Sari la conținut

Vai si amar de taxiurile din Bucuresti

In ultimele luni am circulat cu taxiurile mai des. Sa zicem ca cel putin o data pe saptamana, iar norocul m-a dus doar catre taxiuri naspa. Niste loganuri cu peste 100.000 km neingrijite. Neingrijite in sensul ca masinile alea au nevoie de niste reparatii. Din cate am "testat" eu, cred ca nu a fost unul care sa mearga bine, care sa nu troncane tot din toate incheieturile.

Pun pariu ca nici unul nu ar trece pe bune un test RAR dar na… spaga inca merge la noi deci nu e problema. Dar fratilor, cum naiba ne suim totusi in ele cand sunt niste epave si ne pun viata in pericol?

Cum?

Da, trebuie sa ne deplasam si atunci ne suim in primul pe care-l vedem. Dar parca nici asa.

Eu am mers numai cu taxiuri de firma, Meridian, Cobalcescu, 2000, As, d’astea. N-am mers cu d’alea "de fita" cu niste preturi aberante, asa ca despre alea n-am cum sa-mi dau cu parerea. Dar cele cu care am fost, au fost niste epave. Nu vreau sa zic ca un Logan nu e bun la 100.000 km, dar masina aia mai are nevoie si de planetare din cand in cand, de capete de bara si alte cosumabile care la o masina se schimba. Nu trebuie dragi taximetristi sa mergeti cu ele pana cad, pana ramaneti cu clientul in mijlocul drumului.

Oare exista vreun organ, departament sau mai stiu eu cine care sa verifice taxiurile din cand in cand? Sa vada cu ce epave de masini isi plimba clientii dintr-un loc in altul?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. pitikut 6 Jun 2011 @ 12:38

    Cristi si la noi in Brasov sunt din astea destule.Dar noi avem un mare noroc ca exista o firma cu masini asa mai de fite ca sa zic asa, in care tot timpul este curat, miroase bine, soferii sunt imbracati la camasa si pantaloni la dunga.O placere sa ciculi cu cei de la Bratax mai ales ca tariful este acelasi ca si la ceilalti.De cand am descoperit asta numai cu ei circul.

    Raspunde
  2. Gerhald 6 Jun 2011 @ 13:01

    Probabil singura institutie care poate sa faca ceva e Protectia Consumatorului. Pe mine ma indigneaza mai mult soferii puturosi pe timp de vara. E mai buna o plimbarica prin oras. ;)

    Raspunde
  3. Aurel 6 Jun 2011 @ 14:12

    Exista in cadrul primariilor un departament care verifica starea tehnica a masinilor. Problema e ca patronii de astfel de firme au obligatia sa isi verifice soferii, iar primaria verifica rapoartele intocmite de catre patroni, deci … Si sa nu uitam, exact cum ai spus si tu: la noi spaga inca functioneaza.

    Raspunde
  4. ionut_d 6 Jun 2011 @ 14:42

    Am mers cu un logan care avea aproape 300.000km de la Mavi, super ingrijit si intretinut cu cosmetizari de bun gust (cu toate ca soferul era mai colorat)

    Raspunde
  5. criserb 6 Jun 2011 @ 15:27

    @ionut – exact, nu conteaza cate sute de mii are masina daca o mai si ingrijeste omu’. E vorba de siguranta lui, ca e toata ziua cu ea in trafic si nu in ultimul rand de siguranta clientului.

    Raspunde
  6. ady 14 Feb 2013 @ 15:16

    Cand va fi tariful macar decent,or sa fie bani penteu salariile soferilor,pentru intretinerea masinilor,etc.Pana atunci mergeti cu taxi-ul cam degeaba…Vrei Mercedes,te urci.Nu te opreste nimeni.Costa 3.5 ron/km. Ieftin. In Paris cat o fi taxi pe km.? Ca benzina e cam ca aici pe la noi…iar costurile sunt chiar mai ieftine ca pe la noi..Mafia taximetristilor,cum se spune des,din pacate, e mafia patronilor si altora…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)