Sari la conținut

Apa, sapun si hartie igienica

hartie_igienicaO metoda mai buna de a-mi sterge ochelarii nu exista. Am incercat tot felul de chestii, tot felul de solutii, care se gasesc la casele de marcat din supermarketuri si pana acum, eu nu am gasit o varianta mai buna ca apa, sapunul si hartia igienica. Poate doar detergentul de vase care sa mai inlocuiasca din cand in cand sapunul, cand bucataria este mai aproape, dar altceva nimic.

Port totusi ochelari de aproape 2 ani de zile si am incercat multe.

A venit momentul sa apelez din nou la voi, poate aveti voi vreo metoda mai ok, care sa imi curete ochelarii, cel putin la fel de bine ca apa si sapunul. Nu conteaza pretul, sunt totusi multe momente in care as prefera sa-mi sterg ochelarii la birou si sa nu trebuiasca sa ma mai duc pana la baie sau bucatarie.

Astept sfaturile ochelaristilor :)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. spanac 30 Jul 2013 @ 12:22

    exista o carpita d-asta de ochelari. nu alea normale pe care le vezi pe toate drumurile. e una mai flocoasa. excelenta la sters ochelarii. ochelari care o data la saptamana cel tarziu trebuie imbaiat bine cu apa calda si sapun.
    du-te la un optinova sau orice magazin cu ochelari si intreaba-i de carpite de oechelari. si testeaza vreo 2 din alea blanoase. una va fi excelenta

    Raspunde
  2. Sofokle 30 Jul 2013 @ 12:34

    foloseste carpele de sters lentilele foto. Nu mai folosi hartie igienica si sapun pentru ca in timp relativ scurt vei distruge straturile de tratament chimic aplicate lentilelor ochelarilor. Aceeasi poveste e valabila si pt lentilele foto.

    Raspunde
  3. criserb 30 Jul 2013 @ 12:36

    @Sofokle – am incercat si cu carpele de la obiective, dar tot nu au calitatea hartiei igienice. Pe bune, nu glumesc. Totusi la obiective inca folosesc respectivele carpe, parca nu as vrea sa bag obiectivul in apa :)

    @spanac – am sa incerc si pufoseniile alea daca zici tu :)

    Raspunde
  4. spanac 30 Jul 2013 @ 12:44

    da, pufosenii. dupa cum a zis si sofokle, cu timpul vei zgaria ramele. eu le am deja zgariate de la atata hartie igienica…

    Raspunde
  5. Laurențiu Trofoșilă 30 Jul 2013 @ 12:49

    La farmacie găsești șervețele pentru șters ochelarii. Diferența față de cele de la supermarket este că cele din farmacie sunt produse în secolul în care trăim și ca atare soluția de curățare nu s-a evaporat încă.

    Raspunde
  6. Pitikut 30 Jul 2013 @ 13:05

    Aceasi solutie ca si tine, cu sapun, apa si hartie.Fac asta de vreo 4 ani.

    Raspunde
  7. Postolachi Dumitru 30 Jul 2013 @ 13:22

    Incearca cu piele de caprioara… pe vremuri asa ceva se livra impreuna cu ochelarii la oftalmolog. Acum nu mai stiu cum este…

    Raspunde
  8. criserb 30 Jul 2013 @ 14:24

    @Laurențiu Trofoșilă – am luat si de la farmacie, vreo 2 feluri… sunt praf si alea. Totusi mai incerc, acolo este firesc sa gasesti ceva pentru ochelari.

    @Postolachi Dumitru – si acum este cam tot asa, doar a pielea aia pe mine nu ma multumeste :(

    Raspunde
  9. Marius 30 Jul 2013 @ 16:56

    Eu șterg cu lavetele date de Samsung la monitor, tv
    (bine ca am cumpărat mult de la ei :) ) fără sa aplic nici o solutie . Cele cumpărate de la magazin sunt praf.

    Raspunde
  10. Andreea 31 Jul 2013 @ 03:31

    Eu folosesc servetelele pentru ochelari de la Mega Image. Mi se par cele mai bune. Am incercat si eu de la mai multe firme, dar astea sunt perfecte, dupa parerea mea. Nici prea umede sa-mi lase dare, nici prea uscate de sa nu stearga nimic…

    Raspunde
  11. maddy 31 Jul 2013 @ 15:28

    cand purtam ochelari aveam pielea de caprioara in toc dar mi se parea ca intinde toata mizeria pe lentile. intr`un final ii spalam si eu cu apa, sapun si spirt, pentru degresare/igienizare.

    Raspunde
  12. Minnie 1 Aug 2013 @ 15:03

    Eu port ochelarii de vreo 8 ani, intotdeauna super tratati si pt antireflexsi antizgariere si orice “anti” mai e posibil. Niciodata nu am sters ochelarii cu altceva decat cu piele caprioara veritabila si atat. Orice lichid, chiar si apa, duce la matuirea lentilelor tratate si stergerea peliculelor de “anti”- diverse.

    Raspunde
  13. criserb 1 Aug 2013 @ 15:20

    @Minnie – glumesti nu? :) Incearca o data cu apa si sapun, sa vezi diferenta fata de plielea aia. Si eu mai folosesc pielea aia de caprioara, dar din cand in cand, pentru o curatare perfecta… apa si sapunul sunt baza ;)

    Raspunde
  14. Secara 6 Aug 2013 @ 15:35

    Cristi – cand ai la indemana apa si sapun, acestea sunt intr-adevar sfinte. Insa ce te faci in mijlocul campului / padurii? (ex: cazul meu, cand sunt la vanatoare). Solutia de back-up (care fujnctineaza suficient de bine) e folosirea unei carpe din microfibra (de genul prosopului… se gasesc pe la Carrefour / Cora, la departamentul auto – costa 5 carpe in jur de 10 RON). Dintr-o carpa iti faci cel putin 8 carpite pentru ochelari.

    Raspunde
  15. criserb 6 Aug 2013 @ 15:39

    10x Bogdan, incerc si varianta asta. Stiu la ce carpe te referi, dar nu le-am incercat pana acum.

    Raspunde
  16. Minnie 8 Aug 2013 @ 09:21

    Nu, nu glumesc. Si nu, nu o sa folosesc nicodata altceva sa-i sterg. Sunt deja la a 6 pereche/reteta asa ca oi stii eu ceva

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)