Sari la conținut

Waze este o aplicatie care ar trebui folosita de cat mai multi oameni

De vreo saptamana am inceput sa folosesc din nou aplicatia Weze pentru mobil.

Pentru cine nu stie Waze este un GPS free care incepe sa fie destul de raspandita si in plus, pe langa functia clasica de GPS permite utilizatorilor sa raporteze ceea ce vad in trafic (ambuteiaje, circulatie ingreunata, lucrari, politite, etc) pentru ca restul sa fie informati si sa evite sau sa circule cu atentie in zonele respective.

Am mai folosit aplicatia si acum vreun an, dar atunci parca nu era asa folosita si nu prea imi furniza informatii prea multe. Acum insa, de cand am inceput sa o refolosesc vad ca imi da informatii tot mai relevante.

Astazi de exemplu am avut de facut un anumit drum si aplicatia mi-a sugerat un drum nou pe care n-as fi mers niciodata, mult prea intortochiat decat drumul clasic pe care mergeam in mod normal. Vedeti drumul verde si continuarea in mov.

Aplicatia mi-a sugerat drumul rosu apoi zona cu mov (care este comuna in ambele cazuri) si mi-a zis ca dureaza 16 min. Sincer nu am avut incredere in ea, dar am avut timp si am zis hai sa vedem ce stie.

Am urmarit intocmai drumul sugerat si am ramas foarte placut surprins cand am ajuns la destinatie, nu in 16 minute, dar in 17 am fost acolo. Un singur minut de intarziere.

waze

Dupa cum vedeti drumul cu rosu este foarte aiurea, ocoleste mult, dar s-a dovedit a fi mult mai rapid ca drumul clasic pe care il fac destul de des cam pe la aceeasi ora. De acum am sa am mai multa incredere in aplicatie, se pare ca este din ce in ce mai folosita si se foloseste foarte bine de datele pe care le primeste de la ceilalti participanti la trafic.

Ieri, am fost pana la Focsani si am testat-o si la drum lung. Este ok si la drum lung, dar din pacate acolo nu cred ca este folosita chiar asa de mult ca in orasele mari. Pe drum mi-au fost raportate 3 radare si eu am vazut vreo 7-8. Le-am raportat eu si pe cele care lipseau si chiar am fost placut surprins sa vad ca lumea imi multumeste. Primesc practic niste notificari de la cei care au trecut prin acel punct, ma anunta ca au vazut radarele si mi-au multumit pentru raportarea lor.

Totusi, la drum lung nu te poti baza pe ea in masura in care te poti baza intr-un oras mai mare, dar este ok daca o folosim pentru navigatie, iar daca te mai anunta si despre ceva cu atat mai bine.

In concluzie este o aplicatie pe care va sfatuiesc sa o folositi. Cu cat o folosim mai multi cu atat mai bine pentru fiecare. O sa va spuna ea pe unde trebuie sa o luati ca sa ajungeti dintr-un loc in altul cat mai rapid, o sa va fereasca ea de ambuteiaje si o sa va gaseasca ea drumul cel mai rapid.

Voi o folositi, puteti sa-mi spuneti ceva despre ea ce eu nu am apucat sa descopar in aceste zile de cand m-am reapucat sa o folosesc?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
7 comentarii
  1. un Prost 6 Feb 2014 @ 18:44

    Eu o folosesc de vreo 3 luni în permanenta. M-a salvat de câteva ori de amenzi, m-a anunțat din timp și de unele gropi mai mari. Merita nota 10 cu felicitări.

    Îmi place ca nu consuma mult internet.

    Raspunde
  2. un Prost 6 Feb 2014 @ 18:47

    Am uitat ceva. Ma enervează ca nu pot selecta numărul unei străzi. Dar când trebuie sa bag număr folosesc iGo Primo. :)

    Raspunde
  3. Wazer 11 Feb 2014 @ 13:22

    @un Prost – Waze folosește de vreo jumătate de an ȘI căutările oferite de Google… așadar, dacă bagi numărul unui imobil ai șanse să găsești acea adresă.

    Raspunde
  4. Octav 11 Feb 2014 @ 13:43

    Mai are si alte functii foarte interesante. Cum ar fi trimiti un SMS cu un link unei persoane pe care te duci sa o ridici si vede pe harta in timp real pe unde esti si cam in cat timp ajungi la destinatie.

    Daca ai prieteni pe facebook care folosesc si ei si conduceti la aceeasi destinatie (team building, party, etc) va vedeti fiecare ETA-urile si pe unde sunteti intre voi.

    Poti face Share location, share drive si sa dai SMS de pick me up cuiva care nu stie unde se afla. Isi pune pe harta automat locatia si se intoarce la tine in navigatie si tu doar conduci :)

    Raspunde
  5. Adrian 12 Aug 2014 @ 16:24

    Buna ziua,

    Va invit sa testati si aplicatia “Radare RO” (pt Android si in curand si pt iPhone).
    Trebuie sa mentionez ca nu este o clona de waze si nici nu isi propune sa copieze optiunile din waze. Aplicatia se comporta ca un detector de radar traditional si avertizeaza utilizatorii la apropierea de un radar cat si a altor evenimente din trafic.

    Un mare plus al aplicatiei il consituie:

    – consumul foarte redus de date de internet si baterie ( sub 5% din volumul de date utilizat de waze )
    – Nu necesita login sau creare cont.
    – Este extrem de simpla si usor de folosit.
    – Grafica placuta cu vitezometru exact si doua optiuni de culori.
    – Indica viteza maxima permisa in zona in care sunt amplasate dispozitivele radar.
    – Optiune HUD mode (Head Up Display) pentru folosirea pe timpul noptii.

    Aplicatia este disponibila de asemenea gratuit pe Play Store (si in curand si pe App Store).

    Drum Bun!

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)