Sari la conținut

Voi luati la ocazie?

autostopista

Am vazut poza asta pe FB si mi-am adus amite ca de mult vreau sa-i intreb pe cei care au masina daca iau oameni la ocazie?

Daca da, pe cine luati mai des, barbati sau fete?

Si nu in ultimul rand, le cereti bani? Nu de alta dar cand eram mai tanar obisnuiam sa merg cu autostopul prin imprejurimile Petrosaniului si tot timpul se trezea cate unu care sa-mi ceara bani. Ca doar el nu a oprit sa ma duca de placere!

Una e sa-i dau eu bani, ca asa vreau eu, si alta e sa-ti ceara…

Iar cei care fac autostopul sa-mi spuna daca mai merge treaba, daca se sta mult pana te ia cineva si ce fac atunci cand cel care opreste pare dubios?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Ghiocel07 13 Apr 2012 @ 15:38

    In cei 33 de ani de mers cu masina am luat de patru ori. O data o femeie cu un copilas, de doua ori cate un militian care spunea ca merge la munca dar cand a urcat in masina am constatat ca duhnea a bautura……si un “crestin” care venea de la Manastirea Lainici, dar si asta era “sfintit” bine. De atunci ne-am jurat ca nu mai luam pe nimeni nici daca e “lesinat” pe sosea….Am uitat. asta vroia sa ne dea si noua o sticla de “apa sfintita”.

    Raspunde
  2. criserb 13 Apr 2012 @ 16:42

    Eu am luat la un moment dat un popa. Nu mi-am dat seama ca ascultam BUG Mafia si aia sa zicem ca nu sunt foarte religiosi. Dupa 2 km m-a rugat sa opresc si s-a dat jos. Nu a zis nimic, doar ca ii este suficient.

    Sa fie de la muzica? :)

    Raspunde
  3. Mircea 13 Apr 2012 @ 16:53

    Am avut doua cazuri mai “speciale”. Un tip il iau si imi zice de cand se urca in masina ca el nu are bani sa dea…ok zic eu nici nu ti-am cerut asa ca stai linistit, dupa un timp vede doua banane pe bord ce le cumparasem pt fiu-meu si mi le cere pt el….urmarea: l-am dat jos imediat. Al doilea caz mai hazliu: prin zona Moldovei iau un cuplu si mergea GPS-ul (Ioana) care imi zicea ca de obicei…acum o luati la dreapta , acum la stanga etc. Vorbesc cei doi ce vorbesc si la un moment dat imi zic: “Domnule dar asta (Ioana) aude si ce vorbim noi?”

    Raspunde
  4. V9 - Timelapse 14 Apr 2012 @ 01:10

    @criserb pai poate ti-a rezervat loc pe toaca.
    @ mircea ce sa-i faci mai taica ca unii e inapoi cu tehnologia.
    Eu am facut de multe ori autostop-ul. Am mers si cu un tir e super tare acolo sus. De luat am luat de vreo 2 ori, depinde de moment de viteza si chef.

    Raspunde
  5. lupixxx 14 Apr 2012 @ 03:11

    merge treaba, eu fac ocazia pe ruta valcea-bucuresti si retur. am stat si o ora la ocazie, am stat si 7-8 secunda (a treia masina dupa ce am scos foaia)

    Raspunde
  6. ValyDeima COFARU 16 Apr 2012 @ 12:30

    In US autostopul e ILEGAL, si asta in mare parte datorita faptului ca se evita criminalitatea.
    Nu am luat niciodata la stop. Nu am stat niciodata la stop.
    Aici daca stai la stop soferii suna la politie, imediat vine Mr. Garcea te intreaba de sanatate. Daca vede ca esti nou in US te ajuta , te duce el pana la conectia cea mai apropiata cu un autobuz. Daca nu esti nou venit , te duce iarasi , dar la sectie si iti i-a si banii. :-)

    Raspunde
  7. whatever 11 Dec 2013 @ 08:26

    Da.. in primul rand as vrea sa comentez un pic atitudinea din postarea initiala care nu mi se pare corecta. Daca mergi pe distante scurte si numai ocazional cand s-a intamplat sa fie asa atunci poate e ok sa nu te astepti sau sa nu ti se para corect ca cel care opreste sa te ia sa iti ceara bani. Daca nu este asa si faci acest lucru regulat atunci abordarea ta este dea dreptul cam nesimtita. Omul care opreste in primul rand nu este obligat sa opreasca sa te ia si in al doilea rand daca mergi la autobuz, maxi, tren etc. dai bani domnule nu mergi gratis. Asa ca abordarea ta este gresita. Oricat de saraci am fi fiecare dintre noi in primul rand trebuie sa fim corecti!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)