Sari la conținut

Un copil de 4 ani a fost omorat astazi de cainii maidanezi

caineUn copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în Parcul Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica, au declarat oficiali din Poliţia Capitalei.

Tragedia a avut loc pe un teren privat, a precizat Primăria sectorului 2, care aparţine complexului rezidenţial Laguna Tei, aflat în faliment.

[sursa]

So, dar noua nu ne pasa nu. Pentru chestia asta de ce nu prostestam, nu este oare chestia asta mai importanta decat Rosia Montana?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
47 comentarii
  1. Bucur 2 Sep 2013 @ 15:57

    un lucru tragic,stau si ma intreb cand vor disparea odata pentru totdeauna caini fara stapan din Bucuresti…nu cred ca trebuie sa vina sfarsitul planetei ca sa scapam de ei…

    Raspunde
  2. Marius 2 Sep 2013 @ 16:05

    Foarte trist! Dar hai sa stam stramb sa judecam drept: zici sa protestam, dar pentru ce sa protestam? Sa adune cainii maidanezi de pe strazi? Cine? Primaria?
    Bun, si ce face cu ei?
    1. ii duce in adaposturi: cine plateste intretinerea lor? – e o solutie doar teoretica.
    2. ii sterilizeaza si ii lasa liberi – nu rezolvam nimic.
    3. ii “curata” – protesteaza cei de la rotectia animalelor – nu rezolvam nimic.
    4. …?
    Si pe langa toate astea, sa tinem cont ca suntem conationali cu inconstientii care inca mai abandoneaza caini pe strada daca nu mai au nevoie de ei – revenim la situatia initiala.
    Deci, care e solutia?Ce-mi scapa mie?

    Raspunde
  3. criserb 2 Sep 2013 @ 16:11

    @Marius – eu vad o singura solutie pe care ne-o permitem din punct de vedere al fondurilor. Tre’ “curatati”. Stiu, suna crut, dar mai bine sa moara ei decat copiii nostri.

    Raspunde
  4. Cosmin 2 Sep 2013 @ 16:32

    Pana sa gasim solutia hai sa vedem problema, cauza…oare legislatia permisiva care nu impiedica abandonarea animalelor pe strada dupa ce oamenii isi satisfac dorintele temporare…la fel ca si in cazul copiilor, o familie trebuie sa se gandeasca foarte bine daca isi permit achizitionarea unui animal de companie…pot spune ca in Suedia e mai ieftin si poate implica mai putine responsabilitati sa ai un copil decat un caine…si daca-ti cumperi un caine si te plictisesti de el este la fel de greu sa-l abandonezi ca si propriul copil….eu nu am vazut nici macar UNUL in 2 jumate decand locuiesc aici….pe cand in Romania il cumperi de craciun si la paste il inlocuiesti cu un iepure…

    Raspunde
  5. Marius 2 Sep 2013 @ 16:32

    Sunt total de acord @criserb, dar stii, nu, ca o sa te confrunti cu toate ONG-urile care sunt impotriva chiar daca n-au un plan, ei sunt doar impotriva, pentru ca de-asta incaseaza bani. Si dupa cum spuneam, conationalii care n-au constiinta vor elibera in continuare canini pe strazi, sau vor ramane in urma paznicilor de pe diverse santiere… Din pacate asta e adevarul. Parerea mea e ca in primul rand ne-ar trebui un serviciu de ecarisaj responsabil, care se prezinta si rezolva problemele in momentul in care sunt semnalate, si nu lasa sa se intample tragedii de genul asteia, cand e prea tarziu.

    Raspunde
  6. crina 2 Sep 2013 @ 16:32

    Marius

    daca primariile si-ar rupe ceva fonduri sa dea oricui duce un maidanez mort 10 lei, cre’ ca aia de-si risca viata sa fure fier vechi din cladiri dezafectate (de mai cade cate-o barna de o tona pe ei) poate ar incepe sa vaneze cainii

    Da, si asta suna crunt (ti-am dat LIKE, criserb:)) dar intr-adevar, ar trebui sa ii lasam pe astia cu protectia animalelor sa protestezae cat or vrea ei, SI pe mine ma doare mai tare sufletul de cineva muscat de cainii maidanezi decat de cainii maidanezi.

    Na…zic si eu…are alcineva alta propunere? fara bla-bla-uri cu sterilizatul si cu adaposturile, ca astea sunt pentru tarile cu adevarat civilizate.

    Raspunde
  7. criserb 2 Sep 2013 @ 16:46

    @Marius – au fost ONG-uri care au primit bani sa-i tina, sa-i stranga, ce-au facut? Au luat banii si le-au dat drumul pe strada…

    @Crina – sunt convins ca ar dona lumea de buna voie, numa’ sa nu-i mai vada pe strada ;)

    Raspunde
  8. Oana 2 Sep 2013 @ 16:48

    Pai si ideea nu era ca Romania sa devina o tara civilizata? Cand e ceva ce vedeti la altii, vreti si voi o tara civilizata. Dar cand vine vorba sa se faca si in Romania ce se face prin tarile civilizate, se ridica din umeri si se spune “ce mai conteaza… Noi nu suntem un popor civilizat asa ca vom face tot ce stim noi mai bine”.
    Cristi am avut discitia asta si acum vreo 3 ani. Tu ziceai ca trebuiesc omorati, eu ziceam ca ar fi bine sa fie sterilizati. De omorat nu i-a omorat nimeni si nici nu o sa aiba curajul sa o faca. Dar daca ii sterilizau, acum ar fi fost deja mai putini.

    Raspunde
  9. corina 2 Sep 2013 @ 16:53

    @criserb – iti cunosc deja pozitia cu privire la maidanezi, dar incearca numai putin sa nu te mai lasi coplesit de emotii si sa judeci lucrurile obiectiv.
    as avea o intrebare, dincolo de tragismul indiscutabil al situatiei: tu ti-ai lasa copiii de 4 si 6 ani nesupravegheati?! daca ar fi un proces in instanta legat de moartea acestui copil, prevad ca ar fi unul foarte lung si complicat pentru a demasca cine sunt adevaratii vinovati de aceasta tragedie.
    ok; s-a dovedit: exista si maidanezi agresivi: 0,ceva % dintre toti maidanezii existenti.
    vrei sa-ti dau o veste? exista si oameni agresivi, iar dupa procentul declarat de femei victime ale violentei domestice, se pare ca procentul de oameni agresivi este mai mare in totalitatea omenirii existente.
    dupa logica ta, masura este simpla: sa lichidam toti oamenii, ca sa fim siguri ca am lichidat si procentul celor agresivi.
    stii care considera cainele ca este datoria lui? sa apere: oameni si teritorii, iar ceea ce face, face numai in numele acestei datorii: ca un samurai.
    stii ce decizie se ia in dreptul unui om care a savarsit o crima fara sa aiba responsabilitate? stim cu totii: nu este pedepsit, desi ramane o unda de indoiala: era iresponsabil sau a pacalit specialistii?!
    cu privire la un animal, se stie a posteriori ca este iresponsabil de faptele lui.
    deci?…

    Raspunde
  10. Edy 2 Sep 2013 @ 16:55

    Cristi, suna foarte crunt solutia propusa de tine … dar sunt de acord cu ea.
    Cat pot sa comenteze si sa dea din gura ONG-urile? 1 saptamana, 1 luna? Hai sa vedem cat de fericiti or sa fie cetatenii dupa 1 luna in care nu le latra cainii sub geam, nu le musca copiii. Ii “curatam” pe cei pe care-i avem acum si daca sunt abandonati pe strazi … ok, cati pot fi? 2,3,5-10 intr-un cartier? Chemam ecarisajul, ii luam pe aia si ii ducem la adapost, ii tinem acolo 1 luna si daca-i ia cineva bine daca nu, pacat.

