Sari la conținut

Autorizația de construcție și curățarea terenului

Sâmbătă am fost “pe plantație” și am curățat terenul. În felul ăsta l-am pregătit pentru ziua de mâine când am să încep propriu zis lucrarea.

20150606_170205

20150606_170208

20150606_171104

Azi am fost la primărie și am ridicat autorizația de construcție.

Totul a fost ok, nu am avut nicio problemă. Am depus actele pe 22 mai și azi pe 8 iunie am ridicat autorizația. Vreo 10 zile lucrătoare au fost, având în vedere că între timp au fost Rusaliile și a fost zi liberă.

Acum, ca să mă apuc așa cum trebuie, cu toate actele la zi, mai trebuie să:

  • Fac un panou pe care să-l afișez la loc vizibil cu datele lucrării;
  • Să plătesc o taxă în valoare de 0.1% din valoarea investiției (este trecută în autorizația de construcție) câtre Inspectoratul teritorial în construcții;
  • Să declar începerea lucrărilor la inspectoratul local în construcții;
  • Să declar începerea lucrărilor la primărie.

Am să le fac și pe astea astăzi și mâine dimineață mă apuc de treabă.

Pentru început trasarea fundației și săparea ei.

Am să o sap cu excavatorul pentru a economisi timp. Am primit recomandări de un excavatorist bun și sper să facă lucrarea cât mai bine, să folosesc cât mai puțin beton.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. Mihai 8 Jun 2015 @ 14:03

    Cred ca multa lume e interesata de genul asta de articole. Scrie-le cat mai des! :)

    Raspunde
  2. criserb 8 Jun 2015 @ 14:38

    @Mihai – Am o rubrică întreagă despre construcția casei, o găsești sus, în meniu, sau aici.

    Am să continui să scriu, am să povestesc fiecare etapă ;)

    Raspunde
  3. alina S 8 Jun 2015 @ 17:00

    Spor la treaba. Cu sau fara escavator tot ai nevoie de oameni sa traga liniar la adancimea si latimea din proiect santurile. Noi am avut 4 oameni la sapat si au terminat in 2 zile, iar cu escalvatorul cu cupa mica cand am tras teava de gaz si bagat cablul de curent a durat tot 2 zile cam aceeasi cantitate de pamant de mutat ….

    Raspunde
  4. un muritor 8 Jun 2015 @ 19:52

    @alina S – cu X de la xilofon

    Raspunde
  5. criserb 8 Jun 2015 @ 21:44

    @alina S – înțeleg că ți-ai tras și tu gazul pe cont propriu. Îmi poți spune de la ce distanță și cât ai dat, cât a durat, și eventual dacă poți să-i recomanzi pe cei care au făcut lucrarea?

    Raspunde
  6. alina S 9 Jun 2015 @ 12:03

    legat de gaz – a fost facut sant pe mijlocul drumului de servitute pe cont propriu cu un buldo excavator mic [cam 40cm latime] in care am tras fire de curent / fibra / cablu curent pentru stalpi pe care sa punem lampi] cam 230 m lungime. costul de sapat si diverse materiale l-am impartit cu cei care au cota parte din acel drum [suntem 4 acum + proprietarul loturilor nevandute], pe noi ne-a costat cam 2000 lei si a durat 2 zile sa faca santul. persoana de la gaze a venit destul de repede dupa ce ne-am platit fiecare [am anuntat cu o saptamana inainte – dar stiam de la ei care e mersul – in zona se mai face un micro cartier si ii vedeam acolo in fiecare zi]. Marea problema au fost cei de la enel, de care ne-au rugat 4-5 luni sa aduca contorul, au lasat doar la iesirea din drumul de servitute contor pt fiecare lot… de acolo a fost fiecare cum se descurca, inclusiv pe drumul de servitute [tot noi am pus stalpii pe care vom pune lampile]. sa ducem cablul de curent din contor pana la fundatia casei [cam 100m avem noi] + 3 stalpi + 2 lampi + diverse ne-au costat 3000lei… Factura la brasament gaze a fost cam de 2800 lei cota noastra [nu am tras inca in casa – ne-au zis ca va mai fi inca 1800 cand ne bransam], iar la enel a fost cam 2500 lei bransamentul trifazic parca.

    Raspunde
  7. Vali B 9 Jun 2015 @ 15:43

    Salutare!
    Spor la treaba sa ai! Si sa ne tii ca si pana acum la curent cu evolutia.
    Zilele acestea sper sa demarez si eu defrisarea terenului, trasarea si sapatul fundatiei.
    Placuta de santier azi o comand pe site-ul respectiv. Cat despre spam-uri imi fac o adresa de email special pentru asta.
    Inca mai oscilez daca sa platesc si sa anunt de inceperea lucrarilor primaria si ISC-ul. Am auzit diferite pareri. Majoritatea nu au anuntat. Taxa mi-ar fi de 620 ron, iar amenda aste de 1000 ron. Deci riscul este mic. Inca o mai gandesc.

    Spor sa ai !

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)