Sari la conținut

Cum ar fi sa platesti pentru mancarea lasata in farfurie?

M4034S-4211 Citeam zilele trecute undeva pe net (nu mai stiu unde si nici cine mi-a dat link-ul) ca un intreprinzator din nush ce tara a introdus o taxa pentru mancarea lasata in farfurie. In felul asta omul a sperat ca clientii sa nu isi mai cumpere mancare doar in ideea de a se da mari fata de ceilalti clienti ai localului.

Ma intreb cum ar functiona chestia asta la noi?

De obicei eu iau masa La Subsol, un impinge tava de care sunt foarte multumit iar acolo mancarea este destul de ieftina. Ca sa va faceti o idee cu 10-15 lei se poate manca o ciorba si un felul 2. Mancare gatita, foarte buna.

Sunt acolo o multime de persoane care isi comanda mult mai mult decat pot manca, isi comanda 2-3 feluri de mancare si normal ca nu o pot manca. Doar asa, de fita, ca altfel nu-mi pot explica.

Am mai vazut situatia asta in Turcia cand am fost la un hotel "all inclusive". Acolo tot asa, o parte din grupul de romani cu care am fost, isi umpleau farfuriile pana la refuz, zici ca nu au vazut mancare in viata lor ca deh, era moca. Se aruncau farfurii intregi de mancare pentru ca deh… daca are posibilitatea sa fie taran, romanul nu ezita o clipa.

Ma intreb cum ar reactiona toti acei oameni care ar trebui sa plateasca pentru mancarea lasata in farfurie? Nush cum ar trebui facut cu plata, dar mie mi-ar placea sa existe si la noi asa ceva. Prea sunt multi care isi bat joc de mancare… si e pacat.

Tu cum te-ai simti daca ar trebui sa platesti ceea ce lasi in farfurie?

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
8 comentarii
  1. octavian 19 Sep 2011 @ 22:39

    la cat de mofturos sunt, las mai mereu in farfurie :P
    deci nu vreau taxa asta :)

    Raspunde
  2. pishcotzika 19 Sep 2011 @ 22:50

    idem octavian :)))

    Raspunde
  3. iosup 19 Sep 2011 @ 22:51

    Eu as face o lege pentru asta, iar banii sa fie donati aici: http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14785304

    Raspunde
  4. Mihai 19 Sep 2011 @ 22:58

    Eu mananc tot si de obicei stiu cat sa imi pun in farfurie. Daca e cazul mai fac un refill :P

    Singurele chestii ce le las in blid sunt eventual oasele sau pielitza, sau frunzele de dafin… chestii nemancabile ȘD

    Raspunde
  5. maddy 20 Sep 2011 @ 13:12

    eu una nu las nimic in farfurie, daca ma duc la restaurant ma duc cu scopul de a manca deci mananc totul.
    e stupida ideea de a plati pentru ce lasi in farfurie. platesti o data mancarea, apoi mai platesti jumatate pentru ca nu ai mancat tot? logic ar fi sa primesti tu bani inapoi ca nu ai consumat tot deci returnezi ceva. LOL stupid. din moment ce am platit produsul/serviciul e treaba mea ce fac cu el, ca`l arunc, ca`l folosesc/mananc, ca`l risipesc/dau/etc.

    Raspunde
  6. AndreaS 20 Sep 2011 @ 15:36

    pentru mine a lasa mancare in farfurie insemna…ca nu mi-a placut sau ca a fost portia prea mare…dar oricum as lua-o am platit pentru serviciul respectiv. In alta ordine de idei cred ca este necesar sa regandim felul in care cumparam si consumam. Unii arunca mancare -iar altii nu au ce pune pe masa copiilor. Atunci cand arunci mancare gandeste-te ca arunci bani…bani pe care ii puteai economisii si dona pentru copii saraci din Africa.

    Raspunde
  7. dan 24 Sep 2011 @ 02:27

    Daca nu-ti place mancarea, din diferite motive (e prost gatita, ingredientele sunt vechi), atunci mai platesti si taxa?

    Eram intr-o alimentara si aud vanzatoarele zicand “s-au stricat rosiile! iar trebuie sa le dam la pizzerie”. Da, multe localuri cumpara ingrediente semi-alterate sau ieftine (bulk), de aia e mancarea la restaurant destul de ieftina la noi.

    Neamtzu nu-si permite de exemplu sa manance asa des in oras, doar la evenimente.

    Oricum tendinta generala e sa se tot apara taxe. Asta-i directia lumii…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)