Sari la conținut

Voi cumparati produse resigilate?

Ma uitam pe siteul emag si pentru prima data am dat "o raita" printre produsele resigilate. Mi-au atras atentia calculatoarele de mai jos. Nu stiu daca sunt foarte bune, nu asta e subiectul acestui post, mie mi-a sarit in ochi pretul si mai ales reducerea ce-o poti obtine cumparandu-l pe oricare din ele, resigilat

 alienware1alienware2

Eu pana acum n-am cumparat niciodata un produs resigilat, nu stiu de ce dar parca n-am avut incredere. Prefer ca ceea ce cumpar sa fie nou si ambalajul sa-l deschid eu.

Cand cumpar de pe okazii sau alte locuri de genul si stiu ca un produs nu este nou nu prea imi pun problema faptului ca nu e nou, dar de pe emag am preferat intotdeauna ca produsele sa fie noi.

Printre produsele astea resigilate am gasit si Monitorul LED Samsung 27", Wide, Full HD (899 lei in loc de 1419 lei). Sunt totusi 5 milioane pe care as putea sa le economisesc.

La monitorul din linkul de mai sus sunt 3 pixeli defecti (trei din 2.073.600). Oare astia 3 pixeli defecti (care cred ca nici nu se vad prea usor) nu merita aceasta diferenta de 520 lei?

Nu pot sa zic acum ca as putea sa-mi iau monitorul stiind ca 3 pixeli sunt defecti dar daca e sa o iau logic mi se pare ca as face o afacere buna.

Cei 3 pixeli nu o sa ma faca sa lucrez mai greu pe calculator, nu o sa ma faca sa desenez siteuri mai proaste sau alte chestii. Din punct de vedere financiar l-as amortiza mai repede.

Pe de alta parte, m-as simti mult mai bine daca mi-as lua unul nou.

Si acum intervine problema logica. Cand suntem oare dispusi sa renuntam la ceva care nu are o asa mare importanta pentru un avantaj financiar?

Voi ati cumparat produse resigilate? Cum au fost? S-a vazut pe ele motivul pentru care le-ati luat la un pret redus sau motivul a fost insesizabil?

Chiar sunt curios sa aud parerea voastra pentru ca am vazut multe produse misto pe acolo care merita studiate (stiti cum e, cand le vezi cu 40% mai ieftine parca iti permiti mai multe).

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
30 comentarii
  1. d-petre 27 Feb 2012 @ 17:02

    Am cumparat un amplituner resigilat acum muuulti ani. In loc de reducere am primit un set de boxe 6+1. Toate functioneaza si acum dupa mai bine de 7 ani. La amplituner au fost cateva zgarieturi aproape insesizabile. Setul de boxe a fost nou, nout.

    Raspunde
  2. Eduard-Costin Pirvulet 27 Feb 2012 @ 17:11

    Salut,

    Avand in vedere ca este vorba de eMag si ca iti ofera garantie eu consider ca poti avea incredere. Eu acum 1 an si ceva am luat de la emag un HDD extern resigilat si nici pana in ziua de azi nu am avut probleme cu el.

    Cat despre cei 3 pixeli defecti, nu stiu ce sa zic, depinde cat de pretentios esti tu. Eu tot 3 pixeli defecti am pe ecranul de la laptop si nu este o senzatie prea placuta, dar cu timpul m-am obisnuit.

    Raspunde
  3. coolnewz/Ratatouille 27 Feb 2012 @ 17:21

    problema cu monitorul este ca un astfel de defect imi sugereaza ca s-ar putea propaga! azi sunt 3 pixeli, peste o luna sunt 3 linii defecte …
    In orice caz, pentru mine “resigilat” inseamna ca vinzatorul isi asuma o anumita calitate. Iar daca are un defect, il declara!

