Sari la conținut

Marea eclipsa de luna

luna

Imi plac maxim stirile de la televizor, cum ca o sa vedem o mare eclipsa de luna. Ei, priveste poza de mai sus, asta este mare eclipsa de luna din seara asta.

O stire corecta aveti mai jos:

Luna va fi acoperita de umbra Pamantului intr-un procent exceptional: 0,16%!!! Nu-i ceva despre care sa scrii acasa, nu-i asa? De fapt, nici macar nu sunt sigur ca se va observa ceva. Luna, cu siguranta, nu va fi roz. Va arata, in principiu, ca o Luna Plina banala, poate, putin intunecata in partea de sus a discului. Poate.

[Alex Conu]

Dupa cum se vede, nu este mare lucru, este o luna plina aproape banala. Nu este nici roz, nu este nici mov, nici verde si nici o mare eclipsa.

Pentru cei care sunt curiosi de setarile aparatului, le aveti mai jos. Din pacate am uitat sa ma uit la ISO, d’aia este 320, va sfatuiesc sa mergeti cat mai jos, 100 este mai bine.

exif-luna

So, eclipsa a fost pe departe la fel de spectaculoasa ca cea totala din 2011. A fost o eclipsa doar pentru ca am aflat la TV, in rest… cu 200 mm nu se vede, cu ochiul liber nici atat.

Totusi, daca vrei sa fii romantic, scoate-o sa-i arati luna, poate si farul, o sa fie frumos, dar nu prea :P

Ti-a placut acest articol?
comentarii Facebook
Un comentariu
  1. alin 27 Apr 2013 @ 14:13

    Gresit. Scoate-o la o plimbare sa ii arati….BMW-ul. Poate asa ai vreo sansa…

    Raspunde
Comentează și tu

Sfat: Inainte de a apasa butonul de mai jos asigura-te ca ai folosit un limbaj decent si ca nu te cheama “masina de spalat”, daca nu vrei ca vorbele tale sa ajunga in spam ;)