    Raspunde
  11. Stefan 2 Sep 2013 @ 17:01

    Acum 2 sapt. o baba m-a facut satanist pentru ca i-am zis sa nu mai hraneasca cainii din fata blocului. Sper sa citeasca/auda si ea stirea.

    Raspunde
  12. criserb 2 Sep 2013 @ 17:14

    @Oana – si acum iti spun acelasi lucru, nu ne permitem sa-i sterilizam, nu sunt bani… nu sunt ei bani pentru copii si batrani, de unde sa fie bani pentru caini?

    @corina – Probabil nu mi-as lasa copilul nesupravegheat, dar asa ceva nu este normal. In orice tara civilizata din lumea asta poti sa iti lasi copilul nesupravegheat cateva minute. Sunt convins ca nici batrana din parca nu si-a lasat copilul aiurea acolo. A fost o chestie de cateva minute probabil in care copilul a ramas nesupravegheat. Tu ai idee ce fac parintii copiiilor prin parcuri? Isi lasa copiii la un loc de joaca si mai discuta intre ei. Niciunul nu sta cu ochii pe copil ca pe butelie. Ca nu este normal. Sa stai cu ochii pe el inseamna sa-l pui pe copil in lesa, chiar daca nu la proporiu, iar lucrul asta nu este normal in nicio tara din lume.

    Cat despre comparatia oamenilor cu cainii nu isi are locul. Oamenii raspund in fata legii pentru faptele lor, deci nu vad de unde comparatia asta…

    @Edy – am ajuns la solutia asta dupa ani de zile in care mi-am dat seama ca nu exista bani pentru ceva mai civilizat. Din pacate asta este situatia iar in situatia data asta este solutia pe care o vad eu. In alte conditii solutia era alta, dar la ceea ce avem noi acum (la fonduri ma refer) alta solutie eu nu vad. Poate este, dar eu nu vad.

    Raspunde
  13. corina 2 Sep 2013 @ 17:21

    @criserb – comparatia oamenilor cu cainii este aceea ca un animal este la fel de iresponsabil ca si un om fara discernamant, insa omul este achitat, in timp ce animalul este ucis pt. agresivitate, insa numai animalul vinovat, nu toti reprezentantii speciei lui !!!
    oameni buni, nu vi se pare ca sunteti prea sangerosi?!

    Raspunde
  14. criserb 2 Sep 2013 @ 17:25

    @corina – Bun, noi suntem rai, atunci chiar sunt curios de solutia ta. Eu nu tin neaparat sa-i vad morti, vreau doar sa nu-i mai vad pe strada, sa ies la orice ora din zi sau din noapte si sa merg linistit. Atat vreau.

    Eu ti-am prezentat solutia mea, daca zici ca nu este ok, hai tu cu o solutie mai buna, avand in vedere vremurile in care traim.

    Raspunde
  15. Oana 2 Sep 2013 @ 17:37

    Pai nu sunt bani sa ii sterilizati, dar de omorat ii omoara cineva pe gratis?

    Raspunde
  16. corina 2 Sep 2013 @ 17:47

    @criserb – ma gandeam ca vei intreba…
    Pentru rezolvarea oricarei probleme, ar trebui tratata cauza. Asa este si in medicina: sunt medici (nepermis de multi) care trateaza strict simptomatic (este muuult mai comod) si sunt medici care investigheaza cauzele, chiar daca este o munca titanica…
    Cauza faptului ca sunt caini fara stapan este ca…nu au stapan! Adica ar trebui ca fiecare caine sa apartina cuiva; asta este nevoia lor primordiala si, pt. ca nu le este satisfacuta, cauta singuri solutii, care de multe ori nu sunt cele mai fericite…
    Eu m-am ocupat la un moment dat de apararea drepturilor animalelor in orasul meu natal. Am iesit cu hingherii pe strazi la 4 dimineata, le-am facut poze cu acceptul lor, le-am trimis in strainatate (de altfel, dupa noaptea in care i-am fotografiat au si refuzat sa mai iasa la “hinghereala”, desi era sarcina de serviciu!), am discutat cu primarul si am ajuns la solutia de a da fiecarei asociatii de locatari/ proprietari cel putin un caine in grija, caruia sa ii faca un adapost, sa-l hraneasca, sa-l sterilizeze (apropo! sterilizarea este gratuita in multe locatii din Bucuresti; deci…despre ce costuri imposibile vorbeai ?!).
    Eu locuiesc in Bucuresti intr-un cartier marginas (la capatul lui 14, cum se spune :-) ) si avem o multime de caini ai blocului; sunt adoptati de noi, toti locatarii; noi ii hranim, iar ei fac ce stiu ei mai bine: ne apara si nu au existat probleme intre oameni si animale; in schimb, intre oameni si…oameni – da!

    Raspunde
  17. Dan 2 Sep 2013 @ 17:57

    M-am saturat de “batrane” sau binevoitori care militeaza pt drepturile cainilor vagabonzi pana peste, pentru ca stiu cat haos e in viata lor.Da, haos.Doar o persoana fara responsabilitati sau cu foarte mult timp liber poate sa hraneasca caini vagabonzi sau sa protesteze impotriva exterminarii acestora.
    Pe de alta parte @Corina, eu sunt pentru pedeapsa capitala si in cazul oamenilor care isi omoara semenii.Altfel, in tara asta nu o sa izbutim sa facem treaba.
    Deci, ia luati-va voi (iubitorii de caini vagabonzi) cainii si ONG-urile si mutati-va pe o insula pustie si jucati-va pana la adanci batraneti, ca sa nu mai fim noi ceilalti obligati sa fim atenti tot timpul sa ii ocolim cu masiniile, bicicletele, motocicletele, carucioarele pe strazi.
    Ca sa nu imi fac eu un ONG pentru sterilizarea celor ca voi, nu de alta, dar stati in calea fericirii mele, PUNCT

    Raspunde
  18. criserb 2 Sep 2013 @ 18:00

    @Oana – volutari sunt multi :)

    @corina – Si cainii nu-s tot pe strada? Daca cainii aia omorau copilul din stire, raspundea asociatia? Cum? Cu o amenda cand copilul ala este mort acum?

    Asta nu se intelege, nu este normal sa fie animale libere pe strada.

