Sari la conținut

M-am apucat sa tin evidenta cheltuielilor

expense_manager_iconIn ultimul timp imi dau seama ca banii se duc foarte repede, pe habar nu am ce. Asa ca am tot incercat sa tin o evidenta a cheltuielilor pe calculator, in excel. Facusem un excel destul de misto, cu categorii, cu tot ceea ce trebuie, si la sfarsitul lunii imi era destul de clar pe ce dau banii. Dar din pacate calculatorul nu era cu mine tot timpul si trebuia sa tin minte pana acasa cheltuielile si na, la un moment dat mi s-a luat. Ba uitam, ba nu mai aveam chef si am renuntat.

Acum in schimb m-am apucat sa caut pe net o aplicatie pentru android care sa faca acest lucru si, spre surprinderea mea, am gasit una destul de buna.

Ii zice Expensive Manager si poate fi downloadata gratuit din Androit Market.

Cum telefonul il am la mine tot timpul (cu exceptia cazurilor cand il uit acasa) imi e foarte usor sa imi introduc cheltuielile in el pe masura ce le fac. Nu dureaza mult, practic eu trebue sa introduc suma si pe ce am dat banii. In 20 de secunde se rezolva.

N-am apucat sa o testez inca prea mult dar pot sa va zic ca imi place foarte mult aplicatia. Pana acum nu prea am ce sa ii reprosez.

Face exact ceea ce trebuie sa faca iar acum pot sa vad exact pe ce mi-am cheltuit fiecare leu. Vad cat ma costa mancarea, cat ma costa tigarile, cat sunt cheltuielile cu casa, etc.

Partea buna la aplicatia asta, fata de altele testate, e ca poti sa-ti traduci categoriile de produse in romana. Mie imi place mai mult sa o folosesc asa chiar daca engleza nu imi este straina.

Mai jos aveti cateva screenshoturi ca sa va faceti o idee:

ss-480-0-12ss-480-1-12ss-480-2-11ss-480-3-11ss-480-4-11ss-480-5-10ss-480-6-10ss-480-7-11

So, daca aveti nevoie de o aplicatie care sa va ajute in evidenta cheltuielilor voastre cred ca aceasta este una destul de buna.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
9 comentarii
  1. AndreaS 8 Oct 2011 @ 15:43

    si eu tin o evidenta clara a veniturilor si cheltuielilor noastre. Poate e defect profesional ;) dar eu cred ca te ajuta foarte si cheltuiesti mult mai constient. Eu am sus veniturile…apoi cheltuielile fixe si apoi cheltuieli ocazionale. Imi amintesc ca in prima luna am ramas uimita cand am vazut ce cheltuili fixe avem. Eu strang bonurile in portmoneu si apoi le arunc intr-o cutie langa pc.cand am timp-chef…le trec in tabel.
    Tocmai teme de genul acesta abordeaza doua carti ale lui Dirk Müller- un tip cunoscut in lume ca “mister Dax”- “fatada bursei din Frankfurt. In prima Crashkurs” abordeaza economia mondiala pe intelesul tuturor…iar in a doua “cashkurs” iti da o lectie de finante personale. Cartile acestea doua sunt o investitie…as vrea sa-ti aud parerea dupa ce le-ai citit ;)- A doua cred ca inca nu este tradus ala voi…dar vine cu siguranta ;)

    Raspunde
  2. Ramona 8 Oct 2011 @ 21:29

    ai observat cati bani se duc de prostii si lucruri inutile?:)

    Raspunde
  3. criserb 9 Oct 2011 @ 01:00

    @Ramona – Mult :) dar na, astea sunt micile placeri ale vietii

    Raspunde
  4. marius 10 Oct 2011 @ 16:18

    Am tot incercat diverse aplicatii de genul lui Expensive Manager dar m-i se pareau prea complexe pentru ce aveam eu nevoie. Vroiam ceva sa se incarce repede sa pot nota repede, save si gata. Asa ca am gasit “Spreadsheet”, un excel wannabe :) pentru smartphone-ul meu care e excelent: se incarca repede, salveaza xls-uri direct, am un template din care imi creez in fiecare luna un “blank” si sunt f multumit. Dar cel mai multumit sunt ca am un overview f bun al cheltuielilor si spre suprinderea mea chiar “da roade” :D

    Raspunde
  5. criserb 10 Oct 2011 @ 17:00

    Una simpla asa cum zici tu e Money Tracker, face exact ceea ce vrei tu si cred ca e destul de rapida. Bagi suma si cheltuiala si dai save. Atat.

    Raspunde
  6. elena 25 Sep 2012 @ 15:45

    exact asta cautam si eu :D

    Raspunde
  7. criserb 25 Sep 2012 @ 16:03

    @elena – este foarte buna, acum depinde si cat timp vrei sa o folosesti. Eu am folosit-o vreo 6 luni dupa care m-am lasat :(

    Raspunde
  8. Steffy 3 Dec 2012 @ 16:54

    Poate incercati si http://www.topspender.net.
    Are mult mai multe grafice care iti permit sa analizezi mai bine pe ce cheltui banii.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)