Sari la conținut

Obținere număr poștal, aviz de mediu și aviz salubritate

Astăzi m-am trezit de dimineață cu gândul să mă duc să obțin o parte din avizele specificate în certificatul de urbanism în scopul obținerii autorizației de construcție. Aveam intenția să mă duc la Enel și la Distrigaz, dar chiar înainte să plec de acasă am citit pe site-ul celor de la Distrigaz că:

Tariful perceput de societatea noastră (140,90 lei cu TVA pentru locație cu număr poștal sau 473,18 lei cu TVA pentru locație fără număr poștal) se va achita în baza Notei de plată( anexată acestui document).

Am zis pas. Pe certificatul de urbanism îmi este cerut oricum numărul poștal așa că am zis că prima dată să-l obțin pe ăsta și apoi am să mă duc la Distrigaz pentru aviz. Ce rost are să dau 500 lei când pot să dau 140 lei?

Numărul poștal

Pentru numărul poștal trebuia să merg la primărie, așa că m-am urcat în mașină și în 25 de minute eram în Bragadiru.

La primărie m-am dus la informații și doamna de acolo parcă mă reținuse de la ultimele mele vizite. Așa părea, că mă cunoștea. O doamnă foarte simpatică care mi-a spus ce trebuie să fac și care sunt actele necesare pentru obținerea numărului poștal.

Vă spun și vouă în caz că vă interesează:

  • Cerere tip
  • Actul de proprietate
  • Planul de amplasament al terenului
  • Copie CI
  • Taxă solicitare număr poștal în valoare de 11 lei.

Am mers sus la casierie, am plătit taxa, am completat cererea și m-am întors cu toate actele la doamna de la informații. S-a uitat peste hârtii, cu toate că nu cred că este treaba ei, mi-a zis că sunt ok și mi-a zis să mă duc la registratură să-mi dea un număr de ordine.

La registratură a fost la fel de rapid, nu am stat deloc. Am primit un număr de ordine și mi-au dat un număr de telefon la care să sun să văd dacă este gata. Mi-au zis că durează 10 zile, dar să sun mai repede că probabil o să fie gata mai devreme.

Dacă tot eram în Bragadiru am zis că mă duc să obțin și avizul de la salubritate.

Aviz – Contract Salubritate

Salubritatea este chiar în spatele primăriei. Începe să-mi placă orașul ăla, pentru că acolo toate sunt la un loc și nu trebuie să te plimbi ca în București dintr-un capăt în altul.

La Bragadiru este clară treaba cu salubritatea, nu ai de unde alege, trebuie să faci contractul cu Salserv Ecosistem. Se pare că este firma care se ocupă de salubritatea orașului, alta nu este.

Ajuns acolo m-a întâmpinat o doamnă foarte amabilă care m-a invitat să iau loc și mi-a solicitat actele de care are nevoie.

  • Certificat de urbanism
  • Actul de proprietate
  • Taxă de 186 lei.

I-am dat actele și mi-a făcut pe loc contractul. Pe loc, chiar nu-mi venea să cred.

Chiar am intrebat-o cum de mi-l face pe loc că până acum nu am dat de așa ceva și mi-a spus că nu are rost să pună omul pe drumuri pentru că ea tot atâta muncă are de făcut și dacă mi-l face pe loc și dacă mă pune pe mine să mai vin o dată. Avea dreptate… nu știu cum alții nu se gândesc la asta.

A durat vreo 5 minute, mi-a dat femeia contractul și asta a fost tot.

Cam mare taxa, dar na, astea sunt prețurile nu aveam ce să comentez.

Acordul de mediu

Pentru că la Bragadiru am terminat repede am zis că am timp să mă duc și la mediu. Am băgat pe waze destinația, Aleea Lacul Morii Nr. 1. Mai exact aici, în spate la Lukoil-ul de lângă Lacul Morii.

Acolo este un drum cu accesul interzis, cică cu excepția riveranilor. De ce este asta nu știu, dar să nu vă speriați când vedeți semnul. Puteți să mergeți liniștiți,

În sediul de acolo este și Agenția de Agenția Națională pentru Protecția Mediului București și Ilfov, două la un loc. Nu vă faceți probleme că nu o să vă rătăciți, o să vă ia portarul la întrebări unde mergeți și o să vă explice el cum ajungeți, “o luați la stânga, urcați scările și mergeți până la etajul doi. O să vedeți consultanța pe scări”.

