Sari la conținut

Unde ați mai văzut o autostradă să se termine așa?

Numai mie mi se pare ciudat ca o autostradă să se termine așa?

Adică brusc și dintr-o dată. Din 3 benzi pe ieșire, după intersecția semaforizată, probabil, să avem o singură bandă? Vă dați seama ce nebunie o să fie acolo?

În rest… se pare că vineri, 14 decembrie, o să se deschidă și acest tronson de 6 km. Practic nu o să se mai termine autostrada ce vine de la Ploiești pe centură acum o să se termine în Șoseaua Fabrica de Glucoză.

Vedeți și un video de ieri, 10 decembrie.

sursa

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
15 comentarii
  1. Dragos Schiopu 11 Dec 2018 @ 13:19

    Daca ai treaba cu ea, eu zic ca e un motiv de bucurie ca s-a terminat povestea cu podul ala, chiar ieri a trebuit sa ocolesc ca sa ajung in zona aia, deci ma bucur ca macar exista un nou nod de intrare in Bucuresti, probabil nu se vor imbulzii toti sa intre pe acolo dar cei cativa care o vor face vor mai elibera din alte artere si iesiri.

    Fireste ca e intodeauna loc de mai bine.

    Raspunde
  2. Dragos Schiopu 11 Dec 2018 @ 13:21

    Si inca o chestie, la Ploiesti se termina fix la fel, intr-un sens giratoriu care e pus pe centura Ploiestiului…

    Raspunde
  3. criserb 11 Dec 2018 @ 13:24

    @Dragos Schiopu – păi nu e chiar la fel man, e un sens pe o centură. De acolo omul are variante că-i centură, un drum de o viteză superioară. La București se termină cu un semafor, unde în cazul în care mergi înainte ai o singură bandă. Iar zona în care se termină e super aglomerată.

    Nu mă pot mulțumii cu puțin man, nu-s ok cu “bine că s-a făcut și atât” după atâția amar de ani…

    Raspunde
  4. localhost 11 Dec 2018 @ 14:26

    @criserb – se doreste latirea fabricii de glucoza la 2 benzi pe sens. Adica A3, dupa semafor, sa aiba continuare in 2 benzi, pana in Floreasca.

    Raspunde
  5. criserb 11 Dec 2018 @ 15:19

    @localhost – Se dorește… cred, dar aia o să fie o purure parcare, exact așa cum e și acum, o bandă o să fie blocată. Nu se poate face mare lucru acolo, gândește-te cât spațiu avem în Militari la terminarea A1 și cât spațiu se poate obține pe Șoseaua Fabrica de Glucoză.

    Raspunde
  6. Nautilus 12 Dec 2018 @ 10:04

    1. Nu va fi singura intrare prin punctul în care se termină. Pe autostradă se va mai intra și de pe Centură, și din Voluntari.

    2. Oficial, se dorește lățirea Fabricii de Glucoză la 2 parcări pe sens.

    Neoficial, se dorește altceva – să se atragă cumpărători pentru terenurile din jurul ciotului de autostradă. Adică pentru câmpurile neocupate dintre bd. Pipera / stația MOL și calea ferată, sau dintre calea ferată și ce a mai rămas din Pepinieră. Să se facă o speculație imobiliară înainte să crape din nou bula în ultimul trimestru din 2019. DACĂ va crăpa atunci și nu mai devreme, primăvară-vară, ca să le strice socotelile.

    Raspunde
  7. IonutO 12 Dec 2018 @ 10:13

    @criserb – Se largeste la 2 benzi. Ti-a mai zis cineva. Si se va largi destul de rapid. trust me lucrez alaturea si se misca treaba
    @criserb – Nu se doreste, chiar se largeste. Eu lucrez alaturea si asa ca vorbesc din cunostinta de cauza nu din simtite in vant. Si lucrurile se misca destul de rapid (chiar foarte rapid pentru ceva facut de dragul nostru stat). Daca vrei iti trimit poze :) se vede foarte bine stadiul lucrarilor de la mine din birou

    Raspunde
  8. criserb 12 Dec 2018 @ 10:22

    @IonutO – Măi, când e vorba de stat eu sunt cam circumspect. Și chiar dacă se lărgește, cei care parchează acum pe iarbă/noroi, unde crezi că o să parcheze, nu pe prima bandă și apoi o să rămână tot o bandă liberă?

    Trimite poze, chiar sunt curios.

    Și nu-s gică contra, dar dacă tot se face ceva, după zeci de ani, măcar să se facă ceva bun, nu doar de dragul de a face ceva.

    @Nautilus – sigur că nu-i singura, dar cred că descărcarea trebuia să se facă treptat. Pe centură e ok, în Voluntari o să coboare prea puțini, și grosul o să paralizeze Pipera. Sper să n-am dreptate.

