Sari la conținut

Imi place pe masa/cuier/podea/fotoliu/etc

Este un mesaj destul de ciudat sa-i zicem, care circula in ultima vreme pe Facebook.

Cand l-am vazut prima data m-am gandit la tot felul de obscenitati, cum si pe unde ii place fetei la care l-am citit.

Ulterior l-am vazut peste tot, fiecarei fete ii place pe… cine stie unde. Mi-am dat seama ca e o campanie, dar cand am aflat despre ce e vorba nu mi s-a parut deloc interesant.

Si, pentru a elucida misterul, este o campanie care sustine lupta impotriva cancerului la san. O campanie, dupa parerea mea prost facuta, in care eu nu vad nici o legatura intre “Imi place pe” si cancerul la san. Ok, am inteles ca se doreste atragerea atentiei, dar nu asa…

In lume, la fiecare 3 minute o femeie este diagnosticata cu cancer la san si la 14 minute o femeie moare din cauza acestei boli, iar voua va arde de glume proaste cu “Imi place pe…”

Mai jos aveti mesajul ce-l primesc fetele pe Facebook:

O prietena mi-a sugerat ca ar trebui sa facem ceva special pe facebook pentru a spori transparenta si constientizarea luptei contra cancerului de san la femei, pe luna octombrie.

E un lucru usor de facut si va propun sa participam impreuna astfel incat sa devina un eveniment memorabil.

Anul trecut ideea era sa posteze fiecare pe peretele facebook culoarea sutienului sau. Aceasta initiativa feminina a lasat in dubiu barbatii timp de cateva zile, in timp ce femeile pareau ca scriu aleatoriu niste culori.

Jocul din acest an are legatura cu geanta voastra. Va trebui sa scrieti pe perete unde anume va lasati geanta in momentul in care intrati in casa sub forma "Imi place pe…." si adaugati locul. De exemplu:"imi place pe pat" sau "imi place pe masa din bucatarie" sau "imi place pe scaunul de la birou". Ati inteles Bine! Scrieti raspunsul vostru pe (status) peretele facebook (si nu ca raspuns la acest mesaj!) si trimiteti la cat mai multe femei acest mesaj

Si raspunsul unei fete cu cap:

Nu exista o nemernicie mai mare! in timp ce o femeie moare, barbatii din lista ta isi imagineaza cu totul alte lucruri despre "geanta ta". mai bine sa ne rugam 1 min sincer ptr acele femei! treziti-va !!!

Chiar sunt curios sa aud parerea voastra cu privire la aceasta campanie.

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
42 comentarii
  1. Maddame 22 Oct 2010 @ 11:48

    Am primit mailul. Nu am înţeles unde bate, deci am lăsat-o cum a căzut.
    Nu aş sări să critic ceva ce nu înţeleg. Dar nici nu pot să iau parte orbeşte la o iniţiativă, numai pentru a fi în rând cu lumea.

    Raspunde
  2. maddy 22 Oct 2010 @ 11:51

    nu am primit mailul dar am avut persoane in lista care scriau ca le place in diverse locuri si nu am inteles care era faza. acuma am inteles`o. sec!
    initiativele astea viturale sunt egale cu zero si cancerul nu este comic sau un motiv ca sa faca apropouri sexuale.
    de prost gust. daca vor sa faca ceva, sa doneze bani pentru un spital sau o fundatie care ajuta bolnavii de cancer, nu sa scrie tampenii pe facebook.

    Raspunde
  3. Alina 22 Oct 2010 @ 11:56

    Unele persoane au prea mult timp liber :).
    In timp ce unii scriu pe Facebook, diverse institute de cercetare muncesc sa gaseasca medicamente, tratamente care sa lupte cu aceasta boala. Fii sigur ca li se falfaie lor de mesajele de pe Facebook.
    Genul asta de initiava e absolut stupida, fara nici un rezultat concret. Si cancerul nu e singurul domeniu in care se plimba genul asta de mailuri.

