Sari la conținut

Sunt fake-urile bune la ceva?

E o intrebare la care multa lume o sa-mi raspunda ca nu. Ca nu si-au luat niciodata un fake si nici nu ar face-o. Trecand peste ochii lumii, am sa va spun ca eu mi-am luat si fake-uri la viata mea.

De multe ori le-am luat fara sa stiu, dar au fost si situatii in care le-am luat constient.

Unul din lucrurile pe care le-am luat constient, au fost ochelarii de vedere. Mai exact ramele. Le-am luat acum un an de zile si inca sunt foarte multumit de ele. Cu toate ca nu sunt niste rame foarte solide, m-au tinut foarte bine.

ochelari-silluette2

La vremea respectiva costau in magazin 950 lei, iar eu i-am luat de la un baiat cu 200 lei. Am facut o economie substantiala.

M-am gandit ca sunt la inceput de purtat ochelari si nu se stie cand ii rup, de aceea nu am vrut sa dau pe ei 950 lei. Pentru mine era prea mult, dar imi placea mult modelul.

Imi placea e mult spus, imi statea cat de cat bine cu ei si erau aproape invizibili. Nu aveau rama, ceea ce pentru un incepator era un plus, zic eu, prin faptul ca nu ma deranjau prea tare.

Cei cu rama, imi sareau cumva in ochi, parca ii vedeam tot timpul si ma deranja.

Acum dupa un an, cred ca as putea sa-mi iau si cu rama intreaga, dar n-am de gand sa renunt la ochelarii mei pana nu se rup.

Mi-am mai cumparat tricouri fake, le-am luat direct din Turcia si imi puneau aia pe ele ce branduri vroiam eu. Stiam ca sunt fake si totusi le-am luat pentru materialul care eu ziceam ca e bun. Si pana acum nu m-am prea inselat.

Nu as da in schimb multi bani pe un fake. Daca e ieftin, dau banii, dar daca e ceva mai scump, prefer sa iau originalul.

Voi ce parere aveti despre fake-uri, v-ati lua asa ceva sau nu? Sunt momente in care va avantajeaza sa va luati o copie fata de un produs original?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. ama 21 Aug 2012 @ 11:08

    De unde ti-ai luat ramele? Mi-am pierdut si eu ochelarii si trebuie sa-mi fac altii :(

    Raspunde
  2. criserb 21 Aug 2012 @ 11:16

    @Ama – de la un baiat care cu asta se ocupa, ti-am dat pe mail detalii. Vrei sa iti isi si tu niste fake-uri? :P

    Raspunde
  3. octavian 21 Aug 2012 @ 11:26

    In 2000 cand a aparut Kenvelo in Romania, au adus niste tricouri albe cu logoul negru imprimat pe spate. La scurt timp in Obor au aparut tricouri fake albe cu logo pe fata, numai ca pretul era foarte mic, de 3 ori mai mic. Tricourile fake au tinut la 2-3 spalari maxim, din cate pot sa estimez eu la ce vedeam pe strada, iar originalul vreo 3 ani.

    Recent am zis sa incerc si eu altceva decat originalul. Mi-am luat o contraaripa aftermarket pentru masina, care era la jumatate din pretul celor originale. Sa va zic ca nu se potrivea… au trebuit sa mai taie putin din ea, s-a crapat putin cand au montat-o, etc…

    Ca sa trag o concluzie, daca aveti bani, luati originalul chiar daca dati mai multi bani pe el.

    Raspunde
  4. criserb 21 Aug 2012 @ 11:48

    @Octavian – la fel mi-am luat si eu niste faruri pentru Polo. Faruri cu lupa pe care am vrut sa pun xenon. N-am vrut sa pun xenoane pe masina fara faruri cu lupa, si na… a trebuit sa-mi schimb si farurile. (Vezi aici despre ce e vorba). Le-am pus pe masina si nu prea am fost multumit. Mi se parea ca nu vad cu ele la fel de bine ca si cu farurile originale. M-am tot chinuit cu ele, le-am tot reglat (si pentru a le regla trebuia sa dau jos bara) si tot nimic. In cele din urma le-am dat jos, le-am pus intr-o cutie si am trecut inapoi la farurile originale.

    Probleme e ca pentru Polo-ul meu nu exista fauri originale cu lupa pe care sa poti pune xenon. Ghinion, nu am sa am xenon, m-am obisnuit cu ideea.

    Dar uite ca prietenul Sebi si-a pus tot felul de chestii pe masina “aftermarket” si el e multumit. Inclusiv faruri ca ale mele (acelasi producator) dar pentru masina lui.