    A venit acum ceva timp un olandez la un prieten de-al meu si dupa ce-a aterizat a nimerit intre niste comunitari. S-a mirat omul, a zis ca la noi animalele sunt in libertate, la ei le tin doar la zoo :)

    Si inca o chestie, daca eu vin in cartierul tau la 4 dimineata, cainii de pe la voi de ce trebuie sa ma fugareasca? Ca-s om rau?

    Raspunde
  19. corina 2 Sep 2013 @ 18:06

    @Dan – punct si virgula; daca in asta ar consta realmente fericirea ta, as fi de acord sa fii asa feroce, dar…permite-mi sa am indoieli cu privire la obstacolele reale din calea fericirii tale!…
    asa cum spuneam si eu anterior, animalul agresiv este ucis si nu intreaga lui specie.
    la fel afirmi si tu, conform legii Talionului: omul care ia viata altuia (in mod voluntar, as adauga eu) consideri ca ar trebui ucis si el, nu intreaga specie umana; nu de alta, dar poate unii dintre noi avem alte planuri de viitor…

    Raspunde
  20. Dan 2 Sep 2013 @ 19:09

    @corina, ma obligi sa strig cu voce tare (si aici vreau sa fiu foarte diplomat) ca voi, astia cu maidanezii, nu vedeti padurea de copaci.Stimata Corina, in Romania maidanezii sunt deja o specie separata din respectivul regn.Vezi, voi inca nu ati ajuns sa intelegeti asta.
    Nu este decat un pas de la pitoreasca aparitie a lor, pana la momentul in care ajung agesivi.E adevarat ca nu poti sa stii momentul sau nu poti fi sigur daca are dinti sau nu.Dar prefer sa nu fiu nevoit sa ma gandesc la asta.Sau poate, la fel ca oamenii, nu musca doar o data.Iarasi, prefer sa nu aflu eu pe pielea mea.
    Si ca sa previn toate astea, as plati un impozit lunar din care bani sa se construiasca un amplasament in care sa stea toti iubitorii de caini vagabonzi si ONG-stii impreuna cu cainii lor vagabonzi.Sa aiba un parc mare unde sa se joace cu ei.Nu pe la mine prin scara blocului si pe langa copii mei.Ca poate sunt nevoit atunci cand ma plimb cu copii mei sa alung un caine care latra la fica-mea si altul il musca pe fiul meu.Si uite, ca sa nu ma certi ca nu am fost atent la baiat si l-am lasat nesupravegheat, de-asta as face așezamantul asta!

    Raspunde
  21. Edy 2 Sep 2013 @ 19:13

    @Corina, eu stau temporar in Bucuresti. In fata blocului unde locuiesc am cel putin 5 maidanezi. Despre care locatarii mai vechi spun ca vai ce cuminti sunt si ca n-au treaba cu nimeni. In fiecare seara cand ajung acasa eu am emotii si sunt “in garda” ca or sa ma fugareasca aia sau chiar or sa ma prinda.
    Mai in gluma, mai in serios i-am atras atentia vecinei care le dadea dimineata sa manance ca … daca ma mai fugaresc odata o sa fie ultima lor masa, raspunsul ei a fost: ehh, lasa ca daca nu le faci nimic, daca esti om bun or sa te cunoasca si pe tine, mai ai rabdare.
    CEEEE? Pai de cand si pana cand decid maidanezii daca eu sunt om bun sau nu? De ce trebuie sa-mi fie mie teama sa merg acasa noapte ca ma ataca cainii? Daca vine cineva in vizita la mine, ce fac? Trimit pe cineva cunoscut d’al cainilor sa-i astepte?
    De oameni ma feresc si-mi este de ajuns, nu mai am nevoie si de patrupede cu colti.
    Poate ca n-are importanta insa acasa, unde am putina curte, am si eu … 2 exemplare care-mi sunt dragi.

    Raspunde
  22. Maddy 2 Sep 2013 @ 19:15

    Daca era dupa mine, toleranta zero. Dupa primul om ucis de cainii vagabonzi trebuiau toti stransi, euanasiati, cainii cu stapan luati in evidenta si apoi aplicate amenzi drastice celor care’i abandoneaza. Viata si importanta unei fiinte umane nu se afla pe picior de egalitate si nici nu se poate compara cu viata unui animal.

    Raspunde
  23. Alina 2 Sep 2013 @ 22:30

    Ceea ce s-a intamplat este intr-adevar tragic. Drama acelei familii este inimaginabila si nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul lor in acest moment. Este revoltator intr-adevar. Este o probema reala a societatii in care traim si este o problema care trebui rezolvata eficient, in asa fel incat sa nu mai avem astfel de cazuri.

    Ceea ce nu se intelege este ca niciun iubitor de animale (intreg la cap) nu isi doreste animale pe strada si nu isi doreste sa aiba parte de asemenea tragedii. Si sunt si ONG-uri care se lupta din rasputeri, pe banii si pe timpul lor, sa rezolve aceasta problema. Problema nu se rezolva din mai multe motive, unul dintre acesta fiind faptul ca ONG-urile si autoritatile nu reusesc sa colaboreze. Recomand citirea acestui articol – http://www.riseproject.ro/articol/afacerea-cainele-fara-stapan/ – inainte ca toata lumea sa sara cu tot felul de solutii si instigari.

    Mai am si alte observatii:
    – lasand la o parte faptul ca omorarea cainilor (in diverse modalitati una mai barbara ca alta) nu este morala, nu este nici eficienta. s-a dovedit in timp. omorandu-i nu faci decat sa te lupti cu efectul, si nu sa rezolvi cauza. s-au omorat caini pe strada atatia ani la rand – si ei sunt tot acolo – pt ca adevaratele cauze nu se rezolva, pentru ca se abandoneaza in disperare, de catre asa-zisi stapani responsabili, care nu isi sterilizeaza animalele (din diverse motive) si arunca puii in cutii, pe la intersectii, statii. acesti pui (printre care si femele) ajung in cateva luni la varsta la care se pot inmulti, si o fac. In ziua de azi exista multe ONG-uri si cabinete veterinare care ofera sterilizari gratuite. Nu poate fi chiar atat de greu, trebuie doar sa vrei sa rezolvi problema cu adevarat.
    – poti sa incerci sa omori sau sa iei toti cainii de pe strazi – dar cat de fezabil este acest lucru? si cine iti garanteza ca peste cateva luni nu vei avea caini la loc pe strazi, care provin din abandon? si atunci o iei de la capat – alte tragedii, alti bani cheltuiti ineficient, etc.
    – problema animalelor fara stapan este o problema complexa, care necesita o solutie complexa, pe mai multe directii – sterilizari continue, adoptii, legi care sa previna si (chiar sa) pedeapseasca abandonul, microcipare (ca sa ai o evidenta a populatiei canine), programe de educatie pentru responsabilizarea stapanilor de animale, etc. dar romanului ii place sa ignore problemele si atunci cand astfel de tragedii regretabile se intampla, ne dorim toti sa rezolvam problema ieri, daca se poate …
    – organizatii internationale si-au oferit suportul, dar autoritatile il refuza. ONG-uri precum VIer Pfoten au sterilizat zeci de mii de caini pe care i-au returnat pe strada, in urma inchierii de protocoale cu primariile. Aceste protocoale au fost incalcate rapid, iar cainii care au fost ridicati de strada au fost cei sterilizati si vaccinati – aici vorbim de un business din partea autoritatilor, care isi doresc cainii pe starzi mai mult decat oricine. cainii si categorile sociale defavorizate vor fi intotdeana o sursa de venit pentru multi.
    – pentru toti cei care au scris ca exista ONG-uri care incaseaza bani pt asa ceva, poate au si o lista cu acestea si o pot face publica. Si dovezi in acest sens. Sunt constienta ca exista si oameni care se ascund in spatele unui ONG pentru a fura bani. Poate ar fi bine sa ii cunoastem cu totii.
    – instigarea la violenta nu poate sa aduca nimic bun. si printre oameni exista criminali in serie, oameni violenti sau dezaxati – asta inseamna ca trebuie sa eliminam toata rasa umana? sunt de acord ca animalele agresive nu au ce cauta pe strazi, nu vreau sa fiu inteleasa gresit (desi probabil voi fi). in loc sa ne pierdem timpul cu tot felul de comentarii (mai ales din partea unor persoane care nu au toate informatiile sau nu realizeaza complexitatea acestei probleme), ar trebui sa cautam solutii umane si eficiente si sa incercam sa ne ridicam gradul de civilizatie. tarile alea civilizate de care vorbeste toata lumea au aplicat niste masuri similare, si au obtinut rezultate in timp. o problema grava cum este aceasta a animalelor fara stapan nu se rezolva intr-o zi, se rezolva in timp si cu masuri aplicate constant, nu doar cateva luni.

