Sari la conținut

Ce nu-mi place mie la facebook

comentarii-pe-facebook

Mă rog, sunt multe lucruri care poate nu îmi plac, dar nu despre toate vreau să vorbesc. Acum mă refer doar la comentariile posturilor pe care le pun acolo, la share-urile care le dau acolo de pe blog.

Scriu un post, îl promovez și eu pe facebook și în loc ca omul să-mi lase un comentariu pe blog, la postul respectiv, el lasă un comentariu pe facebook. Partea că-mi răspunde mă bucură, că-mi citește blogul iar mă bucură, dar nu înțeleg de ce comentează pe facebook după ce a citit articolul și nu pe blog.

De ce mă deranjează?

Este destul de simplu. Un post pe blog are rolul de a mă ajuta pe mine, că eu în general vorbesc despre problemele mele sau ceea ce îmi place mie, dar mai are rolul de a-i ajuta și pe cei care au aceeași problemă cu mine. Peste un timp mai vine câte unul de pe google direct în postul respectiv și el nu poate să vadă răspunsul primit de mine, pentru că el pur și simplu nu este pe blog, este pe facebook.

În plus, ceea ce este pe facebook se pierde în “negura” feed-ului, peste o vreme rare șanse de a-l mai găsi.

Chiar și eu, dacă vreau să văd ce mi-ați zis la un moment dat, chiar dacă știu că mi-ați dat un răspuns foarte ok și informația îmi este utilă, nu am cum să mai ajung la ea. Este foarte greu să găsești pe facebook ceva postat cu un an în urmă, mai ales atunci când nu știi momentul exact al postării.

Pe când aici pe blog toate lucrurile rămân pentru totdeauna, mă ajută și pe mine și pe toți restul interesați de subiect.

Și atunci mă întreb, de ce nu comentează toată lumea pe blog și preferă să comenteze pe facebook? Este mai ușor? Nu văd de ce, și pe blog se poate comenta cu un cont de facebook dacă totuși nu vrei să-ți bagi adresa de mail.

Știu sigur că-mi sunt citite postările, se vede că nu primesc răspunsuri aiurea, și totuși, omul după ce citește la mine pe blog se întoarce pe facebook și lasă un comentariu. Why?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Gabriel Tudosă 3 Jul 2014 @ 00:28

    Sunt de acord!Comentariile pe blog ne ajuta mai mult decat comentariile de pe facebook :D

    Raspunde
  2. Serb 3 Jul 2014 @ 09:07

    Pentru ca trebuie sa introduc de fiecare data cand vreu sa comentez:
    Nume
    Email
    Site
    Azi am repetat treaba si o sa-ti spun cat de curand daca sa remediat !

    Raspunde
  3. criserb 3 Jul 2014 @ 10:25

    @Serb – toate alea te ajută și pe tine, mai ales că ai site, mai vine un om și pe la tine dacă i se pare interesant ceea ce zici ;)

    Raspunde
  4. maddy 3 Jul 2014 @ 11:04

    daca e sa pornesti o discutie cu schimburi rapide de replici e mai usor sa faci asta pe facebook ca nu sta nimeni sa dea refresh la blog din 2 in 2 minute. daca articolul oricum nu are nici un comentariu si postarea de pe facebook a strans cateva, cine va comenta o va face tot pe faceook, decat sa “vorbeasca” de unul singur pe blog.

    Raspunde
  5. criserb 3 Jul 2014 @ 11:05

    @maddy – este logic ce spui, dar în felul ăsta chiar dacă informațiile sunt utile ele se pierd în timp…

    Raspunde
  6. Petruta 3 Jul 2014 @ 11:09

    Eu am implementat si modulul cu Facebook comments.. si totusi pe Facebook am primit si mesaje ca raspuns la anumite postari. Bucuria dureaza 20 de secunde – e ditamai feeback-ul dar la final articolul ramane fara comentarii pe blog. Pare mai usor sa comentezi din Facebook…daca in urma articolului tau se gaseste si raspunsul, raman datoare :))

    Raspunde
  7. criserb 3 Jul 2014 @ 11:15

    @Petruta – am și eu modulul de comentarii cu facebook, ăla este ok, măcar comentariile rămân la fiecare post. Eu mă refeream la comentariile care nu ajung deloc pe blog, cele care apar în urma share-ului acestui post pe facebook.

    Raspunde
  8. Radu Dumitrescu 3 Jul 2014 @ 11:18

    Salut,

    Uite, e un plugin care îți importă commenturile de pe Facebook în WordPress. Varianta free merge doar pentru pagini, iar varianta pro merge și pentru useri.

    http://wordpress.org/plugins/facebook-comments-importer/

    Raspunde
  9. Ghiocel07 3 Jul 2014 @ 11:20

    După postul scris apare imediat “comentarii Facebook”. Poate omului îi vine mai ușor să scrie imediat acolo în loc sa meargă mai jos la comentarii.

    Raspunde
  10. criserb 3 Jul 2014 @ 11:28

    @Radu Dumitrescu – interesant, nu îl știam, merci frumos.

    @Ghiocel07 – nu la alea mă refer, mă refer la comentariile care apar în urma share-ului pe care îl dau eu acestui post pe facebook. Alea de care zici tu sunt ok, alea rămân aici pe blog.

    Raspunde
  11. maddy 3 Jul 2014 @ 23:19

    @criserb – aproape nimic nu e util mai mult de 5 minute :)

    Raspunde
  12. liadmin 11 Jul 2014 @ 13:40

    Probabil functioneaza cam asa: citit share-ul pe FB, click, citit post pe blog, ajuns la final de post, inchis tab.
    Si cititorul ramane mai departe cu facebook-ul in fata, cu optiunea de comment mai atractiva.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)