    Raspunde
  4. premiantul 22 Oct 2010 @ 11:57

    Si uite asa ai atras si tu de asemenea atentia…
    Nu puteai pune alt titlu articolului ?
    Bine a zis fata cu cap : “Nu exista o nemernicie mai mare! in timp ce o femeie moare, barbatii din lista ta isi imagineaza cu totul alte lucruri despre “geanta ta”. mai bine sa ne rugam 1 min sincer ptr acele femei! treziti-va !!!”

    Raspunde
  5. Maria 22 Oct 2010 @ 12:41

    Prin simpla mediatizare a acestui “joc” pe blogul tau se trage un semnal de alarma. Totul e ca acest “joc” sa devina cunoscut si sunt sigura ca vor exista oameni care vor face ceva in acest sens in urma aceste campanii. Se demonstreaza inca o data ca retelele de socializare sunt un mijloc de comunicare f puternic… Chiar nu cred ca e o prostie. Bravo, tocmai ai participat la aceasta campanie :))

    Raspunde
  6. Katrina 22 Oct 2010 @ 12:54

    Maria, ce semnal de alarma? Cate dintre fetele care participa la aceasta campanie si-au facut un control de depistare a cancerului de san? Probabil nici macar 5%. Am colege care fug de ginecolog chiar si atunci cand au probleme evidente, d’apai sa se duca sa-si mai faca un control anual de rutina.

    Raspunde
  7. Alina 22 Oct 2010 @ 13:09

    Da, sunt sigura ca imediat dupa ce a primit acest mesaj Criserb a inceput sa isi pipaie sanii sa vada daca e ceva. Dupa ce s-a lamurit ca totul e ok, a luat-o pe Dana la verificat :P.

    Raspunde
  8. Katrina 22 Oct 2010 @ 13:44

    Ma refeream la fetele care sustin aceasta campanie pe facebook si chiar la cele cau au initiat-o.

    Raspunde
  9. Maria 22 Oct 2010 @ 13:53

    @Katrina: eu sunt una dintre cele care isi fac control la 6 luni… iar prietenele mele sunt destul de “destupate” ca sa-si faca un control pe an… in mediul urban cred ca procentul celor care isi fac control este mult mai mare

    Raspunde
  10. Katrina 22 Oct 2010 @ 14:16

    Maria, cunosc pe cineva care are caz de cancer la san in familie si refuza sa mearga la medic, asa ca, repet, procentul celor pentru care aceasta campanie inseamna intr-adevar ceva este infim. Repet intrebarea: cate dintre fetele care sustin campania pe fb crezi ca isi fac sau isi vor face controlul?

    Pentru majoritatea fetelor este doar o modalitate de a atrage atentia prin textul “imi place pe…”, si nu prea exista intentia de a trage un semnal de alarma asupra cancerului de san.

    <> cam ce speri?

    Raspunde
  11. Katrina 22 Oct 2010 @ 14:18

    Nu mi-a luat tot textul.

    Ai scris ca esti sigura ca vor exista oameni care vor face ceva in acest sens in urma acestei campanii. ce crezi ca se va intampla mai exact?

    Raspunde
  12. Andreea 22 Oct 2010 @ 14:43

    Poate ca daca nu s-ar fi initiat acesta campanie, ai fi abordat un cu totul si cu totul alt subiect astazi:)
    Eu zic ca daca macar o fata citeste comentariile pe aceasta tema, observa ca un astfel de control se face o data la 6 luni si se duce si ea, macar din curiozitate, sa isi faca controlul, se poate spune ca aceasta campanie a avut succes. Mie imi place. si pe masa si pe pat si pe jos si, uneori, pe dulap;)

    Raspunde
  13. criserb 22 Oct 2010 @ 15:00

    Am zis, probelema este una grava dar modul in care incercam sa o promovam e aiurea. Imi place pe masa te duce cu gandul la orice altceva, numai la cancer la san nu. Si mie imi place pe masa, dar asta chiar nu spune nimic legat de adevarata problema ;)

    Si da, probabil ca abordam alt subiect azi :P

    Raspunde
  14. kllaus 22 Oct 2010 @ 15:48

    Bun raspunsul fetei cu cap.