    Raspunde
  4. Ingineru 27 Feb 2012 @ 17:24

    Eu am luat cameră video care avea zgârieturi pe carcasă. A fost 1200 în loc de 1400. Zgârieturile respective nu le-am văzut niciodată (nici nu m-am uitat după ele), camera merge perfect, iar eu am uitat că a fost luată de la resigilate. Mi-am amintit când am citit post-ul :)

    Raspunde
  5. cipoc 27 Feb 2012 @ 17:51

    am cumparat un led de pe emag, pe site scria zgariat usor, la inspectie foarte atenta nu avea nimic; eu zic ca am facut o afacere buna si am si economisit vreo 2 mil

    Raspunde
  6. Iulian 27 Feb 2012 @ 18:17

    Desktopurile alea Alienware abia acuma au un pret corect. Sincer sa fiu nu cred ca as cumpara un resigilat, mai ales cu zgarieturi. Tare mie frica, ca in momentul in care voi avea probleme cu ele, sa nu-mi faca panarama cu zgarieturile si efectiv sa imi refuze service-ul. Probabil ca nu, dar am vazut destule, cu toate ca pana acum nu am avut nici cea mai mica problema.

    Raspunde
  7. Piersing 27 Feb 2012 @ 19:38

    Eu zic sa incerci! Daca pe viitor nu vei avea probleme cu produsul pe care l-ai cumparat din categoria “resigilate”, atunci cu siguranta iti vei mai achizitiona si altele. Daca o sa ai probleme, atunci nu mai cumperi. Eu, persoanal nu am cumparat produse resigilate insa am fost tentat! Iar pe viitor ma gandesc sa fac acest lucru!

    Raspunde
  8. roli 27 Feb 2012 @ 21:03

    un prieten are un tv resigilat, doar ptr. ca a fost zgariata putin carcasa, referitor la pixeli 1-2 sunt putin sesizabili, am si eu unul mort la tv sta aprins pe verde si il vad la culorile inchise doar.

    Raspunde
  9. Aurel Dragut 27 Feb 2012 @ 21:12

    Am luat de la emag mai demult un kit wireless resigilat pe care l-am folosit mai bine de 1 an de zile dupa care a cam “aterizat” in debara o perioada (trecusem la laptop si nu prea mai stateam pe desktop)… Si cand am revenit la desktop dupa cateva luni am intampinat probleme cu tastatura in sensul ca nu se mai sincroniza cu receiverul wireless, asa ca am fost la service ca apoi la cateva zile sa imi returneze banii deoarece nu a putut fi reparata problema.

    Eram pe cale sa mai cumpar un Nikon Coolpix L120 resigilat dar din cauza ca nu am facut comanda online pana am ajuns eu la magazin se vanduse si asa am comandat unul nou.

    Raspunde
  10. alin 27 Feb 2012 @ 22:31

    Eu am cumparat un frigider din Cora cam in aceleasi conditii :) Este de fapt frigiderul pe care il folosesc de ceva ani. L-am cumparat pe cel din vitrina. Pretul pe el era de 1200 de ron iar eu l-am platit cu 700. Reducere nu? Avea o mica zgarietura pe lateral. Ei si? merge de n-are treaba. Si mi l-au dus si acasa gratuit :D In schimb mi-am cumparat computer nou si s-a stricat dupa 2 zile. Ce ziceti de asta? Misto nu?

    Raspunde
  11. OZ 28 Feb 2012 @ 08:19

    Si TV meu full HD e resigilat. L-am luat cu vreo 6-700 reducere si merge perfect.
    Nu vad vreo problema in a achizitiona asa ceva, mai ales ca ai reducerea si in plus, garantie.

    Raspunde
  12. OZ 28 Feb 2012 @ 08:23

    Aaa:)
    Era sa uit.
    Prin 2007 mi-am luat o masina de spalat care avusese o problema la partea electronica, la jumatate de pret. Era veche de 2 luni cand am luat-o eu.
    Merge “urgjent si klar” si azi :))

    Raspunde
  13. Marcela 28 Feb 2012 @ 11:28

    Am cumparat de la emag resigilat un volan cu pedale de la 150 la 100 ron era reducerea doar pentru ca ambalajul a fost rupt. Asa ca se merita deplin sa cumperi obiecte resigilate si chiar sa le vanezi !