    Raspunde
  24. Oita fantastica 2 Sep 2013 @ 23:48

    Si eu sunt de acord cu solutia ta, Cristi.Nu este nici vina bunicii, nici vina copilului. Nepotica mea de 4 ani dispare daca nu sunt atenta un minut. Cat despre ei, sunt si aici, in spatele blocului, langa ghena de gunoi. De fiecare data cand trebuie sa il arunc, astept doua trei zile pana cand vine cineva pe la mine, dupa care mergem impreuna sa caram sacii.In spatiu public, nu privat. Sunt cinci dulai care mai intai ma inconjoara, apoi incep sa latre si sa se apropie de mine, aratandu-si coltii. Este normal sa imi fie frica sa ies din propria mea casa?
    Nu cred ca aici este vorba de mofturi, ci despre viata noastra. Si din pacate azi am vazut ca cele mai negre cosmaruri ale mele pot deveni oricand realitate.

    Raspunde
  25. Irinuka 3 Sep 2013 @ 00:22

    Ce stire interesanta Cristi, nu-i asa ca ai suferit citind-o?
    Astept cu nerabdare urmatorul post generator de trafic, comentarii si sharuri :) cu tiganii hoti, ungurii muncitori si cu Rosia Montana, dar stai, cu Rosia Montana nu mai vrei :) parca ai blocat comentariile.
    Pace!

    Raspunde
  26. Oana 3 Sep 2013 @ 00:44

    @ Dan, ai foarte mare dreptate. La fel si toti ceilalti care se gandesc la siguranta lor si a copiilor lor. Dar, daca ii strang si ii omoara, si in cateva luni “doamnele respective” de care va tot plangeti pe-aici (pe buna dreptate) aduc alti caini de prin mediul rural, numai de dragul de a avea cu cine vorbi dimineata…nu se ajunge la aceeasi situatie in cativa ani?
    Oare pe langa stransul lor de pe strazi (nu zic omorat ca suna prea… dur), nu ar trebui educati si oamenii? nu ar trebui date amenzi celor care abandoneaza un astfel de animal? plus alte masuri pe care sunt sigura ca ALTE TARI CIVILIZATE le-au impus acum multi ani, ca doar altfel nu ajungeau ei acum sa aiba animale doar pe la Zoo…
    Treaba asta e ca si aia cu tomberoanele de gunoi. Mult timp s-au plans romanii ca ei nu pot recicla pt ca nu au tomberoane. Cand le-au avut, nu le-a folosit nimeni. Erau la colt de strada si e cam complicat sa mergi 50 de m cu punga de gunoi dupa tine, nu?
    Cam asa e si cu cainii. Daca aveti vecini (vecine) care cresc caini pe langa scara blocului, si va simtiti amenintati, de ce nu faceti o plangere la politie? De frica sa nu va zgarie vecinele masina? Din lipsa de timp?….?????

    Raspunde
  27. Hingher Pe Viata 3 Sep 2013 @ 00:56

    Fiecare stie ce are de facut …ok . Maidanezii trebuie eutnasiati sub orice forma posibila .

    Raspunde
  28. Dan 3 Sep 2013 @ 01:18

    @Alina – cauza nu o rezolvi nici prin sterilizarea de care zici tu.
    In primul rand pentru ca nu numai cainii maidanezi se inmultesc, se inmultesc si aia cu stapan iar puii sunt abandonati in strada. Si inca n-avem nici o lege care sa oblige (sau macar sa incurajeze) proprietarii sa sterilizeze cainele
    In al doilea rand, Vier Pfoten a avut la dispozitie 5 ani (din 2008) in care sa ne arate ca metoda este eficienta. A avut tot sprijinul primariei, a avut si hingherii (ASPA) la dispozitie si a reusit “performanta” sa sterilizeze 3000 de caini pe an. Pe vremea lui Basescu se eutanasiau 30-40.000 de caini pe an. Care metoda ti se pare ca a fost mai eficienta si mai putin costistoare? Daca ai 60.000 de caini si sterilizezi 3000 sau daca ai 60.000 si eutanasiezi 40.000? Cand se vor inmulti mai repede cainii care raman nesterilizati pe strada? Ai auzit de regula 70% pentru ca TNR sa aiba sanse sa mearga?
    In al treilea rand prezenta in numar mare a cainilor pe strada (care nu sunt ridicati, ci sterilizati si returnati) – incurajeaza abandonul. Cel care vrea sa abandoneze puii ii lasa pe strada ca oricum nu mai conteaza unul in plus sau in minus. Nu s-ar mai gandi la fel daca nu ar fi nici un caine pe strada.
    In al patrulea rand – imperecherea maidanezilor nu este singura cauza a aparitiei de noi caini pe strada. Atata timp cat nu se au in vedere si celelalte motive, nu tratati nici o cauza astfel.
    In al cincilea rand – Nici o tara (India, Bhutan, Turcia, Bulgaria, Ucraina si inca cateva) care a adoptat sterilizarea ca modalitate de gestionare a cainilor nu a scapat de cainii de pe strada. Tarile care nu au caini pe strada au programe “clasice”: ducerea in adapost, asteptarea adoptieie, si eutanasierea dupa o perioada de timp a cainilor neadoptati. Sterilizarea este doar o masura de prevenire si reducere a cainilor abandonati, nu e o masura (unica) de gestionare.

