Sari la conținut

Ma felicit pentru achizitia facuta!

UPS V-Mark 650VA, LCD, UPS-650VPDe vreo sase luni mi-am cumparat UPS-ul asta. Pana acum nu l-am folosit cu adevarat. Sau l-am folosit, ca a fost tot timpul in priza, dar acum si-a facut treaba cu adevarat. Lucram la un branding (o sa-l vedeti maine) si aproape de momentul cand eram pe final mi-a cazut curentul. UPS-ul a inceput sa scoata niste sunete destul de nasoale, m-am si speriat, dar calculatorul meu nu s-a stins.

M-am bucurat enorm pentru fiecare leu ce l-am dat acum ceva vreme pentru ca nu am pierdut nimic din ce-am lucrat. Si nu salvasem nimic, va dati seama :)

Nu stiu cat tine, stiu cu siguranta ca acum m-a tinut 11 minute si mai avea ceva. Bateria imi indica ca este undeva la jumatate. Dupa cele 11 minute curentul a venit, asa ca nu stiu cu siguranta cat tine.

Pana la urma nici nu conteaza cat tine, important este ca nu mai pierd ceea ce lucrez. Au fost destule cazuri in trecutul meu cand am pierdut ore bune de munca. Da, stiu, o sa-mi ziceti sa salvez mai des, dar pur si simplu nu intotdeauna poti sa salvezi din 5 in 5 minute.

Este primul UPS pe care il am, am studiat la vremea respectiva putin pe net si pana la urma m-am hotarat la modelul asta. Am vazut ca are peste 30 de review-uri si oamenii sunt multumiti. Acum 6 luni am dat pe el 239,99 lei. Atat este si acum.

ups

Daca nu aveti un UPS va sfatuiesc sa va luati, o sa vina momentul in care o sa-mi multumiti pentru acest sfat. Sunt niste bani pe care ii dati, si practic nu primiti nimic in schimb. Nu o sa va bucurati de ei decat in momentul in care ramaneti fara curent si atunci o sa vedeti ce bine este sa aveti asa ceva ;)

Si pentru a evita intrebarile, va spun de pe acum ca acest UPS a tinut pornite 11 minute urmatoarele:

Chiar ma felicit. Am stat mult in cumpana la momentul respectiv, nu stiam daca merita sa dau 240 lei pe el, mi se parea inutil, dar acum, dupa ce mi-a salvat 2-3 ore de munca, chiar cred ca am facut o investitie buna.

Probabil se putea si mai bine, am inteles ca alea cu management sunt superioare, dar la ce-am avut eu nevoie, UPS V-Mark 650VA a fost perfect.

Sunt curios, cati dintre voi folositi un UPS acasa? Nu la munca, acolo cazurile sunt mai raspandite (si nu prea), dar acasa cati ati invetit in linistea voastra? Probil ca nu foarte multi, asa cum am facut si eu pana acum 6 luni :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. AdrianG 22 Nov 2012 @ 08:17

    E trist, in goana dupa profitshare sacrificam calitatea si iti si bati joc de cei care te citesc.
    Mi se pare ca ai depasit limita penibilului cu articolul asta, nu mai putin de 3 link-uri catre UPS-ul ala magnific in tot atatea paragrafe. Si ca sa fie treaba completa chiar aveam nevoie sa ne detaliezi, tot cu link de profitshare, ce contine PC-ul tau.

    Raspunde
  2. seba18 22 Nov 2012 @ 09:53

    subscriu la ce a spus @AdrianG, articolul asta e mai gretos decat un advertorial prost scris

    Raspunde
  3. criserb 22 Nov 2012 @ 10:17

    Mai fericiti acum?

