Sari la conținut

Cum e cu ofertele astea pentru scoala?

emag-incepere-an-scolar

Primesc un mail cu oferte pentru inceperea noului an scolar de la emag. Ma uit ca in fiecare dimineata sa vad ce au nou si ce au la reducere ca deh… poate am nevoie de ceva :)

Ce nu pricep insa din mailul respectiv, cu toate ca preturile sunt ok, ce e pentru scoala?

Aveti aici newsletter-ul primit.

Sunt cateva chestii, care cu toate ca au pret bun, nu sunt pentru pustii care incep scoala.

De exemplu:

Pai ce sa faca pustiul cu ele? Sa mearga la scoala cu smartphone-ul, cu ultrabook-ul sau cu tableta?

Sunt chestii care ar trebui sa le recomandam totusi unor altor categorii de oameni, poate la o alta varsta.

Daca o firma incurajeaza pustii sa-si cumpere aceste lucruri e nasol. Inteleg ca e vorba de bani, e o afacere dar hai sa ne oprim la un moment dat si sa ne dam seama ca pustii n-au nevoie de tableta sau de ultimul model de smartphone.

Stiu ca lucrurile au evoluat, nu mai sunt ca acum 20 de ani, dar ultimele examene de bac ne-au invatat ca ultimele generatii nu prea mai fac scoala si, poate, tot acest progres are un cuvant de spus in procesul de invatamant.

Acum nu mai stim sa citim o carte pentru ca exista google iar informatia o gasim mai usor. Nu mai iesim la un teatru pentru ca acum exista filmele 3D si na… e mai cool la un 3D decat la o banala piesa de teatru.

Oare tinerii mai stiu ce inseamna telefonul fix? Mai stiu ce inseamna hai sa ne intalnim la o anumita ora, ora care trebuie respectata ,pentru ca atunci nu era telefon sa sunam de pe drum "hai sa ne vedem altundeva".

Sa nu ma intelegeti gresit, imi place progresul, dar ceva nu-i ok, El nu trebuie totusi sa inlocuiasca lucrurile clasice, chestiile de bun simt, iar cartile nu ar trebui sa lipseasca din geanta unui elev.

Dar na, in curand o sa-i vedem pe copii la scoala direct cu tablela, nu o sa mai stie unul sa scrie de mana pentru ca se pare ca nu mai are sens. O sa ne bucuram peste ani de zile cand o sa-i vedem ca scriu asa cum scriu acum, cu k in loc de c si cu multe cuvinte prescurtate, pentru ca prevad ca in viitor nu o sa-i mai vedem scriind deloc. Cu pixul.

So imi spuneti si mie ce este potrivit pentru scoala in oferta emag-ului?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. Liviu 21 Aug 2012 @ 16:30

    Cred că era link-ul din newsletter greșit… probabil că ar fi trebuit să ducă aici http://www.emag.ro/cmp/back-to-school/?emagi_click_id=edaaa05b183ed32c7f5ccda6c1a1976c&ref=afs

    Raspunde
  2. Darius 21 Aug 2012 @ 16:35

    Nici linkurile catre produse nu merg. :)

    Raspunde
  3. criserb 21 Aug 2012 @ 16:36

    @Liviu – am gresit eu, asa e… am corectat acum. Uite si aici linkul corect http://bit.ly/OLTnsd

    Raspunde
  4. dujardin 21 Aug 2012 @ 16:38

    La cat de dependenti sunt copiii de tehnologie in ziua de azi, nu m-ar mira sa ii vad din scoala generala cu tablete.

