Sari la conținut

As vrea sa zic ca am fumat ultima tigara

tobaccoDe ceva vreme vreau sa ma las. Ma tot gandesc la asta din ce in ce mai mult. M-am saturat sa arunc banii pe tigari, as vrea sa fac altceva cu ei. La un calcul simplu fumam (eu cu Dana) cam 1000 lei pe luna.

Un pachet pe zi de persoana + mai mult atunci cand uitam de noi…

Am fumat de cateva minute ultima tigara si sper sa fie asa. Sa fie ultima.

Stiu cum e sa te lasi de fumat, am mai facut-o odata pentru vreo 2 ani si ceva si m-am reapucat, de prost. Ma ingrasasem si am zis ca e singura modalitate prin care pot sa slabesc. Si am slabit.

Acum am sa procedez altfel, cel putin asa intentionez. Sa nu inlocuiesc tigarile cu nimic. Fara mancare mai multa, fara a manca prostii toata ziua, fara nimic… sa vedem daca pot :)

Stiu ca o sa fie greu, o saptamana-doua, poate o luna, dar dupa o sa ma bucur de decizia luata.

In plus, cred ca atunci cand te lasi, nu trebuie sa schimbi nimic in viata ta, nu trebuie sa renunti la prietenii fumatori, nu trebuie sa le impui altora nimic. Fiecare cu alegerea lui. So, la mine in casa/masina se fumeaza in continuare, doar eu ma las!

Sa-mi tineti pumnii!

P.S. Nu-mi trebuie o data anume ca sa ma las de fumat, nu ma mint singur ca de la 1, de revelion sau cine stie cand, Acum e bine!

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
50 comentarii
  1. Andy 20 May 2011 @ 11:31

    Bafta!

    Raspunde
  2. ocsike 20 May 2011 @ 11:32

    Buna decizie. Nu iti zic baftă pentru că nu e nevoie. Ştiu că se poate.

    Raspunde
  3. Ghiocel07 20 May 2011 @ 11:57

    Oau, nu se poate….dar daca tata poate poti si tu. Stiu ca esti ambitios si daca vrei, poti. Im plus este bine si …. pentru mai tarziu :)

    Raspunde
  4. Cami 20 May 2011 @ 12:19

    Ei nu pot sa cred!!! Daca o vad si pe asta, vad destul pentru 2011! Si Dana? Ea se lasa, sau….nu?

    Raspunde
  5. Denisa 20 May 2011 @ 12:49

    Lăsaţi-o în pace pe Dana, ea o să se lase când vrea ea, nu forţată de împrejurări! Probabil că dacă-l vede pe Cristi că poate, o să facă şi ea pasul ăsta.

    Succes, Cristi!

    Raspunde
  6. Dana 20 May 2011 @ 12:52

    si eu vreau sa ma las…numai ca eu nu m-am lasat niciodata pana acum, si deja fumez de 10 ani:( sunt convinsa ca e foarte bine sa ne lasam, important e sa si putem :(
    Bravo, pitic, sunt mandra de tine :*

    Raspunde
  7. criserb 20 May 2011 @ 12:53

    @Ghiocel – sunt eu ambitios dar acum sa vedem cine e mai tare, eu sau tigara :)

    @Cami – Dana se lasa cand vrea ea. Mie nu mi-a impus nimeni, nici eu nu am sa impun nimanui la randul meu. Cand o sa considere ca vrea ea sa se lase… se va lasa :)

    Raspunde
  8. Cami 20 May 2011 @ 12:58

    Da cine a zis de impus? Intrebam doar, ca in post nu ai specificat si de ea ;)

    Raspunde
  9. Amzis 20 May 2011 @ 13:04

    se spune ca un fumator nu se poate lasa niciodata de tigari . doar ca nu mai fumeaza 1 an,5,10

    Raspunde
  10. Ghiocel07 20 May 2011 @ 13:11

    @Amzis-sotul meu a fumat foarte demult, s-a lasat dintr-o data, de atunci sunt cca 20 de ani si nici ca se va mai apuca in viata asta.