    Raspunde
  4. seba18 22 Nov 2012 @ 10:38

    Cristi, fii obiectiv si o sa vezi ca ai exagerat facand articolul inutil si extrem de obositor. Problema nu erau link-urile, ci faptul ca l-ai incarcat cu detalii nesemnificative doar din dorinta de a face cat mai multe trimiteri spre eMag, iar faptul ca ai scos link-urile (cu care nu aveam nimic impotriva, de altfel) nu schimba cu absolut nimic calitatea articolului :) Asa cum am zis, parca ai fi scris un advertorial si nu un articol care se vrea util pentru cititorii tai ;)

    Raspunde
  5. Hartz 22 Nov 2012 @ 10:39

    S-a mai scris in atatea alte locuri de linkuri cu profitshare si asa mai departe. Daca omul are linkuri de acest gen in articole, cu ce va deranjeaza pe voi? Nimeni nu e obligat sa dea click si nici nu-s mai scumpe articolele daca sunt cumparate prin link de profitshare. Dar na, trebuie sa moara si capra vecinului ca asa e gandirea noastra :)

    Raspunde
  6. octavian 22 Nov 2012 @ 10:46

    @AdrianG te mai plangi frate mult de profitshare ca deja m-am plictisit…

    Raspunde
  7. octavian 22 Nov 2012 @ 10:50

    Cumpara-ti un monitor mai bun de aici, poate o sa vezi altfel realitatea

    Raspunde
  8. raul 22 Nov 2012 @ 11:03

    am avut si eu unul care nu putea sa tine decat 1 monitor pe langa calculator. foarte util. din pacate s-a stricat, sau s-a dus bateria, nu stiu.. intr-o zi cu soare o sa imi cumpar altul. pusesem ochii pe unul similar ca al tau.

    vedem.

    Raspunde
  9. Iulian 22 Nov 2012 @ 11:09

    Poate chiar de BF o sa-mi iau unul. Nu am probleme cu salvatul fisierelor, mi-a intrat in reflex sa dau save la maxim 2 minute distanta, ca am patit si eu de N ori sa pierd. In schimb cand cade curentul ma enerveaza ca mi se inchid toate fereastrele deschide, documente, FTPuri, tot tot, si pana mi le organizez iar dureaza.

    Plus ca imi va proteza si sursele, un Enermax si un Corsair care in mod normal nu ar avea nevoie dar e un fel de better safe than sorry.

    Chiar nu stiam dupa ce sa ma uit de BF, dar mi-ai dat o idee buna.

    Raspunde
  10. Iulian 22 Nov 2012 @ 11:10

    A, si pune inapoi linkurile alea, macar pe produs, ca vreau si eu ca orice cititor sa intru direct de aici pe produs. Nu baga in seama lumea rea, ca doar nu iti dau ei de la ei banii de comision.

    Raspunde
  11. criserb 22 Nov 2012 @ 11:35

    @raul – Imi zicea cineva pe FB ca trebuie descarcat total din 6 in 6 luni. Nici eu nu am facut asta pana acum dar am sa incerc. Nu am nimic de pierdut.

    @Iulian – Cand l-am luat, la caderile de tensiune m-am gandit si eu. Au fost putine cazuri in care am pierdut ceva important din cauza curentului, dar am avut o vreme in care imi tot cadea curentul petru 1 secunda. Erau ceva caderi de tensiune si l-am luat mai mult pentru protectia calculatorului. Culmea este ca dupa ce l-am luat, pana ieri n-am mai avut nicio pana de curent :) Sau poate nu am fost acasa si nu mi-am dat seama.

    Am pus linkurile la loc, cine vrea sa dea click bine, cine nu, nu.

    @seba18 – nu inteleg cu ce am exagerat. Am laudat un produs care merita laudat. Daca o sa te uiti pe emag, o sa vezi ca probabil este cel mai comentat si apreciat UPS…

    Raspunde
  12. seba18 22 Nov 2012 @ 11:54

    @criserb: ia-o atunci doar ca pe o parere subiectiva, ce se voia a fi constructiva si nimic mai mult. Si o spun inca o data: sa nu se inteleaga ca as avea ceva impotriva link-urilor afiliate, eu vorbeam strict de calitatea articolului care a fost afectata dupa parerea mea, din dorinta de a include cat mai multe link-uri, fie ele afiliate sau nu. :)

    Raspunde
  13. skrintitu 22 Nov 2012 @ 13:52

    Si eu te felicit pt achizitia facuta, atat doar ca sistemul ce spui ca-l ai excede necesitatea de Watti ce ti-o ofera acest UPS, insa poate fi suficient cat sa dai un CTRL+S pentru a salva ceva :D

    Raspunde
  14. criserb 22 Nov 2012 @ 14:10

    @skrintitu – cum am zis, m-a tinut 11 minute si mai tinea. Cel putin asa imi indica bateria.

