Sari la conținut

Dacă Mazăre o să fie închis

radu mazareDe la început am să vă spun că mi se pare normal ca justiția să-și facă treaba și dacă Mazăre este vinovat, dacă a luat mită sau mai știu eu ce a făcut, atunci trebuie să plătească, așa este normal și firesc.

Ideea postului este alta, este ceea ce a făcut Mazăre pentru Mamaia. Nu știu dacă altul în locul lui făcea mai mult, dar uitându-mă la restul stațiunilor de pe litoralul românesc dați-mi voie să mă îndoiesc. Toate sunt praf, doar Mamaia ce iese în evidență.

Mie nu-mi place Mamaia, este prea aglomerată pentru gustul meu și mult prea scumpă în comparație cu alte stațiuni pe unde am fost pe afară. Este chiar mai scumpă decât Coasta de Azur. Mă rog, nu asta este totuși important.

Important este că Mazăre a facut ceva, a adus turiști în Mamaia, a făcut ca Mamaia să fie singura stațiune pe care o avem noi decentă. Singura din țară.

Are meritele lui cu toate că este un măscărici. Că a furat, că nu a furat, de asta o să se ocupe justiția, dar omul ăsta chiar a făcut ceva pentru țară.

Apoi se pare că este primar de 14 ani, ceea ce mie îmi spune că locuitorii Constanței au fost mulțumiți de el, bănuiesc că altfel nu-l alegeau de atâtea ori la rând.

O singură întrebare am, ce o să se aleagă de Mamaia dacă Mazăre o să fie închis, cine o să continue ceea ce e făcut el? Oare mai sunt oameni capabili?

În teorie ar trebui să mai fie, niciun om nu este de neînlocuit, dar în practică… mă uit la restul stațiunilor de pe litoral…

Poza via, autor Roger Mantu

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
27 comentarii
  1. Julian 9 Apr 2014 @ 11:35

    Salutare,

    Eu tot nu inteleg, de ce trebuie sa consideram ca ni se fac niste favoruri, de catre cei pe care i-am ales in functii sa faca ceea ce trebuie?
    Nu zic ca nu merita felicitati, dar sa nu exageram :)

    Zi cu spor!

    Raspunde
  2. criserb 9 Apr 2014 @ 11:41

    @Julian – păi îți spun eu de ce, pentru că aceste cazuri sunt rare…

    Raspunde
  3. Iulian 9 Apr 2014 @ 11:55

    Asta ma gandeam si eu dimineata. El, asa cum este el, mai petrecaret, a incercat ceva, un trend, sa faca din Mamaia -> Ibiza. Si fix felul lui de a fi l-a ajutat. Si parca incepi sa apreciezi cand cineva pe langa faptul ca fura cat pot, toti fac asta, mai fac si ceva pentru locul in care patroneaza.

    Si chiar daca nu atragea turisti, daca nu ii iesea schimbarea, tot era de admirat. A avut o idee, a aplicat-o. Repet, a incercat ceva, o schimbare. Cate orase se pot lauda cu asta? Ca sa nu zic primari.

    Mai sunt cateva orase din tara in care se investeste, si se incearca modernizarea. Normal, se si fura cat se poate, dar pe langa, ne alegem si noi cu ceva.

    Ca si exemplu pe care il stiu este municipiul Iasi, cu al sau Nichita de care se plange toata lumea. Nu l-am votat prima nici prima oara, nici a doua oara, si nu pot sa nu ma plang de toate santierele din oras si faptul ca e un praf de zici ca suntem in Sahara, si diverse alte aspecte. DAR, pe langa vile si vile construite de cei din primarie si asa mai departe, uite ca mai apar si chestii bune. O bucata de centura (buna si aia), un pasaj pe sub o intersectie sufocata (chiar daca dureaza de 2 ori mai mult decat trebuia), un pod peste calea ferata legand 2 cartiere importante (chiar daca e foarte ingust si iar e cu mari intarzieri), sistem complet informatizat de semafoare in tot orasul, raul Bahlui modernizat sa nu mai arate ca garla, un pietonal in zona centrala (mai scurt decat trebuia, facut aiurea, tot e bun per total), o pista noua mai lunga la aeroport, o zona de agreement decenta la lacul Ciric, schimbarea liniilor de tramvai, si inca alte cateva.