    Raspunde
  29. criserb 3 Sep 2013 @ 01:25

    @Irinuka – pentru tine poate este o gluma, pentru altii este un copil mort… da stiu, e amuzant, tie nu ti se poate intampla ;)

    Raspunde
  30. Irinuka 3 Sep 2013 @ 02:28

    Mor zilnic copii si nu te-am vazut suferind, mor zilnic oameni si la fel, nu te-am vazut suferind.

    Faci audienta, la fel ca stirile de la ora 17, 19.
    Nu a zis nimeni ca se bucura, nu incerca sa manipulezi cititorii.

    Raspunde
  31. ionut_d 3 Sep 2013 @ 07:59

    Votez si eu pentru “curatare” din acelasi considerent: mai bine potaile decat copiii.

    Raspunde
  32. Alina 3 Sep 2013 @ 10:39

    @Dan

    Asa cum am spus, problema complexa – solutie complexa. Nu am sustinut ca sterilizarea este singura metoda, sunt multe alte lucruri care se pot face pe langa. Dar sterilizrea si programele TNR sustinute sunt baza si pe langa ele trebuie sa implementezi o suita de alte masuri (le-am scris mai sus, la care pot sa adaug si ridicarea cainilor agresivi de pe strada – in prezenta unui etolog, specialist in comportament canin. noi nu avem etologi in Romania si nici nu exista in standardul ocupational aceasta meserie. in strainatate comportamentul unui caine este verificat de un specialist. aici cine va face acest lucru?). Stiu f bine de de regulile din TNR – daca ar exosta colaborare intre autoritati si ONG-uri, aceasta rata ar putea fi acoperita.

    Sutn de acord cu tine, abandonul este una din cauzele pentru care avem multi caini pe strada.
    Avem si lege acum, s-a adoptat de scurt timp – http://acteinterne.pmb.ro/legis/acteinterne/acte_int/afisint.php?f=32579
    – aceasta lege prevede sterilizarea si microciparea obligatorie a tuturor cainilor cu si fara stapan. in felul acesta previi abandonul (daca s-ar si aplica amenzi, evident) si ii obligi si pe cei cu caine sa isi sterilizeze animalul, pentru a evita cutiile cu pui atuncate pe la intersectii). se apilca si o taxa pe caine, daca ai de la 2 caini in sus, pentru a descuraja colectionarii de animale.

    – Protocoalele pe care VP le-a avut incheiate cu primaria au fost incalcate. Caini sterilizati de ei, care puteau fi identificati usor, au fost ridicati si dusi in adposturile publice de catre hingheri. Eu nu gasesc logica si bunele intentii ale primariei in spatele acestor actiuni.
    – 3000 de caini pe an este o adevarata performanta. Daca ai fi implicat macar o zi intr-o ONG de protectia animalelor ai intelege. Pe langa cei 3000 sterilizati de ei, mai sunt multi altii sterilizati de peroane individuale si de alte ONG-uri. Nr cainilor sterilizati e mult mai mare.
    – pe vremea lui Basescu nu se eutanasiau, se omorau caini. E o diferenta mare intr-o procedura. Cu toate ca se omora un nr mare de caini, acestia au continuat sa existe pe strada. O actiune repetata care nu rezovla problema si cainii sunt in continuare pe strazi nu este o masura eficienta, din punctul meu de vedere.
    – eutansierea unui caine costa. si daca aduni acest cost la cei zeci de mii de caini de care vorbesti o s ajuni la costuri exorbitante iar peste cateva luni vei avea caini inapoi pe strada. timpul in care se poate desfasura eutanasierea zecilor de mii de caini progrmati pt asa ceva, va permite restului de caini de pe strada sa se inmulteasca … si iar problema nu se rezolva.

    In afara de imperechere si abandon (care provine dintr-un comportament iresponsabil al proprietarilor de animale), ce alte cauze mai vezi?

    Ca sa inchei – o sterilizare pe ici pe colo nu rezolva situatia. Campaniile de TNR trebuie sa fie constante, sustinute. Este nevoie de colaborare intre ONG-uri si autoritati, noua lege adoptata poate sa ajute f mult daca va fi implementata. Deja primaria a incheiat contracte cu cabinete unde se pot face sterilizari (http://www.aspa.ro/sterilizare-caini/sterilizari-gratuite-2013) si a inceput procesul de microcipare si inregistrare a cainilor cu stapani intr-o baza de date.

    Raspunde
  33. Marian 3 Sep 2013 @ 11:32

    @Corina – sterilizarea NU este gratuita! Se dau bani veterinarilor din niste fonduri alocate de catre primarii, bani ce au fost luati de la noi. Nu mai comenta aiurea, esti pe dinafara rau de tot.

    Am fost in Franta si acolo nu exista niciun caine fara stapan, era liniste si ma simteam in siguranta. In Romania trebuie sa o iau pe alt trotuar in caz ca dau pentru o haita de caini. N-am fost muscat si nimeni din familia nu a fost, dar daca s-ar fi intamplat cu siguranta as fi otrativ toti cainii maidanezi aflati pe o anumita raza in jurul locuintei. Se numeste aparare, dar tu nu stii ce e aia (@Corina) pentru ca probabil tu te-ai oferi ofranda cainilor flamanzi.

    Raspunde
  34. Kiki Riki Miki 3 Sep 2013 @ 11:44

    Era inevitabil si se va mai intampla.

    Primaria in judecata. Primarul sectorului cu dosar penal ( inclusiv Oprescu). Marinescu si Zegrean umpluti cu flegme.

    Carnati cu bolduri la toate ghenele de gunoi.

    UN COPILAS A MURIT SFARTECAT DE CAINI, nu exista nici o justificare, nici o explicatie, nici o scuza.

    Raspunde
  35. alina 3 Sep 2013 @ 14:17

    poate ar trebui eutanasiati si cei care au abandonat cainii respectivi..zic..poate asa se dezvata romanul de aruncat pe strada tot ce nu convine…zic…cainii maidanezi nu s-au nascut pe strada..nu sunt salbatici..au fost abandonati si s-au inmultit in timp din cauza ignorantei..intradevar problema trebuie rezolvata urgent,dar intr-un mod omenesc si decent. sunt de acord cu eutanasierea numai daca este facuta profesionist..nu cu “carnati cu cuie”,otrava sau alte mizerii gandite de oameni sadici..o zi buna,
    cu respect.

