Sari la conținut

1,000,000 de copii ar putea muri de foame în regiunea Sahel

Intotdeauna am fost alaturi de UNICEF si i-am apreciat pentru tot ceea ce fac. Acum si-au propus sa-i ajute pe cei din regiunea Sahel unde foametea a ajuns la un nivel foarte ridicat.

Urmariti filmuletul de mai jos si ce-i mai important donati pentru a-i salva pe copii.

De asemenea puteti ajuta si raspandirea informatiilor de aici. Cu cat mai multa lume afla problema celor din Sahel cu atat sansele de a strange banii mai repede sunt mai mari.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. raul 19 Apr 2012 @ 15:57

    de ce trebuie sa ajutam si sa incurajam nasterea de ciori in zonele in care este clar ca ar trebui sa existe alte prioritati?

    Raspunde
  2. C.Paul 19 Apr 2012 @ 16:14

    +1 Rau
    nu inteleg de ce mai fac copii daca nu au cu ce sa`i creasca
    inteleg ca e frumos sa ai familie si copii,dar totusi de ce sa`i faci numa ca sa`i chinui de foame?

    Raspunde
  3. andreea 19 Apr 2012 @ 16:47

    e dezamagitor ca exista oameni ca raul. sincer.

    Raspunde
  4. raul 19 Apr 2012 @ 17:32

    @andreea: sunt multe lucruri in lume mai dezamgitoare decat mine. sincer.

    hai sa pun intrebarea intr-un ton mai putin violent:

    de ce in grupuri de indivizi sau de familii inrudite, care au limba si credinte comune (sau triburi intr-un limbaj pe intelesul tau) se nasc copii? adica eu nu am dupa ce sa beau apa din lac dar ma iubesc atat de mult cu aproapele meu, purtator de prohab si ne gandim sa ne intemeiem o familie.. imi pare rau dar prostia e foarte periculoasa pentru toti. sincer.

    ipocrizia este mare in lume: hai sa ajutam copiii saraci din africa ca oricum populatia pamantului este in crestere. hai sa ii lasam sa se inmulteasca ca prostii ca oricum altceva nu stiu sa faca. hai sa le dam tiganilor de la noi mancare si ajutoare ca saracii sunt marginalizati. hai sa…

    Raspunde
  5. andreea 19 Apr 2012 @ 17:44

    raul, te-ai gandit vreodata ca poate aia nu stiu ce e aia contraceptie? sau ca daca stiu, nu isi permit? te-ai gandit ca poate nu toti copiii aia sunt facuti intr-o familie (pe acolo se practica rapiri si violuri destul de des)? te-ai gandit ca poate pana sa educi un om, trebuie sa il ajuti sa supravietuiasca? te-ai gandit ca poate un copil (de orice etnie, culoare, educatie, whatever) nu are nici o vina pentru ce i se intampla?

    unicef se ocupa cu salvarea copiilor, nu cu parintii, bunicii sau pisicile lor. daca un copil ti se pare ca nu merita efortul tau, fii sanatos! dar e dezamagitor. SINCER! sper ca ai tai copii sa nu aiba vreodata nevoie de ajutor!

    Raspunde
  6. criserb 19 Apr 2012 @ 18:39

    @Andreea are dreptate, copiii aia chiar nu sunt vinovati ca nu au manca. Trebuie sa-i omoram pentru ca parintii lor nu stiu ce-i aia contraceptie?

    Raspunde
  7. raul 19 Apr 2012 @ 19:32

    @Andreea: cand o sa dai o tura prin ferentari (sau mai nou orice zona a rromaniei) si o sa te inconjoare o ceata de 20 de tiganusi cu cutite si pietre, o sa-ti fure geanta, etc. sa te gandesti si tu ca poate parintii lor nu-si permit prezervative :))

    e la fel ca la rromani: facem copii multi ca oricum ne da statul bani pentru ei. ce daca nu stim nici sa le scriem numele (vezi majoritatea populatiei de la tara)

