Sari la conținut

Viteza intr-o coliziune frontala NU se aduna

Scriam azi un post in care spuneam ca in cazul unui accident frontal, dintre doua masini, viteza se aduna, astfel daca una circula cu 50km/h si una cu 50km/h, impactul lor e asemanator cu o masina care intra cu 100km/h intr-un zid. M-am inselat si ma bucur mult ca Razvan m-a contrazis.

Deci, viteza nu se aduna, eu am gandit gresit, cum probabil multi dintre voi ati facut-o ;)

Ne mai desteptam si noi…

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. mircea 1 Nov 2011 @ 23:01

    nu se aduna, nu am timp sa ma uit la film, din cate stiu eu la o ciocnire frontala intre doua vehicole cu aceiasi greutate impactul este similar cu ciocnirea unui zid la viteza masinii respective

    Raspunde
  2. criserb 1 Nov 2011 @ 23:27

    @mircea – cam asa ceva :)

    Raspunde
  3. Crox 2 Nov 2011 @ 01:59

    Ar fi interesanta si o ciocnire 50mph vs 100mph.

    Raspunde
  4. Mr. Cabo 2 Nov 2011 @ 09:28

    Eu parca imi aduc aminte de un episod din Myth Busters care te poate contrazice. E un pic fuzzy in memorie dar poate ai timp sa il cauti.

    Raspunde
  5. criserb 2 Nov 2011 @ 10:39

    @Mr. Cabo – Pai si filmuletul de mai sus tot de ei e facut, nu cred totusi ca pot sa dovedeasca chiar ei doua lucruri total diferite :)

    @Crox – sa stii. Am cautat si eu dar pana acum n-am gasit.

    Raspunde
  6. Razvan 2 Nov 2011 @ 14:29

    Prima data, cei de la MythBusters au presupus ca vitezele se aduna si au facut un experiment relativ discutabil, lucru prezentat intr-una dintre emisiunile lor. Dupa o gramada de reactii pertinente (si adverse bineinteles) de la spectatori, au refacut testul (al II-lea test este cel din clipul de mai sus).

    Raspunde
  7. alin 2 Nov 2011 @ 21:57

    Eeee :) Imi place acest filmulet ca este educativ, dar cel mai mult imi place ca a fost facut cu 2 masini romanesti fabricate la Craiova :) Banuiesc ca observati ca sunt doua Nubira 2 :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)