    Eu cred ca depinde de la om la om si de la marca la marca.

    In acelasi timp iti spun ca nici eu nu am sa mai pun veci ceva ce nu este original pe masina…

    Raspunde
  5. marius 21 Aug 2012 @ 11:54

    Da, in unele cazuri apelez la fake-uri pentru ca sunt ieftine si stiu din capul locului ca nu ma bazez pe ele. Mi-am luat parasolar pentru obiectivul aparatului foto, telecomanda pentru aparatul foto, ambele “Canan” :) Cabluri “originale” pentru telefon. Pentru astea in general apelez la dealextreme.

    Raspunde
  6. daniel 21 Aug 2012 @ 12:26

    daca farurile nu erau Dectane, ai dat banii degeaba. Dai un ban dar stii ca face. Astea sunt cam 2-300 euro, da pe google ca au site in romana.

    http://www.dectane-romania.ro/index.php?detalii=33159

    Probabil pe siteul german gasesti mai multe modele.

    Raspunde
  7. criserb 21 Aug 2012 @ 12:46

    @daniel – nu stiu ce firma sunt, am sa ma duc acasa si ma uit. Problema e ca Sebi, un impatimit al tuningului a folosit multe chestii din acelasi brand cu farurile mele si a fost foarte multumit. In timp ce eu mi-am luat la Polo el si-a luat la SLK si el era multumit si tu nu. Acelasi brand…

    Acum parca nu mai am incredere sa incerc alt model dupa ce pe primele am dat vreo 1000 lei.

    Raspunde
  8. TyT 21 Aug 2012 @ 14:40

    Nu am incredere in fake-uri , dar sa stiti ca de multe ori multe produse cumparate sunt fake-uri !

    Raspunde
  9. Cristina 21 Aug 2012 @ 15:22

    Fake-uri nu iau (adica sa aibe label smecher dar sa fie ieftin), dar nu ma dau in vant dupa labels in general si prefer , in multe cazuri, no names. Am chestii originale luate la reducere din magazin , de ex. Dar la blugi, tricouri…nu ma agit prea mult cu brandurile. La electronice or scot banu, or astept un discount.

    Raspunde
  10. ama 21 Aug 2012 @ 15:42

    Cristi vreau sa-mi iau ceva care sa ma tina si sa nu dau foarte multi bani. De cele mai multe ori platesti doar “firma” nu si calitatea. Daca zici ca te-au tinut ochelarii e ok. Sustin punctul de vedere al Cristinei.

    Raspunde
  11. ama 21 Aug 2012 @ 15:43

    Multumesc pentru detalii :)

    Raspunde
  12. Popescu 23 Feb 2013 @ 11:25

    Buna Ziua,
    Problema acestor produse contrafacute nu este numai calitatea si pretul prin evitarea platii taxelor si impozitelor, produse create de muncitori de prin tari subdezvoltate ce muncesc si cate 14-16 ore pe zi pentru 100 de dolari pe luna, faptul ca nu beneficiaza de o garantie reala si profita de pe urma sutelor de milioane de euro cheltuite de firmele ce detin licenta de productie a Brandului pentru design si marketing(publicitate).
    In domeniul ochelarilor, pana in ani 60′-70′ peste 80% din profitul unei rame de ochelari fie ea de soare sau vedere mergea direct catre fabricant, costul de productie reprezentand aroximativ 50% din pretul ramei, in zilele noastre daca un produs de brand costa la raft 100 lei pretul lui la poarta fabrici este de 20 lei, diferenta vine de o nevoie constanta de a creea noi locuri de munca si noi segmente in piata ” Fabrica-Importator-Distribuitor-Retail ” indiferent de natura produsului sistemul este acelasi. Cat despre cei care cumpara Fake-uri cu buna stiinta i-mi pare rau sa spun ca sunt niste snobi in materie de fasion si imagine personala, ai prefera sa dai 200 lei pe o rama care costa la distribuitor doar 16 lei in loc sa mergi intr-o optica de cartier, sa ceri o rama tip Shillouete pe care va scrie Hog-Chi si va costa 60-80 lei adica pretul corect.De ce sa cumpar o geanta Luis Vuiton sau un tricou Nike contrafacut daca nu i-mi permit originalul, exista produse asemanatoare no name la jumatate din pretul celui contrafacut.
    P.S. Cumparati ce va place, ce va permiteti si cel mai important creativa propria imagine.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)