Sari la conținut

Bosintang Soup

Avand in vedere subiectul zilei, ma gandeam sa vin cu o solutie, sa nu risipim nimic din ceea ce inca poate fi folosit.

3322169525_7f481470b3_o

Bosintang soup este o supa traditionala din Koreea care include carnea de caine ca ingredient principal. Se spune ca supa ajuta mult la virilitate. Carnea este fiarta impreuna cu ceapa verde sau praz se mai adauga frunze de menta si codite de papadie. Peste acestea se adauga pasta de soia (de preferat Doenjang) si sos de cili.

Pentru o portie (adaptat la ce ingrediente avem noi pe aici) de aveti nevoie de:

100g carne de caine fiarta, 20g de ceapa verde 10g de praz, 10g frunze de susan si 100g faina.

Sosul: o lingurita de sare, doi catei de usturoi, 4-5 frunze de menta, o lingurita de piper rosu, cateva bucatele de ghimbir zdrobit si piper negru.

Preparare: se pune carnea cu ingredientele aferente in apa si se fierbe cca 30 de minute la foc mic. Aveti grija sa nu o fierbeti prea mult, va uitati si voi din cand in cand la carne.

O lasati sa se raceasca si inainte sa o gustati turnati sosul peste ceea ce aveti deja in farfurie.

Pofta buna!

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. Maddy 5 Sep 2013 @ 19:04

    Astept postarea despre cum sa ne facem manusi si huse de mobil din piele de caine.

    Raspunde
  2. criserb 5 Sep 2013 @ 20:41

    @Maddy – na ca la astea nu m-am gandit :)

    Nu tre’ sa iei nici tu totul in serios, mai fac si eu haz de necaz… ca oricum incep sa fiu convins ca nu o sa se schimbe nimic…

    Raspunde
  3. Maddy 5 Sep 2013 @ 22:10

    Fara misto, am auzit ca mai demult se faceau manusi din pielea asta ca e fina. Ideea cu husele de mobil e a mea, ca sa fim in pas cu vremurile.

    Raspunde
  4. Maddy 5 Sep 2013 @ 22:12

    Ps. Am auzit de dimineata la radio ca face Oprescu referendum legat de eutanasierea cainilor si se obliga sa actioneze dupa dorinta populatiei asa ca poate se schimba ceva daca majoritatea e de acord.

    Raspunde
  5. criserb 6 Sep 2013 @ 07:38

    Da-mi voie sa am indoieli. Pana acum ce i-a oprit sa faca? Baza legislativa era, in alte orase s-a putut face ceva, ce te face sa crezi ca dupa referendum o sa se schimbe ceva? A mai fost un referendum in urma caruia nu s-a tinut cont de dorinta populatiei, da-mi voie sa am indoieli ca acum o sa fie altfel…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)