    Raspunde
  14. Ruwin 28 Feb 2012 @ 17:40

    Si eu sunt in aceleasi dubii ca si tine. Doresc sa iau un laptop de gaming si am vazut unul resigilat… Totusi, suma este destul de mare asa ca nu asi dori sa imi dau singur tzeapa…

    Raspunde
  15. valentin 28 Feb 2012 @ 20:13

    Eu am cumparat acum un an un TV Samsung resigilat si am economisit 2 milioane.Nu am avut nicio problema cu el pana acum si sper sa nu am nici de aici incolo. Scria ca prezinta zgarieturi fine pe suprafete lucioase dar eu nu am gasit nici pana azi nici un fir de zgarietura. Faza e ca ei trec asa pentru ca sunt transportate de le sediu la depozitul central si preventiv trec asa pentru ca se mai pot zgaria odata cu transportul.

    Raspunde
  16. Iulia 29 Feb 2012 @ 14:05

    Am cumparat pe Ebay, placa de sunet Sound Blaster de la Creative, toner pt. imprimanta, toate perfecteeeeeeeee :D

    S-ar putea sa caut si ceva accesorii pt. xbox tot asa resigilate, am vazut câteva…

    Raspunde
  17. Ionut 24 Mar 2012 @ 08:02

    Pai hai sa vedem… acum vreo 2-3 ani am luat un laptop cu o reducere de 4 mil… (primul meu resigilat).. apoi au urmat de-a lungul timpului: o imprimanta laser, un hard extern si un tv lcd samsung de 81cm…. per total am economisit cam 10 mil. Prin urmare, nu pot sa ma declar decat foarte multumit de tot ce am cumparat resigilat. Inca nu am reusit sa vad vreo diferenta intre produsele noi si cele resigilate de la emag. Cumpar produse noi doar dupa ce ma asigur ca nu exista produsul respectiv in oferta de resigilate.

    Raspunde
  18. bogdan 17 Jan 2013 @ 22:23

    buna ziua …..de ceva timp stau si ma interesez de un sistem audio 5.1 ….si am ajuns la concluzia ca genius sw-hf 6000 ar fi o alegere buna …..
    Am cautat peste mai multe site-uri printre care si e-mag…..numai ca la cel din urma ,pretul de 730 lei mi s-a parut exagerat …asa ca am ramas cu 2 optiuni :ori sa cumpar un regilat la 650 lei(amalaj original deschis mai exact)…ori ca iau de pe alt site , unde produsul desi are un pret atractiv:600 lei nu stiu daca imi inspira tot atat de multa incredere daca s-ar intampla ceva neprevazut cu sistemul (nu vreau sa fac nici un fel de reclama …..dar acesta e unul din site-uri: http://www.madis-computers.ro/Genius-SW-HF-5-1-6000-31730022101-31730022101)
    Daca ati putea sa-mi spuneti o parere ….ar fi binevenita…:)…!

    Raspunde
  19. floraur 10 Apr 2013 @ 12:35

    Eu cumpar doar resigilate… defapt sunt un vanator de astfel de oferte :) in masura in care gasesc un produs similar cu ceea ce caut, sunt mereu gata sa fac un compromis.
    Problema cu aceste resigilari, este cau nu intotdeauna gasesti exact produsul, pe care il doresti. Poti renunta la tinta ta, daca vrei sa cumperi smart.
    Ultima mea achizitie a fost un ultrabook de la Samsung. Ma uitam dupa un Assus Zenbook de la emag.ro (deasemenea resigilat), chiar am mers la banca sa-l achit, insa depasea 5.000lei, suma pe care o puteam plati cash intr-o zi (factura societate). M-am intors la birou si din greseala am gasit un Samsung, listat la emag.ro cu 4.800lei, pe debo.ro cu 2.999lei. Erau patru produse in stoc intr-un magazin din Bucuresti. Sunt din Galati si credeti-ma ca am facut cumva si l-am luat din magazin, fara sa mai astept curierul. Computerul merge de rupe, nu a avut niciun fel de defect, defapt era in tipla originala cand am pus mana pe el. Singurul neajuns a fost cutia deschisa…
    acum ma uit dupa un mediaplayer performant, sper sa gasesc ceva bun pe undeva.
    Succes la vanatoare!

