Sari la conținut

M-am saturat de numerele de Bulgaria

numerebulgaria_bEu sincer m-am cam saturat de masinile cu numar de Bulgaria. Nu stiu de ce, dar cand vad o masina cu astfel de numar vad un mafiot. Ma rog, poate nu chiar mafiot dar un smecheras care ar face orice sa-i fie lui bine.

Ieri veneam pe autostrada A1 si foarte, foarte multi aveau numere de BG. Majoritatea masinilor niste cazaturi.

Cand o sa se termine oare cu numerele astea de BG? Cand o sa intram si noi in legalitate?

Toate masinile alea au fost inscrie acolo pentru a nu plati taxe la noi, statul incasand mai putine taxe, noua ne e mai naspa, e logic nu?

Mai vedeam si azi la stiri ca tiganii negustorii din piete aduc tot asa, fructele si legumele fara a plati impozite. O singura astfel de filiera a pacalit statul cu 5 mlioane de euro. Si atunci ne intrebam de ce ne merge prost. De ce nu au spitalele bani, de ce, de ce?

Pai noi singuri ne furam palaria, furand statul cat se poate.

Smecheia asta nu o sa ne duca prea departe…

Parerea mea.

[sursa poza]

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
16 comentarii
  1. Cip 21 May 2012 @ 21:55

    Era pe protv un reportaj ceva despre catei (nu mai stiu exact contextul) si printre altii era si george vintila care isi scotea catelul din portbagajul masinii, un Land Rover pe Bulgaria. Mafiot? Adevaru’ e ca sunt taxe cam nesimtite si nu vad nimic in neregula in a detine un motor mai de doamne ajuta fara sa cheltui inca o data contravaloarea masinii in primii doi ani pe taxe si impozite. Ce-i drept majoritatea isi iau seria 3 din ’90 sau cine stie ce alte jafuri.. Oricum am inteles ca in curand o sa ii lase sa circule doar 90 de zile deci poate mai scapam de ei..

    Raspunde
  2. Chelu 21 May 2012 @ 22:37

    Nu o sa scapi niciodata de “bulgari”. Informeaza-te.
    Pana acum mi-ai parut un tip destept, dar la faza asta ai dat-o-n verze pentru ca nu privesti obiectiv problema.
    Succes la facut nervi.

    Raspunde
  3. un Prost 21 May 2012 @ 23:11

    Sunt de acord cu inmatriculatul masinii pe Bulgaria doar daca ai/am motor de peste 3000 cmc. Sub capacitatea aceasta nu se merita sa te complici.

    Raspunde
  4. Iulian 21 May 2012 @ 23:16

    @Chelu: Nu iti doresc sa te ciocnesti cu o bulgarizata in trafic, sa iti plangi de mila dupa asigurare. Atunci o sa-ti schimbi parerea. Pana atunci, fir intins.

    Raspunde
  5. criserb 21 May 2012 @ 23:53

    @CIP – Vintila e un smecheras. In plus masina aia e cam o cazatura. Mai scumpa dar tot o cazatura e. El nu plateste taxe, noi toti nu le avem la bugetul de stat. Statul nu e o firma, suntem noi cu totii. Daca e sa ne pese de tara asta, de noi, de batrani, de angajatii de la stat, atunci sa aplicam si legea asa cum e ea. E pentru toata lumea, nu doar pentru fraieri…

    Si atunci cand iti permiti sa iti iei masina scumpa esti constient si de taxe, de consum si alte cheltuieli cu masina. Asa zic eu ca ar fi normal.

    @Chelu – Cum am zis, nu e scap, noi TOTI o sa avem de castigat fara ei. In plus am un prieten care s-a “ciocnit” cu unul… sa vezi atunci distractie, ai sa te rogi tu sa nu-i mai vezi intr-un asemnea caz, dar… sa nu fie cazul.

    @un Prost – de ce doar cu aia?

    Raspunde
  6. SIP 22 May 2012 @ 08:05

    Parerea mea este ca … ne meritam soarta !
    Unii se chinuie sa atraga fonduri in bugetul golit al tarisoarei astea iar altii se chinuie sa se eschiveze. Pierd doar cei cinstiti si corecti !
    De ce-i gol bugetul, asta e alta poveste. Poate ne spun noii guvernanti !
    Poate !

    Raspunde
  7. GGD 22 May 2012 @ 11:53

    Serb, imi pare rau sa-ti zic, dar eu tin cu cei care si-au inscris masinile pe BG! Baieti destepti, in loc sa faca buzunarele mari romanilor de la conducere.
    Si eu am fost tentat sa o inscriu. Nu am facut acest pas din cauza asigurarii Casco, dar mai bine il faceam, ca si cu casco si fara tot cam aia e.
    Pentru ce sa dau statului roman 2200 lei pe an? Ce-mi ofera?
    Cand platesc acest impozit auto, ma astept sa am conditii sa merg cu masina, sosele bune, locuri de parcare, etc.
    Mai platesc si RCA, care si ala e mare + Casco.
    Nu-mi spune mine ca nu au spitalele bani ca nu inmatriculam noi masinile in Romania!
    Noi romanii suntem si prosti, ca in loc sa punem taxe asa mari, ar putea sa puna taxe mici si sa inscrie toti masinile pe Romania, dar noi nu, punem taxe mari si bulgarii pun taxe mici ca sa castige de pe urma noastra. ;) baieti destepti.
    Si oricum, cat timp suntem in Uniune, nu au ce sa faca. Cat vor labagii astia de la conducere sa se dea mari si tari ca interzic, ca fac, ca dreg … nu au cum sa interzica masinile inscrise pe BG.

