Sari la conținut

Hotel de cauciucuri

1452031_10151998210179886_734773361_nVineri am avut vreo doua ore in care nu am avut ce face, dupa ce am plecat de la munca si m-am dus sa-mi schimb cauciucurile, sa pun si eu cauciucurile de iarna ca se aude ca se schimba vremea.

Le-am luat de la etajul 4, le-am coborat pe scari si m-am dus cu ele la Auto Soft, cu toate ca stiam ca este destul de scump la ei, dar na, am auzit ca au hotel pentru cauciucuri. M-am cam saturat sa le tot car de la 4 la parter si inapoi.

Am schimbat cauciucurile, le-am pus pe cele de iarna si apoi mi-am lasat cauciucurile de vara la ei pentru o taxa de 19 lei pe luna. Daca pentru o luna nu pare mult cand stau sa calculez pentru un an intreg pare o suma destul de mare. Dar na, este mai civilizat asa. Le pastreaza si ei in niste conditii mai ok decat pe balcon, unde stau ba in soare ba in frig.

Cat despre costul schimbatului cauciucurilor, este mare, am dat vreo 90 – 100 lei, nu mai stiu acum exact. Dar macar am fost multumit de serviciile lor, am fost multumit de cum m-au tratat si pana la urma conteaza si asta.

Voi unde va tineti cauciucurile de iarna, tot pe balcon sau le-ati lasat si voi la ceva hoteluri d’astea de cauciucuri? Si daca le-ati lasat, cat va costa pe an, chiar sunt curios.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
14 comentarii
  1. Andy 25 Nov 2013 @ 15:57

    Eu las cauciucurile la service de 4 ani deja :) Exact pe ideea ca n-am chef sa le car.

    Raspunde
  2. Ariel 25 Nov 2013 @ 16:14

    Decât să le las la un hotel de cauciucuri, ale mele rămân în garajul părinților (avantaj de stat la casa). Când e nevoie dau o tură până la ei (150 km dus-întors) și mi le schimb eu.

    În perioada de maximă iarnă, după ce deja cam toți si-au făcut schimbul, imi trimit jantele cu cauciucurile de vara la echilibrat, ca sa fie pregătite la urmatorul schimb.

    Raspunde
  3. criserb 25 Nov 2013 @ 16:17

    @Ariel – clar, daca ai garaj nu ai de ce sa le lasi la hotel.

    @Andy – si la tine cat costa?

    Raspunde
  4. un Prost 25 Nov 2013 @ 17:07

    50 de lei schimbatul și depozitatul moca, pe balcon.

    Raspunde
  5. andrei 25 Nov 2013 @ 17:49

    eu de cand mi am luat masina le schimb si depozitez la baietii astia:
    http://www.vreau-anvelope.ro/ ando service pe numele lor.
    pana acum era 60 de lei schimbatul si 60 depozitatul pe 6 luni. sambata am fost sa mi schimb cauciucurile cu cele de iarna si mi au spus ca daca vreau sa iau spatiu de depozitare pe un an este 90 de lei (in loc de 120 cum ar fi fost daca le luam pe cate 6 luni). pana acum am fost multumit. asta este al 2 lea an de cand am cauciucurile la ei.

    Raspunde
  6. criserb 25 Nov 2013 @ 17:58

    @andrei – daca spuneai acum 2 zile si cauciucurile mele erau la ei. Data viitoare acolo ma duc…

    Raspunde
  7. razorsbk 25 Nov 2013 @ 18:04

    Daca le depoziteaza unul peste celalalt, e degeaba, si cel mai probabil asa se face. Ele trebuie sa stea in pozitia de rulare si cu distanta intre ele, rotite din cand in cand.

    Raspunde
  8. Adrian Boioglu 26 Nov 2013 @ 01:26

    Eu in ultimul an si jumatate am tot folosit o oferta de pe Zumzi. 39 lei pentru schimbat + plumbi.
    Pretul este super! In mod normal, aceeasi vulcanizare cere 65 lei + cost suplimentar la plumbi.

    Dupa 3 oferte din astea pe Zumzi, oamenii si-au dat seama ca platesc comisioane si le promit celor care isi aduc prietenii, dar nu iau oferta de pe site, acelasi pret. Se misca repede si angajatii sunt de treaba. Nu vezi chitanta sau bon de casa, dar la banii astia oricum nu decontez pe undeva cheltuiala..

    Prima data cind am fost la ei mi-au oferit si povestea cu hotelul, dar mi s-a parut oarecum dubioasa treaba si costisitoare. Am noroc ca am unde sa le tin. Le car si eu un etaj pe scari o data pe an, dar nu e asa de mare bataia de cap.

    Pe de alta parte, treaba cu hotelul e putin cu dus-intors. In ultimele luni am vazut 2 mari incendii in Constanta unde au fost distruse aproape toate anvelopele lasate de oameni la “hotel”. Ce te faci daca patesti una ca asta? Dar daca ti le tin in frig, ploaie, zapada si unul peste altul?

    Raspunde
  9. Adrian Boioglu 26 Nov 2013 @ 01:29

    Si o alta idee care am vazut ca se practica in Constanta este achizitionarea de jante suplimentare. Cauciucurile stau pe jante tot timpul anului si atunci cind trebuie sa le schimbi faci operatiunea de unul singur acasa.

    Ramana valabila povestea cu depozitatea pe timpul sezonului, dar nu mai platesti echilibrare si schimbat de anvelope.

    Raspunde
  10. Simina 26 Nov 2013 @ 10:06

    Eu le-am schimbat la CityGo (www.citygo.ro). Acolo le-am schimbat si in primavara si am fost foarte multumita. In toamna anului trecut am schimbat cauciucurile de iarna in alta parte (si a costat vreo 90 lei), dar nu au fost bine echilibrate. Am dat 100 de lei acum, dar in pret e inclusa si spalarea masinii (exterior si interior), ceea ce imi convine. :)

    De depozitat le depozitez intr-o camera, undeva la parter. Spre norocul meu aparatamentul (intr-o vila de 4 familii) a venit cu o camera de depozitare foarte utila la parterul casei. :)

    Raspunde
  11. criserb 26 Nov 2013 @ 10:57

    @razorsbk – De ce crezi tu ca cel mai probabil asa se face? Din cate stiu cei de la Auto Soft sunt o companie care se respecta. Au ei preturi mari, spre foarte mari :), dar serviciile sunt ok. Nu cred ca ajungeau unde au ajuns daca nu erau oameni seriosi si nu-si respectau clientii.

    @Adrian – Poate sa-ti ia foc si masina, deh, se mai intampla. Nu trebuie sa fim chiar asa pesimisti. Iar daca ia foc, asta este, cauciucurile sunt asigurate, am un contract cu ei.

    @Simina – ai noroc cu camera aia, te invidiez ;)

    Raspunde
  12. Ariel 26 Nov 2013 @ 11:00

    @Adrian Boioglu
    chiar daca ai jante vara/iarna, echilibrarea oricum trebuie facuta inainte de a fi montate, la cate gropi sunt …

    Raspunde
  13. criserb 26 Nov 2013 @ 11:01

    @Ariel – da, ai dreptate. Eu le mai echilibrez din cand in cand fara sa fie nevoie de schimb cauciucurile. Ma duc cu ele la vulcanizare si le echilibrez… Ma rog, in functie si de ce simt in volan.

    Raspunde
  14. Andy 26 Nov 2013 @ 12:01

    @criserb: nu stiu sa-ti zic exact, ca de obicei mai fac si alte operatii, dar ceva de genul 100 ron / sezon.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)