Sari la conținut

Free Wifi Password prin lumea asta mare

instabridge

Stiti si voi cum este cu datele in roaming, sunt destul de scumpe chiar si atunci cand va faceti cate un abonament special cum ar fi Orange Go Europe. Chiar si cu acest abonement, sau cu altele, datele sunt destul de scumpe in roaming.

Pentru ca aveam nevoie de net, in Amsterdam, am descoperit pe usa unei cafenele o reclama la o aplicatie cu "Gratis wifi"

gratis-wifi

I-am facut o poza si cum am ajuns la hotel am cautat pe Google Play aplicatia respectiva.

Am instalat-o si am inceput sa o descopar.

Practic toti cei care au instalata aceasta aplicatie fac parte dintr-o comunitate care share-uiesc intre ei parolele hotspoturilor. Le share-uiesc este mult spus pentru ca aplicatia nu o sa-ti spuna niciodata parola dintr-un local, dar o s-o introduca singura atunci cand ai nevoie de ea.

Mai exact, eu intru intr-un bar (sau undeva unde este wireless), intreb parola pe cineva de acolo si apoi o bag in aplicatie. Eu share-uiesc parola cu toti cei care au instalata aplicatia, iar in momentul cand un altul intra in respectivul local si are instalata aplicatia instabridge o sa se conecteze automat la wireless pentru ca primit parola de la mine.

In cateva cuvinte aplicatia contine o baza mare de parole, de la tot felul de wireless-uri de prin lume.

La noi vad ca nu este foarte folosita, dar prin Amsterdam am avut noroc de internet in mai toate localurile prin care am fost.

Screenshot_2013-11-13-15-27-41Screenshot_2013-11-13-15-28-13

So, este o aplicatie foarte misti atunci cand esti plecat din tara, aplicatie pe are o recomand cu placere.

O instalati si atunci cand sunteti afara o sa se conecteze automat la toate wireless-urile pe care le are in baza de date, si credeti-ma nu-s putine.


Update

Alex se pare ca o foloseste pe asta. Pentru Bucuresti baza de date este mai mare decat cea recomandata de mine mai sus.

4sqwifi

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
12 comentarii
  1. daniel 13 Nov 2013 @ 16:01

    a aparut si la noi o chestie interesanta, am gasit-o in cateva cluburi de prin centrul vechi + Bellagio, http://www.free-wifi.ro

    Raspunde
  2. criserb 13 Nov 2013 @ 16:03

    @daniel – este ok ca avem si noi asa ceva, totusi pentru o astfel de aplicatie este mai buna una care are acoperire golbala… nu de alta, dar in roaming ai mai multa nevoie de un wifi decat aici la noi.

    Raspunde
  3. 1qlee 13 Nov 2013 @ 17:08

    Exista wifi-free mai peste tot prin Europa, prin cafenele si restaurante dar:
    dar atentie, nici nu realizati cât e de periculos: Orice accesezi poate fi monitorizat de cineva cu un simplu laptop, și cu un program care se găsește pe net care nu e restricționat (nu dau nume sa nu dau idei). Ce înseamna monitorizat? Însemnă ca el monitorizează toate pachetele de date care pleacă din telefonul/tableta/orice este in acea rețea , și acel progrămel iți arata vizibil simplu și intuitiv, siteul accesat, user și pass. Chiar dacă tu le ai introduse, ca sa te conectezi, tu trebuie sa trimiți date cu site/user/pass. Asa ca nu vorbim numai de Facebook, dar tu (criserb) care ai blog, sau dacă accesezi site bănci ( gen 24 Banking), sau email, poate fi destul de periculos, și te poți trezi ca nu mai ai acces la ele, sau cine știe ce surprize.
    MA rog ca sa nu speriem prea mult lumea, când intrați in astfel de wifi-free`uri folosiți programe de protecție gen “Hotspot Shield VPN” sau “OkayFreedom”

    Raspunde
  4. Ionut Bajescu 13 Nov 2013 @ 17:44

    @1qlee: Nu cred ca daca vrei wifi in roaming nu-ti permiti un VPN.

    Raspunde
  5. daniel 13 Nov 2013 @ 18:04

    bai desteptilor, atotcunoscatori de softpedia.com, site urile bancilor sau marile site-uri folosesc SSL pentru login-uri; unu din cei apti sa decripteze un SSL cu siguranta nu are nevoie de parolele voastre de wifi; mai mult decat atat, in cazul bancilor, user/pass ul este valabil o singura data fiind generat pe baza unui token;

    recomandarea cu VPN-ul este ok dar si acolo ca sa te conectezi de ex pt un PPTP trimiti un user si o parola :)

    take care brainiacs!

    Raspunde
  6. 1qlee 13 Nov 2013 @ 19:14

    @daniel
    O sa vorbim mai “incet” daca se poate. Doar daca se poate.
    Legat de acel token: daca erai la BRD nu mai spuneai asta. De fapt nici la BCR nu au toti token.
    E doar un semnal de alarma tras, pentru cei ce nu depășesc nivelul “Softpedia”, ca sa nu folosească nesecurizat wifi-free pentru ca exista un risc. Riscul e cu atât mai mare cu cât pe net sunt programe simple care fac “minuni”. Si cum deseori la o cafea te plictisești……

    Raspunde
  7. 1qlee 13 Nov 2013 @ 19:16

    edit
    si nu era vorba de parole wifi. E vorba de user/pass pe acolo unde navighezi

    Raspunde
  8. Iuli 13 Nov 2013 @ 23:19

    La Vodafone mai e si alta varianta, putin mai scumpa dar cu mai multe avantaje: pentru 3 euro / zi (tva inclus) ai acces in roaming la minutele si net-ul pe care le ai in tara, in abonamentul tau. Am folosit-o de curand si mi-a fost de foaaaarte mare ajutor sa folosesc (fara restrictii) Google Maps pentru transport / cautare puncte de interes, etc si pentru mail si convorbiri cu cei de acasa fara nicio teama de extra-charge :-)

    Raspunde
  9. Pop Valer 14 Nov 2013 @ 12:07

    Unde trebuie sa introduc acel cod primit prin sms ?..ca nu gasesc :)

    Raspunde
  10. daniel 14 Nov 2013 @ 16:22

    @pop valer
    daca te referi la free-wifi-ul romanesc, reteaua de care ziceam eu, treb sa ai si un mail, eventual vezi si in junk/spam;

    Raspunde
  11. Pop Valer 14 Nov 2013 @ 16:47

    Nu..eu ma refer la cel prezentat de Criserb !

    Raspunde
  12. criserb 14 Nov 2013 @ 17:02

    @Pop Valer – sincer acum nu mai stiu. Eu aveam un camp acolo… dar acum ca eu l-am bagat, nu-mi mai apare, deci nu stiu ce sa zic, sorry :(

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)