Sari la conținut

Unde să mai fac CASCO și RCA?

shutterstock_163965647

Pe 10 ianuarie îmi expiră CASCO-ul și RCA-ul.

Până acum eu am fost fan Allianz-Ţiriac, dar acum parcă nu mi-aș mai face la ei pentru că mi-au dat o ofertă cam nesimțită aș spune.

Vedeți mai jos oferta pentru CASCO:

An Suma asigurată Prima de asigurare
2012 27.484 lei 1736 lei
2013 23.567 lei 1705 lei
2014 21.352 lei 1594 lei
Ofertă 2015 18.208 lei 2215 lei

Și mai jos oferta pentru RCA:

An Valoare poliță
2012 558 lei
2013 636 lei
2014 630 lei
Ofertă 2015 1.085 lei

Datele de mai sus, ca să vă faceți o părere, sunt pentru un VW Polo din 2007 cu 100CP (130CP după tuning soft) diesel.

În 2014 este adevărat că am avut un incident din vina mea, deci mi-am reparat mașina pe CASCO, în rest, nu am avut niciun incident niciodată din vina mea. Mașina este asigurată la ei încă de la început, dar în vremea aia era pe leasing deci asigurarea nu era pe numele meu.

Ce m-a făcut să cred că oferta lor este nesimțită?

Simplu, m-am uitat pe eMAG la asigurări și am văzut ce preț mi-au dat ei, chiar la Allianz Țiriac, cei cu care eu am colaborat atâta timp. Deci, online, fără o colaborare de durată am un preț mai bun ca cel oferit de agentul Allianz cu care schimb deja mailuri de 4 ani.

rca-la-emag

Dacă aveam în ofertă un preț mai bun decât cel pe care îl poate obține oricine pe net nu-mi făcea așa multe probleme și probabil mergeam mai departe cu Allianz fără prea multe probleme. Dar așa… încep totuși să-mi pun unele probleme/întrebări.

Ah, și încă o chestie care m-a făcut acum ceva vreme să-mi schimb părerea despre Țiriac. V-am zis, am avut un incident, incident la care cei de la constatările Țiriac mi-au dat că trebuie să schimb anumite piese. Le-am schimbat exact pe alea, nu la Porsche (dealerul VW până una alta) unde prețurile sunt exorbitante ci la un service mai mic. Am plătit 11.000 lei cash iar ei mi-au dat înapoi 6.700 lei. Motivul nu-l știu nici acum, dar am trecut cu vederea având în vedere că mi-au dat banii repede.

Eh, acum însă când vine vremea să-mi fac o nouă asigurare CASCO și obligatoriul RCA mă gândesc de mai multe ori dacă să merg mai departe cu ei sau să îi încerc și pe alții.

Vreau sfatul vostru, vreau să-mi povestiți povești frumoase despre alți asiguratori cu care ați avut de-a face, de care ați fost mulțumiți. Sau poate știți vreun broker de asigurări.

Nu vreau să aud de Carpatica sau alții ca ei, vreau totuși o firmă serioasă.

Foto asigurare via shutterstock.com

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
25 comentarii
  1. c 28 Dec 2014 @ 14:32

    Eu am rca la asirom si casco la uniqa. RCA l-am facut pe net, lucru pe care te saftuiesc sa-l faci si tu, dar evita tripleta de aur. Inca ceva, uniqa cred ca da 5% la casco daca iti faci rca tot la ei, trebuie sa verific cu un broker. Poti sa-ti indic pe cineva daca te intereseaza.
    Bafta!

    Raspunde
  2. Daniel 28 Dec 2014 @ 14:59

    Mie îmi expira în februarie. Tot la ei am, sunt curios dacă o sa crească dar nu cred. Anul trecut le-am zis ca că după 5 ani renunț la ei dacă nu îmi fac o oferta mai buna. Pana a doua zi oferta scăzuse cu vreo 50 de euro la casco și 50 ron la RCA. Deci se poate.

    Raspunde
  3. criserb 28 Dec 2014 @ 16:03

    @Daniel – exact așa mi-au făcut și mie anul trecut, dar parcă anul ăsta nu mai am chef să mă țigănesc cu ei. Nu vreau să schimb 10 mailuri pentru a-mi face o ofertă mai bună, vreau să văd că mă respectă după atâția ani de când le-am fost client din prima. Nu mă așteptam la cine știe ce avantaje, dar măcar la ofertă puțin mai bună ca una care pot să mi-o fac tot la ei, fără să le fi fost client.

