Sari la conținut

Cum comunic cu cei care folosesc Waze?

Screenshot_2014-07-09-10-54-12 Folosesc zilnic Waze (ceea ce vă recomand și vouă) și totuși zilele trecute am dat de o chestie la care nu i-am găsit o rezolvare.

Mă îndreptam de la București spre Focșani și pe drum primesc mesajul alăturat de la un alt utilizator. Vă dați seama că puteam să-i răspund, ba chiar aveam și să-i menționez unde sunt niște radare, problema este că nu am știut cum.

Am tot încercat, am apăsat în toate părțile ecranului, ba sus, ba jos, ba în stânga, ba în dreapta și nimic. Nu am găsit un loc de unde să-o pot răspunde omului.

Ori nu știu eu cum, ori nu se poate să răspunzi la mesaje. Un lucru destul de ciudat de vreme ce poți să primești mesaje, poți să trimiți mesaje, dar nu poți să dai un amărât de reply.

So, vă pricepeți să mă lămuriți și pe mine?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
5 comentarii
  1. guma_turbo 9 Jul 2014 @ 17:19

    Nici eu nu am reusit sa raspund. M-am trezit si eu odata cu o astfel de intrebare pe drum. Poate fac ei niste teste si le trimit aleator?

    Raspunde
  2. criserb 9 Jul 2014 @ 17:51

    @guma_turbo – nu știu cum este că eu de exemplu pot să îi scriu unui prieten, îl iau din listă și îi scriu, dar dacă primesc un mesaj habar nu am cum aș putea să răspund.

    Raspunde
  3. Gervil 9 Jul 2014 @ 17:52

    Din ce-am vazut, ca sa dai un astfel de mesaj, trebuie sa-l iei de pe harta. Sa-i dai tap si sa-i trimiti de-acolo mesaj. Probabil asa te-a abordat el. Am vazut ca mai merge dat mesaj celor din lista de prieteni… Nu m-am intalnit cu situatia ta, e posibil sa le fi scapat scenariul asta dezvoltatorilor :)

    Raspunde
  4. Gervil 9 Jul 2014 @ 17:55
    Raspunde
  5. Paul Dorneanu (spookyx pe waze) 9 Jul 2014 @ 18:31

    Salutare.

    Da, e o problemă veche și nerezolvată așa cum zicea Gervil.

    Din păcate Waze a decis ca în continuare să nu permită să transforme Waze într-un fel de comunicator… nu înțeleg nici eu decizia, deși folosesc Waze încă din 2009.

    Există 2 tipuri de mesaje care se transmit în Waze, de la un utilizator la altul:
    1) Mesaje publice pe hartă (chat)… în interfața din română apare Chaturi Hartă. Acestea sunt publice și pot fi vizualizate de oricine pentru că în momentul în care ai ales să faci acest lucru, apare un pin pe hartă, ca și cum ai trimite un alt raport. Există 2 posibilități:
    a) fie vezi un utilizator și trimiți un chat pe hartă și pinul va apărea pe locația acelui utilizator
    b) fie dai direct Chat pe Hartă și pinul cu chatul apare unde te afli tu la acel moment.
    la punctul a) problme e că trebuie să vezi utilzatorul pe hartă.
    Din cauza măsurilor de intimitate (privacy) Waze nu mai afișează toți utilizatorii (s-ar umple harta cu ei) și îi afișează aleator, la întâmplare și ei apar și dispar pe măsură ce se mișcă harta.
    În oricare din aceste situații, oricând te poți întoarce unde a rămas pin-ul pe hartă cu chat-ul și dai de acolo comentariu să răspunzi. Uneori ai să mai vezi discuții întregi, mai ales dacă se stă undeva într-o coadă pe autostradă de exemplu.

    2) Vezi un utilizator pe hartă și îl atingi și îi dai mesaj privat. Mesajul privat apare ca o notificare pe ecran cu posibilitatea de a răspunde… dar dacă într-un interval de timp de X secunde nu ai răspuns dispare notificare și posibilitatea de a-i mai răspunde. Atenție: această notificare apare doar în momentul când tu staționezi. Dacă ești în mișcare, mesajul va apărea abia la oprire. Dacă după 3 secunde de la staționare și apariția mesajului te-ai pus din nou în mișcare, el dispare… Prin alte cuvinte trebuie să fii pe fază să îi poți răspunde.

    În viitor, undeva pe la versiunea 4 a aplicației ni s-a comunicat că va exista o îmbunătățire a comunicării… dar momentan nu se poate da răspuns pentru că așa a fost gândită aplicația. WAD (Works As Designed).

    PS: Fiți pe fază că în 1-2 săptămâni apare 3.8.1 cu multe probleme rezolvate, inclusiv că nu vorbește instrucțiunile complete la sensurile giratorii (o problemă cauzată de TTS, dar care afectează toate limbile).

    Apropo, vă place vocea Gabriela? :)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)