Sari la conținut
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. Anda 16 Nov 2011 @ 09:36

    Ce nu intelege Moise Guran este ca locurile de munca promise de RMGC nu vor fi alocate exclusiv in mina si compania miniera nu a pretins niciodata acest lucru. Cele 3600 vor fi atat joburi directe, dar mai ales indirecte (in domenii adiacente, de care proiectul nu se poate debarasa, ca industria textila, constructii, transport s.a.)

    Raspunde
  2. octavian 16 Nov 2011 @ 10:02

    foarte interesant, poate se mai desteapta lumea!

    Raspunde
  3. octavian 16 Nov 2011 @ 11:29

    da, nu se prea pricepe Moise Guran asta :)

    Raspunde
  4. criserb 16 Nov 2011 @ 11:44

    @Anda – Ii doare in cur pe aia de la RMGC de oamenii de acolo, ei vor aurul. Daca sunt asa de buni, de ce nu promoveaza o alta zona a tarii? Sau numa’ la Rosia Montana sunt oameni cu probleme?

    Raspunde
  5. Calin 16 Nov 2011 @ 16:01

    @Criserb acelasi lucru il poti spune si despre ONG-isti. Si da, situatia fostelor localitati miniere e nasoala, nu doar la Rosia Montana ci si in altele. Dar totusi la Rosia Montana exista posibilitatea de a se relua activitatea, posibilitate care pentru alte foste localitati miniere nu exista deocamdata, pana nu se gasesc investitori care sa fie dispusi sa reia activitatea.

    Raspunde
  6. criserb 16 Nov 2011 @ 18:08

    @Calin – da, pot. Dar acum vorbeam de Rosia Montana… Stiu prea bine cum e cu alte zone miniere, m-am nascut in Petrosani (Valea Jiului) deci… doar ca, nu le pasa alora la oamenii de la Rosia Montana, pentru ei e un business, atat

    Raspunde
  7. alin 16 Nov 2011 @ 21:41

    Deschiderea si inchiderea unei mine dureaza ani de zile. E nevoie de o gramada mare de oameni pentru treaba asta. Exploatarea dureaza la fel – ani de zile. Asa ca eu sunt total de acord cu deschiderea minei. Poate nu stiti dar BNR nu mai are dreptul de a stanta lingourile de aur pentru ca Romania nu mai vinde aur. O astfel de stanta costa extrem de multi bani. Aur nu este doar la Rosia. E plina tara de aur. Si nu uitati ca Minvest Deva este actionar la acest proiect. Deci statul ia bani din mai multe parti. Asa ca hai odata cu deschiderea minei :)

    Raspunde
  8. Calin 17 Nov 2011 @ 09:58

    @Criserb evident ca e un business, dar are efecte pozitive asupra localitatii. Daca ar veni investitori pe Valea Jiului sa redeschida minele acolo unde e posibil, ai fi de acord? Si chiar daca e un business, tot au nevoie de acceptul oamenilor din localitate, au nevoie de acceptul statului, practic nu e o dorinta de a ii ajuta, e o nevoie de a ii ajuta (o motivare mai puternica) pentru ca la urma urmei nu isi pot face business-ul fara ei si fara stat.

    Raspunde
  9. criserb 17 Nov 2011 @ 10:49

    @Calin – in Valea Jiului nu vin pentru ca acolo nu este aur. Aurul este scopul in cazul de fata…

    Raspunde
  10. Andreea 17 Nov 2011 @ 23:51

    bravo, super tare ca a inceput sa circule filmul asta. poate mai aflam si noi adevarul despre ce aberatie se intampla acolo. RMGC trebuie sa plece.

    oameni buni, fiti pe faza, ca va fi nevoie sa iesim in strada, e cel mai eficient mod de a-i face pe politicieni sa isi aduca aminte ca ei ar trebui sa ne reprezinte interesele, in loc sa reprezinte interesele miliardarilor fara scrupule.

    ei ar vrea sa treaca legea minelor prin camera deputatilor fara ca noi sa bagam de seama. legea minelor, daca ar fi votata, ar insemna ca un cetatean roman ar putea fi expropriat de o companie privata, pentru un proiect de interes privat.
    (pentru ca spagile date lui Basescu si altora nu reprezinta interes national… :D oricat li s-ar parea lor…)

    Raspunde
  11. Titus 18 Nov 2011 @ 12:33

    @Cristi Dacă ar veni în Valea Jiului o companie românească, finanțată de un investitor străin, care ar investi 2 miliarde în zonă, ar crea mii de locuri de muncă și ar ecologiza mizeriile lăsate de exploatările vechi, ai fi de acord cu ea?

    Raspunde
  12. criserb 18 Nov 2011 @ 12:39

    @Titus – Daca :) In Valea Jiului nu o sa vina nimeni sa faca asa ceva pentru ca nu au nici un interes. Exploatarea carbunelui nu e o activitate profitabila… De ce au ales oare Rosia Montana si nu Valea Jiului, pentru binele pe care il fac oamenilor sau pentru profitul enorm? :)

    Raspunde
  13. Titus 18 Nov 2011 @ 12:44

    E simplu – investitorul vrea să dezvolte o mină de aur la Roșia.

    Și cărbunele e profitabil, dacă ai tehnologia adusă la zi. E cumva ca în povestea de la Roșia, când s-a închis mina de stat în 2006, pentru că nu avea capacitatea să exploateze PROFITABIL zăcământul de acolo. Asta nu înseamnă că nu poate fi exploatat. Așa și în extracția de cărbune – dacă o faci cum trebuie, scoți profit, mediul n-are de suferit, oamenii rămân cu industrii conexe, toată lumea e fericită.

    Raspunde
  14. Andreea 23 Nov 2011 @ 17:56

    @ Titus lol. In 2006 mina s-a inchis la comanda RMGC-ului. Exista documente care dovedesc asta.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)