Sari la conținut

F64 a facut o gluma. Proasta.

Am citit de saptamana trecuta ca se vorbea pe net ca F64 intentioneaza sa-si vanda business-ul. Au gasit ei un investitor strain si au anuntat asta intr-un comunicat de presa oficial. Aici au si gresit, dar prima data cititi intreaga poveste la Radu pe blog, el este singurul (din cate stiu eu) care a prezentat incurcatura intr-o maniera ok, restul… varza.

Mno, acum ca ati citit (sper ca ati citit, da?) v-ati dat seama ca F64 a cam comis-o. Lucru destul de evident.

Ceea ce ma enerveaza pe mine este “blogosfera” asta uriasa care acum sare chiar asa pe F64, firma care ani de zile s-a purtat cu bloggerii si cu jurnalistii asa cum nu stiu sa fi facut o alta. I-au invitat la zeci de evenimente, la zeci de lansari si au fost intotdeauna la inaltime. Au fost la inaltime si cu ai lor clienti, pe mine chiar asa m-au cucerit, dar asta este alta poveste.

Acum au gresit si repede trebuie sa aruncam in ei cu rahat, de parca noi bloggerii am fi mai breji. Asta este cam urat, lucru care pe mine ma cam deranjeaza.

Ok, prezentam situatia asa cum este, il lasam pe cititor sa-si faca o parere, dar sa jignim chiar asa… de unde pana unde?

N-am fost invitat la converinta, cei de la F64 s-au obisnuit cu mine si ma invita numai la cele care se intampla intr-un intervar orar la care as putea ajunge si eu, n-am nicio treaba cu problema asta, dar totusi, ceea ce F64 a vrut sa comunice este:

Si pentru ca Mosul crede ca toti oamenii trebuie sa zambeasca, va invita sa aduceti la magazin hainute, obiecte si orice vreti sa daruiti, pe care le vom dona oamenilor din zone defavorizate.

Actiunea umanitara propusa de Mos Craciun se va desfasura in colaboare cu clubul Off Road Adventure Romania care de mai bine de un deceniu a organizat actiuni umanitare de Paste si Craciun pentru a sprijini comunitati izolate din Romania, reusind sa ajunga atat la oamenii inzapeziti in varful muntilor cat si la comunitati uitate de lume in Delta Dunarii. Anul acesta au ales comuna Podeni, judetul Mehedinti, pentru a primi ajutoare.

MG_8244

Cei de la clubul Off Road Adventure Romania povestesc cum se desfasoara o campanie umanitara:

“Impreuna cu profesorii nostri Geografi, alegem o localitate care prezinta probleme, unde sunt copii care au nevoie de rechizite si mancare, batrani fara curent electric si case fara drum de acces asfaltat. Lucrand cu primariile din zona, construim o evidenta a celor care au nevoie de ajutor si alcatium cate un sac cu produse necesare. Fiecare sac contine tot cei ar avea nevoie cineva cand se muta in casa noua, consumabile: malai, faina, ulei, otet, paste, conserve, fructe, condimente dar si lucruri mai putin obisnuite precum gaz lampant, generatoare de curent sau computere pentru scoli. Anul acesta am ales sa ajutam un numar de 300 de persoane, dintre care aproape 50 de copii.”

Toti cei care doresc sa participe la aceasta campanie umanitara sunt invitati sa aduca/trimita jucarii si hainute la Magazinul F64 din Bld. Unirii nr.45, sector 3, Bucuresti. Pentru mai multe detalii, puteti scrie la [email protected]

Pana la urma cam asta era subiectul conferintei de presa. Ei ai vrut sa adune cati mai multi jurnalisti si bloggari pentru a comunica campania umanitara pe care o desfasoara.

Au vrut sa faca un bine, au vrut sa-l mediatizeze cat mai mult, dar au gresit cu comunicatul ala oficial. Daca o dadeau ca un zvon, era altceva si poate venea si mai multa lumea.

Ma rog, ati prins ideea, hai sa nu mai dam in F64 asa de parca este cel mai mare dusman al nostru. Au gresit incercand sa faca o fapta buna. Iar daca este sa scriem despre cat sunt ei de cacao, hai sa spunem si lucrul care ne-a scapat. Oamenii astia incearca sa ajuta niste oameni din zonele defavorizate. 

Este adevarat ca o poveste umanitara nu starneste atata interes ca o vanzare, dar… na, sa fim corecti pana la capat.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
3 comentarii
  1. Bogdan 18 Dec 2013 @ 12:10

    Mie mi s-a parut genială campania. Au anunțat preluarea apoi luni dimineață newsletter “f64 a fost preluat de moș crăciun”. Ce atâtea crize și mâncat rahat?

    Raspunde
  2. costica 20 Dec 2013 @ 08:34

    Eeee!
    Pe mine ce ma revolta mult in treaba asta e ca s-au ofticat atat de tare ca au fost mintiti de comunicate oficiale…
    Statul roman prin multele sale institutii da o gramada de comunicate mincinoase/inselatoare prin care schimba viata a zeci/mii de oameni si…?!
    Hahaitul lui Basescu e mai funny decat cel al lui Mos Craciun?

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)