam pubela din curte și mă enerva că pierdeam prea mult spațiu, cu golul dintre saci.

Lucian mi-a dat un link cu coșul lui și mi s-a părut foarte mișto, așa că m-am dus și l-am cumpărat. A fost mult mai scump decât îmi imaginam că o să dau pe un coș de gunoi, dar acum că-l am și l-am instalat nu regret deloc.

L-am luat de la Horbanch, l-am montat și după aia mi-am dat seama că spațiul de sub chiuvetă acum pot să-l compartimentez mult mai bine. Am mai dat o fugă la Hornbach, am cumpărat niște plăci de pal, tăiate la dimensiunile de care aveam nevoie, și cu ajutorul a niște șuruburi și a câtorva colțare metalice am compartimentat spațiul mult mai bine.

Ca să vă faceți o idee, înainte era așa.

Iar la final, după ce am meșterit puțin, aveam așa.

Cred că e mult mai bine, am mai mult loc, și e mai organizată treaba.

Din păcate nu mi-am dat seama că trebuie să pun cant și pe partea superioară a plăcii din mijloc și la final mi-a fost lene să o dau jos pentru această operațiune. Cine știe, poate vreodată am să fac și asta :) (cantul, pentru cine nu știe se pune super simplu, aveți nevoie doar de un fier de călcat și un cutter)

Coșul de gunoi e ceea ce trebuie, e de o dimensiune potrivită, 15L bucata și sunt 2. În cel din față arunc chestii ce se pot împuți iar în cel din spate chestii ce se pot recicla.

Pentru compartimentare, pal-ul m-a costat undeva la 25 de lei, deci nu e mare efort financiar iar rezultatul, zic eu, este pe măsură.

Probabil am să mai fac și prin restul dulapurilor astfel de compartimentări, că-i mult spațiu irosit prin dulapuri.

Cei mai noi pe aici, și dornici să îmbunătățească pe ici pe colo, să arunce un ochi și pe cum am compartimentat sertarul cu tacâmuri și ustensile de bucătărie, poate vă inspiră.

Voi ce lucrări de genul ați mai făcut, poate îmi mai dati idei? :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Ionut 5 Mar 2018 @ 10:48

    Poti sa intinzi un pic de silicon pe cant pentru a nu trage ceva umezeala. Sau vopsea. Sau orice pt a acoperi porii palului

    Raspunde
  2. criserb 5 Mar 2018 @ 10:50

    @Ionut – zici bine, nu m-am gândit, dar acolo este perfect uscat, așa că nu cred că-i cazul. O să verific totuși din când în când și dacă e cazul am să dau cu ceva. Merci de sfat.

    Raspunde
  3. Laur 6 Mar 2018 @ 15:45

    Foarte misto sistemul, dar totusi mi se pare un pic cam scump la 200+ lei. Am mai vazut recent un sistem interesant care era prins direct pe usa de sub chiuveta. Ce-i drept iti lua mai mult spatiu, dar la prima privire m-a lasat putin gura casca. Se ridica automat si capacul de la gunoi atunci cand deschideai usa.

    Raspunde
  4. criserb 6 Mar 2018 @ 16:36

    @Laur – este cam scump, și eu am zis, dar na, de câte ori își cumpără omul coș de gunoi? :) În plus are și două compartimente, poate fi folosit în diferite moduri, fiecare cum dorește. L-am văzut și pe ăla de pe ușă, dar în timp se cam strică, am văzut asta la mai mulți prieteni. Nu am avut, deci nu vorbesc din experiența mea. În plus, ăsta de l-am luat eu, are numai vorbe de bine pe amazon, bănuiesc că-i bun, cel puțin sper :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)