    Intotdeauna lucrarile la infrastructura vor aduce inconveniente, putem doar sa ne plangem de ele, sau sa vedem luminita de la capatul tunelului.

    Raspunde
  4. unicornul vesel 9 Apr 2014 @ 12:34

    Multă lume uită sau ignoră faptul că omul e și primarul Constanței, nu numai a stațiunii Mamaia. Iar dacă el face ce a făcut pentru a transforma Mamaia într-un loc cum a văzut el prin afară, pentru că, din orgoliu, vrea să se distreze la el în țară e una, dar problema adevărată iese la iveală întrebând un constănțean dacă e mulțumit de ce a “făcut primarul pentru ei”. Răspunsul nu va fi unul mai optimist față de cel pe care l-ai primi de la un craiovean, bârlădean sau timișorean.

    Una e să ne distrăm, alta e să avem apă caldă și străzi asfaltate. Deci nu, nu sunt deloc de acord cu principiul: “lasă, mă, că a și furat, dar a și făcut”.

    Raspunde
  5. Ciprian 9 Apr 2014 @ 12:46

    Eu nu as ofta dupa nici unul, sa ajunga cu toti la mititica! Ziceti ca a facut ceva timp de 14 ani!? Dar daca era altul in locul lor si facea de 10 ori mai mult si fura si mai putin? Cam asa as gandi! Avem impresia ca daca sunt primari de o vesnicie nu se putea face altceva fara ei. Ba din contra eu zic ca au blocat multe proiecte bune pentru interesul lor. Asa ca e bine venita o schimbare!

    Raspunde
  6. Dragos 9 Apr 2014 @ 12:57

    Cristi esti naiv, crede-ma, n-a facut nimic si ce a facut in Mamaia, la care ajung imediat, a facut pentru bunul lui plac. Daca vrei sa lauzi pe unul care a facut si poate a si furat, poti sa il lauzi pe primarul Brasovului, ala CHIAR A FACUT, n-a facut doar Poiana Brasov sau ce ii place lui ci tot orasul. De furat nu stiu daca a furat direct insa ce stiu e ca multe din lucrarile din Brasov le-a facut cu firmele lui, drept pentru care poate fi de aratat cu degetul dar poate toata lumea trai cu asta atat timp cat Brasovul arata ca o statiune din Austria.

    Cat despre Mamaia, iti zic eu, n-a facut nimic, e mizerabila statiunea, prost organizata si plina de cluburi, ca asa ii place lui, a pus niste sezlonguri cu 20 lei pe zi pe o plaja mizerabila, a vopsit un gard si a lasat toate cluburile pe faleza sa-si puna manele…cam asta e tot ce a facut. Plimba-te putin prin Constanta sa vezi ca arata ca dupa razboi, e plin de gropi, e plin de gunoaie, arata ca-n Bucuresti. Ca sa nu mai zic de parcurile de distractii care arata ca alea de pe vremea lui Ceausescu si gondola aia care mai are un pic si cade. Pe arhitectura sau urbanism nu a lucrat nimic, impopotoneaza de fiecare data putin cu lumini si alte artificii vizuale si aia e tot…

    In schimb, el cica are cam toata plaja Navodari pentru el, acolo si-a facut HQ-ul si se distreaza de minune pe banii oamenilor. Eu nu zic ca a furat pentru ca nu stiu ce a facut si ce nu, e dubios ca are o super casa din banii de primar si e dubios ca are bani de excursii si masini de lux, dar nu-mi zi ca a facut ceva si nu insista cu “nu-i nimic ca fura, bine ca a facut” pentru ca e o prostie asta. Ti-am zis, uita-te in Brasov si vezi ca se poate.

    Ar trebui sa scapam de meteahna asta in care ne-am obisnuit sa fim furati, se poate si fara furat, iti zic eu, mai trebuie sa intre mascatii peste vreo 10 primari si se rezolva…

    Raspunde
  7. criserb 9 Apr 2014 @ 12:59

    @unicornul vesel – păi răspunsul ăla îl avem deja de vreme ce este ales de atâția ani.