    Raspunde
  36. Marius 3 Sep 2013 @ 15:43

    …si se pare ca unul dintre caini a fost adoptat de un ONG conform digi24

    Raspunde
  37. corina 3 Sep 2013 @ 18:19

    Pentru a dezminti afirmatiile celor carora le place sa scrie doar ca sa-si vada publicate ineptiile (sunt prea josnici ca sa ma cobor sa le dau replay) – 23 de asociatii fac sterilizari gratuite din fonduri proprii in Bucuresti. Protocoalele incheiate de unele dintre ele cu primariile constau in simplul fapt ca acestea din urma si-au luat angajamentul de a nu initia actiuni de ucidere si torturare a animalelor.
    Pana acum nu am inteles de ce in decursul istoriei, sursele de distractie ale omenirii au fost executiile, luptele intre gladiatori din Colosseum si altele cel putin la fel de sangeroase. De-abia citind comentariile la acest post am inteles: in unii dintre semenii nostri zace foarte multa ura refulata, care isi cauta o cale de iesire la suprafata…
    Acel animal nu a ucis din ura, ci el considera ca isi face datoria de a apara teritoriul, insa oamenii au responsabilitate: ei ALEG sa ucida animale nevinovate, care sa plateasca pentru procentul celor vinovate, si li se pare in regula!!!
    Si subliniez: este un soi de omor prin imprudenta ca persoana responsabila pentru integritatea lor sa lase nesupravegheati doi copii de 4, respectiv 6 ani, mai ales in afara casei ! Putea sa li se intample orice altceva si nu am auzit pana acum de discutii privind masuri de asanare a apelor fiindca un numar apreciabil de copii si de adulti mor inecati !…

    Raspunde
  38. Oita fantastica 3 Sep 2013 @ 18:26

    @Corina..
    Un copilas de patru ani a murit sfasiat de o haina de caini!!! A murit.. din punctul meu de vedere nici un motiv de pe lumea asta nu mai conteaza. Daca ma omoara si pe mine aici in spatele blocului ce o sa spui??? Ca i-am instigat eu la violenta probabil.. sau ca sunt eu o persoana rea..

    Raspunde
  39. corina 3 Sep 2013 @ 19:07

    @Oita fantastica – in principal, eu am facut apel la folosirea logicii, pt. ca toti cei care instiga la ura si violenta au o eroare majora de logica: pt. faptul ca urasc cainii fara stapan, au gasit pretextul ca toti sa fie lichidati fiindca unul a ucis!!!
    Nu conteaza motivele – zici tu – dar nu despre motive este postul asta?! Un copil a murit. Din cat s-a putut dovedi pana acum, un singur caine l-a agresat mortal; acel caine sa plateasca, nu toti reprezentantii speciei.
    Nu stiu daca sunt alte persoane dintre cele care comenteaza pe aici care sa fi fost in viata lor mai expuse decat mine la atacurile cainilor, mai ales in perioada celor aproape 10 ani in care am facut activitate de teren in casele rromilor, pazite de multi-multi caini. Acolo sa fi vazut populatii de caini, nu prin spatele blocurilor… Localnicii erau cei ingrijorati pt. siguranta mea, dar eu n-aveam niciun stres. Oare de ce nu m-o fi agresat niciun caine in toata acea perioada?!
    In schimb, de cate ori m-au muscat caini, erau caini cu stapan. Insa i-am iertat, fiindca stiam ca isi fac doar datoria de a-si apara stapanii si casa. M-au muscat si oameni (destui !), iar pe ei mi-a fost mult mai greu sa-i iert, fiindca scopurile lor nu erau la fel de nobile…

    Raspunde
  40. Dan 3 Sep 2013 @ 19:18

    “- aceasta lege prevede sterilizarea si microciparea obligatorie a tuturor cainilor cu si fara stapan. in felul acesta previi abandonul (daca s-ar si aplica amenzi, evident) si ii obligi si pe cei cu caine sa isi sterilizeze animalul, pentru a evita cutiile cu pui atuncate pe la intersectii). se apilca si o taxa pe caine, daca ai de la 2 caini in sus, pentru a descuraja colectionarii de animale.”

    Foarte bine ca s-a dat – sper sa se si respecte. Insa e tarziu acum, momentul potrivit ar fi fost cand s-a dat si legea Marinescu.
    Spune-mi si mie insa – cu ce sunt diferiti cei care intorc cainii in teritoriu fata de cei care abandoneaza caini? Si unii si altii isi iau responsabilitatea pentru un caine, si unul si altul nu dau doi bani pe aceasta responsabilitate. Sau, daca zici ca il returnezi – il poti abandona fara probleme? De exemplu cainele care a omorat copilul apartinea asociatiei caleidoscop – care inainte sa il intoarca in strada ar fi trebuit macar sa vada daca acel caine e agresiv.

    ” Protocoalele pe care VP le-a avut incheiate cu primaria au fost incalcate. Caini sterilizati de ei, care puteau fi identificati usor, au fost ridicati si dusi in adposturile publice de catre hingheri. Eu nu gasesc logica si bunele intentii ale primariei in spatele acestor actiuni.”

    Protocolul ala e foarte ambiguu (si facut dinadins asa ca sa poata da vina unii pe altii si sa nu isi asume responsabilitatea). In protocol se spuen ca “VIER PFOTEN se angajeaza sa sterilizeze, deparaziteze si vaccineze gratuit animalele fara stapan, iar municipalitate garanteaza faptul ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere, maltratare sau otravire a acestor”. Nu se spune nimic despre faptul ca primaria nu ar avea voie sa ridice animalele. La fel nu se spune nimic despre cat de multe animale se angajeaza Vier Pfoten sa sterilizeze ca sa se asigure ca problema se va rezolva pana la urma (ar fi trebuit cel putin 70% din numarul cainilor nesterilizati).
    Si chiar daca ar fi ridicat cainii si i-ar fi dus in adaposturile publice, cu ce ar fi impiedicat asta Vier Pfoten sa sterilizeze in contiuare?
    Dar vrei sa iti spun care e un lucru si mai grav (lucru din cauza caruia se saboteaza tot programul de sterilizare)? Caini crotaliati ca fiind sterilizati dar care fac in continuare pui. In programele de sterilizare, chiar si cea mai mica eroare poate pune pe butuci tot programul.

    ” 3000 de caini pe an este o adevarata performanta. Daca ai fi implicat macar o zi intr-o ONG de protectia animalelor ai intelege. Pe langa cei 3000 sterilizati de ei, mai sunt multi altii sterilizati de peroane individuale si de alte ONG-uri. Nr cainilor sterilizati e mult mai mare.”

    Da e o performanta din punctul lor de vedere. Dar nu e nici pe departe apropiata de nevoia pe care o avea Bucurestiul.
    Sa nu ma intelegi gresit – e laudabil ca s-au implicat, si ca au facut sterilizari. Intentiile poate ca au fost bune. Dar daca te bati in piept ca asta e singura metoda de rezolvare, daca ii interzici primariei sa se ocupe de caini spunand ca rezolvi tu, daca spui ca in 5 ani o sa scapam de caini (declaratie din 2008, repetata apoi in fiecare an) – atunci ma astept la mai mult decat intentii bune. Ma astept sa faci acele afirmatii atunci cand stii sigur ca ai fondurile si mijloacele necesare sa faci ce ai promis, ma astept sa iti asumi responsabilitatea pentru rezultate, ma astept sa recunosti atunci cand ai vazut ca nu ai reusit sa sterilizezi suficient, astfel incat sa reduci numarul cainilor de pe strada.
    Faptul ca au continuat cu aceasi placa, desi era clar ca numarul cainilor se inmultesc, in ciuda faptului ca li s-a dat mana libera – ma face sa cred ca nu mai e atat de apreciat ceea ce au facut, ci dimpotriva.
    De ce ai crede ca atunci cand erau 40.000 de caini pe strada n-au fost in stare sa sterilizeze in masa, dar sunt in stare acum cand sunt 65.000.

