Sari la conținut

Vorbitul la telefon in timp ce esti la volan este o prostie

vorbit la telefon in masinaTrecand peste ce zice legea, trecand peste amenzi si alte chestii d’astea legale, sa vorbesti la telefon la volan este o mare tampenie. De la o vreme am sesizat ca toti aia cu care ma intalnesc in trafic si fac vreo prostie, vorbesc la telefon.

Dai peste unul care face stanga fara sa semnalizeze, ala vorbeste la telefon. Dai peste altul care trece pe rosu la semafor, ala vorbeste la telefon.

80% din cei care gresesc, nu neaparat grav, dar gresesc, vorbesc la telefon.

Este clar ca atunci cand vorbesti la telefon nu mai poti sa fii 100% atent la alte chestii. Telefonul iti acapareaza o mare parte din atentie si atunci este de preferat sa nu mai vorbesti deloc. Nu este o solutie nici vorbitul la hands-free. Am primit la un moment-dat unul si l-am folosit o vreme si pe pielea mea va spun ca nu e bun. Ok, la drumuri lungi sa zicem ca e bun, esti singur pe strada, nu prea are ce sa se intample, dar in Bucuresti… aici pericolul este la orice pas, in orice moment poate sa-ti sara unul in fata sau mai stiu eu ce.

Va sfatuiesc sa renuntati, e pacat sa se intample ceva ce apoi veti  regreta.

E un sfat, cine vrea sa-l bage la cap bine… cine nu, nu :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. SIP 17 Sep 2012 @ 16:52

    DA, ai sesizat foarte bine, intr-un trafic aglomerat nu este de loc indicat sa vorbesti la telefon. Intr-un trafic mai relaxat este cu totul altceva .

    Raspunde
  2. criserb 17 Sep 2012 @ 16:56

    @SIP – valabil si pentru cei care fac poze. Acolo atentia iti este cu mult mai scazuta asupra drumului…

    Raspunde
  3. SIP 17 Sep 2012 @ 17:05

    Inainte de a vedea ca ai comentat voiam sa mai adaug un lucru: conteaza mult si experienta la volan.
    N-as zice ca nu ai putina dreptate cu fotografiatul !

    Raspunde
  4. alin 17 Sep 2012 @ 17:15

    Pai asa suntem noi. Dam o gramada de bani pe o masina dar nu avem 100 de lei sa ne luam un handsfree. Ce naiba; e mai cool sa vorbesti la telefon ca sa te vada lumea ce smecher esti nu?

    Raspunde
  5. raul 17 Sep 2012 @ 17:28

    trimisul de smsuri este mult mai safe :))

    am vazut destui tipi care vb la telefon (fara handfree) si semnalizau, nu dormeau, erau atenti, etc. conduceai mai bine decat majoritatea celor pe care ii intalnesc in trafic.

    Raspunde
  6. criserb 17 Sep 2012 @ 17:28

    @alin – cum am zis, nici hands free-ul ala nu e chiar ok. Tot nu esti atent 100% la drum. Iti distrage si ala altentia. Poate nu ca telefonul, dar bun nu e nici ala.

    Raspunde
  7. criserb 17 Sep 2012 @ 17:34

    @raul – ce spui tu e o poveste. Ok, poate semnaliza, poate circula foarte bine, nu te contrazic, dar nu cred ca un om poate sa faca 2 lucruri in acelasi timp la fel de bine.

    Raspunde
  8. octavian 17 Sep 2012 @ 18:04

    pe toti pe care ii injuram in trafic, vedeam apoi dupa ce treceam de ei ca vorbeau la telefon :D

    Raspunde
  9. TyT 17 Sep 2012 @ 18:52

    Chiar si cu handsfree e destul de periculos , pentru ca te face sa te gandesti in alta parte, incepi sa gesticulezi etc .

    Raspunde
  10. Cristian 17 Sep 2012 @ 20:57

    E.
    Vorbitul la telefon in timp ce conduci mi se pare de buns simt, fata de trendul care e acum ca daca are lumea smartphone – i se pare ca e mai smart sa zicem asa – sta si face browsing in timp ce conduce,s au joaca joculete pe android, sau scrie mesaje.
    Astia pericol public, vorbitul mi se pare deja grupa pregatitoare…:)

    Raspunde
  11. V9 17 Sep 2012 @ 22:08

    Poate ar trebui umblat la mentalitate! In Spania de ani buni e interzis sa vorbesti la telefon si sa folosesti hands-free. Nu zic ca nu sunt persoane care si la ora actuala vorbesc la telefon insa am ramas uimit cand un pieton ia batut obrazu la un sofer ce vorbea la telefon. Ai ceva de spus tragi pe dreapta si vorbesti!

    Raspunde
  12. mircea 18 Sep 2012 @ 00:56

    prostii!! ce nu poti face cand conduci!! exemplu: 1.conduceam, 2. beam (alcool), 3. vorbeam la telefon (cu nevasta) 4. dadeam si o m**e (bine nu ca as fi avut vreo contributie). macar o data in viata sa o faci si pe asta ca sa simti ca traiesti :-P . deci se poate!!!

    Raspunde
  13. criserb 18 Sep 2012 @ 01:12

    @mircea – nu am zis ca nu poti, am zis ca nu mai esti atent 100% la drum ;)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)