Sari la conținut

Samsung Galaxy Note review

DSC_0013De cateva zile folosesc un Samsung Galaxy Note si acum cred ca pot sa va zic cateva cuvinte despre el. O sa precizez de la inceput ca nu sunt un expert in telefoane dar am avut cateva pana acum, asa ca o parere tot pot sa-mi fac.

Primul lucru care iti atrage atentia la Note, atunci cand il vezi sau il iei in mana, este marimea lui. E un telefon mare cu un ecran impresionant. Nici nu stiu sigur daca e corect sa-l numesc telefon sau tableta. Mai degraba cred ca este o tableta ultra-portabila. Diagonala ecranului este de 5,3 inchi si are o rezolutie de 800 x 1280 pixeli ce-ti ofera o suprafata mare de lucru.

Cu toate ca este mare, iti intra destul de usor in buzunar la blugi. Il poti baga atat in buzunarul din fata cat si in cel din spate. N-am intampiant dificultati in a-l baga in buzunar nici chiar atunci cand ma aflam la volan.

Marimea asta a lui are pe langa avantajele clare si un dezavantaj. Iti este foarte greu sa-l folosesti cu o singura mana, mai ales atunci cand te afli la volanul masinii.

Ca aspect Galaxy Note-ul urmeaza cu succes linia lui Galaxy S si S2. Nu sunt diferente majore intre cele 3.

Daca e sa vorbim de performanta, Samsung Galaxy Note este cel mai performant telefon ce mi-a trecut prin mana. Are un procesor de 1,4 GHz si 1GB de memorie ceea ce-l face sa se miste foarte, foarte bine. Pot sa spun ca este superior modelului pe care il am eu, Galaxy S2.

Camera foto/video este asa cum ne-am obisnuit la Samsung o camera foarte buna. Are o rezolutie de 8MP cu o multime de moduri presetate. N-am insistat foarte mult pe partea de foto, am zis ca un video este mai sugestiv. Camera filmeaza 1080p dar filmuletul de mai jos l-am facut la 720. Consider ca pentru internet 720 este suficient.

Navigarea pe internet este foarte usoara cu Note-ul datorita ecranului generos. Nu simti nevoiea unui calculator atunci cand vrei sa citesti stirile de pe net, cand vrei sa vezi ce-au mai scris prietenii pe bloguri sau chiar sa raspunzi la comentarii. Tastaura este perfecta. Poti sa scrii pe ea aproape la fel de usor ca de pe a unui netbook. Nu mai simti nevoie sa intorci telefonul pentru a folosi tastaura in format landscape, acum merge perfect si in modul portrait.

La fel, facebook-ul si twitterul sunt mult mai usor de folosit datorita ecranului mare.

Cand vine vorba de usurinta navigarii pe internet este cu siguranta cel mai bun telefon, asta pot sa vi-o zic cu mana pe inima.

Un lucru care m-a socat la el este autonomia bateriei. In timp ce Galaxy-ul meu S2 are o autonomie de o zi si jumatate la Note autonomia ajunge la doua zile si jumatate. Asta in conditiile in care m-am jucat cu el destul de mult in dorinta de a-l studia cat mai bine.

Nu-mi venea sa cred ca dupa doua zile de folosinta indicatorul bateriei era peste jumatate.

Un mare plus as zice eu. Cand vezi ecranul ala mare parca nu te astepti sa-l vezi ca tine asa mult.

O parte din colegii de la munca m-au rugat sa le arat cum se vede pe el un film. Se vede foarte bine. Poti sa inlocuiesti cu usurinta laptopul atunci cand esti plecat pe undeva si vrei sa vezi un film. In masina, in tren, in avion… nu mai ai nevoie de alt device. 

Mai jos aveti cateva poze cu Note-ul in compariatie cu S2-ul meu.

DSC_0004DSC_0005DSC_0010DSC_0011DSC_0012DSC_0013DSC_0014DSC_0016DSC_0019DSC_0020DSC_0021DSC_0022

Si am lasat la urma partea cea mai frumoasa a lui Note. Este vorba de SPen-ul atasat lui.

SPen-ul te ajuta sa scrii mult mai usor atunci cand vrei sa iei niste notite in fuga. Scoti SPen-ul din spatele telefonului deschizi aplicatia in care iei notite si te apuci sa scrii. E mai greu la inceput, pana te obisnuiesti cu el, nu este chiar ca atunci cand scrii cu pixul pe hartie dar incet, incet te obisnuiesti si-ti vine cat mai natural. Bineinteles, asta in cazul in care mai stii sa scrii cu pixul pentru ca eu m-am dezobisnuit de foarte mult timp :) De cand cu calculatoarele astea, cu pixul scriu foarte rar.

Pe langa asta daca aveti talent la desen puteti sa il folosti impreuna cu Note-ul. Am vazut desene foarte misto realizate cu ajutorul SPen-ului facute de talentati. Mie mi-ar fi greu, dar sa stiti ca in incercarile mele am reusit cateva desene decente :)

Probabil ca ar fi foarte multe de spus despre Note, dar eu am tinut sa aduc in fata lucrurile care mi s-au parut importante.

In conculuzie este un telefon foarte bun pe care vi-l recomand daca aveti nevoie de un telefon cu un ecran asa mare. Daca insa va doriti un telefon mai mic, dar la fel de bun, va recomand S2-ul pentru portabilitate.

P.S. Specificatiile complete le gasiti aici.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
6 comentarii
  1. mircea 7 Mar 2012 @ 09:45

    Tu folosesti telefonul cand esti la volan ? :O Sa se sesizeze cineva ! :)))

    Raspunde
  2. Andy 7 Mar 2012 @ 10:32

    Mi se pare mie sau cand filmeaza daca intorci putin “camera” apar niste “artefacte”? Mai ales la inceput se vad blocurile asa… putin deformate cand misti tableta… In rest, culorile sunt splendide si imaginea e cursiva deci e ok la filmare.

    Raspunde
  3. criserb 7 Mar 2012 @ 11:08

    @Andy – nu cred, alea sunt gropi man. Orice stabilizator de imagine nu ar face fata strazilor din Bucuresti. Acum zici ca sunt ca dupa bombardament.

    Raspunde
  4. dan 7 Mar 2012 @ 11:31

    da,chiar la inceputul filmului cand misti “tableta” se deformeaza urat de tot blocurile…si apropos, nu mi se pare a fo 720p deloc!cel mult 480…

    Raspunde
  5. syaonline 12 Mar 2012 @ 14:09

    Sunt niste deformari destul de mari, dar mi se pare ca problema nu e in telefon.. ci … la parbriz…
    Telefonul se misca in masina.. si fata de parbriz.. si cumva parbrizul care ar trebui sa nu deformeze lucreaza ca o lentila.. si ies minunatiile alea..
    Ar trebui sa mergi un pic pe jos si sa filmezi sa vezi diferenta.

    Raspunde
  6. ics 12 Mar 2012 @ 17:16

    Frumos review-ul. G Note este un telefon reusit, m-am jucat cu el destul de mult si pot sa spun ca este aproape un S2 mai mare. De ce “aproape”? Pentru ca le-am testat pe ambele in diverse jocuri si browsere si pot sa spun ca Note-ul se misca putinel mai greu ca S2, are mai putine frame-uri, datorita ecranului cu mult mai mare.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)