Sari la conținut

Dacă vrei să dai bacșiș băiatului care aduce pizza trebuie să te deplasezi la sediul pizzeriei

Persoanele care livreaza pizza la domiciliu sau la birou pot primi un bacsis, dar numai daca este lasat la firma unde acestea lucreaza, cumparatorul avand obligatia sa se deplaseze la acea locatie pentru a le fi eliberat bonul fiscal, considera ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

sursa

Nu am nimic împotriva impozitării bacșișului. Ai noștri au votat chestia asta, noi i-am pus acolo, deci nu prea am ce comenta.

Am însă cu ceea ce zice domn’ ministru Eugen Teodorovici. Înțeleg că trebuia să dea o explicație, dar prin mintea lui nu trecea oare una mai realistă? Pe bune, câte clase îți trebuie pentru a ajunge ministru?

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Anca 5 May 2015 @ 15:25

    Eu consider ca daca nu putem lasa bacsis baiatului cu pizza, atunci legea care obliga comerciantii sa intre in legalitate trebuie sa pice ! NU ?!?!
    Nu exista legi perfecte, dar se poate crea un cadru legislativ prin care o mica parte a economiei subterane sa poata fi inlaturata.
    Niciodata in strainatate nu mi-a fost dat bon pe bacsis pentru ca il lasam dupa ce primeam nota, dar sunt convins ca la sfarsitul programului chelnerii calculau bacsisul incasat si il declarau la casa, urmand a-si primi probabil 80% din el. (asta in cazul in care chelnerul nu era roman, iar bacsisul ii ramanea undeva sub talpa de la pantof).

    Raspunde
  2. Ana 5 May 2015 @ 20:25

    Economia romanesca se va redresa cu siguranță daca se impozitează bacșișurile la frizerie,taxi,restaurant…

    Ma mir ca nu s-au gândit la asta austriecii ,de exemplu sau americanii sau alții …

    Raspunde
  3. Crox 6 May 2015 @ 23:37

    Nu e obligatoriu sa dai bacsis. Dar poti face o mica donatie. Daca pizza e scumpa nu mai lasa nimeni bacsis. Daca tot sunt socialistii la putere ar fi cazul sa aplice deducere la baza de impozitare, 50% din salariul minim pe economie. Altfel degeaba.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)