    Raspunde
  4. Relu 28 Dec 2014 @ 16:22

    Se simte diferenta dupa tuning soft ? Se merita sau e doar un “moft” ? Ma cam bate gandul … :)

    Raspunde
  5. criserb 28 Dec 2014 @ 16:27

    @Relu – se simte, îți dai seama, sunt 30cp în plus. Depinde de la mașină la mașină, la unele se pot obține mai mulți cai la unele mai puțini. Dar la mine, pe un motor de 1.9TDI am obținut 30% în plus (asta în siguranță pentru că puteam să merg și la 150cp) ceea ce s-a simțit.

    Cât despre alte probleme, probabil o să te întrebi, eu nu am avut. Am făcut tuningul la 2000km iar de atunci am mai făcut vreo 190.000 :)

    Raspunde
  6. Moldo 28 Dec 2014 @ 17:04

    Masinile parintilor au avut tot timpul RCA la Uniqa (uneori si CASCO). 1 singur incident am avut, si s-a rezolvat fara probleme pe CASCO (decontat costul reparatiei direct la dealer). La

    Tot la Uniqa au avut parintii si asigurare medicala pt calatoria in strainatate (Turcia). Cap spart de la datul pe topogan, platit cash aprox. 1000 USD la spital acolo, decontat de Uniqa la 1 luna dupa intoarcerea acasa, fara comentarii.

    Mie mi se pare ca au cel mai bun raport calitate/pret de la noi. Sper sa nu ma dezamageasca pe viitor pentru ca cele 4 masini ale firmei au RCA la ei, iar asigurarile medicale tot la ei le facem cand trebuie.

    Raspunde
  7. Dan 28 Dec 2014 @ 17:18

    Pe emag ai obtinut pret mai bun multumita acelei reduceri de 7% pe care isi permit sa ti-o ofere. Probabil ca brokerul nu poate. Nu poate?..atunci mergi pe mina emag, presupun ca tie nu iti da nimeni 7% la salariu la sfirsitul lunii, nu? Asa am patit si eu..am renuntat la colaborarea cu un broker prieten. Asta e! Copilului tau nu i-ar sta bine cu un pachet mare de Pampers in plus?
    Suma este oricum exagerata la RCA, renunta la Allianz. Mergi pe Groupama sau Uniqa, asta ca sa nu le alegi pe cele mai ieftine.
    Eu am CASCO la Groupama la vreo trei masini in familie si nu am avut nici o problema cu ei, poti incerca si tu. Mai ales data fiind povestea cu banii nerecuperati de la Allianz…aia nu trebuia sa ramina asa!
    Anyway, da-ne de veste ce ai ales. Sint chiar curios cum evolueaza lucrurile.
    Eu am obtinut pe emag niste preturi ciudate la RCA, in sensul ca pentru 6 luni Groupama se situa cam pe locul 6-7 ca pret (crescator ordonate), iar la 12 luni avea cea mai buna oferta.

    Raspunde
  8. Dan 28 Dec 2014 @ 17:23

    Cum naibii iti da Allianz oferta de aproape dublu fata de anul anterior??? De la 630 la 1085 e ceva diferenta..
    Inca ceva dubios..nu poti vedea/sti ce Bonus sau Malus ai decit dupa ce polita este emisa..Tu stii cit ai?

    Raspunde
  9. Relu 28 Dec 2014 @ 17:40

    @criserb – vreau sa fac tuningul pe un motor 1.6 TDI CR . Se spune ca trece de la 105 CP la 135 CP. Tot 30 in plus . Voiam sa stiu daca se simte ca fiind o schimbare evidenta , ca masina e mai “nervoasa” si daca per total esti multumit de schimbare , daca efectiv de ajuta in mers . ( tinand cont ca tuningul costa intre 300 si 450 E functie de firma )

    Raspunde
  10. criserb 28 Dec 2014 @ 18:13

    @Relu – merită fiecare leu. Dacă următoarea o să fie tot diesel am să o fac fără să stau pe gânduri. La benzină nu știu cum este. Vorbește cu firma, ei îți vor spune exact. Eu sunt 100% pentru.

