Sari la conținut

Voi cum va curatati ochelarii?

cleaning-eyeglassDe vreo 6 luni mi-am pus ochelari. M-am obisnuit cu ei, nu s-au rupt, nu i-am spart, n-am avut nici un incident neplacut cu ei. Cea mai mare problema a mea e curatatul lor. Nu ma pricep prea bine. Am descoperit ca o metoda buna este sa ii speli cu sapun, dar ca sa-i sterg nu ma pricep. De fiecare data las niste urme. Nu mari, dar eu le vad si ma enerveaza.

Metoda care imi place cel mai mult e sa-i usuc cu uscatorul de par. In doua minute sunt uscati si impecabili. Atunci chiar nu mai au nici o urma, nici o scama. Dar metoda asta e destul de anevoioasa. Daca as avea un uscator de par, d’ala ca la hotel, prins pe peretele din baie ar mai merge, dar asa… sa-l scot de fiecare data imi e cam lene. Recunosc.

So, va intreb pe voi, astia care purtati ochelari de mai mult timp ca mine. Cum ii curat, cum ii spal, cum ii sterg? Ce metoda folositi voi?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. Alina 3 Dec 2011 @ 22:32

    Cu servetelele speciale pentru ochelari???

    Raspunde
  2. annuska 3 Dec 2011 @ 23:08

    Eu nu inteleg de ce e asa greu, e nevoie de rabdare; ii stergi cu batistuta speciala pt ochelari dupa ce ii speli si gata. Daca nu, servetelele pt ochelari sunt la fel de bune. Nu stiu daca e bine sa dai cu uscatorul ca se pot dilata ramele de la caldura. Cea mai simpla metoda: da-i prietenei tale sa ti-i stearga :) eu sunt responsabila cu treaba asta la noi in casa :p

    Raspunde
  3. Vasiliu 3 Dec 2011 @ 23:08

    Si eu port de mai mult timp ochelari si am aceiasi problema.Am constatat ca ochelarii cu lentile de sticla,care sunt mai grei si lentilele se pot sparge mai usor,sunt mai usor de spalat,cele de plastis sunt mai usoare ,dar se murdaresc si de la respiratie.
    In fine! eu ii spal cu sapun,la jet de apa fierbinte,asa se usuca mult mai repede sii sterg cu servetel,la locul unde mai vad pete.

    Raspunde
  4. annuska 3 Dec 2011 @ 23:19

    Tip: servetelele se gasesc langa casa la Carrefour sau prin benzinarii. Sunt intr-o cutiuta albastra.

    Raspunde
  5. Iulian 4 Dec 2011 @ 08:51

    Servetelele alea nu stiu cum puteti sa le folositi, lasa niste urme de zici ca ai trecut cu masina prin noroi. Eu ii spal cu apa si sapun, si apoi cu un servetel uscat. Atentie, niciodata sa nu ii stergi pe uscat, adica doar cu un servetel uscat sau cu acea laveta speciala.

    Raspunde
  6. SIP 4 Dec 2011 @ 09:45

    Problema ta o constituie ochelarii, sunt prea firavi… normal ca sunt greu de sters !
    Schimba-i !

    Raspunde
  7. Valentin 4 Dec 2011 @ 10:08

    Eu cand sunt foarte murdari ai spal cu sapun ,apoi las apa sa curga cu un jet mic si uniform, si trec cu lentilele drepte prin jet foarte lent pana nu mai ramane nicio picatura de apa pe lentile ,e cel mai bine asa pentru ca nu sterg lentila cu nimic, apoi cu prosopul sterg picaturile in exces de pe langa lentile si de pe rame.Incerca si tu ,doar sa nu fie zgariata lentile pentru ca atunci o sa ramana picaturi mici acolo.

    Raspunde
  8. jules 4 Dec 2011 @ 10:13

    Cristi, apa cu sapun lichid, dupa care ii agiti putin prin aer si nu mai ramine nici o urma.
    Chiar si cu pielea aia speciala chipurile tot vei avea urme pe lentile.
    Cel mai bine e sa ii speli fara sa ii atingi prea mult. In timp vor deveni deranjante zgirieturile.

    Asa ca baga doar apa cu sapun si gata. E cel mai corect.

    Raspunde
  9. Mihai Baboi 4 Dec 2011 @ 10:15

    Sfat pentru cei care folosesc lentile din sticla organica (plastic). Servetelele pentru ochelari (sau orice pe baza de alcool) vor matui lentilele in timp. Eu ii sterg cu carpa speciala. Cand sunt prea murdari, ii spal si indepartez surplusul de apa cu un prosop moale. Dupa aceea folosesc carpa.

    Raspunde
  10. Alexandru Savu 4 Dec 2011 @ 13:59

    Eu am ochelari din plastic și-i șterg doar cu șervețele de ochelari și nu am probleme.
    Se șterg ok, nu lasă urme și nici nu s-au mătuit.

    Șervețelele le iau de la cora.