    Raspunde
  11. Dana 20 May 2011 @ 13:17

    @Amzis- si tatal meu a fumat vreo 30 ani( cate 2 pachete pe zi), si s-a lasat cu toate ca mama fumeaza in continuare langa el, si nu a simtit deloc nevoia de a mai fuma. Deci se poate ;)

    Raspunde
  12. Andrea S. 20 May 2011 @ 13:20

    Conteaza doar dorinta de a te lasa…esti puternic -REUSESTI- cam asa vad eu lucrurile…si eu am fumat cativa ani buni …nu un pachet / zi …si mi-am zis de maine GATA – si gata a fost…si uite ca nu mai fumez tot de vreo 20 de ani…
    daca ai nevoie de o super motivare aminteste-ti :
    http://www.youtube.com/watch?v=vSmaGHiIx6U

    Raspunde
  13. sby 20 May 2011 @ 13:36

    Succese nebanuite prietene!

    Raspunde
  14. Crox 20 May 2011 @ 14:04

    Eu am avut perioade si de 10 luni in care nu am fumat absolut nimic, ultima oara a fost de 50 de zile, dar nu mi-am impus niciodata sa ma las definitiv de fumat. Imi place sa fumez si daca pot rezista atat fara tigari pentru mine e clar ca nu e un viciu, mai degraba o placere pe care nu mi-o refuz. Tigarile rulate sunt mult mai sanatoase de exemplu, dar trebuie sa stii sa le rulezi, in plus fumezi mai putin asa pentru ca necesita mai mult timp fiecare tigara. Motivatia mea sa nu fumez cand iau acele pauze are un nume si se apropie de 2 anisori. Nu am fumat niciodata mai aproape de 170km distanta de el.
    Altfel, renuntatul la fumat mi se pare o prostie in cazul in care iti face placere acest tabiet.

    Raspunde
  15. octavian 20 May 2011 @ 14:14

    felicitari!

    Raspunde
  16. octavian 20 May 2011 @ 14:24

    daca prietenii tai o sa poata fuma in continuare langa tine e ca si cum ai fuma in continuare tu, numai ca nu o sa ai tigarea in gura…

    Raspunde
  17. criserb 20 May 2011 @ 14:27

    @Octa – tu esti prea radical ma. Nu poti impune lumii o chestie ca tie nu iti place. E alegerea fiecaruia daca fumeaza sau nu ;)

    Raspunde
  18. Mat 20 May 2011 @ 14:41

    Smecheria e sa nu o vezi ca pe o renuntare sau ca te abtii. Defapt te “scoti” pe toate planurile, fizic, financiar, orice.
    Si da, ajuta sa spui tuturor ca te lasi. Daca te reapuci o sa stie toti ca esti un looser.
    Cat despre “felicitari”, sunt inutile. Stai sa treaca peste data viitoare cand o sa fie plin de draci, urmatoarea iesire in oras, sau ce zici de tigarea de dupa? Ce face cu mainile, ce merge bine cu berea sau cafeaua aia samd.
    Cel mai mare inamic e obisnuinta, rutina. In conditiile in care un fumator obisnuit, pentru 1 pachet petrece ~2h/zi fumand, asta inseamna pana la la 1/5 – 1/6 din viata petrecuta treaz.

    Mat – retard pana acu 14 luni.

    Raspunde
  19. Amzis 20 May 2011 @ 17:45

    @ghiocel@dana eu nu am spus ca nu poti sa te lasi. In mare parte, cei care ”se lasa” se apuca iar.

