Sari la conținut

De ce nu mă miră că Tarom este falimentară

Sigur ați văzut știrea în care Tudose îl ia la bastoane puțin pe Cuc, ministrul transporturilor, pe tema pierderilor de la Tarom. 104 milioane în 6 luni. Compania, cică, are management nou din februarie. Habar nu am dacă în 6 luni poți să corectezi ceva facut greșit zeci de ani, am impresia ca e nevoie de ceva mai mult timp și de a lua lucrurile “from scratch”, însă vreau sa vă povestesc un mic exemplu de prostie de la Tarom, exemplu care nu ma face să fiu surprins când aud ca au pierderile astea enorme.

Am vrut să cumpăr un bilet online direct de la ei de pe site, nu știu dacă au aplicație dedicată, eu încercam de pe iPhone. Trec prin 4 pași de formulare prost aranjate și grupate, iar la final, chiar cand să platesc, mă trezesc redirectat în home cu o eroare. Atât! Se pierduse tot!

O iau de la capăt, bineințeles că nu mai era biletul la prețul ăla disponibil, am plătit mai mult, dar mi-am facut o nouă rezervare. Am completat toate datele, inclusiv date de firmă pentru factură, date card etc. Totul bine de data asta, primesc rezervarea pe email, împreună cu o chitanță! Factura nu era!

Aștept doua zile, factura nu apare, dau email pe contact, ce-i drept au răspuns repede, dar atenție, mă întreabă datele de firma, dacă vreau factură. Exact, datele pe care le-am completat în rezervare. Le trimit datele, din nou, și pauză. Mai trec vreo 3 zile și exact pe 12 august le dau email iar și îi întreb de factură. Răspunsul este apoteotic: astazi 12 august se trimit facturile solicitate în 26 iulie, mai dureaza până ajungem la factura solicitată de dvs.. 

………

Am stat să mă gândesc dacă să le răspund ceva sau nu. N-am avut ce să le răspund, efectiv. În 2017, un serviciu online nu doar ca nu salveaza datele tale de facturare dar nici nu emite factura dacă nu ceri, iar daca o ceri, se emite probabil manual cine știe cum, cu întarziere de 2 saptamani. Repet, suntem în 2017, unii lucreaza la AI-uri, alții fac mașini electrice cu autonomie de 1200km, exista servicii online care emit facturi instant ș.a.m.d. La Tarom, există această metoda “modernă” de a elibera factura cu 2 saptamani întarziere. Și, repet, doar dacă o ceri. Deși, când faci rezervarea, cam trebuie să completezi și datele de facturare, altfel nu poți să rezervi.

Eh, acum revenim la știrea inițială, 104 milioane pierderi în 6 luni. Vă miră?

PS Cand le-am reclamat la tehnic eroarea inițială, un individ îmi spune ca am o rezervare perfect validă, evident era a doua deși eu scrisesem în email ca am mai facut o altă rezervare, și că la prima nu a mers. Mailul l-am dat a doua zi, iar el îmi raspunde la email și mă întreabă dacă pot să îi fac un screenshot, sa îi zic numărul erorii, sistemul de operare, ce telefon am etc. A doua zi! :))))) Am indicat ora și numele pe care am facut rezevarea și l-am întrebat dacă nu cumva au ei log-uri la sistem, să îi arate ce s-a întamplat. Credeți că a mai răspuns cineva? Exact…Tarom, 104 milioane in 6 luni. Pierderi! Domnul Cuc are treabă serioasă acolo.

Semnat Lupul

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Epep 22 Aug 2017 @ 19:58

    Chiar si cei de la CFR emit facturile instant pentru biletele cumparate online.

    Raspunde
  2. criserb 23 Aug 2017 @ 12:19

    @Epep – ăia doar facturile le emit instant, că de plecat pleci, dar când ajungi nu se știe :)

    Raspunde
  3. Dragos 4 Sep 2017 @ 12:47

    Eu la CFR nu am reusit sa imi iau bilet online :)))

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)