    @Criserb: argumentul tau nu este tocmai corect. nici sobolanii nu au nici o vina ca exista, de ce nu traim in armonie cu ei?
    ma intrebi daca trebuie sa ii omoram. well.. nu o facem noi, o face natura. Dupa cum vedeti la tv se nasc copii cu diferite malformatii sau gemeni siamezi. De ce? pt ca parintii NU AU BANI sa isi faca TOATE analizele la timp, printre altele. Dar ce conteaza, hai sa il aducem pe lume, sa ii chinuim toata viata (care uneori oricum nu este lunga) sa cersim de la ceilalti din jurul nostru apoi pentru ca nu e vina lui ca s-a nascut. Da, nu este vina lui, este vina societatii ca incurajeaza aducerea pe lume a tuturor copiilor indiferent de starea acestora.

    nu zic sa facem ca in Sparta, dar… uitati-va la cifre 1 MILION de copii numai in regiunea aceea. Crezi ca astia au aparut toti ieri? sau pana ieri toata lumea era fericita si saracia a aparut acum cateva ore??

    Raspunde
  8. william 19 Apr 2012 @ 23:01

    @raul : esti un psihopat ! iti doresc moartea ! cum te simti acum ? daca erai tigan ? decat sa faci/spui magarii, taci dracului ! prezenta ta e facultativa ! nu te incadrezi aici, nu comenta !

    ps : acolo aia nu stiu ce e civilizatia !

    Raspunde
  9. Cristian 20 Apr 2012 @ 13:09

    Raul e un realist, nu e psihopat. E usor sa fii bun, ca samaritenii William si Andreea, imbratisa-v-ar pamantul de buni ce sunteti, tati.

    Timpul meu e prea pretios ca sa ma chinui cu voi sa intelegeti care ar fi solutia intr-adevar umana pentru astfel de comunitati, fariseilor. A curs oricum prea multa cerneala pe tema asta. Nu uitati sa dati like pe feisbuc cand vedeti o poza cu un copil din Etiopia. Nu ca ati sti sa identificati Etiopia pe harta.

    Raspunde
  10. william 20 Apr 2012 @ 19:51

    auzi mai … filozofule … doar pentru ca nu iti pasa de unii, nu ai dreptul sa le vorbesti urat, sa-i condamni la moarte si altele

    si mie mi se rupe bastonu de lumea asta, dar nu ma amestec in viata nimanui; daca e sa moara, sa moara, dara fara ajutorul meu;

    asa cum am trait 27 de ani, asa am sa traiesc si de acum

    nici nu ma interesat spitalul marie curie sau cum ii spune, dar nici nu am pus piedica celor implicati in proiect

    Raspunde
  11. C.Paul 22 Apr 2012 @ 15:55

    copii care la randul lor vor fi ca si parintii lor
    un cerc vicios care este sustinut
    @Raule: esti realist nici pe departe psihopat.bravo omule!
    @Andreea si William:ati fi buni ca repezentanti UNICEF in Sahel! :)>-

    Raspunde
  12. Alina 24 Apr 2012 @ 17:58

    Sunt mama si un copil ramane copil, ca este negru, alb, galben. Un suflet care nu a cerut sa fie adus pe lume si foarte probabil un adult care va face ce au facut si parintii lor.
    Asta nu schimba faptul ca ei merita o sansa. Cine a tinut in brate un bebelus nu cred ca gandeste ca Raul.

    Solutia nu este sa fim “realisti” si sa ne bagam picioarele aducand ca argument supravietuirea celui mai puternic. In felul asta pe pamant o sa ramane doar gandacii pentru ca va garantez ca ei sunt cei mai puternici.

    De aceea il admir eu pe pediatrul meu care face frecvent vizite in Africa pentru a-si oferi expertiza si a aduce ajutoare medicale. Pentru ca face ceva concret pe care il poate controla, de care stie sigur ca ajunge la destinatie. O face pentru ca si el vine de acolo si cineva ca el i-a dat o sansa sa studieze si sa plece intr-o tara care ii ofera sansa sa ajute mai mult decat daca ar fi ramas acolo.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)