Sari la conținut

Căldura ne omoară, dar lucrurile totuși înaintează

Ieri a fost foarte cald, mult prea cald pentru a se putea lucra direct în bătaia soarelui și oamenii au plecat pe la 12. Au revenit pe la 16 și au stat până noaptea să termine planșeul.

Planșeul este o chestie destul de complicată, pentru că fiecare grindă este prinsă pe loc, nu vin panouri din fabrică. Fiecare grindă este prinsă separat iar apoi printre ele sunt montați niște distanțieri, pentru a face ca lemnul să nu se rotească.

La finalul zilei am avut ceea ce se vede în pozele de mai sus. Un planșeu aproape gata.

Am avut de ales între a pune o bandă de cauciuc între grinzile orizontale și plăcile de osb (de 22mm) și un lipici. A câștigat lipiciul pentru că benzile, în timp, se tasează. Lipiciul este unul foarte solid iar în momentul în care este aplicat practic nu mai poate fi dezlipit. Dacă se încearcă dezlipirea lui se rupe lemnul, lipitura rămâne intactă. În plus, pe lângă lipiciul respectiv, placa de osb este prinsă prin cuie cu rășină, plasate din 10 în 10 cm, în toate locurile în care placa se intersectează cu grinzile.

Din câte am înțeles de la tata, care este șef de șantier în perioada asta, astăzi au început băieții să ridice pereții de la etaj. Abia aștept să mă duc pe seară să văd ce au mai făcut.

Partea bună este că de ieri am umbră în casă, pot să stau liniștit pe acolo, fără să mă mai bată soarele în cap.

Acum sper ca vremea să fie mai bună, să le permită oamenilor să muncească, dar din câte văd, nu prea sunt șanse de prea multă răcoare.

P.S. Sunt foarte mulțumit, până acum, de felul în care lucrează cei de la EcoKit. Simt că am făcut o alegere foarte bună.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. catalin 7 Jul 2015 @ 17:54

    salut ! si eu sunt in faza de proiect a unei case pe structura de lemn; foarte utile informatiile pe care le oferi aici; cumva inainte sa ii alegi pe cei de la EcoKit ai luat legatura si cu HoneyWood?
    Din cate am studiat si eu pe internet, EcoKit si HoneyWood sunt firmele care mi-au inspirat incredere. O zi buna si succes !

    Raspunde
  2. Raul 7 Jul 2015 @ 23:30

    Bravo! Abia aștept să văd rezultatul final. Totuși mie mi se pare un pic fragilă. :P

    Raspunde
  3. Crox 8 Jul 2015 @ 01:46

    Umple crapaturile dintre placile de osb cu pudra de talc.

    Raspunde
  4. criserb 8 Jul 2015 @ 09:35

    @catalin – Până să mă decid la EcoKit am studiat piața vreun an. Din ceea ce am văzut sunt cei mai ok din punct de vedere calitate/preț. Mai sunt ok și cei din Timișoara, Chiulan, dar la ei prețurile sunt mai mari.

    @Raul – Ți se pare? :) Păi este mai fragilă în comparație cu ceea ce ne-am obișnuit, betonul este cu siguranță mai solid.

    @Crox – ha? Nu-mi dau seama dacă vorbești serios sau e o glumă?

    Raspunde
  5. Crox 8 Jul 2015 @ 12:28

    Nu e o gluma. Atat timp cat pudra nu e organica nu e nici inflamabila. Pentru o casa de lemn silentioasa este chiar esential.

    Raspunde
  6. Vlad 12 Jul 2015 @ 15:12

    Salut,

    Am cautat prin posturi dar nu am gasit.
    Imi poti spune te rog prin ce zona ai luat terenul? Cum este zona? Ma intereseaza mai mult din punct de vedere al accesibilitatii in oras si al gradinitelor / scolilor..etc.

    Multumesc.

    Raspunde
  7. criserb 14 Jul 2015 @ 00:26

    @Vlad – zona este ok. Nu am asfalt, nu am gaz, nu am apă, nu am nimic.. dar zona este ok. Grădinițe am, magazine am, deschise și chiar non-stop (Mega Image). Am reușit până acum să-mi trag de toate, mai puțin gaz, sper să-l trag și pe ăla pe viitor.

    Zona se numește “la Bulgaru”, mai multe nu pot să-ți spun că nu știu nici eu. Am un prieten pe stradă care m-a convins să mă mut lângă el și bine a făcut.

    Sună ciudat ce-ți zic, chestiile pe care nu le am, dar sunt mulțumit. Se poate și cu fosă, cu totul doar pe curent, etc.

    De accesibil este accesibil, fac 30 minute până în Romană. Mai mult de 40 nu am făcut niciodată, indiferent de oră. Nu am barieră, nu stau la centură, am 4 benzi până în Romană.

    Dacă am făcut alegerea bună sau nu… o să vedem, eu sper (și cred) că da ;) Oricum, un apartament cu 3-4 camere, în centru, era mai scump, cel puțin până acum.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)