    Raspunde
  20. Innocente 20 May 2011 @ 20:32

    ete, comentez de pe contul ancai ca mi-e lene sa schimb.

    nu te lasi de fumat scriind pe blog, ci pur si simplu nemaifumand.
    asa cum si eu m-am lasat de fumat de atatea ori si m-am apucat de fumat din aceleasi prostii.

    dar, daca te lasi de fumat tre sa schimbi viata. mancare regulata, somn regulat, alte vicii, solutii care sa nu te scoata din rutina, doar asa treci peste senzatia de ars plamanii

    Raspunde
  21. mircea 20 May 2011 @ 21:16

    momentan =))

    Raspunde
  22. Dragoș Asaftei 20 May 2011 @ 22:01

    Băi..n-am ce zice, felicitări și spor la rezistat! :D

    Raspunde
  23. SIP 21 May 2011 @ 10:38

    Parerea mea este ca n-o sa poti si sti de ce ?
    Pentru ca trebuie sa fi prea tare sa rezisti cand langa tine se fumeaza. Va fi foarte greu primele trei zile, greu prima luna dar dupa este floare la ureche. Esenta este sa constientizezi ca tigarea nu e buna si se pare ca asta faci. Inca ceva, atentie, sa nu cauti nici un pretext pentru a te reapuca. Pe mine nici daca m-ar plati cineva cu aur nu m-as mai apuca si sti de ce, pentru ca stiu forte bine ca nu e sanatoasa de loc.
    Iti doresc sa invingi tigara mai tata ! Iar lui Dana i-am spus cand eram la Bucuresti !

    Raspunde
  24. Gigi 21 May 2011 @ 11:16

    Am fost in situatia ta acum vre-o 10 ani. Eu m-am lasat de fumat, sotia fumeaza si acum.
    La cafeaua de dimineata sudam vre-o trei tigari, la un pahar de coniac mai sudam vre-o jumatate de pachet, in rest fumam cam doua pachete la trei zile. Sa te lasi de fumat este cel mai usor lucru, sa nu fumezi este mai greu.
    In primul rand trebuie sa te convingi ca te lasi de fumat pentru totdeauna. Eu mi-am tot spus cu vre-o sase luni inainte ca daca ma las de fumat o fac pentru totdeauna (pot spune ca mi-am pregatit sufletul -pur si inocent – MO). Ziua in care m-am lasat de fumat a fost una obisnuita cand luat de val nu mi-am dat seama ca nu fumasem nici o tigara pana la ora 13.
    In al doilea rand trebuie sa eviti tabieturile care erau legate de tigara. O perioada de vre-o doua saptamani nu am mai consumat cafea si nici alcool iar cand sotia aprindea tigara plecam de langa ea. Normal ar trebui sa ai si sprijinul ei si o perioada sa nu fumeze langa tine sau in incaperi in care vei fi si tu.
    La doua luni de cand m-am lasat visam noaptea ca m-am apucat iarasi de fumat. Reactia din vis era una de dezgust fata de mine, imi spunea ceva de genul asta – Mai, n-ai fost in stare sa te lasi de fumat! Usor, usor, am trecut peste perioada mai grea, am putut sa stau la masa cu alte persoane care fumau fara sa simt nimic, pot spune ca aveam o reactie de rau. Acum nu mai fumez si nici nu mai beau alcool (o bere doua pe saptamana). Ma simt bine chiar foarte bine.
    Daca faci pasul acesta ai nevoie de calm, hotarare si sa-ti demonstrezi ca esti barbat. A te lasa de fumat nu este o lupta cu tigarile ci doar o lupta cu tine insuti.
    Te astept in clubul celor care au renuntat definitiv la fumat.
    Gigi

    Raspunde
  25. pitikut 21 May 2011 @ 12:01

    Felicitari.Eu am 3 colegi de munca care s-au lasat de vreo 2-3 ani si de atunci nu au mai pus tigara in gura, si nici nu se plang ca ii deranjeaza cand ies pe balcon la cafea alturi de colegii fumatori.Numai ca au luat ceva kilograme de cand s-au lasat de fumat.Succes Cristi

    Raspunde
  26. pantera mov 21 May 2011 @ 12:45

    eu cred ca tie trebuie sa-ti zica multa lume ca nu esti in stare, ca sa te ambitionezi si sa le demonstrezi contrariul :P

    Raspunde
  27. dojo 21 May 2011 @ 17:36

    BATFA! Cuget ca nu e deloc usor dar pana la urma totul pleaca de la chestia aia dintre urechi. Si daca aia e hotarata, probabil va merge totul OK. Primele saptamani sunt cele mai grele, ma gandesc, dar VEI REUSI!