    Raspunde
  5. Liviu 21 Aug 2012 @ 16:42

    Ahaaa! Așa da! Chiar mă gândeam să-i iau fetei un Galaxy S2 că tot intră în clasa I și o să-i trebuiască maxim! :D Eventual în tandem cu un DSLR…

    Nefericită asociere de produse cu numele și scopul promoției :)

    Raspunde
  6. irina 21 Aug 2012 @ 16:47

    cica din clasa a 5-a, profesorii ii obliga sa-si faca referatele pe computer, cu ajutorul internetului…

    Raspunde
  7. criserb 21 Aug 2012 @ 16:56

    @irina – buna treaba. Nici profesorii nu mai sunt cum erau :( Cei buni si-au bagat ceva in el invatamant, din banii ce-i iau nu pot sa traiasca nici ei.

    Sunt totusi curios, cum isi fac referatele cei care nu au net?

    Raspunde
  8. Flutur Adrian 21 Aug 2012 @ 17:09

    “Scoala” poate insemna si facultate, deci sunt destul de folositoare pentru scoala produsele de acolo.

    Raspunde
  9. criserb 21 Aug 2012 @ 17:23

    @Flutur Adrian – de acord, dar atunci nu pui o poza cu un copil de clasa 1 (vezi sus) pentru ca ala nu sugereaza facultate ;)

    Raspunde
  10. Ciupercutza 21 Aug 2012 @ 17:25

    Foarte multi copii de scoala primara au telefoane mobile. In principiu ca sa poata fi sunati de parinti/bunici. Acum asta nu inseamna ca trebuie sa-i iei copilului un iphone 4S (nu de alta, dar devine tinta hotilor :) ), dar un telefon model mai simplu si cu un prepay in el, au cam din clasa a 2-a.
    Tablete au si mai multi, inca de la varste fragede. Stiu, pentru noi pare ciudat – nepoata-mea de 8 ani se joaca pe iPad cam de cand a aparut, iar eu nu mi-l permit inca :D
    Chestia asta cu temele facute direct pe calculator (in speta referate sau chestii mai speciale) este valabila in scolile din Bucuresti, unde copiii au cam toti acces la net (iar cei care nu au se duc pe la alti colegi – trust me, se descurca :) ) Altfel, exista manuale si caiete inca, n-au disparut de tot :)

    Acum eu nu stiu daca atata tehnologie face bine, dar cu siguranta ea a patruns in randul scolarilor de cativa ani buni. SI sa vezi ce usor se descurca cu gadget-urile! Eu nu ma pricep atat de bine ca o scolarita de clasa 5-a :))

    PS: stiu pe cineva care a lucrat intr- scoala privata. Sa vezi acolo expozitie de iphonuri :D

    Raspunde
  11. criserb 22 Aug 2012 @ 11:42

    Dupa cum ziceam, se pare ca ieri au cam gresit newsletterul ca azi am primit unul chiar cu oferte pentru scoala si aceeasi imagine cu copilul :)

    @Ciupercutza – Sunt de acord cu faptul ca trebuie sa aiba si ei un telefon, dar un telefon primitiv pe care pot sa fie sunati de catre parinti si eventual sa sune si ei. Nu trebuie sa aiba un smartphone pentru ca in primul rand, asa cum ai zis si tu devine tinta hotilor si ca i-l fura e ok, dar ii mai da si una in cap copilului…

    Cat despre tablete, stiu si eu ca au multi, dar oare e ok? Invata chestii cu ajutorul lor, dar sunt unii care isi petrec prea mult timp in fata lor si nu cred ca e ok mai ales de la varste fragede. Isi strica ochii si nu socializeaza cum socializam noi. Noi eram in fata blocului si aveam o gramanda de prieteni cu care ne jucam de dimineata pana seara, in ziua de azi vad ca nu prea se mai poarta asta, acum totul se desfasoara online.

    Raspunde
  12. Stângaciu George-Răzvan 24 Aug 2012 @ 09:53

    Se potrivesc copiilor doar ghiozdanele date cadou la unele produse. Va veni şi acea perioadă când da, copilul va avea smartphone în primele clase primare. Ei deja ştiu să lucreze cum nu o fac părinţii lor. Greşeala lor. E deprimant să-i prinzi numai pe Facebook, în loc să joace de v-aţi ascunselea şi să meargă la furat.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)