Sari la conținut

La ce foloseste o statie CB

Pentru ca multa lume nu are o statie CB si se intreaba oare cum functioneaza, am pus mai jos pentru voi un exemplu destul de clar.

Un coleg intreaba (da, pe drumuri toti suntem colegi) altul ii raspunde. Dupa ce am trecut de MCV (a se citi radar) l-am anuntat si eu mai departe la randul meu.

Daca nu aveti inca o astfel de statie va sfatuiesc din toata inima sa va luati. Nu sunt asa scumpe si va salveaza de multe belele.

Nu va foloseste doar pentru a afla unde e radarul, va este utila si pentru alte chestii.

Imi aduc aminte ca iarna trecuta, cand am fost la schi in Austria, era un accident pe autostrada. Au stat unii acolo 3-4 ore (i-am auzit pe colegi vorbind) iar eu am ocolit toata treaba datorita statiei. N-as mai putea sa circul fara ea.

Cine are statie sa dea like acestui post, poate ii ajutam si pe altii si daca puteti lasati si un comentariu sa-mi spuneti cea mai ciudata situatie cand statia v-a fost de folos ;)

P.S. Camera video nu “aude” prea bine statia, asa ca dati volumul mai tare ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
21 comentarii
  1. TyT 19 Jun 2012 @ 21:36

    Foarte misto colegu !
    Dar, trebuie sa stii ca si baietii de pe MCV au devenit colegi cu noi pentru ca unii dintre ei au si ei statie pe MCV si nu ma refer la statia lor din dotare ci o statie CB portabila …

    Raspunde
  2. criserb 19 Jun 2012 @ 21:39

    @TyT – stiu colegu. La cat m-am plimbat prin tara am vazut ca au si ei, de aia e bine sa-l intrebi direct pe cel care-l vezi ca vine din fata “colegu cu Astra alba, am ceva controale pana la…. “. Cat despre cei cu MCV-uri care si-au pus statie, e dreptul lor, dar si cate isi aud :D

    Raspunde
  3. Cip 19 Jun 2012 @ 22:20

    Nu e stresanta? Imi da senzatia ca nu poti sa te bucuri si tu de o melodie, sau sa ai o discutie cu pasagerii pentru ca trebuie sa fii atent la statia aia. Poate ma-nsel..

    Raspunde
  4. criserb 19 Jun 2012 @ 22:37

    @Cip – asa am zis si eu initial :) dar cu timpul mi-am dat seama ca nu e asa. O dai mai tare sau mai incet dupa bunul tau plac, nu trebuie sa o ai la volum mare. O dai mai tare cand ai nevoie de informatii si o dai mai incet cand nu vrei sa o mai auzi. Acum s-a obisnuit cu ea pana si Dana care nu o prea placea la inceput :P In plus, cand esti singur e o minune, te ajuta sa treaca timpul mai usor.

    La inceput nici eu nu prea am fost de acord cu ea, dar dupa ce mi-am luat-o mi-am dar seama ca a fost cea mai buna investitie ;) Nici nu iti dai seama cat m-a ajutat in trafic si cu cat i-am ajutat si eu pe altii.

    Practic poti sa comunci orice cu cei din jurul tau, orice, oricand…

    Raspunde
  5. A.G 19 Jun 2012 @ 22:39

    :-P @Cip . Te inseli. La un moment dat te inveti.Poti sa o dai si mai incet etc etc.Ceea ce ma deranjeaza este ca unii dintre conducatorii auto cu CB care conduc turisme nu prea raspund la intrebari.Tot soferii de tir sunt baza.
    Colegu?!?Liber pana la Sighisoara? :-P

    Raspunde
  6. amzis 20 Jun 2012 @ 00:20

    @A.G. Pai chiar tu ai spus mai inainte ca o poti da mai tare sau mai incet. E si normal daca omu o are data incet sa nu te auda. Eu cand va spuneam pe blog sa va luati statie voi ce spuneati batman batman .. Na ca acu’ vă place la tăţi :). De abia asteot sa o folosesc saptamana viitoare. Am aproape un an de cand nu am mai folosit-o

    Raspunde
  7. OZ 20 Jun 2012 @ 02:42

    Mi-am luat si eu o statie, dupa ce si-a luat Criserb si m-a convins cat foloseste, mai ales in conditiile in care circul zilnic 2-300 de km inafara Bucurestiului. Initial o foliseam pe a lui, ca el o instala doar in weekend:)
    E foarte utila nu doar pentru ca stii unde sunt radare, insa afli info din trafic in timp real, poti sa fii ajutat mai repede daca ai vreo problema, etc.
    Exista insa si dezavantaje daca nu esti singur; zgomot de fond, unii “colegi” cu limbaj mai colorat…
    Sotia mea, inca nu o place :)
    Recomand o astfel de statie tuturor!