    Raspunde
  28. criserb 22 May 2011 @ 11:12

    Pana acum am reusit. Sunt 48 de ore de cand nu am pus tigata in gura si chiar sunt mandru de asta :D

    Nu pot sa zic ca e greu, nu e asa de greu. Toata treaba consta in ambitie, nimic altceva. Nu simt nevoia unei tigari, organismul nu simte asta. Ceea ce imi lipseste este gestul. Eram mai cool nu, cu tigara in gura?! :P

    Pe bune acum, gestul, e singura chestie care-mi lipseste. Nu-mi lipseste altceva, nu aroma, nu mirosul, nu nicotina… gestul ala de a tine tigara in mana, de a o baga in gura, chestia asta imi lipseste daca vreti sa stiti.

    Cel mai greu imi e cand ma plictisesc. Stiti cum e, cand ma plicitiseam, hop bagam o tigara in gura, acum insa ma plictisesc cam de 20 de ori pe zi :P

    @Mat, in comentariile de mai sus a pus o problema la care nu ma gandisem. De cand nu mai fumez am foarte mult timp liber, timp pe care trebuie sa invat sa-l folosesc. 7-10min (de tigara) x 20 = 140 – 200 minute libere pe zi. Va dati seama ca e un timp destul de lung pe care tre’ sa mi-l umplu cu ceva si nu prea stiu cu ce. E mai usor sa-ti umplii acest timp cand esti cu prietenii, decat singur, singur trece mai greu.

    @Piticu – Uite ca pana acum am reusit sa ma las scriind pe blog. As dovedi ca sunt un looser daca ma apuc din nou, iar asta, ma ambitioneaza a dracu de mult.

    @SIP – asta e cea mai mare provocare, sa ma las fara sa schimb nimic altceva si fara sa-i pun pe cei din jur sa ma menajeze intr-un fel sau altul ;)

    @pantera mov – ai dreptate ;)

    Raspunde
  29. roxana 22 May 2011 @ 11:14

    Primul pas ar fi sa nu te mai gandesti ca iti e greu. Nu e deloc greu ci tine de vointa. Si daca ai mai facut-o o data sigur ai sa o poti face si acum. Iar in ce priveste prietenii fumatori, iti zic eu ca cel putin la inceput ai sa incerci sa eviti iesirile, nu pt ca te deranjeaza ei neaparat ci pt ca iti fac pofta si poti fi foarte aproape sa cedezi. Intotdeauna e mai usor sa te lasi daca cei din jurul tau sunt nefumatori.
    Hai curaj si tarie! Asta iti urez!

    Raspunde
  30. Adrian 22 May 2011 @ 11:19

    E greu sa te lasi. Eu mi am luat tigara electronica… Ma mai pacalesc singur.

    Raspunde
  31. Costica 22 May 2011 @ 19:14

    :)
    Bafta!
    Era un american mustacios,Mark Twain il chema (parca). El era fumator si zicea: “De fumat te lasi cel mai usor! Eu m-am lasat pana acum de 200 de ori!”
    Cand sunt chestii ce depind doar de noi, cum e asta cu renuntatul de tigara, nerealizarea lor e semnul clar al slabiciunii noastre – indiferent de modul in care o motivam!
    Asa ca, domnu’, tine-o asa!

    Raspunde
  32. vlad 22 May 2011 @ 21:21

    nu esti in stare:))

    Raspunde
  33. criserb 22 May 2011 @ 22:18

    @roxana – pana acum nu i-am evitat, am stat in mijlocul lor si am rezitat. Sunt aproape 3 zile, daca am putut atata sunt convins ca pot sa ma las de tot. Iar prietenii, daca fumeaza, e treaba lor, nu ma deranjeaza de nici o culoare sa-i vad. Ba chiar ma motiveaza, eu pot ei nu :P

