Sari la conținut

Vine un moment în viața oricărui bărbat când tre’ să-și cumpere un fier de călcat

FV99XX-CORDLESS-FG-3I4AVT_SOCLE B 002Sunt câțiva ani de când Dana îmi tot spune că trebuie să-i iau un nou fier de călcat pentru că cel adus de mine ca zestre nu mai este bun. Eu nu am vrut să o cred, îmi închipuiam că este doar un moft și că vrea să-l schimbe pentru că s-a plictisit de el.

Acum însă încep să îi dau dreptate. Sau mai bine zis, doamna care ne face curat în casă mi-a zis că fierul nostru de călcat nu este prea bun. Ea a vrut să fie finuță că altfel probabil îmi spunea și ea că cel pe care îl avem este prost. E adevărat, are săracul vreo 10 ani, dar eu cum nu pun mâna pe el nu mi-am dat seama că este bun sau nu. Sau poate chiar dacă puneam mâna pe el nu-mi dădeam seama dacă este bun sau nu :)

Bun, acum că v-am explicat cum stau lucrurile aș vrea să mă ajutați cu un sfat. Să-mi spuneți ce fier de călcat să-mi iau. Să-mi spuneti ce fier de călcat aveti voi pe acasă și să-mi spuneți dacă sunteți mulțumiți de el.

Eu am vrut la un moment dat să cumpar unul fără fir, dar nu pentru că mi-ar fi trebuit cu adevărat la momentul respectiv, ci pentru că mi se părea cool. Îmi părea mie un gadget cool. Apoi am mai citit despre el, am mai vorbit la birou cu colegii și mi-au spus că trebuie încărcat la fiecare 30 de secunde, chestie care nu știu dacă este chiar ok.

Sunt totuși niște modele de care nu aș vrea să iau, și anume cele mari, care au un aparat mai mare pe care îl pui pe jos și care se leagă printr-un furtun la clasicul fier de călcat, ceva de genul ăsta. Și nu aș vrea să-l iau nu pentru că nu ar fi bun, am înțeles că astea sunt cele mai ok, dar este prea mare și nu am pe unde să-l pun. Așa că vă rog să nu îmi recomandați acest model.

Vreau un fier de călcat clasic, dar să fie bun. Mă puteți ajuta cu o recomandare? 

Și aș vrea, dacă se poate, repede, până miercuri ar trebui să-l comand.

P.S. Sunt dispus să-l iau și pe cel fără fir dacă sunt printre voi care îl au și îmi spun că timpul ăla de încărcare nu contează, că nu se simte.

 

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
17 comentarii
  1. Alexandra 17 Mar 2014 @ 09:15

    si noi am intrebat in stanga si-n dreapta cand am fost nevoiti sa ne cumparam un fier.. ne-am decis pana la urma asupra: http://www.philips.ro/c/irons/azur-fier-cu-abur-cu-talpa-steamglide-si-oprire-automata-de-siguranta-gc4860_02/prd/
    dupa parerea mea si pentru ca l-am folosit in ultimii 2 ani, de cateva ori pe saptamana, pot sa spun ca-si face treaba foarte bine, singurul dezavantaj ar fi greutatea mai mare pe care o are, atunci cand pui si apa in el..
    eu l-am cumparat si la recomandarea fratelui, care tot pe asta il avea (si inca il are) de ceva timp si era foarte multumit de el…

    Raspunde
  2. criserb 17 Mar 2014 @ 12:11

    @Alexandra – Merci mult, se pare că în acest moment am o opțiune :) Mai aștept până miercuri să văd ce mai zice lumea și atunci mă decid și dau comanda.

    Raspunde
  3. Ezajkul 17 Mar 2014 @ 12:12
    Raspunde
  4. Ezajkul 17 Mar 2014 @ 12:13

    Nu il vei regreta

    Raspunde
  5. alina 17 Mar 2014 @ 13:12

    eu l-am comandat pe asta de black friday: http://www.emag.ro/fier-de-calcat-fara-fir-tefal-freemove-talpa-ultragliss-2400-w-alb-albastru-fv9910/pd/EY70NBBBM/ . O parere foarte buna despre Tefal in general, am mai avut Phillips dar mereu avea depuneri de piatra si trebuia curat periodic…

    Raspunde
  6. criserb 17 Mar 2014 @ 13:18

    @alina – La ăla m-am gândit și eu, dar am auzit că tre să-l încarci din când în când, că tre’ să îl pui în suport până întinzi o nouă haină pe masa de călcat. Poți să-mi spui tu exact cum este pentru că astă mă tentează destul de mult, cum am zis și în articol pare un fier de călcat foarte cool. Totuși aș vrea să fie și bun, nu doar cool :)

    Raspunde
  7. alina 17 Mar 2014 @ 13:23

    trebuie incarcat din cand in cand, se aude un bipait si clipeste in rosu ledul. eu nu gasesc obositor sa il incarci, el trebuie lasat doar citeva secunde in suportul lui, care oricum trebuie tinut linga, nu prea ai cum sa calci o camasa fara sa il lasi din mana sa repozitionezi materialul pe masa. are si un suport care se prinde de masa sa nu se miste deloc suportul

    Raspunde
  8. criserb 17 Mar 2014 @ 13:28

    @alina – Deci tu spui că nu simți nicio diferență între un fier normal și unul d’ăsta fără fir?

    Raspunde
  9. un om 17 Mar 2014 @ 16:29

    atat timp cat are talpa ceramica…
    (ultraglis mi se pare reusita).
    Apoi in functie de necesitati abur pe talpa si spritira sunt de acum comune.
    ceva protectie n-ar strica (tefal are ceva filtru si in plus daca pui mereu apa fiarta si racita n-ai sa ai probleme.

    Raspunde
  10. Ghiocel07 17 Mar 2014 @ 16:45

    Eu am un Philips Confort 100…..din 1992 și l-am folosit ceva in anii aceștia :)

    Raspunde
  11. criserb 17 Mar 2014 @ 17:15

    @un om – merci de ponturi, măcar știu la ce să mă uit :)

    @Ghiocel07 – Eu îl am pe ăla de la tine, nu mai știu ce brand este, parcă Zanussi, dar deja nu mai poate. Curge apa din el când îl pui în picioare :)

    Raspunde
  12. ionut 17 Mar 2014 @ 18:01
    Raspunde
  13. Petre 18 Mar 2014 @ 19:42

    Radem, glumim, ne amuzam putin.
    Facem haz de necaz sau suparare.
    Dar in bucuresti nu sunt doar firme de calculatoare.
    Am aflat ca se calca chiar si haine pentru firme, deci chiar este o necesitate dar na, fiecare cum poate, cu ce poate, si eu imi mai calc hainele dar nu imi i-a cu zilele ca unora…

    Raspunde
  14. Adrian 20 Mar 2014 @ 09:08

    Salut criserb. Pana la urma ai cumparat fierul de calcat? :)

    Raspunde
  15. criserb 20 Mar 2014 @ 10:43

    @Adrian – n-am cumpătat, mai am câteva zile. M-a anunțat doamna că nu vine săptămâna asta că a intervenit ceva, deci mai am câteva zile să mă decid.

    Raspunde
  16. Adrian 20 Mar 2014 @ 11:05

    Uite aici un articol in legatura cu ceea ce te intereseaza: http://m.romanialibera.ro/stire-216978.html

    Raspunde
  17. criserb 20 Mar 2014 @ 11:37

    @Adrian – Merci frumos, interesant articolul.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)