Sari la conținut

Carucior de copii

Mai, nu ma pricep la copii, inca nu ma gandesc sa fac unul dar aveam azi o discutie cu o prietena si mi-a dat sa vad filmuletul de mai jos:

Este vorba despre un carucior de copii, STOKKE® Xplory® Stroller pe care l-a achizitionat ea pentru fetita ce urmeaza s-o aduca pe lume:)

Pana aici nimic neobisnuit :) Eh acum apare problema mea. E foarte scump, dupa mine, sau poate ca nu sunt eu obisnuit cu preturile.

Sunt convins ca e mult mai modern decat cel ce-l aveam eu cand eram mic, lumea a progresat, probabil mult mai usor si cu multe alte facilitati. Over all e un carucior de copii, are scopul de a transporta copilul.

Nu zic ca nu-mi place si nu mi se pare cool :) probabil ca as lua si eu unul la cum ma stiu pe mine, dar… 4400 ron pentru un carucior nu e oare mult? Am gasit aici carucioare mult mai ieftine, drept e ca nu asa misto ca Stokke Eplory.

Sunt curios care sunt avantajele acestui Stokke Eplory fata de carucioarele normale, poate e cineva amabil sa ma lamureasca si pe mine.

Merci :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
34 comentarii
  1. octavian 12 Mar 2010 @ 17:52

    e cel mai tare carucior, asa ca a facut alegerea cea mai buna!

    Raspunde
  2. Alina 12 Mar 2010 @ 17:55

    Este din categoria celor scumpe pentru ca este carucior 3 in 1. Dar si pentru acest tip este mult prea scump, dar daca isi permite, fiecare face ce vrea cu banii lui.
    Acum sincer, trecand prin aceasta experienta acum cateva luni, nu se merita sa cumperi carucior 3 in 1. Este foarte mare si incomod. Daca nu ai o masina mare iti ocupa tot locul in portbagaj. Singurul avantaj e ca poti pune scoica din masina direct pe carucior.
    Si eu am avut unul 3 in 1, dar l-am primit cadou de la cineva, personal nu as fi cumparat.
    Cred ca cea mai buna solutie este sa ai scoica plus un carucios usor, gen umbrela care se inchide din 2 miscari si iti mai ramane si ceva loc prin masina.

    Raspunde
  3. criserb 12 Mar 2010 @ 17:56

    Octavian, sunt convins ca e tare… dar zi-mi si mie de ce diferenta asta? trebuie sa fie ce :) Poti tu sa-mi explici?

    Raspunde
  4. criserb 12 Mar 2010 @ 17:57

    @Alina – ce inseamna 3 in 1? Chiar nu stiu :(

    Raspunde
  5. Alina 12 Mar 2010 @ 17:58

    Ah, uitasem, se plateste mult si pe “firma”. Eu tocmai cautam scaun de masina si sunt preturi de la 50 la 300 de eur. Iti dai seama ca nu poate ca unul sa fie chiar atat de extraodinar de bun…
    In plus, in domeniul asta al bebelusilor toti producatorii profita la maxim de grija parintilor, inventand tot felul de aberatii, cum e mai nou chestia aia cu biberoanele de plastic care nu au BPA.

    Raspunde
  6. Alina 12 Mar 2010 @ 18:00

    3 in 1 inseamna ca este carucior normal in care poti pune bb de la 3-4 luni, scoica de masina si landou. Landoul asta e o chestie la mare moda acum, bebe trebuie sa stea pana la 3-4 luni pe spate, nu poate sta intr-un carucior normal.
    Dar landoul poate fi inlocuit lejer de scoica, daca nu tii bebele mai mult de 3-4 ore in el (chestie care mi-a fost confirmata personal de 2 pediatri), ceea ce oricum nu o sa o faci pentru ca bebe mancanca, doarme, are tabieturile lui.

    Raspunde
  7. sorin 12 Mar 2010 @ 18:12

    Depinde cat de mult vrei sa platesti pentru ciudatenii. Pe mine ma intereseaza ca eu sa-l pot impinge si copilul sa beneficieze de toata siguranta si confortul. Si cred ca sunt carucioare mai confortabile si mai practice, dar si mult mai ieftine.

