Sari la conținut

Cum scapam de cainii agresivi?

caini

Bun, iar deschid subiectul asta. Nu este o placere pentru mine, asa cum nu este o placere sa alerg in fiecare seara prin fata blocului.

Sa va povestesc.

De vreo saptamana am o haita de caini in fata blocului si de cate ori vin spre casa, dupa ce s-a intunecat, sunt alergat de caini. In prima faza am crezut ca au ceva personal cu mine. M-am linistit, nu au :)

Vad de pe geam cum alearga pe oricine trece pe acolo, fie ca este copil, adult sau batran. I-am vazut muscand chiar din masinile (da, nu glumesc) ce trec pe strada. Cu alea din parcare se pare ca nu au nimic :)

Am zis sa scap de ei. Cum nimeni din zona n-am vazut sa faca ceva (n-am vazut eu, poate chiar fac) am luat astazi calea legii si am sunat la Autoritatea pentru supravegherea si protectia animalelor, mai pe scurt ASPA.

La capatul firului o doamna amabila si-a notat problema mea si mi-a promis ca problema o sa se rezolve. Asa mi-a zis, asa va zic si eu.

Totusi nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa de usor.

Pe net, pe o multime de formuri am vazut ca lucrurile astea nu se intampla si ca sunt pur teoretice.

Daca o sa scap de caini sau nu, o sa vedem si o sa va tin la curent.

Pana atunci vreau sa stiu daca mai sunt pe aici persoane care au procedat asa, si daca problema lor a fost rezolvata.

Mai exista si alta metoda? Pot sa sun si la ceva ONG-uri sa ma ajute in aceasta problema sau ASPA este singura institutie care se ocupa cu asa ceva?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
22 comentarii
  1. raul 30 Jan 2013 @ 16:20

    la mine la bloc erau cativa dulai care au sarit pe o cucoana. am intrat cu masina in ei si mi au atacat o :))

    pana nu am coborat sa ii fugaresc nu se lasau.

    Raspunde
  2. Dan 30 Jan 2013 @ 16:26

    Daca stai dupa ONG-uri si alte asociatii ramai fara pantaloni, asta cu noroc :)

    Eu i-as otravi.

    Raspunde
  3. Alex B 30 Jan 2013 @ 16:28

    Sigur or sa faca ceva :))
    Salam si ceva otrava si ai rezolvat :))
    Si acum sa inceapa nebunia si sa imi sara aparatorii cainilor fara stapan si agresivi in cap.
    P.S. Si mie imi plac cainii, am chiar un Bobita langa bloc la mine, dar nu este agrsiv, ah’ mai latra el ca prostul la rotile masinilor, dar cam atat..

    Raspunde
  4. criserb 30 Jan 2013 @ 16:37

    @raul – am zis sa o iau pe calea “legala”. Banuiesc ca asta este rolul acestori institutii, nu? :) Cat despre otrava nu este ok, e posibil sa otravesti cainele unui om care nu are nicio vina ca sunt aia agresivi pe strada. Sa nu mai vorbim de copii…

    Raspunde
  5. raul 30 Jan 2013 @ 16:56

    pai copii ar trebui educati sa nu manance salam de pe jos, zic si eu.

    ONGurile nu ajuta. ele doar cer bani.

    ASPA insa din cate am auzit isi face treaba. mai greu, dar nah stii cum e. bugetari, oameni putini, plangeri multe.

    Raspunde
  6. Sher 30 Jan 2013 @ 17:00

    Mda, isi au si ei partea lor de distractie, asa cum si vanatorii nostrii impusca animale nevinovate.
    In alta ordine de idei, eu nu am fost muscat sau atacat de niciun caine cu care am ‘vorbit’ in prealabil…

    Raspunde
  7. maddy 30 Jan 2013 @ 18:13

    incearca sa`i lovesti cu masina >:)

    Raspunde
  8. criserb 30 Jan 2013 @ 21:17

    @maddy – eu ziceam sa fiu civilizat si tu ma sfatuiesti la d’astea? :P

    Raspunde
  9. R 30 Jan 2013 @ 23:04

    Râdeam nu demult de Piedone, care se lăuda în plină campanie cum că a gasit el soluția câinilor vagabonzi și îi va curăța, binențeles, în mandatul următor.

    Cum în drumul meu spre tramvai treceam mereu pe lângă banner-ul de campanie, mă gândeam amuzându-mă, că soluția probabil era să ii pună pe grătar la pretrecerea din seara realegerii.

    Ulterior a ținut să o mai schimbe:

    “Totusi, chiar daca Primaria Sectorului 4 nu are nici un fel de atributii in aceasta problema, asta nu inseamna ca m-am spalat pe maini. Toate sesizarile dumneavoastra sunt transmise catre Administratia pentru Surpavegherea Animalelor din cadrul Primariei Generale, iar eu caut in continuare solutii, pentru ca stiu ca aceasta este una dintre principalele probleme atat in sectorul nostru, cat si in tot restul Bucurestiului””

    Dacă soluționezi ceva cu ASPA, tare aș vrea să mă curețe și pe mine de cei 16 câini aciuați în jurul blocului din care aproape că îl zăresc pe Piedone ăsta la birou.