    Cât despre primarul Constanței, este adevărat ceea ce zici, dar eu sunt convins că a adus bani pentru Constanța cu ajutorul Mamaiei. Gândește-te numai la numărul de turiști care trece prin Constanța pentru a ajunge la Mamaia, apoi la numărul de turiști care se cazează în Constantă, la cei care frecventează barurile/cluburile/restaurantele din Constanța.

    Și n-am zic ca este bine că a furat (nici nu am de unde să știu asta), dar a și făcut ceva, cu acest principiu nu-s nici eu de acord.

    @Ciprian – stai așa că nu oftează nimeni, daca a greșit să plătească, eu ziceam doar că omul ăsta a facut ceva pentru județul Constanța și apoi pentru țară.

    Raspunde
  8. Mike 9 Apr 2014 @ 13:28

    Offtopic, apropo de “sursa poza”, fotografia apartine lui Roger Mantu si face parte dintr-un set pentru Playboy. Site-ul e in flash, posibil sa nu mearga pe unele device-uri mobile. Imaginea este in “People – Fashion”.

    Raspunde
  9. criserb 9 Apr 2014 @ 14:11

    @Mike – Merci mult, am făcut update!

    Raspunde
  10. coolnewz 9 Apr 2014 @ 14:37

    din pacate nu are nimic una cu alta. Stiu ca ai inceput articolul cu “daca e vinovat, sa plateasca”, dar totusi punind cele doua aspecte in acelasi articol, fac cumva parte din aceeasi ecuatie, macar la nivel subliminal. Nu are legatura nici cu faptul ca a fost ales 14 ani la rind, cu nimic!

    Raspunde
  11. criserb 9 Apr 2014 @ 15:09

    @coolnewz – pai cumva cam au pentru că întrebarea mea era ce o să se întâmple cu Mamaia după/dacă îl închid pe Mazăre…

    Raspunde
  12. ionut_d 9 Apr 2014 @ 16:17

    Am fost 2 weekenduri consecutive, recent, prin toate statiunile romanesti. A bagat o groaza de bani in porcaria numita Mamaia in timp ce super zone si hoteluri si restaurante vechi, unele cunoscute din filmele romanesti zac in balarii si se degradeaza. Mi se rupe pe romaneste de marile lui “realizari mamaiesti”. E ca si cum un parinte si-ar iubi doar unul din cei 10 copii, cam asa este situatia. Paradoxul este ca Mamaia era considearata statiunea clasei muncitoare, in vreme ce acum este statiunea leprelor.

    Raspunde
  13. criserb 9 Apr 2014 @ 17:02

    @ionut_d – mă, adevărat, dar uite că în Mamaia vin oameni pe când în restul stațiunilor nu prea.

    Raspunde
  14. Dan M. 9 Apr 2014 @ 19:33

    Ca primar al Constantei a facut ce a vrut cu statiunea Mamaia. In rest e cam trist (am rude acolo) si daca ascultam si de parerea altora care au si stat pe acolo parca nu mai e totul asa frumos cum zici tu;
    http://www.arhiblog.ro/constanta-orasul-ruina/

    – Cat valoreaza imobilele trecute pe numele rudelor apropiate (ca orice om de afaceri adevarat nu e indicat sa ai multe pe numele tau), masinile de epoca sau o exursie in madagascar de exemplu?
    – Ce salariu are ca primar. Oare da pe plus sau pe minus (si pentru cine)?

    Raspunde
  15. Otto Brekner 9 Apr 2014 @ 21:38

    Pai daca e asa cum zici – ca de 14 ani oamenii din Constanta il voteaza – unde sunt votantii lui acum? De ce nu ies indignati in strada sa-si sustina alesul?

    Raspunde
  16. Crox 9 Apr 2014 @ 21:39

    A facut un cacat.

    Raspunde
  17. alina 9 Apr 2014 @ 22:10

    De vreo cativa ani ma plimb prin toata tara si incep sa realizez ce a facut Mazare pentru Constanta si Mamaia. Nu spun ca a facut tot ce trebuia facut, dar se putea si mai rau.
    Lauda cineva mai sus Brasovul. Am mers in Brasov in luna decembrie. Trist, pustiu, locatii goale, seara nu prea aveai ce face. Nu exista un mall, am gasit intr-un final un cinema la marginea orasului cu toalete comune si mizerabile (nici in gara de Nord nu sunt toalete comune!).
    Mazare asta a facut, i-a determinat pe turisti sa scoata banii din buzunar, sa ii cheltuiasca, sa se distreze, astfel incat sa revina ulterior.