    Raspunde
  8. Ghiocel07 12 Mar 2010 @ 18:46

    Fite, fite, fite. Sorin are dreptate. Im plus este aberant sa dai o gramada de bani pe ceva ce folosesti cateva luni si pe urma dai de pomana. Parerea mea!

    Raspunde
  9. Andrea S. 12 Mar 2010 @ 20:22

    daca numar bine 3 posturi despre copii in ultimele…:-? Daca vrei sa ne impartasesti ceva…sintem numai ochi:)>-

    Raspunde
  10. Gabi 12 Mar 2010 @ 20:31

    Caracteristici in plus fata de alte carucioare:
    – este singurul carucior in care copilul este asezat la un nivel mai inalt astfel incat sa fie in permanenta in contact vizual cu parintele si in plus de asta sa nu inghita toate noxele de la nivelul solului mai ales cele care provin de la automobile. In plus de asta are si o panorama mai buna, poate vedea fetele altor oameni, nu numai picioarele lor.
    – rotile din spate sunt pliabile ceea ce permite urcarea/coborarea in/din mijloacele de transport, a scarilor fara ajutorul altor persoane.
    – este creat din aluminiu si plastic din cea mai buna calitate ca si cele utilizate la fabricarea automobilelor si avioanelor.
    – incape in lift
    – rotile sunt din cauciuc umplute cu microcapsule de aer ceea ce duce la atenuarea socului produs de denivelari in timpul transportului
    – centru de gravitate este dispersat pe cele 4 roti, ceea ce ii confera o stabilitate si un echilibru perfect.
    – exista huse pentru partea sport a caruciorului care se pot achizitiona separat ( in caz ca va plictisiti de culoarea caruciorului, puteti opta pentru o alta culoare).
    – rezematoare pentru picioare reglabila pe inaltime astfel incat picioarele copilului sa nu atarne in aer.
    – intrucat are un cadru inalt caruciorul poate fi folosit ca si scaun de masa la restaurant sau chiar la domiciliu.
    – spatiu liber consisderabil intre rotile din spate si carucior ceea ce ii permite persoanei care impinge caruciorul sa se miste in voie.

    Caracteristici care se regasesc si la alte carucioare:
    – parte textila detasabila; se spala la 40 de grade.
    – maner reglabil pe inaltime
    – scaun reglabil in doua directii, cu fata spre parinte sau spre exterior
    – incape in portbagajul masinii
    – greutate redusa 12,5 kg.
    – rotile din spate sunt mai mari decat cele din fata, ceea ce ii confera o mare manevrabilitate; rotile din fata sunt pivotante.
    @Alina – nu este un carucior 3 in 1 ( nu are si scoica inclusa in pret)
    @Ghiocel07 – fiecare alege ceea ce i se pare mai bun pentru copilul lui. Si in plus de asta fiecare isi cunoaste posibilitatile financiare; se incadreaza cu succes in categoria “fita” tinand cont de faptul ca un asemenea carucior a aparut si in filmul “Totul despre sex”, ca multe vedete autohtone ( Nicoleta Luciu, Cristi Chivu, s.a) si de peste hotare ( nu imi vine nici un nume acum) l-au achizitionat pentru pruncii lor.

    Raspunde
  11. Alina 12 Mar 2010 @ 21:16

    @Gabi, mi-ai oferit un zambet pe ziua de azi.
    Din experienta mea de pana acum:
    – chestia cu nivelul, pana la vreo 2 luni bebe nu prea vede bine, deci poti sa-l pui la orice nivel, iar dupa ce incepe sa se tina cat de cat orice carucior le ofera o priveliste ok.Noxele??? Chiar crezi ca conteaza 10cm in plus fata de sol?
    – poate el sa fie si racheta, tot e super incomod in mijloacele de transport in comun. In plus nu vad pe nimeni urcand in 336 cu caruciorul cand e aglomerat. Poate in metrou, dar pentru metrou se preteaza orice carucior.
    – m-a distrat tare chestia cu materialul de avioane. Ai cumva de gand sa mergi cu 100km/h?
    – no comment cu centrul de greutate, fizicianul din mine se abtine de la comentarii
    – intr-adevar o sa-l folosesc acasa ca scaun dupa ce am iesit prin toate noroaiele….
    – ultimul argument, nici nu stiu ce sa mai zic, e absolut absurd
    – greutate redusa??? caruciorul meu cantareste 5kg.

