Sari la conținut

Weekend la Barcelona

De la cata treaba am omis sa ma interesez ce putem vedea interesant in Barcelona.

Plecam in seara asta si ne intoarcem marti dimineata, asa ca avem 3 zile pline in care vom fi acolo. Am zis sa sarbatorim Valentine’s Day acolo, departe de grijile si problemele de aici. Vom fi acolo doar noi si parintii spirituali (nasii) Raca cu Ella.

Eu cred ca trebuie sa sarbatorim acest Valentine’s Day, sa fim alaturi de persoana iubita, sa evadam putin din cotidian si sa fim doar noi.

Pentru ca eu nu am avut timp sa ma interesez in detaliu va rog sa-mi spuneti voi, cei care ati fost pe acolo ce putem vizita interesant.

O sa stam destul de central, o zona recomandata de prieteni, in imediata apropiere a Ramblei la Hotelul Avenida Palce. (Google Maps link)

Am ales o zona centrala pentru ca nefiind cu masina sa fim in buricul targului sa putem ajunge rapid in punctele de interes. Dar, care sunt alea? :)

Daca vreti sa ma ajutati sa-mi lasati si niste linkuri pe langa sfaturile voastre.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
23 comentarii
  1. Oana 12 Feb 2010 @ 13:35

    Plimbare placuta :)

    Raspunde
  2. Ghiocel07 12 Feb 2010 @ 13:46
    Raspunde
  3. waven 12 Feb 2010 @ 14:09

    Rambla, Port, Aquarium.
    Parcul Guell, Casa Batllo.
    Sagrada Familia DOAR pe dinafară …

    Raspunde
  4. elaul 12 Feb 2010 @ 14:23

    cam putine, 3 zile:)
    luati-va un abonament pe 2 zile la autobuzul acela turistic pentru 2 rute(a treia, una verde parca, e scurta si nu prea aveti ce vizita)
    Distractie placuta!

    Raspunde
  5. Vero 12 Feb 2010 @ 14:38

    Super destinatie!
    Exista asa numitele bus-uri turistice (pot fi luate de aproape oriunde bilete pt o zi intreaga) si au grija ele sa te plimbe pe la toate punctele de interes. In dreptul fiecarei destinatii, poti cobori, vizita si iei urmatorul bus fara a mai plati, evident.
    Nu e asa de simplu pe cat pare, intrucat sunt vreo 9 itinerare in total (fiecare cu punctele sale de atractie).
    Cele care m-au impresionat sunt: Agbar Tower (merita vazut noaptea), Auditorium, biserica Sacre Coeur (de acolo vei face niste poze fantastice; la ea se ajunge cu un mijloc de transport numit “funicular” – e o chestie care te urca in vf muntelui), stadionul Camp Nou, parcul Guell (asta nu trebuie sa-l ratati), Sagrada Familia (e inceputa din 1883 si neterminata nici azi), Muzeul Maritim, portul din Barcelona.
    Oricum, peste tot in oras veti cladiri cu o arhitectura superba si unica in acelasi timp( e vorba doar de arhitectul Gaudi).
    Va doresc drum bun si vreme frumoasa!

    Raspunde
  6. criserb 12 Feb 2010 @ 14:40

    Mulumim :)

    Raspunde
  7. mo 12 Feb 2010 @ 14:59

    LINIA VERDE E DESCHISA DOAR VARA…

    Raspunde
  8. mo 12 Feb 2010 @ 15:09

    nu va faceti griji ca nu stiti ce sa vizitati, o sa va duca autobuzele alea turistice…

    Raspunde
  9. alin 12 Feb 2010 @ 15:38

    Sa nu ratati Camp Nou. Si cladirile lui Gaudi.

    Raspunde
  10. octavian 12 Feb 2010 @ 22:50

    Ce misto arata hotelul…

    Raspunde
  11. Itmadness 12 Feb 2010 @ 23:43

    Merita Sagrada Familia

    Raspunde
  12. Anda Z 13 Feb 2010 @ 02:40

    Buna seara,

    La indemnul Irinei, va ofer cateva sugestii – sper sa ajunga in timp util.

    Hotelul e situat chiar in zona turistica, asa ca puteti incepe cu o plimbare pe Las Ramblas – pietonala care trece prin Plaza Catalunya si se continua pana in port. O sa fie aglomerat, asa ca mare atentie la genti si la buzunare! Va sugerez sa va “pierdeti” putin pe stradutele din stanga (cum coborati spre mare) – cladiri vechi, pasaje inguste, magazine, Catedrala din Paseig del Born (obiectiv turistic). De asemenea, in cazul in care e deschisa, va recomand sa intrati in piata La Boqueria (pe partea dreapta cum coborati spre mare) si sa gustati un suc de fructe :).

    Pe Paseig de Gracia (strada care incepe chiar de langa hotel) o sa gasiti doua dintre casele lui Gaudi – Battlo si Pedrera. Nu am intrat in niciuna dintre ele, mi s-a recomandat Battlo.. Paseig de Gracia e renumit si pt magazine, asa ca daca aveti si shopping in plan, puteti profita in acelasi timp (mai sunt aprox. doua saptamani de reduceri:). Pentru magazine cu preturi rezonabile, calle Portal del Angel (din plaza Catalunya, in stanga) – Zara, H&M, Mango etc..