    Raspunde
  11. Sher 28 Dec 2014 @ 18:25

    Imi fac asigurari online de 3 ani la RCAPEDIA.RO. Pret mai mic online nu am gasit in primele 20 de pagini de cautare. Asugurarea umi ajunge gratuit a doua zi acasa. Faceti si voi un calcul rapid pe site si apoi comparati cu altele :)

    Raspunde
  12. Andreea 28 Dec 2014 @ 18:26

    Eu am de mai mult timp RCA la Asirom dar nu am avut niciun incident. Am ales prețul cel mai bun în afara de câteva companii care nu au un renume prea bun… Din toamna am ales Asirom și pt Casco, sper sa fie ok, după ce am avut câțiva ani la Generali la care am renunțat după o disputa cu ei. Pe scurt, în urma cu un an m-a lovit unu pe coltul spate stânga și a fugit, soluția a fost Casco. Și nu au vrut să-mi despăgubească senzorul de parcare pt ca masina (Fabia) nu a fost dotata din fabrica cu senzor (a fost pus de dealer când am comandat-o), lucru despre care nu știam pana la acest incident și nici agentul Generali nu m-a întrebat nici când mi-a încheiat polita nici când mi-a reinnoit-o… Asa ca nu au fost serioși și i-am schimbat

    Raspunde
  13. Vali 28 Dec 2014 @ 18:36

    Am avut casco și rca la omniasig… După un an am reușit să oau banii de la ei. S-a lasat cu plângere la comisia de supraveghere a asigurărilor și in cele din urmă au făcut plata. Soțul a avut accident (nu din cauza lui) și a folosit asigurarea ăluia de la euroins (plata s-a făcut imediat fără prea mari bătăi de cap). Mai cunosc persoane care au avut de-a face cu euroins si a fost ok.
    Rca la emag mi-am făcut (euroins, sper să nu se prostească). Cel mai bun preț, livrare a 2a zi (23.12).

    Raspunde
  14. criserb 28 Dec 2014 @ 23:33

    @Sher – da, înțeleg, dar eu vreau și RCA și CASCO și știu că atunci când le iei la pachet este mai ok. Online CASCO încă nu se poate, din păcate :(

    @Andreea – orice asigurare despăgubește numai ceea ce ai în contract. Dacă la tine pe contract nu erau trecuți și senzorii, e normal să nu-i despăgubească, asta înțeleg…

    @Vali – merci de comentariu, până acum pare și Euroins o opțiune chiar dacă numele lor nu-mi spune ceea ce îmi spunea Allianz

    Raspunde
  15. Mihai Pintilie 30 Dec 2014 @ 22:25

    Eu am avut mereu si CASCO si RCA la Allianz. Daca fiind relatia cu agentul si ofertele cel putin mai bune (mai ieftine) de la an la an, nici nu m-am gandit sa fac o comparatie. Mi-a zis ca in 2015 asigurarile vor fi mai scumpe dar patania ta ma pune in garda, mi-e clar de acum ca atunci cand le va veni vremea sa le reinnoiesc, trebuie sa fac niste comparatii.

    Raspunde
  16. criserb 30 Dec 2014 @ 22:28

    @Mihai Pintilie – cum am zis, am și eu o istorie cu ei, dar acum m-au dezamăgit. Nu poate să fie RCA-ul pe anul viitor aproape dublu ca cel de anul ăsta. Mai ales că intenționez să-l fac anul ăsta nu anul viitor.

    Raspunde
  17. Nautilus 2 Jan 2015 @ 13:13

    @Relu – modificarea de soft se simte întotdeauna la un motor turbo, fiindcă duce la o creştere a cuplului maxim şi a puterii medii.

    E posibil ca ECU să intre în limitare când vede că modificarea e în afara bunului simţ (parametrii din soft sunt daţi peste cap), şi atunci nu trece de puterea maximă de fabrică, dar ai un câştig important la turaţii medii.

    Dacă nu vrei să dai 200 RON la un dinamometru pentru testare şi nici nu ai de gând să faci modificări mecanice în viitor, verifici rezultatele cu un accelerometru sau cronometru de mână: dacă ai un timp 0-100 km/h mult sub cel dat de fabricant, ai reuşit.