Ah, am uitat să vă spun, înainte să mergeți la mediu treceți pe la Poșta Română. Acolo trebuie să plătiți o taxă de 100 lei. Este bine să mergeți prima dată la poștă și să nu faceți două drumuri. Eu am citit pe net că așa trebuie procedat și m-am conformat. La poștă trebuie să aveți nervi de oțel, o să vă umpleți de spume, dar nu aveți ce să faceți. Asta este instituția pe care o urăsc cel mai mult.

Atenție la poștă, o să vă dea un mandat poștal de completat pe care trebuie să treceți contul APM Ilfov. Contul este IBAN RO88TREZ4215032XXX000366, deschis la Trezoreria Ilfov. Codul fiscal este 9828989. Vă spun astea pentru că la poștă nu o să vă spună nimeni. La explicații treceți Acordul de mediu.

Bun, după ce scăpați de Poșta Română, mergeți la mediu.

Acolo aveți nevoie de:

  1. Cerere tip (o aveți aici)
  2. Notificare întocmită conform anexei 1 (vedeți aici)
  3. Certificatul de urbanism (copie)
  4. Act proprietate
  5. Plan situație (scara 1:200)
  6. Plan de încadrare în zonă (scara 1:2000)
  7. Taxa achitată la poștă prin mandat poștal în valoare de 100 lei.

Pe hol, la “consultanță” o doamnă s-a uitat peste actele mele și bănuiesc că au fost ok de vreme ce m-a trimis la etajul 1, la secretariat să le depun și să primesc un număr de înregistrare.

Le-am depus, am primit un număr de înregistrare și trebuie să sun după 10 zile să văd dacă mi-au dat avizul. Au spus și ei că pot să sun și mai repede pentru că de obicei nu durează atât.

Nu am stat nici la mediu prea mult, cred că maxim 10-15 minute.

La mediu programul cu publicul este de la 9 la 13, vă spun să nu vă duceți în alt interval orar că e păcat să stați degeaba pe drumuri.

Cam asta a fost ziua de astăzi. Am făcut niște pași înainte. Eu cred că fiecare pas contează, simt că mă mișc și nu stau pe loc. Din pași mărunți am să ajung la rezultatul final :)

Mâine sper să ajung la Enel, să depun și acolo actele pentru avizul de amplasament, dacă mă trezesc devreme.

Dacă aveți întrebări lăsați un comentariu, este posibil să fie chestii pe care să le fi uitat.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. Marian 23 Oct 2014 @ 09:02

    Sunt si eu la aceeasi pasi cu tine, mai trebuie sa iasa avizul de la gaze si sper ca in martie 2015 sa incep construirea casei (tot in Bragadiru). Tu ai gasit deja un constructor, mi-l poti recomanda si mie?

    Raspunde
  2. criserb 23 Oct 2014 @ 10:32

    @Marian – încă nu am găsit constructor pentru că încă nu am proiectul chiar gata. După ce am să am proiectul gata am să-l trimit pentru niște cereri de ofertă și apoi vedem. În principiu eu aș vrea să lucrez cu cei de la EcoKit pentru că am văzut câteva case făcute de ei și mi-au plăcut foarte mult. Acum să vedem și ce ofertă îmi dau.

    Nu știu cum o să construiești tu, dar eu am să merg pe o construcție ușoară, din lemn.

    Zici că mai ai doar la gaz de obținut avizul, sunt curios cum a fost la Enel, s-au mișcat repede?

    Raspunde
  3. criserb 23 Oct 2014 @ 10:45

    @Marian – mi-am adus aminte de un site mișto, unde poți să primești oferte pentru ceea ce ai nevoie, poți să încerci aici, poate te ajută.

    Raspunde
  4. Alex 23 Oct 2014 @ 11:00

    Eu stau in Rahova si eram curios daca tu o sa pleci dimineata spre munca pe Calea Rahovei/Antiaeriana. Iarna nu se dezapezeste cartierul si traficul este pur si simplu blocat.
    Despre centura nu ma astept ca e o varianta cel putin pana nu o sa o largeasca.
    In Bragadiru aveti spital/doctor?… vine bebe si ar fi o liniste sa aveti asa ceva in apropiere.

    Raspunde
  5. criserb 23 Oct 2014 @ 11:06

    @Alex – pe Antiaeriană merg de fiecare dată, pe Rahova este teroare și acum, nu cred că merită să încerc pe acolo. De spital nu știu, știu doar că au punct al ambulanței în Bragadiru și acolo ajunge ambulanța mai repede ca în București, dar te duce în București la spital.