    Raspunde
  20. Pisicoi 8 Jun 2013 @ 22:33

    Multe magazine tin in vitrine tv, monitoare in functiune, uzura 24/7, bune sa le ia intr-o zi un fraier care crede ca face economie!
    Emag sunt excroci, cei care s-au ars pot da mii de exemple.

    Raspunde
  21. Dan 13 Jun 2013 @ 16:38

    2 tablete la interval de cateva luni. Niciuna nu merge. Astia de la emag te trimit la service, aia de la service nu raspund la tel, mail. Pe nici unii nu-i sperie opc-ul. Iti iau banii, ii doare la basca. Tu ai ramas cu plasticuri. Din ciuda eu nu mai comand de la emag nici macar noi…

    Raspunde
  22. criserb 13 Jun 2013 @ 17:13

    @Dan – poți să îmi dai mai multe detalii despre problemele pe care le-ai avut. Când au fost, unde ai dus produsele și care a fost finalul poveștii cu ele.

    Raspunde
  23. Dan 16 Jun 2013 @ 17:14

    Pai am trimis un mail celor de la reclamatii emag. Le-am zis ca e ok…am fost naiv, mi-am luat teapa (de 2 ori) si gata. Le-am zis ca pot sa pastreze banii dar eu fac o sesizare la opc pentru ca nu e tocmai ok ce se intampla, mai ales ca banuiesc ca nu-s un caz singular.

    La a doua zi dupa mail am fost sunat de cineva de la ei. Si-au cerut scuze ca mi-au trimis si a doua tableta defecta, AU CoMPLETAT CHIAR EI formularele de retur (cu toate ca la prima n-aveam garantia si trecusera oricum 30 de zile de la achizitionare). In cateva ore fan courier erau la mine la usa. Mi-au zis ca o sa primesc toti banii inapoi daca asta doresc iar daca vreau, pot sa imi inlocuiasca produsele.

    E ciudat ca la primul mail m-au trimis la service-ul producatorului (unde nu raspunde nimeni la tel ori mail) iar la al doilea mail trimis…le-au luat ei. Prima data au zis ca n-au service si ca nu se ocupa de reparatii, la al doilea au zis ca se rezolva.

    Acum am tabletele la ei…si astept un semn :)) Indiferent de final de poveste…nu mai comand de la ei.

    Raspunde
  24. Sergiu 22 Jun 2013 @ 17:03

    am comandat azi de la emag o placa video msi gt630 la 4096 Gb resigilata,sper sa fie buna si sa nu am probleme cu ea,pe luni imi vine coletul.Pretul acesteia ajunge undeva la 340 de Ron noua iar resigilata am gasit-o la 299 Ron.Va tin la curent luni cand imi ajunge sa vad daca are vreo zgarietura ceva sau probleme.Are 36 luni garantie

    PS: acum depinde si de noroc,ca o poti folosi ca pe una noua ani de zile si sa nu aiba absolut nici-o problema

    Raspunde
  25. MrRugina 28 Aug 2013 @ 04:53

    Am incercat pentru prima data sa cumpar un produs resigilat cu urmatoarele defecte “prezinta zgarieturi fine pe suprafetele lucioase” .

    Reducere de 48%, daca tin bine minte, prima da m-am gandit ca este posibil sa nu merite (eu mi-am imaginat ca produsul o sa arate, de parca are “santuri” si nu zgarieturi, care mai sunt si “fine”.