    Raspunde
  18. Andrei 2 Jan 2015 @ 16:41

    aici sunt doua chestii distincte:
    1. CASCO ti-a crescut pentru ca ai avut dauna si l-ai folosit in 2014. O crestere de 700 de lei la o dauna de 11000 lei e OK. (totusi nu inteleg de ce din 11000 lei ti-au decontat doar jumate, pentru ca la CASCO se deconteaza cat ai paguba in limita sumei asigurate, care la tine era anul trecut 21352).
    2. RCA creste de la 1 ianuarie pentru ca asa vrea muschii ASF, care spune ca asiguratorii trebuie sa fie pe profit pe RCA si nu au voie sa ofere nici un fel de bonusuri sau reduceri. Ca sa iti faci o idee, asigurarea mea care expira pe 11 ianuarie, creste de la 180 lei pentru 6 luni la 280 lei pe aceeasi perioada, la acelasi asigurator (nu Allianz care intotdeuna mi s-au parut scumpi), in conditiile in care sunt la B5 (adica nu am avut nici o dauna de 5 ani) si am un cotet de Ford cu 80kw si motor de 1560 cmc pe motorina.
    In concluzie, cresterile sunt justificate oarecum, dar mi se pare cam mare cea de la RCA, masina neavand nu stiu ce putere (ma refer la cea din talon care se ia la calcul), insa probabil din cauza varstei tale, a capacitatii cilindrice si a faptului ca ai domiciliul in Bucuresti. Eu zic ca ii pui in vedere asiguratorului tau sa mai lase de la el, avand in vedere ca faci si casco si RCA si esti client cu vechime. Daca nu poate sau nu vrea, la revedere. Evita Carpatica, Euroins si Astra. Lucruri bune am auzit despre Generalli, Uniqa si Groupama.

    Raspunde
  19. Andrei 2 Jan 2015 @ 16:45

    later edit…
    acum am vazut ca spui “am avut un incident din vina mea”. OK, ce incident? Ai lovit pe altul? pentru ca atunci, pe langa CASCO care iti creste pentru ca ti-ai reparat propria masina, iti creste si RCA pentru ca l-ai dat soferului nevinovat sa isi repare masina. Cresterea din cauza de dauna a RCA, alaturi de cresterea RCA din cauza noilor norme ASF, pot face ca RCA-ul aproape sa se dubleze…

    Raspunde
  20. Dan 10 Jan 2015 @ 14:08

    Asteptam un update..ce ai facut cu asigurarile, pina la urma? A trecut 10 ianuarie deja..:)

    Raspunde
  21. sumomanu 18 Jun 2015 @ 13:51

    A facut pe dracu.Sau mai bine zis a facut trafic pe blog.

    Raspunde
  22. criserb 18 Jun 2015 @ 14:26

    @sumomanu – Am făcut la Omniasig. Ca preț… am dat mai puțin ca la Țiriac, nu cu mult, dar măcar m-am simțit eu bine. După ce am avut un istoric cu cei de la Țiriac mă așteptam să-mi facă și ei o ofertă mai bună, să mă țină client.

    Raspunde
  23. Anonim 16 Oct 2015 @ 13:29

    Salut, Incercat companiile mari de preferabil Groupama, din ce am auzit de la service-ul cu care lucrez astia ar fii cei mai aproape 100% ok iar service-ul meu nu are contract sau agreat cu nici o companie de RCA/CASCO. In schimb feriti-va de Gothaer asigurari au aparut pe piata de curand si fac casco in general cu leasingurile, iar cand e vb de despagubire dau cat vor ei iar daca nu ai un service agreat de ei princ contract cu ei o sa patesti urmatoarele: Service-ul unde ti-ai reparat masina nu isi ia toti bani asa ca factureaza la leasing iar leasingul factureaza utilizatorul.

    Raspunde
  24. Mihaes 30 Dec 2015 @ 17:42

    Salut, eu am CASO la Gropama de 5 ani, RCA la firme diferite de mijloc. Anul acesta am avut o dauna. Tractat de la Valcea la Bucuresti, masina la schimb si repatatie in 7 zile, (
    radiatoare,far,bara scimbat capota indreptat. Service agreiat de ei si au multe inclusiv reprezentante, plata directa. Platforma a venit in 30 de minute de la apelul telefonic. Nu am ce reprosa, in februarie expira casco masina e din 2006 si sper sa mai faca la aceasta vechime.

    Raspunde
  25. Marcel 8 Sep 2016 @ 03:25

    http://www.adihadean.ro/2013/01/esti-fraier-ti-am-luat-banii/

    aici zici ca in 2013 aveai 6 ani cu Aliantz, in 2014 aveai 4 ani?
    Vezi ca pe internet exista log-uri :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)