    Eu am primit un 3 in 1 Quinny
    http://www.gossipcraze.com/_mm/_d/_ext2/48273/big_Quinny01.jpg
    Ca pret nu e departe, cu toate accesoriile. L-am primit de la cineva care vroia sa scape de el pentru ca toata lumea, dupa ce te dumiresti, te duci si cumperi cel mai simplu carucior pe care il gasesti.
    Singurul lucru pe care l-am folosit din el a fost scoica, care intr-adevar este foarte utila cat e micut bebe.

    Dar ca orice produs, trebuie sa existe o gama si pentru cei care isi permit. Asa gasesti si body YSL de 40 de eur… Asta nu inseamna ca e mai bun decat un MotherCare de 5 eur.

    Raspunde
  12. Alina 12 Mar 2010 @ 21:26

    Cat despre incaput in masina, iti ofer o imagine pentru masina lui Cristi, care este, daca nu ma insel un Golf.
    Zi de mers la cumparaturi.
    Caruciorul o sa ocupe tot portbagajul, un loc din spate este luat de scoica/scaunelul bebelui. Deci efectiv pentru stocare iti ramane doar un loc in spate. Crede-ma, ca incepi sa iti limitezic cumparaturile pentru ca nu mai ai cu ce sa le duci acasa.

    Raspunde
  13. octavian 12 Mar 2010 @ 21:48

    @Alina ar vrea cristi sa aiba golf :D Are polo, deci ceva si mai mic… ii mai intra oare caruciorul in masina sau tb sa isi schimbe masina?! ;)

    Raspunde
  14. Alina 12 Mar 2010 @ 22:06

    Hehe, as vrea eu sa fie o gluma.

    Noi avem un Nissan Almera si ne gandim de ceva vreme sa o schimbam pentru ca nu mai avem loc deloc.

    Scaunelele alea de bebelusi sunt imense. Am avut si noroc/ghinionul de un bebe mare care nu mai incape in scoica, deci pana la 9 luni trebuie sa stea in scaun 0/1. Pentru grupa 0/1 se pune invers, ca bebele sa stea cu spatele la drum. Daca conduce sotul, bebele nu are loc in spatele lui, pentru ca el isi da scaunul la maxim. Oricum, nici cu scoica, nu incapea in spatele lui.

    Asa ca cred ca in curand facem un upgrade fortat la o masina mai spatioasa in spate.

    Raspunde
  15. alin 13 Mar 2010 @ 00:36

    Carutul asta e doar de fitze. Alina are dreptate. “Dudu” meu are 16Kg deja la 1 an. Scoica am folosit-o cateva luni ca apoi a trebuit sa cumpar scaun ca era Dudu prea mare. Si normal ca am cautat scaun de am inebunit. Erau numai preturi de oameni nebuni la toate magazinele. Eu vroiam scaun cu sistem isofix. Peste tot costau 1500-2500 RON. Am gasit pe net la o firma care le aduce din Franta cu 600 de RON. Carutul este de la “Primii Pasi” si sti ce bine sta Dudu in el? Are toate sistemele de reglaj posibile. Poate fi si landou si scaun. Are si maner rabatabil(adica poti sa impingi sau sa tragi carutul). Si se face si mic ca sa intre in portbagaj.

    Raspunde
  16. criserb 13 Mar 2010 @ 01:23

    @Andrea – Nu incerc sa va zic nimic, intamplarea a facut sa ma lovesc de posturile cu/de copii.