    Raspunde
  15. ciprian 22 Oct 2010 @ 17:25

    “campania” nu cred ca reuseste sa transmita mesajul dorit. de fapt, ce mesaj vrea sa transmita? :O

    mai bine ar trimite femeile la control regulat, mai ales daca se simt cu risc (cancer la san in familie).

    si apropos de “fata cu cap” :)). nu sacrificam si cate o capra?

    Raspunde
  16. Andreea 22 Oct 2010 @ 18:19

    aprob si eu raspunsul fetei cu cap. si la mine in lista de prietenei pe facebook sunt mai multe fete care au promovat aceasta idee si la randul meu, am primit si eu mai multe mesaje de genul postat in articol, dar intr-adevar este o metoda f.proasta de promovare a unui lucru f.real si f.dramatic :(

    Raspunde
  17. alex 22 Oct 2010 @ 19:48

    si mie mi se pare o prostie, a aparut pe fb si grup anti campanie http://www.facebook.com/pages/Dont-say-I-like-it-on/137150333000919

    Raspunde
  18. Hubba Bubba 22 Oct 2010 @ 20:12

    Sincera sa fiu, eu initial am crezut ca cineva i-a spart contul primei tipe la care am vazut statusul.
    Apoi, cand am citit mesajul, am crezut ca cineva a initiat aceasta pseudo-campanie in ideea de a-si bate joc de fetele carora le place pe in langa s.a.
    Nu cred sau nu pot sa concep ca cineva care se ocupa in mod oficial cu o campanie impotriva cancerului la san poate promova asa ceva.
    A avut insa rezultatul scontat si anume acela de a face valva. A facut.

    Raspunde
  19. andre. 22 Oct 2010 @ 20:20

    Oare ideea nu e ca mesajul sa ajunga la cat mai multe persoane? Poate ca un mic procent din acele pers vor face si controlul! Faptul ca unora le place si altora nu le place, nu e atat de important cat e faptul ca se discuta pe marginea acestui subiect. Orice idee e desteapta daca reuseste sa faca valva. Uneori scopul scuza mijloacele ;)

    A.

    Raspunde
  20. Cristian VADUVA 22 Oct 2010 @ 22:14

    Chiar ma miram cum de nimanui nu-i place “sub dush”, “pe balcon”, “in masina”, “pe plaja”, “in piscina/lac/mare” … interesanta campania, si e chiar normal ca barbatii se sa gandeasca la prostii !

    Raspunde
  21. Sorana 22 Oct 2010 @ 22:52

    Ca de obicei…spiritul de turma care prinde foarte bine mai ales la cei care nu prea au viata sociala ADEVARATA si care isi pierd timpul…hai sa zicem..cum e la moda :)

    Raspunde
  22. alice 22 Oct 2010 @ 23:27

    Daca in urma campaniei asteia despre care voi aveti impresia ca e super imbecila, o singura femeie se gandeste ca ar trebui sa isi faca un control in urma caruia afla ca are cancer la san, a meritat toata “penibilitatea” si “absurditatea”!

    Raspunde
  23. alice 22 Oct 2010 @ 23:30

    @Katrina dar tu ai facut vreodata un astfel de control? banuiesc ca nu, altfel ai fi stiut ca nu e domeniul ginecologului…

    Raspunde
  24. ShuuSha 22 Oct 2010 @ 23:36

    eu nu am geanta…. si in continuare cred ca e o prostie! ne consumam energia pentru niste actiuni inutile… americanii sunt niste tampiti si ne luam dupa ei…. dovada clara ca ne meritam soarta! si mor pe ideea ca vorbim despre cancer, despre probleme importante si 99% din noi habar nu avem, o facem de fatada, doar ca e un stereotip la moda! Vorbim despre cancerul la san, dar sincer cate dintre noi se duc sa-si faca mamografie periodic, vorbim despre pace si ne uram intre noi ca pe cei mai mari dusmani, vorbim de bunatate si trecem pe strazi nepasatori. Ne pasa in aparenta, dar in esenta suntem fericiti ca nu noua ne e rau! E o copilarie proasta jocul asta… mai bine fa o zi de voluntariat, te duci in spitale, vezi adevarate drame, iti donezi 2% din impozit pentru cele mai nefericite… nu scrii la status “imi place pe jos”…
    ce joc tampit!!!! Daca tot vreti sa faceti un bine duceti-va la un consult intai psihiatric si apoi faceti mamografie!!!!!! … sa dovediti ce femei puternice sunteti!