    @costica – Mark Twain era mic copil pe langa mine :P Nu avea ambitie. Daca am rezitat eu 3 zile de acum o sa-mi fie mult mai usor. Am zis, am mai renuntat o data iar inceputul asta a fost cel mai greu. Restul o sa fie mult mai usor ;)

    @vlad – pe pariu? :)

    Raspunde
  34. SIP 23 May 2011 @ 09:03

    Bravo tanaru, tine minte , ai grija sa nu gasesti un pretext pt a te reapuca ! Ce a fost greu a trecut , pe zi ce trece este mai usor.
    Noi “succesuri” … si sa ne ti la curent cu nr zilelor de cand te-ai lasat de fumat. Poti pune pe blog un contor, daca nu sti cum,te invat !

    Raspunde
  35. octavian 23 May 2011 @ 21:17

    Au trecut 3 zile, 5 ore, 4 minute, 32 secunde.

    Raspunde
  36. vlad 23 May 2011 @ 21:22

    acesta este ultimul articol care imi apre..em eu o problema?..sau tu:))

    Raspunde
  37. Andrea S. 24 May 2011 @ 08:57

    parca scriai ca ai mai mult timp liber…odata cu ultima tigara ti s-a dus si “fumul” inspiratiei? ;)

    Raspunde
  38. maddy 24 May 2011 @ 10:16

    hmmm ce faci? nici un articol nou? :)

    Raspunde
  39. criserb 24 May 2011 @ 10:25

    :)

    Of of, lipseste omul 2 zile si deja imi simtiti lipsa. Gata, mi-am revenit, scriu curand :P

    Raspunde
  40. Ghiocel07 24 May 2011 @ 11:30

    @criserb-pardon sunt 3 zile :)

    Raspunde
  41. criserb 24 May 2011 @ 11:32

    In weekend “lucrez” mai rar :P

    Raspunde
  42. SIP 24 May 2011 @ 11:44

    @Octavian – SIGUR n-a fumat ????

    Raspunde
  43. adriana 24 May 2011 @ 13:12

    si eu am vrut sa ma las de fumat, pentru ca e foarte important sa vrei sa te lasi! nu exista o potiune magica care sa te faca sa uit ca ai fumat vreodata… am gasit la cineva pe blog un subiect legat de lasatul de fumat care recomanda o carte “in sfarsit nefunator” de Allan Carr, tipul spunea ca vreo 18 prieteni au citit-o si vreo 13 s-au lasat de fumat, e ceva, nu? am incercat-o si eu si dupa 10 ani de fumat m-am lasat, fara nici-o durere, vointa sau potiune magica. merita incercat!

    Raspunde
  44. octavian 24 May 2011 @ 13:54

    @SIP e curat!

    Raspunde
  45. Ghiocel07 24 May 2011 @ 14:57

    si eu care ti-am trimis ceva ca sa ai ce face cu mainile :(

    Raspunde
  46. vlad 24 May 2011 @ 16:08

    chiar..este o carte..toti prietenii mei care doreau sa se lase si care au citit-o,au reusit….cei care au citit-o de placere..inca dau 11 lei pe “fumuri”

    Raspunde
  47. criserb 24 May 2011 @ 16:39

    @vlad – o am si eu. Am sa o citesc si eu ;) sa vedem daca pe mine ma ajuta sau nu

    Raspunde
  48. florin 8 Jul 2011 @ 08:02

    eu am incercat cu tigara electronica si a mers
    si este si economica la bani

    Raspunde
  49. tigara electronica 17 May 2012 @ 19:27

    E o prostie sa te lasi de fumat fumand altceva(tigari electronice).Nu vi se pare?Daca vrei intr-adevat sa te lasi, daca ai gasit motivul care sa te faca sa renunti , te lasi pur si simplu.Daca nu inseamna ca nu esti suficient de hotarat.Eu cam asa vad lucrurile.

    Raspunde
  50. nemesis intelec 17 Jul 2012 @ 15:38

    Ambitia este foarte importanta pentru a te lasa de fumat. In plus de mai poti duce la alergat in fiecare zi in parc, 10km si cand ajungi acasa nu-ti mai arde de nici o tigare… la mine a functionat.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)