    Raspunde
  18. criserb 10 Apr 2014 @ 01:42

    @Otto Brekner – de ce să-l susțină într-o treabă penală? O să fie judecat și dacă este curat scapă, dacă nu… nu

    @Crox – exagerezi acum :)

    Raspunde
  19. Dragos 10 Apr 2014 @ 02:57

    @alina – Nu stiu ce ti se pare trist la un oras care radiaza din mai multe puncte de vedere. Toate pub-urile de pe Republici si Muresenilor sunt deschise seara, sunt si cateva cluburi, ca sa nu mai zic de restaurante, toate disponibile atat in Brasov cat si in Poiana Brasov. Exista Unirii Mall, dar ce-i drept i-ar mai trebui unul. Cat despre Cinema da, e cam trist…dar aparent nici nu au masa critica sa mai sustina alt cinema. Brasovenii ies in aer liber nu o ard la film ca bucurestenii :))

    Eu zic ca o locatie se pliaza si dupa interese, in Brasov poti sa faci foarte multe activitati in aer liber: alergare pe pista sau Tampa, parapanta, inot, bicicleta, ski, snowboard, sanie, tenis, fotbal, plimbare cu telecabina, karting, tiroliana, escalada…sunt multe zone si bine intretinute pe domeniul asta.

    In alta ordine de idei mai conteaza si nota generala, da e vie Mamaia 5 luni pe an, in rest e totul abandonat si pustiu iar 12 luni pe ani e MIZERABILA, fie ca e populata sau nu. Brasovul chiar daca e statiune montana si de interes iarna, sa stii ca si vara are activitate mare.

    Mazare si-a facut din banii primariei un loc care sa ii placa lui, adica a lasat corturile de la cluburi pe plaja si a inchiriat plajele la super pret, cocalarii vin cu BMW, Bentley si Mert si arunca cu banii in stanga si in dreapta si a doua zi mananca porumb fiert, sparg seminte si lasa gunoaiele in nisip langa sezlong. Dar ce mai conteaza cand au aruncat zeci de milioane pe whiskey si redbull cu o seara inainte? Cam asta e toata Mamaia!

    PS Data viitoare cand mergi in Brasov lasa filmele si baga un bazin ca e bazin olimpic, cateva ture tonifiaza muschiul :)

    Raspunde
  20. 2DU 10 Apr 2014 @ 08:49

    am trecut deja de etapa in care as fi fost consternat de atitudinea ta naivo-stupida de ‘da a furat da’ ne-a dat si noua ceva’ si asta pentru ca din pacate nu esti singurul care abereaza pe tema asta. Asta este mentalitatea romanului descurcaret care admira haiduciile unor nenorociti care sunt alesi in niste posturi din care chiar ar trebui sa faca totul pentru comunitate dar care aleg sa paraziteze resursele fiecaruia dintre noi (bugetul de stat) pentru maffile lor politice sau pe relatii de cumetrie. Iar daca prin minune, mai da si cu matura pe strada sau pune un bec de sarbatori la de peste 50x pretul normal cadem in cur de admiratie ca ‘vai ce a mai facut omul asta pentru oras’.

    Suntem un popor alienat, mintit fara rusine care sta si rade tamp la mafiotii care le arunca resturi dar care ar fi eliminati din viata publica cu dezgust la prima abatere in orice tara cu respect pentru valorile statului de drept.

    Asa e, nu cred ca ar fi existat in Romania, dar ce spun eu, in lumea asta, unu care sa fi putut face, fara sa fure, ce a facut golanul asta. Tine-o tot asa!

    Raspunde
  21. FaraSuparare 10 Apr 2014 @ 13:57

    Tipica mentalitate din cauza căreia România este unde este acum, adică într-un mare căcat.

    Uită-te la el, ce băiat bun e, ce ne făceam oare fără el?
    A furat el de-a stins și și-a făcut maxim în proporție de 10% treaba pe care trebuia să și-o facă? Da, dar a făcut ăia 10%: a dat de pomană la săraci și pensionari ca să-și asigure voturile și a amenajat cât de cât și Mamaia.