    Raspunde
  11. criserb 4 Dec 2011 @ 14:23

    Deci tre’ sa incerc si eu niste servetele d’astea. Pana acum n-am folosit asa ceva. Nu stiu de ce, dar nu prea aveam incredere in ele…

    Raspunde
  12. Ghiocel07 4 Dec 2011 @ 15:29

    Eu aburesc lentila si o sterg cu servetel (batista) sau prosop de hartie. Daca este prea murdara o spal cu spirt si sterg la fel. Si am ochelari de ceva ani……

    Raspunde
  13. Marius 4 Dec 2011 @ 15:59

    Eu ii sterg cu laveta de la tv,monitor samsung, sterge mult mai bine ca orice servetel special

    Raspunde
  14. liana 4 Dec 2011 @ 18:13

    Lavete speciale de la magazinele cu ochelari ( tip piele de caprioara )…sunt fine si foarte bune.Servetelele umede speciale sunt bune si astea, tre un pic de rabdare.
    Eu imi sterg ochelarii de mai multe ori pe zi, nu pricep tu-i speli cu apa si sapun de 7-8ori pe zi ???daca nu-i lasi sa se imputa nu e nevoie de apa si sapun.
    Eu am doua perechi in mometul asta , una de vreo 6 ani , alta de vreo 3.Nu au absolut nicio zgarietura sau matuire ( lentilele sunt din plastic , evident , dar de buna calitate , au costat in jur de 15 mil perechea ).

    Raspunde
  15. jules 4 Dec 2011 @ 21:55

    WTF ? 15 mil o pereche de ochelari ?
    Lentile de calitate si rezistente la zgirieturi pe bune ( s-a pus omul cu picoarele pe o lentila si nu avea nimic ) se gasesc si la preturi umane.
    Dar na, gusturile nu se discuta.

    Raspunde
  16. Denisa 4 Dec 2011 @ 22:19

    Spălaţi cu săpun lichid şi apă caldă, şterşi cu prosop curat din bumbac, nu plastic plus ceva bumbac.
    Şerveţelele speciale nu m-au impresionat. Îi curăţă bine când îi murdăreşti şi nu eşti acasă, dar tot n-am răbdare să se usuce şi-i şterg cu tricoul – deci n-am făcut nimic.
    De cele mai multe ori, îi şterg cu ce-am la îndemână. De exemplu, tricoul sau bluza, că eu port mai tot timpul bumbac.
    Cel mai fain se curăţă cu tricourile din poliamidă, un material foarte fain, care se mulează mişto şi pe piele. Dar după câteva zeci de spălări, se buleşte materialul şi începe să se lărgească şi scămoşeze, iar pe ochelari rămân urme ca de grăsime.

    Raspunde
  17. tigara electronica 5 Dec 2011 @ 10:37

    servetele speciale pt ochelari,works like a charm!!

    Raspunde
  18. [email protected] 19 Aug 2014 @ 00:44

    foloseste servetele uscate si fine(sa nu fie aspre ca sa nu zgaraie lentilele).Abureste-ti lentilele cu respiratia(fiind mai concentrat aerul cald si in mod lent sa expiri).Stergi in cercuri cu o mana blanda(nu apesi tare pe lentile)asta in cazul in care nu ai alte lucruri la indemana.De asemenea poti folosi spirt ii stergi un pic si faci ce am sugerat eu mai sus.

    Raspunde
  19. bvb 19 Aug 2014 @ 21:10

    @SIP – Sunt noi

    Raspunde
  20. Marius 24 Feb 2016 @ 21:05

    Obligatoriu:
    Apa calduta – daca e rece nu e bine. Daca e fierbinte nu e bine.
    Detergent de vase al mai slab, care nu prea spala vasele bine. Daca e prea tare, ataca.

    Intai, clatesti cu apa lentilele fara sa pui mana pe ele, lasi sa se duca orice fir, praf care ar putea zgaria prin frecare.
    Doi, o picatura de detergent pe fiecare lentila.
    Trei, speli lentilele cu mana.
    Patru, clatesti bine sa nu ramana detergent.
    Cinci, Stergi cu orice hartie de bucatarie sau hartie higienica. Nu zgarie. Doar sa nu atingi cu muchia ca atunci da, zgarie.
    Stergerea se face incet, mai mult tamponat si mai mereu cu partea uscata.

    Port ochelari de 25 de ani si nu sunt zgariati chit ca sunt de plastic sau de sticla.

    Cand ii dai jos, cel mai bun loc de pastrare este sub pat. Nu risti sa pice de pe masa sau noptiera sau sa ii calci, rupi. Tot timpul sa stea deschisi cu bratele deschise si nu pe lentila ci pe rama.
    Niciodata ochelarii nu se pun pe lentila deci, cel mai sigur este sa ii ti deschisi mereu. Rar ai nevoie sa-i pliezi.

    Raspunde
  21. iunia teodoru 27 Apr 2016 @ 02:22

    Am lentile japoneze din plastic – ce compoziție au, nu e specificat – iar rama e tot din plastic. Am citit că nu e voie sp se ude ramele că se deteriorează rapid. Lentilele sunt veșnic murdare deși nu le ating, orice cârpă batistă folosesc lasă urme și privesc prin ceață.
    Din nefericire am multiplă sensibilitate chimică și am manifestare alergică iritarea pielii feței pe nas și obraji unde ochelarii ating f ușor fața. Ce pot face?
    mulțumiri

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)