    Cand a venit produsul, curierul a fost si cu bun simt, “sa il stapaniti sanatos”, am inceput sa desfac pachetul nerabdator, bine ambalat, se vedea ca este resigilat, cutia avand o banda de scotch….in rest bine ambalat, in pungi protectoare moi… Pana la urma am pus produsul pe masa, sa caut zgarieturile, iar ochiul meu, ori nu stie sa caute, ori acestea nu exista. Produsul este cat se poate de nou, eu nu vad aceste urme de uzura, zgarieturi fine, dar pana la urma norocul meu, am cumparat produsul cu aproape 50% mai ieftin (era si stoc limitat, unul singur) + ca arata impecabil.

    Am vazut mai multe produse cu urmatoarele defecte “prezinta zgarieturi fine pe suprafetele lucioase”, cred de acum inainte o sa tot caut produse resigilate, avand in vedere, ca micile defecte apar oricum in scurt timp, daca nu esti foarte grijuliu cu produsul….asa ca ma gandesc imi iau un smartphone SG S2, cu reducere de 400 de lei, atata timp cat stiu 100% ca in prima luna deja o sa fie scapat din mana de cateva ori, si pe la colturi apare usor uzura, prefer sa il iau mult mai ieftin si asta e.

    Raspunde
  26. jenita munteanu 7 Nov 2014 @ 10:20

    am cumparat un telefon sony ericsson de la emag, pe care am dat 600 lei si dupa o luna si trei zile s-a defectat. sunt total dezamagita de aceasta achizitie. daca dadeam crezare comentariilor de pe internet si nu faceam acest pas era foarte bine. acum ce fac?????????
    banii se restituie doar daca telefonul se defecteaza in termen de 30 zile de la cumparare, si daca au trecut 3 zile peste…. Servisul se face in 30 zile , in aceasta perioada ce fac?

    Raspunde
  27. criserb 7 Nov 2014 @ 10:32

    @jenita munteanu – în principiu se repară sau ți-o schimbă. Chestia asta puteai să o pățești și dacă luai produsul nou…

    Raspunde
  28. Mihai 20 Dec 2014 @ 18:48

    La emag scrie ca o sursa a resigilatelor este: “pentru a fi testate de catre tehnicieni in urma retururilor de 10 zile (la care NU au fost invocate probleme de functionare)”. Acum eu ma intreb – cine verifica acest lucru? Cine verifica sau cum poate verifica cineva ca acele retururi nu au fost urmare a unor probleme tehnice?

    Ah, daca ar fi obligati sa aiba un tracking al tuturor retururilor si sa fie atasata produsului comunicarea reala avuta cu clientul ce l-a returnat…atunci da, am fi intr-o zona a normalitatii.
    Eu nu cred ca exista lume care sa isi comande ceva, ca apoi sa il trimita inapoi fara nici un motiv. Sa fim seriosi. Eu as vedea necesar sa fie scris in clar si motivul resigilarii, nu povesti generice ca poate fi aia si aialalta. Nu. Fiecare produs a fost resigilat dintr-un motiv foarte clar si concret.

    Cumparatorul e indreptatit sa fie informat corect si complet asupra a ceea ce cumpara. Ma mir ca OPC-ul nu a impus o mai buna reglementare pe zona asta.

    Raspunde
  29. Mihai 2 Apr 2016 @ 12:16

    Am cumparat o tastatura noua insa cei de la Media Galaxy (Altex) mi-au trimis un produs resigilat..
    https://www.youtube.com/watch?v=KGa19tcejlg

    Raspunde
  30. Asp1 17 Apr 2017 @ 00:44

    Am cumparat un gaming laptop de 4000 de lei cu 2600 de lei… scria ca are zgarieturi fine pe capac… eu am tot cautat dar nu am gasit nimic… laptopul este perfect… este o bestie + am garantie… o am de 1 an si inca merge ca si nou… in idle are 25-30 C si cand joc nu depaseste 50-60 C (de ex. Fallout 4 pe ultra timp de 5 ore am jucat si temp-ul a mers la 60 C max!). Eu am incredere mai mare cand un produs este resigilat pentru ca stiu ca a fost testat inainte de resigilare. Tata a cumparat si el un laptop cu 3500 de lei NOU… o mers doar o saptamana si o ars… :) Depinde de norocul omului.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)