    Este sublim, nici nu ne trebuie mai mult. De ce să încercăm să găsim unul care să își facă treaba pentru care e ales și să nu fure (sau măcar nu atât de mult)? Las’ că merge și așa.

    Raspunde
  22. Paul 12 Apr 2014 @ 21:23

    Incearca sa iei autorizatie pentru o pensiune, hotel, terasa, club, plaja, si asa o sa afli de unde provine toata cinstea in masini, excursii si vile, pe care domnul primar “madagascarian” o poseda :)

    I-a mers foarte mult timp, insa i-a suparat pe fratii lui bucuresteni (Mazare fiind bucurestean). De acum incolo vor curge dosarele pe numele lui si ale celuilalt “cinstit”.
    “Basescu” e de vina ca s-au saturat cotizatorii sa ii mai bage in buzunar :)))

    Raspunde
  23. Nautilus 17 Apr 2014 @ 10:57

    Criserb: “Mazăre a facut ceva, a adus turiști în Mamaia, a făcut ca Mamaia să fie singura stațiune pe care o avem noi decentă. Singura din țară”

    alina: “Mazare asta a facut, i-a determinat pe turisti sa scoata banii din buzunar, sa ii cheltuiasca, sa se distreze, astfel incat sa revina ulterior.”

    Asta o spuneţi în 2014.

    În 2007, când duduia economia, lumea spunea altceva. Despre Constanţa, Mamaia, Kudos şi El Ciobandante, plaje, gagici, X5 alb pe plajă, terase, gagici, animal print, costum de baie cu animal print, ochelari de soare, gagici, solar, ML negru pe plajă, Mazăre şi bani. Sfântu’ Google ştie mai bine ce.

    Raspunde
  24. criserb 17 Apr 2014 @ 11:24

    @Nautilus – păi eu spun și acum că nu îmi place Mamaia tocmai pentru ceea ce spui că era în 2007. Și acum este tot la fel numai că economia nu mai duduie. Pentru “Kudos şi El Ciobandante, plaje, gagici, X5 alb pe plajă, terase, gagici, animal print, costum de baie cu animal print, ochelari de soare, gagici, solar, ML negru pe plajă” nu mă duc eu la Mamaia.

    Cu toate astea nu pot să nu remarc că omul a dus acolo niște turiști cărora le-a cam băgat mâna în buzunar :)

    Raspunde
  25. gogu 23 Apr 2014 @ 15:02

    Tot ce a facut in Mamaia, mai crede oare cineva ca a pornit din ideea de a ajuta si ridica Constanta sau Romania in ochii turistilor bla bla bla?
    Nu, a facut pentru ca este actionar la zeci de cluburi, hoteluri si restaurante si automat asta inseamna money in his pocket. Vi se pare Constanta asa un oras minunat? Intrati pe strazile mici si le veti gasi cu asfaltul praf si trotuare lipsa. A aranjat ( incearca) zona Piata Ovidiu. Cu cine? Cu ABC Val, unde, de asemenea, are actiuni. Sa mai continui?
    Iar constantenii l-au votat atatia ani ptr. ca in toti acesti ani contracandidatii lui au fost niste MASCARICI ( vezi Gigi Chiru) care nu au venit cu nimic nou si atunci de ce sa schimbi un cauciuc uzat cu altul caruia i-au iesit sarmele? Il peticesti si-i dai inainte, ca poate ajungi la destinatie. Desi e posibil sa ramai in drum…

    Raspunde
  26. Nautilus 23 Jun 2014 @ 09:03

    “Vi se pare Constanta asa un oras minunat?”

    În luna mai 2014 nu, dar nu fiindcă alde Mazăre a spart asfaltul.

    Când ieşi de pe autostrada proaspăt construită şi dai o raită prin oraş, e un contrast vizibil. Ca şi cum ai trece graniţa dintre două lumi: construcţii uzate, care ar fi putut să fie moderne prin 1995, fiindcă erau peste cele ale epocii (co)mu(n)iste, dar în mai puţin de 20 de ani s-au degradat şi prăfuit, firme vechi cu vopseaua sărită, înghesuială fiindcă toate micile magazine sunt la şosea, marfă proastă etc

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)