    Raspunde
  8. vali 20 Jun 2012 @ 06:17

    staţiile CB sunt pentru cocalari.

    Raspunde
  9. amzis 20 Jun 2012 @ 07:34

    @Vali dacă glumeşti e ok ,daca nu e bine aşa . Lasă să fim noi cocalari şi voi intelectualii şi afaceriştii să faceţi 5 ore de la Bucureşti la Bacău

    Raspunde
  10. Un Cocalar 20 Jun 2012 @ 08:40

    Lasa ca stim toti un cocalar in comportament, care culmea, ii face pe altii cocalari!

    Raspunde
  11. StK 20 Jun 2012 @ 13:36

    @amzis dar tu cat faci? 3 ore? din cauza idiotilor ca tine mor oameni nevinovati pe drumuri, ca suntem smecheri si mergem cu suta prin localitate ca avem statie si stim tot ce se intampla.

    Raspunde
  12. amzis 20 Jun 2012 @ 15:25

    @Stk bai prostovane nu reusesti sa lasi un comentariu fara sa jignesti ? il respect pe Serb si nu as vrea sa incep sa iti fac un pomelnic aici.
    Ai facut tu vreo statistica sau mamica ta si ati ajuns la concluzia ca cele mai multe accidente in localitate au fost produse de cei care aveau pe masina o statie ?

    Raspunde
  13. TyT 20 Jun 2012 @ 15:59

    Bai mor pe oamenii astia care jignesc fara sa argumenteze pentru ca altfel nu pot sa isi expuna parerea , gen @stk

    Raspunde
  14. blowfish 20 Jun 2012 @ 17:08

    @criserb – cand tu erai pe autostrada spre Austria aveai un GPS nu? GPS-ul are de obicei si suport pentru TMC. Orice accident pe autostrada este raportat prin TMC.

    Statia este pentru profitori care abuzeaza!

    Raspunde
  15. StK 21 Jun 2012 @ 16:07

    @amzis nu iti trebuie decat logica elementara sa iti dai seama ca cei care fac accidente sunt cei care circula cu viteza si fac depasiri idioate. Gen aia care se lauda ca ei parcurg un traseu mult mai repede decat le-ar permite viteza legala sau cel putin o viteza de bun simt. Mare parte din genul ala de persoane sunt aceeasi care au si statii, care observ ca e un factor ce ii impulsioneaza sa aiba comportamentul asta.
    Sau oare e doar o coincidenta ca mare parte din cei care conduc agresiv si se comporta ca niste idioti in trafic..au antene pe masina?

    Raspunde
  16. andrei grecu 21 Jun 2012 @ 18:40

    @StK. cati kilometrii faci pe luna?

    Raspunde
  17. OZ 21 Jun 2012 @ 22:35

    A fi sau a nu fi tampit la volan tine de fiecare din noi!
    A jigni sau a face afirmatii in care sa bagi pe toata lumea, nu mi se pare chiar ok.
    Raman la parerea ca statia CB e buna , daca o folosesti cum trebuie pentru info.

    Raspunde
  18. StK 22 Jun 2012 @ 01:12

    @OZ…are vreo relevanta cati km fac? Sper ca nu o sa imi zici ca daca faci des naveta esti indreptatit automat sa circuli ca un imbecil fara vreo urma de respect pentru lege si ceilalti participanti la trafic.
    Nu vreau sa bag pe toata lumea nicaieri. Imagineaza-ti daca vrei o diagrama Venn in care un grup reprezinta pe cei care detin statie CB iar celalat grup sunt imbecilii din trafic. Ce am vrut eu sa evidentiez e ca acestea se intersecteaza intr-o masura ingrijorator de mare.
    Adica una e sa te folosesti de statie pentru a te informa despre accidente, conditii de trafic pe anumite rute..sau mai stiu eu ce….si alta e sa: Hã hã ce smecher sunt io ca intreb pe statie daca e liber si dupaia ma bag sa depasesc in curba peste linia dubla continua si asa ajung mult mai repede, nu in 5 ore ca fraierii care merg legal (asta am dedus eu din comentariul care m-a iritat initial si pentru astfel de persoane nu pot sa am respect).

    Raspunde
  19. andrei grecu 22 Jun 2012 @ 17:48

    @STk Nu fi bou si raspunde la intrebare.Pentru ca eu cred ca esti un nesimtit si dezvolti niste argumente de imbecil. Pot sa iti spun imbecil? Ce zici?!? :-)

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)