Sari la conținut

Ecografie de șold și ecografie de fontanela

shutterstock_191388851

Azi am avut programare cu fi-miu la ecografie. După o lună și ceva de așteptare, până a fost liber domnul doctor am ajuns la ecografie. Le-am făcut pe amândouă și totul este ok.

Voiam să vă povestesc despre experiență în sine.

Am fost la Spitalul de pediatria Medlife, am avut programare la domnul doctor Mircea Stamate și am fost foarte mulțumiți. Și de spital și mai ales de domnul doctor.

În caz că aveți nevoie de astfel de ecografii vă recomand.

Nu stai la cozi, programarea este programare, am intrat exact la ora la care trebuia să intrăm, iar domnul doctor s-a purtat foarte frumos, așa cum ar fi normal să se poarte orice doctor.

Pentru cine nu știe (nici eu nu am știut până nu m-am lovit de problemă) aceste ecografii sunt normale, se fac la 2 luni de zile de la naștere și nu, nu sunt obligatorii, dar pediatra ne-a recomandat să le facem.

Cost 130 lei fiecare.

Ultra sound examination via shutterstock.com

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. ama 3 Mar 2015 @ 13:03

    Cristi, de curiozitate, in ce a constat ecografia de fontanela? Bebe al meu are 14 luni si nu i-am facut nicio ecografie. Am zis ca e prea mic sa-l expunem la radiatii.

    Raspunde
  2. criserb 3 Mar 2015 @ 13:19

    @ama – nici cea de șold nu i-ai făcut-o?

    Fiecare a fost 130 lei.

    Nici noi nu ne-am dus de capul nostru, ne-a trimis pediatra…

    Raspunde
  3. criserb 3 Mar 2015 @ 13:27

    @ama – ah, în ce a constat, i-a pus ecograful în cap și s-a uitat la creier. Un ecograf normal, cel puțin așa la prima vedere.

    Raspunde
  4. Pyro 3 Mar 2015 @ 13:48

    Si noi am fost la astea 2, tot trimisi de pediatra, deci cred ca e ceva mai mult sau mai putin standard.

    Raspunde
  5. roxana 3 Mar 2015 @ 14:24

    Exact, mai mult sau mai putin standard, se recomanda oricum, cred ca e vb si de un comision la mijloc; pp ca e bine sa le faci; din cate stiu, ecografia nu implica radiatii

    Raspunde
  6. Mali 3 Mar 2015 @ 14:42

    O mica observatie legata de un comentariu de mai sus: ecografia nu implica radiatii care pot afecta in vre-un fel un organism. E pur si simplu o unde de sunet care e reflectata diferit de tipurile de tesut si astfel se creeaza imaginea pe monitor. Cum ii spune si numele e doar o reprezentare grafica a ecoului sunetului, deci nici o grija :)

    Raspunde
  7. Marius 3 Mar 2015 @ 15:08

    Fata mea are aproape 11. La recomandarea pediatrului, i-am facut eco sold, eco cord si screening pentru auz. Nu ni s-a recomandat eco pentru fontanela, probabil il faceam si pe ala.

    Raspunde
  8. criserb 3 Mar 2015 @ 15:26

    @Marius – Noi încă nu am ajuns la alea, dar cine știe… poate o să trebuiască să le facem și noi.

    Raspunde
  9. Camy 3 Mar 2015 @ 16:56

    Nu e vorba de nici un comision, puteau sa o faca unde vroiau. Nimeni nu mai gandeste, ca un doctor chiar vrea binele unui copil? Am vazut la tv, un reportaj in care era acuzat un medic de familie ca nu a trimis un bebelus la oftalmolog, si nu au descoperit la timp ca nu vede….rau ca trimit, rau ca nu trimit…voi cam ce ati face?

    Raspunde
  10. oana 3 Mar 2015 @ 17:17

    Si noi le-am facut, tot la dr. Stamate, tot asa mult am asteptat pentru programare.
    In plus am mai mers la Oftalmolog si la ORL.
    Sunt standard pentru nou-nascuti.

    De la pediatru stiu ca un copil sanatos trebuie verificat de ORL-ist o data la 6 luni, iar daca e mai bolnavicios o data la 3 luni.

    Raspunde
  11. Raluca 3 Mar 2015 @ 18:06

    Si eu, pentru cea mica, le-am facut tot la dr. Stamate, care e un doctor de nota 10. Recomand sa pastrati legatura cu dumnealui si pentru alte situatii, nu numai pentru ecografii. Pentru fiul meu cel mare a fost un fel de Dumnezeu. Este un doctor foarte bine instruit si plin de pasiune pentru ceea ce face.

    In legatura cu toate aceste ecografii, despre care am auzit ca in strainatate ar fi incluse in pachetul nou nascutului, trebuiesc facute intr-un anumit interval de timp si la noi daca nu ai o colaborare buna cu medicul pediatru risti sa nu afli de ele si sa treaca perioada.

    Raspunde
  12. Daniel 4 Mar 2015 @ 00:30

    @Raluca- noi inca il asteptam pe bebe insa stim despre aceste ecografii. nu trebuie sa ai o colaborare cu medicul, trebuie sa te informezi. si medicul este tot om si poate sa uite, de aceea este bine sa ai un caiet in care sa notezi toate intrebarile pe care sa le adresezi medicului la fiecare vizita.

    Raspunde
  13. marius 5 Mar 2015 @ 12:34

    Nu i-am facut Marei mele nicio ecografie, dar nici pediatrul nu ne-a indrumat in sensul asta. Mai mult, ii masura fontanela cu degetul, in cel mai empiric mod. Oricum, dupa 1 an nu trebuie sa mai fie simtita la atingere, semn ca s-a inchis cutia craniana.

    Raspunde
  14. criserb 5 Mar 2015 @ 13:01

    @marius – Ecografia de fontanela presupune că prin fontanela se uită la creier, nu la fontanela.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)