    “- pe vremea lui Basescu nu se eutanasiau, se omorau caini. E o diferenta mare intr-o procedura. Cu toate ca se omora un nr mare de caini, acestia au continuat sa existe pe strada. O actiune repetata care nu rezovla problema si cainii sunt in continuare pe strazi nu este o masura eficienta, din punctul meu de vedere.”

    Pe vremea lui Baseascu n-au disparut cainii de pe strada, dar s-au injumatatit (de la 90.000 la 40.000). De ce n-au disparut? Din aceleasi motive pentru care nu dispar nici acum. Nu exista legislatie de preventie, oamenii nu erau educati in privinta responsabilitatii unui caine. abandonul nu era pedepsit, nimeni nu era responsabil de nimic.
    Pe vremea post-Marinescu insa (din 2008) numarul cainilor de pe strada aproape ca s-a dublat. De ce? Pentru ca sterilizarea e mult mai costisitoare decat eutanasierea (prin costisitor nu ma refer doar la bani). Pentru ca s-au sterilizat doar cateva mii de caini cand necesarul era de vreo 30.000.

    “- eutansierea unui caine costa. si daca aduni acest cost la cei zeci de mii de caini de care vorbesti o s ajuni la costuri exorbitante iar peste cateva luni vei avea caini inapoi pe strada. timpul in care se poate desfasura eutanasierea zecilor de mii de caini progrmati pt asa ceva, va permite restului de caini de pe strada sa se inmulteasca … si iar problema nu se rezolva.”

    Eutanasierea poate costa oricat intre 0.50 Euro/caine (daca ii gazezi) pana la cateva zeci de euro pe caine. Insa nu banii sunt problema sterilizarii (primaria are buget de 1 miliard de euro, si ar putea sa ii sterilizeze intr-un an pe toti daca ar vrea). Problemele sterilizarii sunt cele de care am scris mai inainte, plus ca e mult mai greu sa prinzi cainii nesterilizati, orice eroare iti poate da tot programul peste cap si oamenii incep sa devina din ce in ce mai intoleranti fata de caini, vazand ca aceeasi caini care creeaza probleme sunt in continuare pe strada. Incearca sa explici parintilor copiilor omorat acum succesul campaniei de sterilizare. Incearca sa explici cum cainii sterilizati nu sunt agresivi cand cainele care l-a omorat era sterilizat si asumat de un ONG.

    “Ca sa inchei – o sterilizare pe ici pe colo nu rezolva situatia. Campaniile de TNR trebuie sa fie constante, sustinute. ”
    Poate ca in teorie ai dreptate. Practica insa a demonstrat ca nu e o solutie viabila. Practica a aratat ca nu e decat un paravan pentru zeci de ONG-uri capusa care n-au nici macar un adapost, dar fac pagini de facebook in care sunt foarte agresivi fata de oamenii exasperati de maidanezi, si injura tara pe unde apuca Si nu e vorba doar de noi – in toate tarile lumii a treia, unde guvernul nu da doi bani pe drepturile oamenilor s-a intamplat asa.
    Ce as vrea insa sa vedeti cei ce iubesc cu adevarat animalele, e ca toate aceste frustrari se vor intoarce in cele din urma impotriva animalelor. Oamenii tolereaza cat tolereaza dar in cele din urma ajung sa isi faca dreptate singuri. Si nu o sa ii mai intereseze cum omoara cainii, nu o sa ii mai intereseze daca sufera sau nu. Daca ati iubi cainii ati fi constient ca nu poti fi salvati toti. Dar macar cei care pot fi salvati sa aiba o viata decenta.

    Raspunde
  41. ionutz 3 Sep 2013 @ 20:39

    Corina Eu locuiesc in Bucuresti intr-un cartier marginas (la capatul lui 14, cum se spune :) ) si avem o multime de caini ai blocului; sunt adoptati de noi, toti locatarii; noi ii hranim, iar ei fac ce stiu ei mai bine: ne apara si nu au existat probleme intre oameni si animale; in schimb, intre oameni si…oameni – da!
    Am o ontrebare voua locatarii bloculuri nu va fac nimic caini,pentru ca va privesc ca pe niste stapani;imagineaza-ti ca ar veni o verisoara la tine in vizita si ar sfasiao caini????

