Sari la conținut

Câteva despre prima zi de școală

prima-zi-de-scoala

Astăzi a fost deschiderea unui nou an școlar și am tras câteva concluzii. Nush dacă sunt valabile și pentru voi, dar hai sa vă spun ce am constatat eu.

  • Am îmbătrânit – Majoritatea prietenilor mei, cel puțin din ce văd pe facebook, au copii pe care îi duc la școală. Unii pentru prima dată, alții sunt deja la al 2-lea sau al 3-lea an. Îmi aduc aminte destul de clar cum a fost prima mea zi de școală, și parcă nu a trecut așa de mult timp de atunci…
  • Ponta este imbecil – Nu stiu daca mai e vreun copil, chiar si de clasa I, care sa nu stie sa umble pe computer, sa nu aiba telefon cu Internet. (sursa – asta ca justificare că până acum nu au fost în stare să scoată manualele școlare. Adică na, toți în țara asta au tabletă și smartfone. Ei bine bă Ponta, în țara asta sunt o mulțime de părinți care nu au ce le pune pe masă copiilor, sunt o mulțime de copii care trebuie să bată km buni până la o școală, sunt mulți și fără televizor sau chiar fără wc în casă, și noi tu spui că toți au o tabletă? Pe ce lume trăiești bă băiatule?
  • Ne doare în cur de învățământ – știam că începe școala și noi totuși nu am fost capabili nici în acest an să tipărim niște manuale. Pe lângă asta nu am fost capabili nici măcar să punem la dispoziție copiilor niște săli de clasă, deh, nu am avut timp până acum să terminăm cu amenajările.
  • Aș mai avea ce să vă zic… dar bănuiesc că oricum nu contează, și toate mizeriile astea par normale…

Îmi este și teamă de momentul când o să am un copil. Unde o să-l duc la școală? O să mai existe școli oare atunci, o să mai existe sistem de învățământ?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
4 comentarii
  1. Georgi 16 Sep 2014 @ 07:26

    Da, o sa il duci la o scoala privata banuiesc.
    Toti care nu avem copii,ne gandim la asta.Nu esti singurul haha :)

    Raspunde
  2. Dan 16 Sep 2014 @ 09:57

    Autoritatile sunt luate prin surprindere nu numai de ninsorile din decembrie, dar si de inceputul de an scolar din septembrie :(

    Raspunde
  3. gabi 21 Sep 2014 @ 13:58

    Sincer, cand ai intrat ultima data intr-o scoala? Sau cate scoli ai vizitat in ultinii 2 ani, sa zic? Cele mai multe scoli arata bine, ca peste tot, sunt si exceptii. Este pacat ca generalizezi. O sa spui ca sunt facute cu banii parintilor. Si aici se exagereaza foarte, foarte mult in presa. Si in Franta parintii dau o taxa la inceputul anului scolar. In primele 2-4 saptamani ( depinde de clasa) nu se folosesc manuale, se face recapitulare. In scoli exista manualele vechi si abecedarele traditionale ( noi) pt. clasaI. Nu s-au dat pt. ca au asteptat manualele digitale. Esti cel mai grijuliu parinte pe care l-am intalnit, daca iti faci griji ca, pruncul tau, dupa cum am inteles nenăscut inca, nu o sa aibe unde sa invete. Pacat ca ai o parere asa de proasta despre scoala, inteleg ca si tu tot in Romania ai invatat.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)