    @octavian – Cristi daca vroia Golf isi lua, dar la mintea lui a fost o alegere mai buna ;)

    @Gabi – 10x pentru lamuriri, uite asa mai invat si eu una alta, nu se stie cand am nevoie :)

    @Alina & @Alin – voi vorbiti din experienta voastra, v-ati lovit de cele de mai sus sunt convins ca aveti si voi dreptatea voastra. Producatorii incearca sa profite de grija parintilor, stiu ca ei vor da orica ca “al mic” sa fie ok.

    Progresul asta ne scoate banii din buzunar prin orice metoda. Cum schimbam calculatoarele la 2 ani, nu ca nu ar mai fi bun asta vechi doar ca e mai bun ala mai nou asa e cu orice… tot ce-i mai nou si mai cool ne gandim ca e mai bun… pana la urma e bun ceea ce ne permitem fiecare si cel mai bun lucru e al nostru, pentru ca e al nostru ;)

    Raspunde
  17. Alina 13 Mar 2010 @ 09:42

    Am mai zis un intr-un post, fiecare isi cheltuieste banii cum vrea si pe ce vrea.

    Dar sa nu incerce sa justifice alegerea facuta ca ar fi mai practica, ca nu este cu nimic mai speciala decat altele. Unii le-ar numi fitze, eu le numesc doar placeri, cine nu isi ia din cand in cand cate ceva doar de placere. Dulapul meu de pantofi e un martor foarte elocvent pentru asta :D.

    In plus parerea multora este ca. dinpotriva. sunt incomode. Ca orice mamica si eu am intrebat in dreapta si stanga si parerea este unanima. Caruciorul trebuie sa fie mic si sa se stranga usor.

    Raspunde
  18. Ghiocel07 13 Mar 2010 @ 10:21

    Ma retrag din discutii, se pare ca sunt de moda veche, dar recunoasteti ca am crescut bine copilul:)

    Raspunde
  19. Alina 13 Mar 2010 @ 10:45

    Mie cea mai mare inventie mi se pare scutecul de unica folosinta si laptele praf instant.
    Restul sunt optionale.

    Raspunde
  20. Andrea S. 14 Mar 2010 @ 16:17

    Cristi…raspunsul la intrebarea ta este simplu…poti conduce un Ferrari sau un Polo ;) E optiunea fiecaruia. Poti achizitiona acest carucior la 1200 de euro sa zicem…si sa-l revinzi la 800…si poti cumpara un carucior cu 400 si sa nu ti-l mai cumpere nimeni pentru ca e ceva comun.Totul este relativ. Economia de piata presupune o oferta pentru fiecare gust si este bine asa deoarece noi ca indivizi nu ne mai facem cu totii vacanta de vara la Mamaia, nu mai conducem toti Dacia sau mincam toti Napolact. Acesta este un real cistig al fiecaruia dupa revolutie.
    @Gabi la aspectele subliniate de tine…si alte carucioare incap in lift ;)si crede-ma si alte carucioare mai ieftine au 4 roti;)
    Si eu am optat la vremea mea pentru cel mai scump carucior existent pe atunci la noi si nu am regretat…dar nu as fi argumentat nici in vis ca deh are Chivu( cine o mai fi si Chivu asta sa influenteze optiunea pentru un carucior al odraslei mele? )…sau Nicoleta Luciu…
    Eu sint un copil crescut fara carucior;) si am totusi o coloana vertebrala dreapta…daca e o fita sau nu un asemenea carucior nu stau sa discut pe blog.
    Gasesc de prisos sa incerc sa scriu de ce am optat eu pentru acel carucior cindva..la fel cum gasesc de prisos sa arguentezi tu asta…in fond fiecare face achizitii pentru el. 1000 de euro pot fi bani multi sau putini…depinde din ce portofel ii privesti.
    E normal ca cineva necunoscator sa intrebe…doar nu mai e mult si ii va fi desigur utila informatia…dar corect mi se pare sa ii oferi informatia corecta…adica aceasta a fost optiunea ta.
    iaca fara mult efort tin sa va linistesc exista si mai scumpe de atit
    http://www.foryourbaby.de/Nach-Marke-Hersteller/Concord/Concord-Sportwagen-Neo-Carbon-Gold-2010.html?
    Noi sa fim sanatosi pentru odrasle altele sint valorile importante…pretul unui carucior este relativ…la fel ca alte multe alte chestii in viata;)

    Raspunde
  21. popescu ion 15 Mar 2010 @ 11:30

    ;) TNX ….