    Raspunde
  10. maddy 31 Jan 2013 @ 08:11

    ah, civilizat. reformulez: sa`i lovesti [strong]usor[/strong] cu masina ca sa nu`ti strici spoilerul si ca sa ii sperii doar, nu sa ii faci tocanita.

    si la modul serios, am observat ca la caini le e frica de sunete si lumini, am speriat un caine blocand si deblocand masina de la telecomanda. claxoneaza si da`le blituri pana pleaca din calea ta, incearca sa parchezi masina in poarta blocului ca sa n`ai mult de mers pe jos.

    Raspunde
  11. Dan 31 Jan 2013 @ 08:20

    @maddy: da, exact in poarta blocului

    Raspunde
  12. maddy 31 Jan 2013 @ 08:38

    stau la casa asa ca am poarta, am zis din obisnuinta asa. Criserb probabil nu ca are probleme in a intelege ce am vrut sa zic.

    Raspunde
  13. Dan 31 Jan 2013 @ 08:42

    Pai atunci incerc sa inteleg si eu :)
    Dar nu suport masinile parcate in asa fel incat sa nu poti trece de ele.

    Raspunde
  14. Razvan Sbirn 31 Jan 2013 @ 09:17

    Incearca sa le dai de mancare. Ori ai noroc si te vei “intelege” cu ei,ori…hamburger scrie pe tine.

    Raspunde
  15. maddy 31 Jan 2013 @ 10:08

    daca ii hranesti contribui la problema.
    cainele isi intareste convingerea ca ala e teritoriul lui si poate nu va mai fi agresiv cu tine dar va fi cu alti oameni si de fiecare data cand vei aparea toata haita te va urma sperand sa le mai dai ceva de mancare.
    de aia au ajuns acolo si sunt asa, pentru ca cineva i`a tot hranit.

    Raspunde
  16. Razvan Sbirn 31 Jan 2013 @ 10:43

    @maddy Era in spirit de gluma, pentru ca in Brasov nu stiu ce s-a intamplat dar nu prea mai vezi caini pe strazi. Acum vorbind serios , daca autoritatile nu fac nimic e putin cam rau. Am vazut ca se sperie de electrosoc. Nu trebuie sa-i atingi, doar sa auda zgomotul ala.

    Raspunde
  17. maddy 31 Jan 2013 @ 11:10

    hmm sper ca ceea ce s`a inatamplat in brasov sa se intample si in arad cat de curand :) nu mi`am dat seama ca`i gluma, de aia am raspuns serios.

    Raspunde
  18. Dorin 31 Jan 2013 @ 12:37

    Eu era sa fiu muscat pe Cantemir, in plina zi, in plin bulevard de un caine din ala aciuat pe langa o scara de bloc. N-a sarit nimeni sa ma ajute, babele care erau ocupate cu aprovizionarea respectivelor patrupede imi repetau obsesiv “stai linistit, nu musca”, in timp ce eu nu mai stiam cum sa scap de el…

    Raspunde
  19. Simina 31 Jan 2013 @ 13:17

    Parca intr-un timp s-a mai redus din numarul maidanezilor. Dar de vreo 2 luni incoace iar sunt peste tot de gasit si ma apuca groaza. Ador cainii si imi doresc mult unul, dar de maidanezi mi-e tare frica. Mai ales cand vad o haita de 4-5 caini apropindu-se de mine. Sa ne tii la curent daca masura ta a ajutat in vreun fel. :)

    Raspunde
  20. Dan 31 Jan 2013 @ 14:09

    Maidanezii nu se reduc, sunt pur si simplu mutati dintr-o parte in alta.
    Se strang prea multi in Rahova? Se trezeste in cele din urma un locatar de pe acolo sa ii ia in masina si sa ii mute in Militari. De unde peste cateva saptamani, altcineva ii ia si ii muta in Colentina. Si tot asa.
    Probabil ca asta e modul prin care te-ai pricopsit si tu cu haita de caini in fata blocului.
    Sunt si eu curios de ce va rezolva ASPA. Acum 3 ani cand am sunat eu, au venit, i-au luat pe cei necrotaliati si peste 2 saptamani i-au adus inapoi. Am inteles ca n-au voie (sau n-au unde) sa ii tina, obligatia lor e sa sterilizeze cainii, nu sa curete strazile. Acum procedeaza la fel?

    Raspunde
  21. Premiantul 4 Feb 2013 @ 11:54

    iti cumperi un aparat din ala de 70 lei si rezolvi

    Raspunde
  22. andrei 30 Apr 2015 @ 23:24

    ma deci ma enerveaza caini de pe strada mea si imi musca animalele de companie.Vreau sa scap de iei sunt turbati se iau de oameni dai draqu de caini astia.Sa pornim o evolutie.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)