Sari la conținut

Una scurta despre RoBlogFest

roblogfestN-am participat niciodata la acest "concurs".

E un concurs, nu?

Nu ma intereseaza cine e pe locul 1 si cine e pe locul 10, chiar nu-mi pasa dar… m-am uitat in seara asta pe niste liste si de acolo am auzit de vreo 3 oameni. Trei oameni de care am auzit si care isi merita locul acolo. Sa-mi spuneti voi cine sunt restul, de eu n-am auzit de ei.

Ma dau pe bloguri de peste 5 ani, cunosc o gramada de oameni din online si totusi n-am auzit de 95% din castigatorii de acolo. Oare de ce? Cei care au o valoare in blogosfera romaneasca unde-s?

Oare chiar toti sunt ca mine, nu le pasa, sau RoBlogFest este o competitie care nu mai merita interesul?

Cate editii o sa mai fie pana la ultima?

Sunt niste intrebari pe care mi le pun pe buna dreptate in conditiile in care, repet, 95% din participantii de acolo nu-mi sunt cunoscuti. Nici macar n-am auzit vreodata de ei…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. sorin 9 Apr 2012 @ 01:47

    Aceleasi intrebari le am si eu prin minte. Teoretic roblogfest ar fi trebuit sa fie o rampa de lansare pentru unii bloggeri, pentru unele proiecte tinere. Dar lipseste sustinerea celor cu renume. Anul trecut lista castigatorilor a aparut in multe site-uri online. Anul acesta cred ca le numar pe degetele de la o mana.

    Oare blogosfera este pe un drum normal? As tinde sa cred ca nu…

    Raspunde
  2. criserb 9 Apr 2012 @ 02:38

    Nush daca blogosfera este problema. Ma gandesc daca nu concursul in sine e indoielnic. Anii trecuti erau mai multi bloggeri de top participanti, acum vad ca nu le mai pasa… chiar cred ca nu au incredere in acest concursc sau pur si simplu, nu le aduce “nici un profit”…

    Raspunde
  3. dragos 9 Apr 2012 @ 08:48

    asta e defapt miezul – sa afli de bloggeri si proiecte noi, de care nu ai auzit pana acum. Eu m-as ingrijora daca as cunoaste mai mult de 50-60% din cei inscrisi, chiar.

    si inca o chestie, btw – faptul ca tu te dai pe bloguri de 5 ani si cunosti o gramada de oameni nu te face atot cunoscator :-) Dimpotriva, poate esti intr-un echo chamber – te-ai gandit vreodata la chestia asta? :D

    cele bune,

    Raspunde
  4. Paul - spune 9 Apr 2012 @ 09:16

    Pai probabil majoritatea sunt bloggeri noi, care au aparut peste noapte si da, au avut succes deplin.

    Raspunde
  5. criserb 9 Apr 2012 @ 10:38

    @dragos – despre echo chamber imi place sa cred ca nu, dar cine stie :)

    Cat despre bloggerii noi, in acest caz pot sa zic ca scopul si-a fost atins, am “cunoscut” o multime de oameni noi, aproape toti. Partea proasta cu ei este ca se pierd in timp si pana la urmatoarea editie nu mai stie nimeni nimic de ei.

    Sper sa nu fie asa dar la cate bloguri noi, chiar bune, au pornit asa dintr-o data, cam tot asa s-au si dus…

    Raspunde
  6. fulgerica 9 Apr 2012 @ 10:49

    Asa a fost in fiecare an cu Roblogfest. :)

    Raspunde
  7. Soacra 9 Apr 2012 @ 11:12

    E bine ca sunt nume noi… Ti-ar placea sa vezi in fiecare an pe aceiais blogeri…. ? Mie nu.

    Raspunde
  8. V9 - Timelapse 9 Apr 2012 @ 11:18

    Pai poate toti blogerii vechi si buni ca tine, au castigat deja acolo un premiu si din acest motiv numai reprezinta nici un interes. Insa pentru mine un incepator de multi ani, ma facut sa descopar bloguri noi, idei noi si poate pe viitor proiecte noi. Care se vor stinge pe viitor e ca si-au gasit perdut interesul si expunerea unor idei pe blog nu le-a adus castigul urmarit. Sa recunoastem ca majoritatea blogosferei din Romania se face datorita castigurilor ce reies din publicitate.

    Ce ar fi fost daca pe langa o simpla foaie ar fi dat si un mic premiu in bani??? Sunt convins ca in spatele acestei manifestatii se castiga foarte bine, insa s-au multumit ca in toti anii sa ofere un pic de faima pentru cei nou veniti.

    Nu chiar toti se pierd pe drum. Am descoperit aseara un blog ca spunea ca acuma 2 ani sa clasat pe 14, apoi anu trecut pe 7 iar anu asta a castigat la categoria lui. Bravo lor si bravo tuturor blog-erilor din Romania care incearca sa faca treaba sa mearga.

    Raspunde
  9. criserb 9 Apr 2012 @ 11:36

    @Soacra – nu, mi-ar placea sa vad cu adevarat cel mai bun blog la o anumita categorie.

    @V9 – Dragos (tipul cu blogul clasat pe 14, 7 si anul asta pe locul 1) este unul din blogurile care le stiam. Dragos e destul de cunoscut in online si apreciat pentru munca lui ;) Chiar isi merita acel loc. El nu se lasa, pentru el e doar un inceput.

    Raspunde
  10. unicornul_vesel 9 Apr 2012 @ 12:15

    pe scurt:
    1. la RBF intra in concurs blogurile NOMINALIZATE (de catre persoanele din spatele lor, sau de catre alte persoane), deci trebuie pornit de la premisa asta.
    2. bloggerii au posibilitatea de a se retrage din competitie (si multi bloggeri cunoscuti au facut asta), tocmai pentru a ii lasa pe cei mai “proaspeti” sa se afirme
    3. PUBLICUL e cel care voteaza (la majoritatea categoriilor), asa incat lista castigatorilor o sa reflecte preferintele votantilor si ale oamenilor care fac propuneri.

    Raspunde
  11. dragos 9 Apr 2012 @ 15:08

    @criserb – vezi tu, aici e problema: cine esti tu sa zici care e “cu adevarat cel mai bun blog”? Este o chestie subiectiva, decisa de numarul de fani, nu de gustul unuia sau altuia.

    Uite, de exemplu si ca paralela, nici mie nu mi-a convenit ca ani de zile Iliescu a fost presedintele Romaniei, desi, poate, tu l-ai votat. Intelegi ce zic? :-)

    Raspunde
  12. criserb 9 Apr 2012 @ 17:49

    @dragos – inteleg perfect :) Cat despre Iliescu nu l-am votat si nu ma gandesc sa-l votez nici acum… asta cu votul e mult mai complicata ca asta cu blogurile. Daca la bloguri avem de unde alege (si chiar avem) cand e vorba de politica… e varza :(

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)