    Raspunde
  22. mada 16 Mar 2010 @ 14:56

    vad ca octavian nu v-a spus ca exista copii care nu vor sa stea in carut, indiferent de pretul pe care il are…sau de firma lui…
    in primele 2 luni am iesit la plimbare intr-o mana cu fiu’su si in cealalta cu carutul (de firma :P)…poate poate il conving sa stea 5 min si in carut,
    intr-un final am renuntat la carut, ca incepusera sa ma intrebe vecinii dc am iesit iar sa plimb carutul :)

    Raspunde
  23. criserb 16 Mar 2010 @ 15:06

    Bine @mada, dar e foarte probabil sa semene pe tasu’ si d’aia sa nu vrea in carucior :P

    Raspunde
  24. Alessia 30 May 2010 @ 21:07

    Intrebare ! De ce sunt carucioarele asa de scumpeeeee . ?????
    Am un bebe de 23 de zile si tin sa va anunt ca m=au dus cheltuielile la pampers si toate acaretele o groaza . Am facut patut la bebe dintr-un birou si sunt tare mandra de cum a iesit . Am aproape tot ce imi trebuie la bebe , pana si port bebe am cumparat insa carucior nu am apucat pentru ca nu imi permit . Daca dv aveti acasa un carucior de nou nascut si nu il mai folositi v-as ramane recunoascatoare daca l-ati da . Adresa mea de yahoo este alexandramoser_2004 . |Va multumesc Alexandra .

    p.s. si avand in vedere articolul de mai sus …cred ca este o prostie sa faca carucioarele asa de scumpe .

    Raspunde
  25. Oana 18 Oct 2010 @ 20:33

    Am citit comentariile de mai sus, Stokke este un carucior bun din multe puncte de vedere. In primul rand, daca esti o mamica cu probleme la coloana, nu trebuie sa te apleci prea mult la bebe. Nu spun nimic despre comentariile rautacioase de aici. Fratilor nu va pune nimeni sa va cumparati Stokke!!! Da este foarte usor de manevrat, usor de “condus” chiar si pe drumuri mai putin bune. In fine eu sunt foarte multumita de el. Il recomand. Este adevarat ca iti trebuie un portbagaj mai mare, dar bebe sta foarte bine in el.

    Raspunde
  26. Lenjerie Intima 23 Feb 2011 @ 22:56

    ai spus cumva 4400 ron sau este vreo greseala de tipar, ca la banii astia scuza ma dar luai o dacie

    Raspunde
  27. alexandra 26 Mar 2011 @ 10:14

    eu am carucioarul asta de la Inglesina si mi se pare cel putin la fel de bun

    http://www.pikitimi.ro/la-plimbare/carucioare/carucior-zippy-system-free-inglesina.html

    Raspunde
  28. Miky 27 Jul 2011 @ 12:31

    Ei, eu am bebeita de 2 luni si i-am cumparat din Germania un carucior ICOO Plasma 7 foarte fitos, 3 in 1, care la noi este 3300 lei. Acum il vand cu 2300 lei, ghiciti de ce :)? Ca sa ii cumpar un carucior Stokke. Este ca si cum ai un Iphone 3G si ti se pare super, asa ca treci si la Iphone 4 :)…vorba prietenei mele, ca la ea am vazut Stokke. In caz ca sunteti interesati, va las un nr. de tel: 0723.324.455 si un link sa-l vedeti: http://www.youtube.com/watch?v=UUn87sJthRI

    Raspunde
  29. maria d 11 Aug 2011 @ 15:08

    referitor la carucioarele quinny, nu stiam, dar am aflat de pe un site ca maxi cosy si quinny se vand in europa ca aceleasi produse dar sub marca Bebe Confort. eu cautam scaun de masina pentru bebe maxi cosi si am vazut ca nu se gasesc in magazin pe internet dar am gasit scaunul axiss de la maxi cosi la bebe confort. producatorul are 2 marci diferite sub care vinde aceleasi produse in america si europa. e absolut acelasi lucru.