    Sunt convins că sunt dezavantaje, dar sunt și multe avantaje. O să vedem, timpul o să ne răspundă și la aceste întrebări/probleme.

    Raspunde
  6. adi 23 Oct 2014 @ 13:11

    Iti spun eu imediat dezavantajele dupa 1 an de stat in Bragadiu:
    1 unele strazi neasfaltate
    2 canalizarea si apa curenta in lucru (cart Independentei)
    3 caini pe strazi
    4 viata la casa inseamna intoarcerea la natura : vara broscute prin curte si melci, toamna soricei.
    5 atentie la furaciosi neaparat camere de supraveghere si sistem de alarma conectat la o firma de paza.

    lista cu avantaje cel putin la mine este mult mai mare decat cea cu dezavantaje.

    Raspunde
  7. criserb 23 Oct 2014 @ 13:55

    @adi – Sunt dezavantaje, este adevărat, dar așa cum zici și tu avantajele sunt mai multe. O să se rezolve și din dezavantajele enumerate de tine, în timp se rezolvă, eu sunt optimist.

    Sunt totuși puncte pe care le-ai atins și așa sunt și la București, câinii de pe stradă… ăia sunt peste tot, în toată România :(

    Mai bine mi-ai spune de avantaje, bănuiesc că ele sunt cele care contează ;)

    Raspunde
  8. adi 23 Oct 2014 @ 16:48

    hai sa iti enumar si cateva avantaje:
    1 spatiul incomparabil cu cel de la bloc (atat in casa cat si in curte)
    2 faptul ca in zilele frumoase esti tot timpul afara (pe terasa), copii au posibilitatea de a petrece mai mult timp in aer liber decat la bloc, fie ca ai tu timp sau nu sa ii duci in parc.
    3 gestionarea cheltuielilor cu intretinerea (gaz, apa , gunoi)
    4 locuri de parcare asigurate
    5 raspunsuri prompte din partea primariei la diverse solicitari (dat fiind faptul ca este o comunitate mai mica)
    6 linistea (posibil sa tina si de vecini)
    7 un aer mult mai respirabil decat in Bucuresti

    altele nu imi mai vin in minte dar cu siguranta mai sunt

    Raspunde
  9. marius 23 Oct 2014 @ 17:30

    Te-ai stresat mult. Prea mult. Eu mi-am cumparat casa la cheie si, sincer, n-am avut nici cea mai mica bataie de cap.

    Raspunde
  10. criserb 23 Oct 2014 @ 17:53

    @marius – man este o plăcere să faci ceva tu de la 0. Chiar nu cred că m-am stresat, cel puțin nu deocamdată :) O să vină și stresul, sunt convins, dar este o plăcere să știu că acolo este munca mea.

    Raspunde
  11. SIP 25 Oct 2014 @ 12:22

    Faptul ca se misca lucrurile sincer ma bucura !
    In discutiile cu Sever am afirmat ca in decembrie 2015 veti avea casa in Bragadiru.
    Sper sa nu ma fi inselat !

    Raspunde
  12. Bogdan 22 Feb 2016 @ 00:58

    Salut,
    Cat ai stat de cand ai depus cererea la distrigaz si pana te-au bransat efectiv. Eu acum vreau sa construiesc si mi-a spus cineva ca stai 12 luni de cand depui cererea si pana te branseaza. Poti sa-mi spui si care au fost costurile de bransare pt gaze si pt electrica? Merci

    Raspunde
  13. criserb 22 Feb 2016 @ 10:46

    @Bogdan – eu gaz nu mi-am pus, tocmai pentru că așa am auzit și eu că durează 1 an și nu am vrut să aștept. Mi-am pus doar curent și am plătit branșamentul 14000 lei. Este vorba de o distanță de 150, subteran, și mi-am pus trifazat.

    Raspunde
  14. Ionut 24 Feb 2016 @ 19:31

    Salut, poti sa imi spui te rog daca ai avut pe vreunul din planuri desenata si amplasarea casei?
    Sau daca ti s-a cerut vreo schita de amplasament pe langa acelle 2 planuri care sunt anexa la certificatul de urbanism?
    Pentru Notificare întocmită conform anexei 1 poti sa ma ajuti te rog cu un model completat daca ai?
    Eu nu am inca proiectul si as vrea sa depun actele pentru ce avize pot sa obtin fara plansele din proiect.
    Din ce am inteles trebuiesc mentionate destul de multe detalii care se regasesc in memoriu tehnic.

    Multumesc.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)