    Raspunde
  15. Iulian 22 Nov 2012 @ 14:32

    Nu prea excede necesitatea de watti. Ai 2 monitoare care consuma in total maxim 80W si o unitate care din nou consuma foarte putin, doar in full load poate trece de 120W, insa in mod normal de lucru nu are cum sa treaca de 60W-80W.

    Limita UPSului fiind de 360W, nu vad cum i-ar depasi puterea.

    Raspunde
  16. skrintitu 22 Nov 2012 @ 14:51

    @Iulian : in mod normal suma componentelor tale in full load iti da rezultatul de cati watti trebuie sa aibe sursa ce alimenteaza sistemul. Cand vine vorba de un UPS, acesta trebuie sa tina cont de ce alimentezi la el, sistem, monitor/oare, sistemul audio, dispozitive wireless si hard disk-uri externe.

    Acum imagineaza-ti ca faci o editare video si o randezi, nu prea e fericit cazul cand UPS-ul tau e mai mic ca Watt comparativ cu tot ce alimentezi la el, plus ca el mai are rolul si de a proteja obiectele alimentate de diverse socuri de curent, prin urmare rezultatul poate fi unul tare neplacut pentru munca ta.

    Dar acum na, fiecare isi cumpara dupa necesitati, eu facusem, anterior, o referire pur à la carte :)

    @criserb : atunci merita sa te feliciti :)

    Raspunde
  17. Iulian 22 Nov 2012 @ 15:20

    Vorbim de un caz specific totusi. In cazul de fata sistemul nu contine un procesor AMD mancator de W sau o placa video dedicata, ci doar un procesor Intel cu un consum infim si alte componente care impreuna nu consuma cat procesorul. Eu detin cam acelasi sistem doar ca un i3 in loc de i5, si am consumul la priza in mediul de lucru de 30-35W doar pe unitate, pe aceeasi sursa ca a lui Criserb, cu eficienta 72%.

    Raspunde
  18. nic 22 Nov 2012 @ 22:47

    pe mine nu ma intereseaza ca isi pune link-uri sa faca si criserb niste bani acolo…

    In schimb referitor la UPS am sa comenzez
    Mereu mi-am dorit si mereu am amanat :) Pot astepta pt un pret f bun…

    1. ce poti face in schimbi sa scoti cablul din priza si vezi cat tine exact in cazul tau cu toata configuratia care o ai, asa vei sti in caz de iti pica iar curentul cam cat poti sa stai pe intuneric :)
    2. folosesc mac si din cate stiu salveaza automat tot… poate pierd o propozitie din ce scriu si cam atat, restul e acolo salvat…

    Raspunde
  19. NicuP 25 Nov 2012 @ 02:01

    Ce importanta are ca monitoarele si carcasa sunt negre, in relatia cu un UPS? Culoarea afecteaza energia electrica consumata? Dar faptul ca procesorul este vandut la cutie si nu la blister, ce legatura are?

    In plus, cred ca mai aveai drept consumatori cel putin un cooler, un mouse si o tastatura. Dar pe acestea nu le-ai gasit sa le bagi un link afiliat.

    Sunt si eu de parere ca in disperarea de a-ti baga cookieul afiliat in browserele cititorilor ai sarit calul in mod gretos.

    Raspunde
  20. un om 26 Nov 2012 @ 19:33

    folosesc un laptop si am bateria in el permanent.
    intradevar la pene de curent pierd monitorul extra insa pana acum cu laptopul m-am scos. N-am mai pierdut nimc.

    Raspunde
  21. Razvan Sbirn 26 Nov 2012 @ 22:56

    E o investitie buna. Nu neaparat pentru faptul ca mai tine sistemul in functiune dupa ce electrica ne-o da la m**e, ci pentru ca si stabilizeaza tensiunea. Cu un astfel de UPS pus in fata echipamentelor sensibile esti sigur ca nu se duc naibi la prima cadere de tensiune. La mine in zona e ceva normal sa fie caderi de tensiune cam de 2-3 ori pe zi. Scurte dar dese.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)