Sari la conținut

Bucurestenii vor fi obligati sa isi sterilizeze cainii sau sa plateasca 150 lei pe an

caini-mihai-barbuVorbeam astazi cu un prieten despre legea asta, nu stiam sigur daca s-a aprobat sau nu, aveam si noi o discutie. Se pare ca in cele din urma s-a apropbat si bucurestenii trebuie sa-si declare cainii de acasa si sa plateasca un impozit pentru ei, un impozit in voaloare de 150 lei pe an, pentru fiecare caine pe care nu doresc sa-l sterilizeze.  

Astfel, în cazul în care, în şase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii CGMB, un animal mai mare de patru luni nu este declarat, proprietarul acestuia va fi amendat cu 3.000 de lei.

Pentru ca s-a observat ca ONG-urile nu isi fac treaba, pentru ca declara ca au sterilizat anumiti caini si in fapt nu au facut asa ceva, ONG-urile vor fi amendate cu 3000 lei.

În cazul ONG-urilor, se vor plăti 3.000 de lei atât pentru nedeclararea tuturor activităţilor legate de câini, cât şi dacă nu se doreşte sterilizarea acestora.

Apoi

În cazul persoanelor fizice, cei care vor dori să adopte mai mult de un animal pe an vor plăti o taxă de 150 de lei pentru fiecare exemplar în plus. Aceeaşi sumă va fi plătită de ONG-uri la fiecare adoptare după depăşirea celor 100 de exemplare fără taxă.

Mai multe cititi aici.

Eu sunt curios cate din aceste amendamente se vor aplica si pentru cat timp. Sunt convins ca este iar o lege care o sa fie aplicata o luna, poate doua, atat cat sa agite putin spiritele dupa care vom uita de ea.

Nu stiu daca este buna sau nu, probabil ca parerile sunt impartite, totusi se pare ca se incearca ceva, se incearca reducerea numarului de caini abandonati. Daca o sa fie de bine, sau nu, o sa vedem. Totusi, eu am incredere in spiritul romanesc, sunt convins ca nu o sa se intample nimic in urma acestei legi, chiar daca as vrea.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)