    Cum va recomand sa vizitati Sagrada Familia – luati metroul pana la Hospital San Pau (puteti admira spitalul, o cladire veche, foarte frumoasa) si, de acolo, coborati pe pietonala Avinguda Gaudi, spre Sagrada Familia (o sa vedeti turnurile catedralei si o sa va puteti orienta usor).

    Nu ratati Fantanile de la Montjuic: vineri si sambata, intre 19.00 si 21.00. Spectacolul este deosebit si va recomand sa mergeti cu o ora mai devreme si sa va plimbati pe Montjuic, prin gradini, de unde puteti sa admirati tot orasul. Cum ajungeti: statia de metrou Espanya.

    Daca aveti timp, puteti sa vizitati si parcul Guell – arhitectura, natura, priveliste, casa unde a locuit Gaudi, loc de facut poze:). Cum ajungeti: metrou Lesseps (eu am urcat pe jos, dar exista si scari rulante).

    Se mai poate vizita si Arcul de Triumf (metrou Arc de Trionf) – dragut, de facut poze. In departare, puteti observa si Torre Agbar (nu e nevoie de o vizita speciala, nimic spectaculos).

    Daca vreti sa vedeti plaja, puteti merge pe jos, de-a lungul marii, prin port, de la capatul Ramblei, sau puteti lua direct metroul – statie Barceloneta.

    Camp Nou – cam scump pt ce are de oferit, dar prietenii mei au fost incantati (presupun ca senzatia a fot amplificata de pasiunea pt fotbal, pe care eu nu o impartasesc :)

    Nu va recomand acvariul, nu merita investitia :P

    Ar mai fi multe lucruri de adaugat, dar timpul nu v-ar permite sa vizitati mai mult si ar insemna sa faceti un maraton, nu o plimbare :). Neaparat de vazut: Fantanile de pe Montjuic, Sagrada Familia, Las Ramblas si Parc Guell. In rest, bucurati-va de oras si de zilele de carnaval :P

    Transport: oras mic, retea de metrou/tren foarte bine dezvoltata, linii pe culori, timp de asteptare f scurt, totul foarte simplu. Cartela de 10 calatorii T 10 (1 zona)= 7,85 euro, de la automatele din statii. Sunt si abonamente unipersonale de cateva zile, dar nu stiu cat costa, puteti verifica pe ecran. Va recomand, in masura in care timpul va permite, sa incercati sa vedeti cat mai mult din oras “la pas”, pt ca merita.. va garantez ca o sa va opriti din 5 in 5 minute pt a face poze cladirilor, care par rupte din alta epoca :)

    Sper ca informatiile sa va fie de folos, drum bun si distractie placuta!
    Anda

    Raspunde
  13. sip 13 Feb 2010 @ 11:37

    Distractie placuta !:d/
    Sa va intoarceti sanatosi !

    Raspunde
  14. octavian 13 Feb 2010 @ 20:51

    Cristi zice ca vremea e ok, nu e foarte frig, nu bate vantul. Mananca numai fructe de mare :) Va transmite salutari ;)

    Raspunde
  15. Unchiu' Cristi 14 Feb 2010 @ 13:37

    Distractie placuta!
    Dati-mi si mie un pont cu ce e de vazut in Barca’dupa ce va intoarceti.
    Am in plan o excursie ptr. lunile viitoare.
    Raoga-i pe Dramba sa mai dea un semn(Dana si Radu).

    Raspunde
  16. Ghiocel07 15 Feb 2010 @ 20:06

    Am vorbit astazi. Sunt bine, se plimba (nu spui unde, ca sa fiti curiosi)si la noapte, adica dimineata se intorc in lumea reala.

    Raspunde
  17. octavian 15 Feb 2010 @ 20:22

    Ca nu s-or fi dus la restaurantul de zicea Raca, cel din Andora :D

    Raspunde
  18. Ghiocel07 16 Feb 2010 @ 07:41

    Nu stiu daca la restaurant, dar la Andora sigur.:d

    Raspunde
  19. raca 17 Feb 2010 @ 15:28

    Multumim tuturor pentru sfaturi si recomandari; le citesc abia dupa ce ne-am intors, dar mi se par foarte interesante.

    Vestea buna e ca, in afara de autobuze, stadioane si plaja am vazut tot ce scrieti mai sus and much more. Doar ca la noi a fost probabil mai deosebit… va povesteste criserb :)).

    Raspunde
  20. dana 18 Feb 2010 @ 23:23

    @Unchiu Cristi – o sa il iau pe Radu de o aripa cand vine in Bucuresti, ca acuma e in vacanta acasa, pe Cristi de cealalta aripa , si venim in weekend la voi sa va spunem ce sa vizitati in Barca :)
    Pup, mai unchiule :*

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)