    Raspunde
  25. Vera 23 Oct 2010 @ 08:48

    De acord partial… Poate nu e cea mai potrivita initiativa dar e ceva… Si hai sa nu fim ipocriti si sa criticam in stanga si in dreapta! Tu ai facut ceva mai laudabil,ceva concret pentru problema asta? Poate ajuta sa ne si rugam, dar hai sa fim realisti fiecare reactioneaza in felul lui in fata diverselor situatii in care este pus…

    In loc de critica hai sa oferim si alte optiuni: spre exemplu hai sa publicam (ca tot avem blog…) niste adrese sau tel ale centrelor medicale unde ai putea sa faci analize, hai sa spunem ca analizele se fac si cu scopul de prevenire…

    Hai sa nu fim rautaciosi, ipocriti, hai sa facem si noi ceva…

    Raspunde
  26. Ram 23 Oct 2010 @ 08:56

    Salut!
    Carevasăzică, se doresc păreri legate de campanie.
    Atata timp cât o campanie (de responsabilizare socială, de poziţionare, CSR etc.) îşi atinge scopul (prin spoturi catalogate drept unii ca fiind ,,proaste”, printuri ,,imorale” s.a.m.d.), nu se poate spune că este o campanie proastă.
    Din feedback (ce vedem cu toţii pe Facebook şi bloguri), s-ar putea ghici că n-a fost tocmai una eşuată. Însă nimeni (în afara celor care vor face evaluarea) nu are de unde să ştie ce impact a avut şi câte dintre cele cărora le-a fost atrasă atenţia au şi acţionat în consecinţă.

    Raspunde
  27. Ram 23 Oct 2010 @ 09:15

    And the second part (şi cea de-a doua parte):
    Se pare că începutul de propoziţie ales(acel ,,Îmi place pe/…” – “I like it on/…”) este, în fond, problema majoră disputată aici. Să nu uităm că ceea ce înţelege cineva dintr-un rând ţine de o sumedenie de factori din background-ul (fond socio-cultural) acestuia/acesteia.
    Şi pentru mine a sunat la fel de kinky. ;) Au fost persoane care au ales să schimbe formularea, tocmai pentru a evita conotaţiile pe care le-am sesizat cel puţin noi, oamenii care au scris pe acest blog. De bun-simţ, nu? Existau, bineînteles, o sumedenie de variante care ar putea înlocui cu succes propoziţia în cauză. Însă…n-a fost să fie.

    Raspunde
  28. Claudiu 23 Oct 2010 @ 09:33

    Corect. Campania e de prost gust.

    mai ales ca apar comentarii la aceste statusuri, chiar si de la fete, care sunt si de mai PROST GUST!

    Raspunde
  29. Letitia 23 Oct 2010 @ 09:37

    Ce prostie!

    Raspunde
  30. Pyuric 23 Oct 2010 @ 12:24

    Si mie mi se pare inutila (la fel ca si cea de anul trecut, cand spuneau culoarea sutienului lor…wtf?!). Am primit mesajul asta de cateva zeci de ori, da sunt curioasa cate din fetele care l-au trimis se si duc periodic la control. In al 2lea rand, sa zicem ca cei care au cont pe FB au o educatie mai buna, venituri ok etc, dar cu restul ce facem? O astfel de campanie trebuie facuta pe termen lung si sa nu porneasca de pe Facebook ci din scoli… si conteaza enorm si ceea ce esti invatat in familie.

    Raspunde
  31. Alina 23 Oct 2010 @ 14:36

    @Alice Dar de domeniul cui este? Ginecologul este cel care da trimiterea, evident ca nu face el mamografia, cum nu face nici ecografia morfologica. Sunt centre specializate pentru asta.

