Sari la conținut

De ce am ales un apartament si nu o casa

Ma intreba Cezar intr-un comentariu de ce am ales un apartament intr-un bloc si de ce nu mi-am facut casa de banii aia. Probabil ca ar fi fost mai ieftin, zicea el.

Subiectul asta e prea lung ca sa-l las intr-un comentariu, asa ca am sa va povestesc aici, de ce noi am ales apartamentul in detrimentul casei.

Noi am vrut in primul rand sa fie mare, sa fie intr-o zona centrala, sa fim aproape de prietenii nostri. Stiam din povestile prietenilor, cunostintelor, ca daca ne mutam mai departe o sa ne vedem mai rar iar noi suntem foarte sociabili. Noi ne vedem cu prietenii cam la 2-3 zile, apartamentul ne e mereu plin. Daca ne-am fi mutat la casa, undeva in afara orasului, probabil ne-am fi vazut mai rar…

Untitled_Panorama1

Am vrut sa fie central si pentru ca urasc sa stau in trafic. Un apartament central nu ne poate departa foarte mult de locul de munca, fie ca el este in nordul Bucurestiului sau in sud. Din centru, distantele sunt cam tot alea in orice directie, pe cand daca alegeam o casa pe undeva prin vecinatatea orasului, daca lucram intr-o zona diametral opusa, timpul pe care l-am fi pierdut in trafic, dimineata si seara, ar fi fost foarte mare.

Ne-am gandit si la casa, dar o casa in afara Bucurestiului nu e chiar asa de ieftina pe cat e o casa undeva in tara. O casa la marginea orasului costa mult. In primul rand terenul, care in cel mai fericit caz, intr-o zona care ne-a placut, era 20.000 euro. Pe langa asta mai era casa. O casa decenta costa undeva pe la 60.000 euro. Asa ne-am gandit noi, asa am auzit de la altii care si-au facut. Si asta e un pret mic, cunosc destule persoane cu case pe langa Bucuresti, care au dat si 120.000 euro pe casa. Vorbesc de o casa facuta de la zero.

panorama1Pe langa astea casa costa mai mult cand e vorba de intretinere. Iarna ajunge gazul la cel putin 1000 lei, doar gazul, pe cand la apartament toata intretinerea costa undeva la 400lei.

Trebuie sa te fi nascut la o casa ca sa iti doresti asa de mult sa iti faci una. Eu, si recunosc asta, nu sunt un tip care sa intretina o casa, din punct de vedere al treburilor pe care trebuie sa le faci in fiecare zi pe langa gospodarie. Mie nu-mi place sa tund iarba, nu-mi place sa am grija de flori, sa ud copacii sau mai stiu eu cate treburi sunt la o casa. Sau, nu-mi plac acum, poate la o alta varsta chestiile astea o sa ma atraga mai mult. Nu sunt un lenes, dar n-am fost invatat la casa si astea nu ma atrag…

Ne-am gandit ca un copil ar creste mai bine la o casa, sa aiba curtea lui, si sa nu ne fie teama ca o sa fie prin spatele blocului cu tot felul de oameni ciudati, cum vedem zilnic ca exista, dar ne-am adus aminte ca si noi tot in spatele blocului am crescut…

De la blocul de unde stam, eu fac pana la munca 10 minute pe jos, 4 cu masina. Si merg cu masina. Dana cu transportul in comun face 30-40 de minute. Seara ma duc dupa ea si pana acasa nu facem mai mult de 30 minute. E bine. Nu stam in trafic mai mult decat e suportabil :)

Pentru moment apartamentul la bloc ne este ok. Nu stam intr-o zona naspa, nu am problema cu locurile de parcare, suntem in centru, iar asta are multe beneficii.

La un moment dat o sa ne mutam si la casa, cel putin asa ne gandim acum, dar pentru moment un apartament la bloc este mai bun. Cel putin pentru noi :)

P.S. Daca tot am vorbit de apartament, vreau sa multumesc inca o data, designerului Ciprian si mesterului Mircea. Fara ei nu ne-am fi simtit asa bine acasa ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
10 comentarii
  1. Cezar 1 Nov 2011 @ 22:52

    Multumesc de lamurire. Chiar eram curios cum ai cantarit lucrurile si vad ca ai destule argumente bune. :))

    Raspunde
  2. puttycat 1 Nov 2011 @ 23:04

    Întrebare 1: De ce iei mașina în loc să mergi 10 minute pe jos? Wtf?
    Întrebare 2: Ca să nu mergi 10 minute pe jos, o lași pe iubită cu autobuzul? Wtf again.

    Raspunde
  3. mircea 1 Nov 2011 @ 23:05

    cu placere!

    Raspunde
  4. criserb 1 Nov 2011 @ 23:48

    @puttycat

    1. Pentru ca mi-am cumparat masina ca sa ma plimb cu ea si nu ca sa o las in parcare. Pentru ca nu se stie niciodata cand am nevoie de ea si trebuie sa ma deplasez iar daca nu e langa mine nu ma ajuta de loc.

    2. Intrebarea asta nu prea o pricep :) Am zis ca plec de la birou cu masina sa imi iau sotia de la biroul ei. Fac cca 30-40 de la mine de la birou pana la ea si pana acasa. De ce sa o las sa mearga cu autobuzul daca pot sa o duc cu masina?

    Si acum sa te intreb eu ceva, tu pentru ce crezi ca e facuta masina, nu ca sa ma deplasez din punctul A in punctul B, atunci cand vreau eu? Poate tu crezi altceva… si chiar sunt curios.

    Raspunde
  5. epep 2 Nov 2011 @ 06:56

    Nu costa 1000 lei gazul (sau poate costa pentru jumatate de an), cu restul argumentelor sunt 100% de acord

    Raspunde
  6. octavian 2 Nov 2011 @ 10:12

    daca tu stai in centru, eu stau la km zero :D

    Raspunde
  7. criserb 2 Nov 2011 @ 10:42

    @epep – esti un norocos. O colega de-a mea atata plateste.

    @octavian – ma, eu stiu ca tu stai la casa poporului :P

    Raspunde
  8. Mihaela Nistor 3 Nov 2011 @ 19:55

    Eu am trăit la casă, bunicii mei tot la casă stau, iar acum tot la casă m-am mutat, cu căţei, pisică şi curte! Nu aş putea sta în apartament, m-aş simţi ca într-o colivie. Îmi place să plantez flori, să am grijă de ele, abia aştept să facem spaţiul de joacă pentru copii, foişorul unde ne vom primi prietenii obişnuişi să vină la noi la grătar!
    E mai departe puţin de centrul oraşului, dar eu am fugit mereu de agitaţia din oraş, şi îmi place că pe drumul spre casă mă bucur de un peisaj superb, păduri, lac!Şi la iarnă va fi de vis!
    Îmi place cum v-aţi aranjat căsuţa! Să fiţi fericiţi!

    Raspunde
  9. criserb 3 Nov 2011 @ 21:01

    @Mihaela Nistor – ei vezi, daca ai trait la casa ai ai fost invatata si te inteleg. Unde ai tu casa? In ce zona? Si cat faci pana la bioru, care in ce zona este?

    Raspunde
  10. Nistor Mihaela 4 Nov 2011 @ 09:38

    Până la birou am de parcurs 14 km, adică 25 de minute. Casa noastră este într-o zonă de case foarte frumoasă, fără trafic, agitaţie, doar pădure, spaţiu verde cât vrei, te mai vizitează câte o căprioară, câte o vulpe! Nimic nu se compară cu băutul cafele în weekend sau în concediu pe terasă şi să ai această privelişte de vis!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)