Sari la conținut

Dacă te calcă mașina pe trecerea de pietoni e numai din cauza ta

Desigur, vinovat este șoferul care o să primească o pedeapsă posibil cu suspendare, dar ăla mort sau cu traume pe viată ești tu, cel ce ai trecut pe trecere și ți-a fost silă să te uiți în stânga și în dreapta, pentru că deh, ești pe trecere și nu-ți pasă de altceva.

Ar trebui să-ți pese, pentru că în joc este viata ta. Dacă e să o pățești tu ești ăla care o pățești, șoferul cum am zis mai sus, o să-l pedepsească legea, dar nu văd cu ce te încântă treaba asta pe tine.

În concluzie, atunci când traversați o stradă, fie că o faceți pe trecere, fie că nu (deși nu vă sfătuiesc să treceți aiurea) uitați-vă în stânga și în dreapta pe măsură ce avansați. Avansați numai dacă sunteți siguri că ați fost văzuți de șoferi și îi vedeți că au oprit sau că intenționează să oprească. A oprit, treceți mai departe. Ajungeți la banda 2, la fel, vă asigurați că cel care vine pe banda 2 v-a văzut și a oprit/oprește apoi continuați drumul. Faceți la fel pentru toate benzile și de pe un sens și de pe celălalt și ajungeți cu bine pe trotuarul celălalt.

Nu alergați, nu mergeți ca și calul cu capul înainte, că e vorba de viața voastră în primul rând. Ah și e vorba și de viața copiilor pe care îi țineți de mână. Ei sunt mici, nu știu, voi răspundeți pentru ei.

Chiar nu pot să-i înțeleg pe cei ce se aruncă cu capul înainte și apoi… apoi plâng alții după ei. Gândiți-vă și la cei lăsați acasă, poate asta vă motivează mai mult.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. Georgi 27 Feb 2018 @ 02:09

    Personal, asa fac. Eu n-am incredere in drepturile mele de pieton, nu am incredere in semafor sau trecerea de pietoni. La mine nu exista, sa pasesc pe trecere, ca vita si apoi sa mor cu dreptatea in mana. Din pacate, sunt constienta in ce societate traiesc, asa ca prefer sa imi apar singura pielea si sa previn pericolele, in loc sa ma bazez pe sofer, sa ma fereasca el.

    Problema e ca multi n-au instinct de supravietuire. Uneori o patesti, cu tot asiguratul din lume, cumva apare vreun nebun, din senin, mai ales daca trecerea e intr-o intersectie, dar majoritatea trec strada, fara sa le pese.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)