Sari la conținut

UPC bate un nou record de viteza

fiberpower200

Evoluţia Internetului în ultimii 5 ani în România a arătat nu doar creşteri semnificative la nivelul numărului de utilizatori, cât mai ales o transformare a modului de utilizare. Varietatea şi multitudinea de activităţi pe care românii le desfăşoară astăzi online necesită viteze din ce în ce mai mari de download. După ce, în 2011, UPC a lansat cel mai rapid Internet din România – Fiber Power 120 Mbps – iar un an mai târziu a lansat viteze de 150 Mbps, compania anunță un nou record prin lansarea vitezei de 200 Mbps.

În prima fază, cel mai rapid serviciu de Internet, Fiber Power 200 Mbps, va fi disponibil în 9 oraşe (București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Galați, Iași, Ploiești, Timișoara și Sibiu), care acoperă peste 60% din zona în care UPC oferă servicii de Internet.

Ceea ce ati citit mai sus este un citat din comunicatul de presa, dar am tinut sa va prezint lucrurile asa cum au fost, fara a gresi eu cu ceva.

V-am mai spus si va spun si acum, UPC au fost primii care au adus in tara cele mai noi si mai moderne tehnologi. Chiar daca ulterior au venit si altii cu oferte asemanatoare, nu trebuie sa uitam meritul celor de la UPC care au dat intotdeauna startul.

Acum, cu noile viteze oferite se poate descarca un DVD (4,7 GB) in numai 3 minute si 20 de secunde. Este wow. Ne mai aducem oare aminte de vremurile de la inceput, cand dura o viata sa downloadam asa ceva? Eh… nici macar nu ne incumetam sa downloadam chestii asa mari, sau daca totusi o faceam, eram constienti ca dureaza cateva zile.

Aveti in dreapta un banner, care va compara viteza voastra cu ceea ce poate sa ofere acum UPC-ul, sunt curios, voi cat la 100% aveti din aceasta viteza?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. Ghiocel07 24 Sep 2013 @ 14:57

    Am facut testul si am aproape 200 Mbps :)

    Raspunde
  2. Bucur 24 Sep 2013 @ 15:01

    Nu degeaba suntem printre primi in lume si din Europa. Ne-am dezvoltat grozav la acest segment in ultimi ani.

    Raspunde
  3. criserb 24 Sep 2013 @ 17:36

    @Bucur – foarte adevarat. De fiecare data cand ies din tara simt chestia asta pe pielea mea. Internet ca la noi nu am vazut la nimeni… cel putin nu pana acum.

    Raspunde
  4. Dan 24 Sep 2013 @ 18:13

    Spune-le alora de la UPC sa o lase mai moale cu inovatile aduse in Romania.RDS-ul cu a lor fibra optica pana la media converterul pe care ti-l monteaza IN CASA sunt singurii care au acest tip de retea in europa.Iti mai spun si alte inovatii la care UPC-ul nici nu poate visa din pricina infrastrusturii, calitatea cablurilor si altele?
    P.S. Nu sunt fan RDS, dar trebuie sa fim sinceri pana la capat.
    P.S. 2: daca vrei iti pun si eu la dispozitie un server pt un speed test la care sa iti afiseze o valoare predefinita in functie de provider.E un algoritm simplu, dar care da bine la publicul larg, ce zici? ;)

    Raspunde
  5. Raca 24 Sep 2013 @ 19:25

    Dan, nu prea se potriveste ce ai scris cu lumea reala :)
    RDS nu monteaza media convertor in casa (cel putin nu la majoritatea clientilor lor mass-market, carora le intra pe usa un cablu UTP). Oricum, guess what, si modemul de cablu e tot un “media convertor”, la fel ca si terminalul PON al RCS ;)
    Apoi trebuie sa faci deosebirea intre “fibra pana in casa” (FTTH) si reteaua RDS (PON). Intreaba-l pe Google , vad ca esti pasionat de subiect si te-ar ajuta sa intelegi cele doua abrevieri.
    Apoi, RDS nu e nici primul si nici singurul cu retea de fibra optica. Nici macar din Romania. Aici te ajuta tot Google/Wiki.

    Nu in ultimul rand, ar fi intesant sa ne spui la ce alte inovatii nu viseaza UPC din cauza infrastructurii? O fi televiziune 3d/interactiva? A nu, stai ca pe alea tot UPC le-a scos…

    Am retinut totusi ca de fapt UPC nu poate da 200mega iar dovada este ca serverele de speedtest sunt fake. Asta da argument :)

    Bafta.

    Raspunde
  6. geoge 24 Sep 2013 @ 22:29

    @Raca vad ca ti-ai facut temele foarte bine. Te propun sef la UPC ;)

    Raspunde
  7. Dan 25 Sep 2013 @ 01:16

    @Raca, repet, nu sunt iubitor RDS, dar cred ca UPC ori plateste bine ori esti vreun impatimit al tatuajelor cu sigla UPC.Ma rog, o sa vin cu lamuriri, dar nu wiki sau alte balarii unde poate contribui tot taranul cu cate o completare, ci cu argumente reale.Deci tinem legatura!

    Raspunde
  8. Alin 26 Sep 2013 @ 21:16

    Ce mai conteaza ca suntem DATORI VANDUTI PANA IN 2100, ca avem cele mai rele drumuri, cei mai prosti politicieni din lume, din ce in ce mai multe crime, violuri, furturi, din ce in ce mai multi analfabeti si copii care se lasa de scoala din cauza saraciei, etc etc…

    Tot ce conteaza e ca suntem cei mai tari la internet, ce dracu !!

    Raspunde
  9. Dan 18 Oct 2013 @ 14:35

    @crirsti
    @raca:
    Ce avem noi aici?Deci ce avem noi aici…?
    Am promis ca revin si m-am tinut de cuvant, nu?
    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Gadget/Stiri/RCS+RDS+internet+mare+viteza+abonamente
    Copii, sa facem un calcul: de cate ori e mai mare viteza RDS-ului de 1Gbps decat Upc la 200 mbps.Mana sus cine stie!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)