    Daca e sa vb de campanii, targeturi si alte denumiri englezesti, hai sa vedem realitatea. Care e media de varsta a femeilor de pe facebook? Care e media de varsta pentru cancerul la san?

    Si daca e sa intram in domeniul medical. Unde ai vazut mataluta ca se face mamografie la cerere, asa din senin? Poate doar in Romania se poarta asa ceva, dar in tarile in care asigurarile de sanatate functioneaza, intai te duci la ginecolog, iti face el un control si daca considera ca e necesar te trimite la mamografie, dupa o ecografie. Nu te trimite nimeni sa te radiezi degeaba, doar ca ti s-a pus tie pata sa faci mamografie.

    Si da, campania este de prost gust si faptul ca aici se discuta nu inseamna nimic legat de succesul ei. Femeile nu au aflat nimic in plus, nici o informatie medicala, zero barat.

    Sunt de acord cu Suusha, in loc de dat clici in zadar, da niste bani la Unicef sau orice alta organizatie, fa voluntariat. Orice e mai util decat un post pe Facebook.

    Raspunde
  32. Onofrescu Codrin 23 Oct 2010 @ 19:03

    Ahaaaa deci asa …V-am prins :-w ! :))

    Raspunde
  33. ana 23 Oct 2010 @ 19:29

    Mie mi se pare ok, e doar un gest! Poate altii nu cred in D-zeu ca sa se roage asa ca atrag atentia unei persoane reale astfel. Pentru ca lumea intreaba: cum? de ce? care-i faza? etc. si astfel se vorbeste din ce in ce mai mult despre cancerul la san.
    Si tot astfel, e un succes daca macar o fata/femeie se duce la un consult! De ce trebuie sa luati orice initiativa drept esec sau… gluma proasta?

    Raspunde
  34. Cowish 24 Oct 2010 @ 00:58

    @ana: Tu te’ai dus la consult dupa ce ai vazut Facebook’ul plin de mesaje gen “Imi place pe..”?

    Raspunde
  35. Constantin 24 Oct 2010 @ 19:02

    Tin sa comentez si aici.
    Sa va arat o campanie buna apropos de acest subiect, portrete ale femeilor care au supravietuit cancerului la sân cu sacrificiile de rigoare. Si matusei mele as fi vrut sa-i fac niste poze acum cateva zile, dar mi-era teama ca n-o sa vrea. La noi este un subiect delicat, iar un David Jay (fotograful) am gasi mai greu.
    http://www.oitzarisme.ro/index.php/2008/10/20/david-jay-the-scar-project/
    Este o campanie in derulare si puteti sa va “imprieteniti” si pe Facebook
    http://www.facebook.com/pages/The-SCAR-Project/255064983743

    Raspunde
  36. Crox 25 Oct 2010 @ 16:37

    Interventia ratiunii: Este OK. Campania da roade. Se investeste mult mai multa atentie in aceasta directie dupa startul acestei campanii si deocamdata asta era efectul scontat pe termen scurt. Pe termen lung sunt imperceptibile roadele unei astfel de campanii (iar ajungem la metafizica).
    Scopul scuza mijloacele.

    Raspunde
  37. Serban 25 Oct 2010 @ 21:16

    Campania cu “Imi place pe” e una proasta. Rau. In primul rand cancer la san pot face si barbatii, asa cum si posete pot purta un anumit tip de barbati. In al doilea rand, asta ar fi fost o campanie de teasing valida daca dupa ce toate fetele isi pun statusurile alea, s-ar face cunoscut ca a fost pentru cancerul la san.E ca si cand ai face reclama la ciocolata dar fara sa mentionezi tipul, marca, s.a.m.d. Deci CA CAmpanie e slaba rau. Fetelor, hai va rog eu nu fiti ipocrite spunand “Mi-am pus si eu statusul ca sa sustin lupta impotriva cancerului la san”. L-ati pus ca sa starniti niste reactii si sa va amuzati. Mai bine chiar va faceti controlul.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)