    Raspunde
  30. maria d 11 Aug 2011 @ 15:09

    si link-ul, pentru cine intereseaza

    http://www.pikitimi.ro/scaun-auto-axiss-bebe-confort.html

    Raspunde
  31. Alina 12 Aug 2011 @ 15:50

    Maria, te contrazic. Sunt firme diferite.
    Iar pentru zona in care locuiesc eu cosi e denumirea la scoica, asa zic ei la scoica.

    Raspunde
  32. Daiana 5 Sep 2011 @ 22:23

    Oameni buni, ce venituri ar trebui sa ai ca sa-ti permiti un carucior de 4.400 lei?! Si are vreun rost? E o investitie pentru mai multi ani care sa merite?! Nu stiu, sincer, e drept ca fiecare face ce vrea cu banii lui, insa parerea mea este ca a innebunit lumea de tot! Si ca suntem de un snobism inspaimantator! Am vazut zilele trecute la un targ de profil cum se vindeau carucioarele Inglesina, la niste preturi aberante, ca painea calda… Chiar atat de important este ceea ce scrie pe eticheta?! Eu nu cred ca nu s-ar putea gasi carucioare la un raport calitate /pret rezonabil, insa daca nu sunt de firma….ne strica blazonul rau de tot!!!

    Raspunde
  33. cristina mm 18 Nov 2011 @ 16:38

    inglesina nu sunt cele mai scumpe, astea par mai decente ca pret in jur de 2000 ron; sunt multe mult mai scumpe, vezi stolle, quinny. ideea e ca e important sa ai un carucior bun, din materiale de buna calitate si rezistente. sunt multi parinti care cumpara cate 2-3-4 carucioare pentru 1 copil fie pentru ca sunt prea proaste fie pentru ca nu au studiat de la inceput care este cel mai bun pentru ei. si atunci mai bine alegi bine la inceput si iti iei ce iti permiti dar nu cel mai ieftin. am auzit de prea multi care si-au cumparat carucior si acasa au constatat ca nu le intra in lift sau in portbagaj…

    Raspunde
  34. Iulia 4 Jul 2012 @ 23:34

    Depinde din ce puncte de vedere priviti.
    Am un copil de 7 ani la care am schimbat 4 carucioare. Am avut norocul sa am un prim copil care a stat in carut pana la 4 ani si jumatate, fiind pe undeva si nevoita, intrucat mergeam f mult pe jos, iar fetita o luam cu mine peste tot.
    La cel de-al doilea copil m-am orientat spre un Stokke, fiindca intruneste conditiile esentiale pe care ar trebui sa le aiba un carut:
    – sa fie usor
    – sa aiba maner reversibil (sa poti sta cu fata la bebelus sau sa impingi carutul)
    – sa aiba dimensiuni reduse a latimii, pentru accesul in lift. O sa radeti, insa am cautat intre 30 de carucioare si din toate, numai 4 aveau sub 54 de cm latime. Restul de ~26 deci, nu ar fi incaput in liftul meu.
    – sa aiba copertina de soare. Mi se pare incredibil ca exista carucioare care nu au copertina…
    – sa aiba spatiu in care sa depozitezi toate lucrurile bebelusului, pe care le iei cu tine in plimbare. In plus, intotdeauna mai faci mici cumparaturi, care necesita si ele loc.
    Carutul Stokke le intruneste pe toate. Ca minus este spatiul mare pe care il ocupa cand este strans, insa consider ca celelaltee plusuri sunt mai importante.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)