    Raspunde
  9. Iulian 12 Dec 2018 @ 11:21

    Am mai văzut ceva de genul în Jakarta. Și știm poye cu toții cât de fluid e traficul de acolo :)

    Raspunde
  10. george 12 Dec 2018 @ 11:46

    Acum vreo 10 ani lucram in zona, văzând imaginile de sus mi-am amintit de pădurea de la marginea drumului, unde un smecher a dorit sa construiască un complex imobiliar dar nu a primit aviz pentru ca ar trebui sa taie prea multi arbori, din imagine se vede clar ca in 2018 au rămas doar câțiva pe marginea drumului, pe restul i-a tăiat, frumos, ca la Bucuresti.

    Raspunde
  11. Dragos 12 Dec 2018 @ 14:56

    Degeaba se largeste FdG daca nimereste tot in Barbu Vacarescu – defluirea nu exista practic, atata timp, cat atat Barbu Vacarescu cat si Petricani(i), sunt full la orice ora. Cine a gandit mizeria asta e de batut la fundul gol
    Nu ma gandesc decat la intersectia muzeului Aviatie, cu FdG si coborarea din Pipera, care e un test de rabdare la orice ora. Bine ati venit asadar in Bucuresti, de pe autostrada fantoma, la o coada de 20 de minute care va arunca in mijlocul unui blocaj total.
    Singura smecherie e sa routezi ceva trafic de camioane de pe centura pe autostrada – centura care are niste minunate giratorii ale mortii fix in mijlocul ei, unul vestit in Tunari.

    Raspunde
  12. Niculae Bucur Ion 12 Dec 2018 @ 17:54

    Suntem forta rau de tot. Sa nu aruncam inca cu pietre ca se pot supara pe noi iar la anul nu mai fac nimic…

    Raspunde
  13. Nautilus 13 Dec 2018 @ 12:03

    @Dragos – Sunt full la orice oră din pricina faptului că singurele 2 metode de a ieși din fundul de sac Pipera la ore mai normale sunt:

    – pe la intersecția Băneasa-Aeroport (coadă de la intersecție până la Romaero dacă ai noroc și până la podul peste calea ferată dacă n-ai)
    – pe la str. Iancu Nicolae (coadă de la semafor până la Rompetrol dacă ai noroc și drumul plin de gropi de parcă e bombardat, deși a fost răzuit și reasfaltat de atâtea ori încât li s-a pierdut socoteala)

    Pe oriunde ai lua-o, drumul se întoarce spre cele 2 intersecții păguboase ca râia. Numai dacă ai putea ieși repede pe undeva pe Centură (chiar și pe ciotul de autostradă și apoi prin Voluntari) ai putea scăpa de ele. Ceea ce, de altfel, și trebuie, ca să iasa traficul afară din oraș.

    Oprescu nu era chiar prost când a spus că autostrada lui (zburătoare noaptea și îngropată ziua, ca Dracula) trebuie să treacă pe undeva, pe sus sau pe jos, pe sub lacul Herăstrău sau peste el. Ca să facă legătura între Ambasada Chinei și Piața Presei.

    Pentru constructorii comuniști nu exista nicio rațiune de a construi ceva acolo. Cartierele dintre șos. Nordului și aeroportul Băneasa erau aproape nepopulate pe vremea lor. Câteva vile de baron comunist și câteva blocuri la Aviației nu aveau populație cât Pipera modernă.

    Raspunde
  14. Dragos 14 Dec 2018 @ 11:51

    @Nautilus – true, true. Ne-ar mai trebuie vreo 10 poduri tip Basarab in BUH ca sa putem deflui circulatia – preferabil spre zone de centura, concentrice, care sa lege metropolitanul de za’ capitala. Terminalul ala multimodal de la 2 Cocosi e minunat – dar absolut inutil deocamdata ca si inteparea din Petricani
    Oricum astept cu interes largirea FdG si primele megacozi generate de iesirile grataragioaice ale urbei spre valea Prahovei. Dopul se va muta de la Romaero la Pescariu
    Cred…
    De podul Pipera care moare la intrare in ambasada oblicilor nu mai vorbim, ca e deja :heitareala” :) Zona e catastrofica, literalmente. Daca da acolo un cutremur mai mare sau ceva, adio mama n-am cuvinte, nici masinile de pompieri nu intra nici oamenii nu pleaca. Blocaj total. Comunistii au gandit metroul ca sa duca plebea la uzine – la 1/2 din ce este azi chiar si in vremurile in care platforma Pipera era full de muncitori. PUZ-ul ca notiune reala de urbanism se rezuma la niste aprobari tacite dupa care urmeaza potopul.

    Asta e. Vae victis. Ma mai exhib putin pe aici si ma duc sa ma injur in trafic cu ceva concetateni. Weekend fain !

    P.S Recomand (in cunostinta de cauza si cui doreste ) sa citeasca cartea de mai jos – sau sa o cumpere frumos de la niste edituri carora nu le facem reclama ‘ca ie mai multe carele este’ :)

    https://www.scribd.com/document/190530136/Orase-Pentru-Oameni-Jan-Gehl

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)