    Raspunde
  42. Alina 4 Sep 2013 @ 18:22

    @Dan
    1. Ar fi fost bine, intr-adevar, ca aceasta lege sa se aprobe de atunci. Cateva ONG-uri s-au zbatut multa vreme ca aceasta lege sa fie adoptata de ani buni. De ce a fost adoptata asa de tarziu? Cred ca raspunsul la aceasta intrebare ar trebui sa ti-l dea edilii care s-au opus aprobarii acestei legi mult prea multi ani, totul in avantajul lor
    2. Returnarea in teritoriu ar trebui sa se faca in cazul cainilor care nu sunt agresivi, de acord. Daca am fi avut atatea adaposturi in care sa putem adaposti atatea animale cate avem pe strada, ar fi fost ok sa nu ii returnezi.Dar nu avem. Si atunci ce propui? Luam animalele, le sterilizam, le tinem in adapost pana se adopta sau se omoara. Si in timpul asta cat asteptam, animalele care sunt pe strada se inmultesc.
    3. Abandonul e diferit de returnarea in teritoriu, din punctul meu de vedere. O asociatie si asuma ca sterilizeaza animale, nu ca le ia pe toate acasa. Nu ar fi nimic eficient in a astepta sa dai spre adoptie niste caini, pentru a putea steriliza altii. Faptul ca ofera aceasta sterilizare sustinuta din fonduri proprii sau din donatii, arata ca ii pasa si ca vrea sa rezolve problema. Spre deosebire de acel “om” care si-a asumat o responsabilitate pt un animal, probabil ca l-a cumparat sau l-a luat de pe strada pe gratis, dar care intre timp s-a plictisit sau cine stie ce s-a intamplat, si s-a decis sa il arunce in strada.
    4. Daca primaria ridica tomai acei caini sterilizati inseamna ca fondurile cheltuite de o asociatie sunt utilizate inutil. Daca tot se decide primaria sa ridice caini de pe strada, de ce nu o face in cazul acelor caini nestrilizati si vaccinati? Cat de logic poate fi sa iei un caien sterilizat de pe strada, si sa lasi altul nesterilizat in urma? Logica ar fi una intr-adevar – ala nestrilizat se poate inmulti, si mai multi caini pe strada inseamna ca autoritatile pot sa incaseze mai multi bani pt ei, pt intretinerea acelor asa zise adaposturi, pt sterilizari si vaccinari cre nu se intampla, si lista poate continua. Da, asa e – primaria poate are dreptul sa ridice ce caine vrea de pe strada. Dar or sunt prosti or sunt f destepti sa ii ridice fix pe aia care sunt deja sterilizati si pt care deja s-au cheltuit bani.
    5. Cainii crotaliati si care nu erau de fapt sterilizati nu sunt caini care sa fi intrat in programul vreunei asociatii, ci in putinele sterilizari oferite de autoritati.
    6. Nu doar VP face campanii de sterilizari. Sunt multe alte asociatii care fac asta in mod constant, din fonduri proprii. Astfel ca nr sterilizarilor este mai mare decat 3000.
    7. Pentru ca orice proiect sa mearga este nevoie de cooperare intre autoritati si ONG-uri. Ca in cazul oricarui proiect, este nevoie de constanta pentru a functiona. Autoritatile ar trebui sa asigure acel mediu in care ONG-urile sa poate functiona si derula programele pe care le sustin ca fiind eficiente. Intrucat legile si conducerea se schimba mereu, e cam greu sa faci asta. Si mai ales atunci cand primaria isi incalca cuvantul dat sau protocolul semnat. Mai mult decat atat, sterilizarea nu este singura masura. Trebuie insotita de altele – masuri cuprinse in noua lege, care de-abia acum a fost aprobata.
    8. O sterilizare costa intre 50 – 80lei. Iar de multe ori aceste sterilizari nu sunt facute din bani publici, ci din donatii (ale persoanelor care cred in aceste programe sau ale unor asociatii din strainatate care realizeaza importanta sterilizarii). Exista documente care arata ca unele adaposturi publice primesc intre 100 si 200 euro per caine pt a acoperi cheltuieli legate de cazare, vaccinare, sterilizare, etc. Cand ajuni intr-un adapost public iti dai seama ca aceste fonduri sunt de fapt furate, si nu folosite asa cum ar trebui. Asa ca tie care ti se pare mai scumpa ca varianta – sterilizarea (care de multe ori e sustinuta de ONG-uri si donatii private, deci 0 bani din bugetul public) sau eutanasierea(care poate costa sute de lei din bugetul public)?
    9. Cred ca orice ar incerca cineva sa ii explice familiei copilului ucis, nu ar alina durerea sau nu ar aduce acel copil inapoi. Orice pierdere a unei vieti este o tragedie. Dar te intreb eu, unde este nivelul nostru de civilizatie si de umanitate, cand decidem sa omoram toti cainii, si cei agresivi si cei ne-agresivi? Ce ma frapeaza este ca societatea noastra se confrunta cu adevarate tragedii care se intampla intre oameni – mame care isi arunca nou nascuti in foc, copiii care isi omoara parintii cu toporul in cap, etc. E de ajuns sa te uiti la stirile de la ora 5 sa iti dai seama ca suntem o specie cu adevarat periculoas si din ce in ce mai dezaxata si barbara. Asta inseamna ca trebuie sa exterminam toti oamenii? Ca in felul asta clar nu vom mai avea niciun fel de probleme …
    10. Violenta naste violenta. Nu stim decat sa gandim pe termen scurt, nu pe termen lung. Nu ne intereseaza de cel de langa noi, decat atunci cand e ceva senzational si ne bagam sa mai barfim putin. Nu stim sa rezolvam cauzele, stim doar sa ne luptam cu efectele si sa bagam mizeria sub pres. Sa ne uitam in continuare si sa credem oriece vedem la posturile TV avide de senzational si drama. Nu avem capacitatea sa judecam ce se intampla in jurul nostru. Nu ne implicam in problemele societatii civile, dar atunci cand trebuie sa dam din gura si sa ne dam cu parerea suntem primii. Cam asta cred eu despre societatea noastra. De aceea suntem unde suntem. Asta este boala care ne macina pe noi in primul rand.
    11. Daca autoritatile ar fi dorit cu adevarat sa rezovle aceste lucruri, treaba ar fi stat cu totul altfel. Nu inteleg de ce ONGurile sunt principalele responsabile, iar autoritatile ies basma curata din aceasta situatie intretinuta de ei de ani de zile. Situatie care le-a umplut buzunarele multora cu multi bani. Si intr-adevar, exista ONG-uri create de catre oameni care au pile la autoritati si sunt un paravan pentru activitatile unor politicieni. Dar ONG-urile care chiar fac treaba sunt uitate si blamate. Iar iubitorii de animale sunt toti pusi in aceeasi oala, si primesc toti aceeasi etichete. Orice padure are uscaciunile ei. Si padurea autoritatilor, si cea a ONG-urilor, si cea a societatii civile. Dar in loc sa incepem un masacru in masa poate ar trebui sa judecam problema pe toate partile si sa incercam sa evoluam si sa gasim solutii civilizate.

    Raspunde
  43. corina 5 Sep 2013 @ 18:39

    Mai am doua completari la cele spuse:
    1. Din declaratiile familiei, bunica a lasat copiii nesupravegheati 45 de minute (adica de zeci de ori mai mult decat in scenariile mele cele mai indraznete!) si nici macar nu se considera vinovata: se declara curata ca lacrima!!! Atitudinea ei este revoltatoare: sa lasi un copil mic nesupravegheat 3 minute reprezinta un risc enorm, dar 45 de minute…inseamna ca esti de o inconstienta irecuperabila!
    http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/bunica-copilului-ucis-de-caine-nu-se-considera-vinovata-de-moartea-lui-desi-nu-l-a-supravegheat-45-de-minute.html
    2. Medicul legist a afirmat ca acel caine a actionat conform instinctului primar de a ucide ca sa manance, ceea ce denota ca era un animal foarte infometat.
    Stiti ce fac extrem de multi oameni (fiinte superioare dotate cu ratiune si limbaj articulat) cand ajung intr-un grad foarte avansat de infometare? Se ucid unii pe altii si se mananca!
    Da, da! Se intampla in secolul XXI si noi nu am fost inca pusi in situatie ca sa afirmam cu mana pe inima ca nu am fi capabili de asemenea atrocitati !…
    http://stirileprotv.ro/stiri/socant/canibalism-in-siberia-o-vaduva-din-rusia-sustine-ca-sotul-ei-a-fost-ucis-si-mancat-de-prietenii-sai.html

    Raspunde
  44. corina 17 Sep 2013 @ 13:49

    Noi informatii valoroase ies la iveala. Iata ce inseamna sa nu acorzi circumstante atenuante cuiva, fie el si animal…
    Conform testelor, in probele prelevate de la copil nu s-a gasit ADN-ul niciunuia dintre cei sase caini despre care se credea ca l-ar fi ucis!…
    http://www.ele.ro/social/stiri-social/ipoteza-soc-ionut-anghel-nu-a-fost-ucis-de-maidanezi-ci-de-un-caine-de-lupta-28200?utm_source=Esential%20Ele.ro&utm_medium=Newsletter&utm_campaign=2013-09-17
    Intr-adevar, mi-era extrem de greu sa accept ideea unui caine maidanez violent si, mai mult, care sa atace copii, cand ei au o adevarata slabiciune fata de copii. Deunazi treceam prin mijlocul unei haite furioase care il tot latra si alerga pe un intrus (caine, bineinteles…). Eu ma tot invarteam printre ei, iar ei ma ocoleau sistematic; de regula, cainii nu ataca oamenii care nu ii provoaca si nu ii ameninta.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)