Sari la conținut

O cazare in Iasi imi recomandati?

masina_oficiala1

Un an de zile am admirat masina asta, in calendarul ce-l aveam pe perete. Acum insa a venit vremea sa o scot la o plimbare, sau poate mai corect este sa ma scoata ea pe mine.

Ideea este ca o am un weekend intreg si am ales sa o duc la Iasi. Iasiul este singura (sper sa nu gresesc) localitate mare din tara unde nu am mai fost pana acum. Si pentru ca n-am mai fost, tre’ sa merg si sa-l vizitez pentru ca am auzit numai lucruri de bine despre oras.

Problema este ca daca nu am mai fost, as dori sa ma ajutati cu niste sfaturi.

In primul rand am nevoie de o cazare frumoasa, undeva unde sa am ce admira, si sa fie bun raportul calitate pret. Inca nu m-am apucat sa caut pe booking, ma gandesc ca sunt pe aici destui oameni care sa poata sa-mi recomande o cazare ok in Iasi.

Apoi, am nevoie de sfaturile voastre. Daca tot ajung pe acolo, ce trebuie sa vad neaparat, ce trebuie sa nu ratez si unde trebuie sa ajung. Poate este un loc de unde se pot face poze frumoase, poate este vorba de un local frumos, poate este vorba de un parc pe care trebuie sa-l vizitez… nush, voi stiti mai bine pentru ca voi ati fost acolo si eu nu.

Tot ceea ce credeti ca merita sa recomandati, va rog sa o faceti. M-ar ajuta mult ;)

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
13 comentarii
  1. Danaila Iulian Nicu 15 Jan 2014 @ 14:03

    Ca si hotel, depinde si de ce preturi cauti. Ca si locatie a hotelului, cele din piata unirii merita. Hotelul Continental, ieftin si absolut decent la camere si preturi si servicii, 2 stele. Apoi mai sus ar fi Hotelul Unirea, mai scump, fix in piata unirii.

    Ca si locatie de vizitat, mereu mi-a placut la releu pe Bucium, 47.089549,27.64365 . Ofera o panorama foarte frumoasa asupra orasului. Niste poze frumoase se mai pot face si la Palat. De vizitat si complexul Palas, langa Palat, apoi “pietonalul” Stefan cel Mare.

    Stau de 6 ani si ceva in Iasi, si mi-am dat seama ca atunci cand vine vorba de chestii turistice nu prea ai ce face. Pentru orice altceva, e ok orasul :)

    Raspunde
  2. corina 15 Jan 2014 @ 14:27

    Mie imi plac locurile care poarta patina istoriei si de aceea am considerat Iasiul cel mai frumos oras din tara pana…am ajuns sa-l vizitez. In august 2012 am fost la un congres in Iasi si am stat 5 zile.
    Poate s-o mai fi schimbat ceva de-atunci, insa la acea vreme tot Iasiul era un santier! Majoritatea mijloacelor de trasnport erau deviate… Edilul s-a apucat sa-l renoveze pe tot odata, adica tocmai bine incat tu, ca turist, sa nu ai ce vizita si pe unde te plimba. Chiar si Palatul Culturii se renova – toate salile in acelasi timp!…
    Vorbeam cu iesenii despre situatia asta, spunandu-le ca voi reveni cand orasul va fi scos de sub santier si m-au incurajat spunandu-mi: “poate peste vreo 10 ani !” What?!
    La acea data cel mai frumos si aproape singurul loc in care te puteai delecta era la Mall Palas, in spatele Palatului Culturii, si am mai fost in Copou, bineinteles, la Teiul lui Eminescu.
    Imi pare rau daca nu ti-am spus chiar ceea ce doreai tu sa stii, dar daca orasul a iesit de sub santier, chiar as vrea sa aflu si eu.

    Raspunde
  3. Danaila Iulian Nicu 15 Jan 2014 @ 14:34

    Transportul in comun nu mai e deviat, dar orasul tot un sanier este, insa ceva mai aproape de finalizare.