    Raspunde
  8. criserb 22 May 2012 @ 12:13

    @GGD – daca toti ar da ca tine 2200 pe an poate statul ti-ar oferi dar asa…

    Si acum sa fim seriosi, iti aduci aminte de drumurile tarii de acum 10 ani? Zici ca nu s-a schimbat nimic, te inseli… Din pacate nu se schimba asa de repede cum vrem noi, dar lucruri se intampla… mai incet si pentru ca noi fentam statul…

    Raspunde
  9. raul 22 May 2012 @ 16:18

    criserb: noi platim taxe la stat de cel putin 22 de ani.. ce au facut pana acum? nu ma lua cu daca toti ar face asa.. pentru ca moda cu masinile inmatricluate in afara este de cativa ani. lumea a inceput sa se sature.

    Raspunde
  10. GGD 23 May 2012 @ 13:08

    Poate ca se schimba … da cu ce viteza se lucreaza la noi si cat se fura, pana termina astia un drum, uita unde trebuia sa ajunga cu drumu!
    Plus ca azi il asfalteaza si maine apar gropi … si daca nu apar, vin ei sa sape!
    De ce la altii in alte tari se poate sa se faca … bine … repede si cu bani putini?
    Au pus statie de taxare pe A2? pentru ce? Pentru o tentativa de autostrada? de 200 km si aia vai de mama lor?
    Si daca ar platii toti cate 2200 lei/ an tot la fel ar fi situatia drumurilor. atunci ar avea ei mai mult de furat.

    Raspunde
  11. dan 28 May 2012 @ 16:39

    Tu cand bagi reclamele alea mascate intr-un articol inventat n-o faci sa-ti fie tie bine domnu` Serb ? Noi ne facem nervi tie iti vin centi de la clickuri ? De ce ar trebui sa platesc statului roman zeci de suprataxe pentru o masina care in secolul 20 a devenit indispensabila ?
    Cu ce ma ajuta statul roman de 20 de ani ? Cu noi taxe de la un an la altul ? Corect, nici statul bulgar nu ma ajuta cu nimic, dar acolo platesc inmatricularea 100 de euro plus asigurarea inca 100. Oricum si in cazul in care ai masina inmatriculata in Bulgaria tot raman alte taxe care sunt obligat sa le platesc in Romania si pentru ce ? Pentru 70 km de autostrada facuti in 15 ani cu aceiasi bani cu care in oricare alta tara de pe glob s-ar fi facut 1000 de km ?

    Raspunde
  12. Iulian 28 May 2012 @ 16:40

    @dan: ai gresit putin secolul, sau daca nu, cel putin deceniul cu referire la bani din clickuri. Mersi pentru portia de ras!

    Raspunde
  13. criserb 28 May 2012 @ 18:06

    @dan – Stii care e deosebirea, eu platesc impozit pe reclamele alea, statul, adica tu, eu si altii primesc un ban pe cand statul, tu, eu si altii nu primim nici un ban pentru cei care isi inmatriculeaza masina in BG. In plus, nu ti-as dori sa ai un accident cu unul d’ala… o sa vezi atunci distractie ;)

    Raspunde
  14. dan 28 May 2012 @ 19:35

    Nu m-ai inteles ! Daca statul roman in mod abuziv imi impune sa platesc 2500 de euro taxa de inmatriculare iar cel bulgar 100 pentru aceiasi masina, de ce as inmatricula masina in Ro ? Iar cu asigurarea am patit-o si eu si intradevar a durat o samtamana in plus dar nu cred ca e un capat de tara. Tine cont, celelalte taxe le platesc in tara ! De ce acum statul roman in loc sa reduca taxa de inmatriculare da o alta lege prin care incearca sa ma forteze sa o inmatriculez in tara ? Asta e statul pe care il aperi tu ? :)

    Raspunde
  15. mumy 28 May 2012 @ 22:33

    Salut,
    Inainte de toate : sustin interzicerea intr-un fel sau altul a masinilor inmatriculate in bg (desi nu se poate , dar macar sa fie opriti de fiecare echipaj de politie pana se satura) .

    problema cu masina inmatriculate pe bg vine din dorinta unora de a epata, si masina este un bun mijloc de a face asta. in loc sa iti iei o masina cu motor peste 2000 cc/ 10 ani si sa o ai inmatriculata pe BG , poti sa iti iei una de 1400 cc de 3 ani si o inmatriculezi in romania . impozitul e mic, asigurarea la fel. nu te obliga nimeni sa iti iei o masina doar de aparenta dar pe care sa nu o poti intretine . Impozitul de 2200 lei este la un motor de peste 2500 cc; nu te poti deplasa si cu una cu motor mai mic? Boieria si prostia se platesc(chiar m-am bucurat tare mult cand au crescut impozitele la motoare mari ).
    Aceasta problema se poate rezolva in 2 moduri .
    1. cum am spus mai sus – haituirea de catre politie
    2. cand or ajunge amenzile la proprietarul masinii .

    Raspunde
  16. Macrobloc 13 Jan 2013 @ 13:50

    Sunt sofer de multa vreme si sincer m-am saturat de idivizii ce conduc pe soselele din Romania masini inscrise in Bulgaria. De obicei circula dupa reguli numai de ei stiute si te sfideaza prin nesimtirea lor. Nu mai zic ca majoritatea sunt “colorati” cu cefe groase. Exista un proiect in care nu le-ar mai permite sa circule prin tara mai mult de 90 de zile dar se pare ca pe criterii electorale au renuntat la el… La multe dintre aceste masini nici nu se mai stie proprietarul din cauza ca au tot fost vandute de la unul la altul pe hartii facute de mana.

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)