    Raspunde
  4. Leonardo Teleanu 15 Jan 2014 @ 14:37

    De vizitat: Bojdeuca lui Creanga si Manastirea Cetatuia.

    Raspunde
  5. Dragos 15 Jan 2014 @ 14:55

    Eu zic sa stai la Traian Grand Hotel, e cel mai tare de prin zona, FIX in centru.

    Raspunde
  6. Alexandru 15 Jan 2014 @ 15:48

    Salut. Ca si hotel daca vrei ceva mai scump, de 4 stele iti recomand hotelul International care e chiar langa Palas, hotelul Bellaria care este la intrarea in Iasi dinspre Vaslui (unde e OMV-ul) sau hotelul Select din Piata Unirii. Ca si restaurant iti recomand Restaurantul RALET, de pe strada Ralet, restaurantul TIROL, de la parterul hotelului International. Iti recomand si complexul La Castel, este ceva mai departe de oras, dar au un hotel deragut si un restaurant pe masura. Si restaurantul DopoPoco Trattoria de pe Copou este frumos. Uita-te pe facebook sa iti faci o parere despre tot ce ti-am spus. Daca mergi la Palas si vrei sa mananci o prajitura buna, sau sa stai la o cafea intr-un loc dragut, iti recomand La Folie, Moo Cafe, C House Cafe sau Cafe Papillon. Toate le gasesti in complexul Palas. Un weekend minunat iti doresc.

    Raspunde
  7. Moldo 15 Jan 2014 @ 15:54

    O singura data am fost la Iasi si am stat la Hotel Ciric. Hotelul e ok, peisajul e frumos (mai ales vara), doar personalul e asa-si-asa.
    De vazut: Palas Mall + parcul de langa.

    Raspunde
  8. MMA 15 Jan 2014 @ 16:02

    De vizitat: Palatul Culturii, Parcul Copou cu teiul lui Eminescu, Gradina Botanica, Cetatuia, Mitropolia, Teatrul National, Casa memoriala Mihail Sadoveanu, Manastirea Trei Ierarhi, Bojdeuca lui Creanga, Muzeul Teatrului,
    Si pentru ca am plecat de foarte mult timp din Iasi, nu imi mai amintesc tot, dar poti sa te uiti pe pagina asta http://www.hoinari.ro/obiective-turistice/Iasi/Iasi.php
    Iasul este un oras f. frumos, de abia astept sa vad ce poze ai facut.

    Raspunde
  9. miihaela 15 Jan 2014 @ 18:40

    Recomand din tot sufletul Hotel Restaurant “La Castel” o locatie de vis si mancare extraordinar de buna la preturi convenabile. Am fost in vara si am ramas mai mult decat placut surprinsi si eu si sotul. E un hotel micut dar care te surprinde. Cand intrii in receptie e plin de vitrine pline cu trofee pentru excelenta in special pentru mancare Au o echipa de bucatarii ff buni la nivel internationalcu premii castigate in acest sens. Merita incercat. Weekend placut

    Raspunde
  10. criserb 15 Jan 2014 @ 23:09

    Va multumesc mult de recomandari, chiar o sa am ce face in Iasi. Nu stau mult, doua zile, dar am sa vizitez cat de mult pot in ele.

    Raspunde
  11. Paula78 29 Apr 2014 @ 00:22

    Buna! Acest site m-a ajutat sa imi gasesc cazare cazare in Iasi . Sper sa va fie de folos si voua!

    Raspunde
  12. Andreea R 4 Jun 2014 @ 09:39

    Buna! Daca te intereseaza sa vizitezi Bacaul,atunci iti recomand acest site: cazare in Bacau .Merita incercat!

    Raspunde
  13. Elza 21 Oct 2019 @ 18:08

    O cazare in Iasi ok ca si locatie, servicii de curatenie si nivel al zgomotului este la Metropolitan Luxury Suits chiar in centrul orasului Iasi. Poti consulta lista de preturi pe https://iassium.ro/hotel-apartments-in-iasi/

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)